дойде ли времето за зимни гуми 2011

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Re: дойде ли времето за зимни гуми 2011

Мнение от bum_bum » 12 Окт 2011, 21:59

Кви 5 години, кви 120 лева.. Аз продавах нови 17" Прокси 4 за по 160 лв с нов дот от Англия и от форума ни един не си взе и после обаче сме сектанти и манияци :bowdown:
Първо М пакета, ейнджъла, липа, ксенонче и за гуми ако остане, ако не- карай, може и с галоша. Задни ако може да са на 3 мм от ограничителя за без пари, че сме все дрифтъри.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 12 Окт 2011, 22:22

VesoPesa написа:Не че нещо, ама що си мислите че като вземете гума с ДОТ от преди 1 седмица тя не е на 1 година и 1 седмица?
Защото аз знам за случеи на гуми с пренабити ДОТ-ове и реално се оказва че си е редовна практика по големите центрове за гуми ;)

това не го вярвам колега, просто няма как да стане

говорил съм си с гумаджии за дотове, всички са единодушни, че е много тегава работа да се зачисти дота без да си личи
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 12 Окт 2011, 22:28

BadAngel написа:
VesoPesa написа:Не че нещо, ама що си мислите че като вземете гума с ДОТ от преди 1 седмица тя не е на 1 година и 1 седмица?
Защото аз знам за случеи на гуми с пренабити ДОТ-ове и реално се оказва че си е редовна практика по големите центрове за гуми ;)

това не го вярвам колега, просто няма как да стане

говорил съм си с гумаджии за дотове, всички са единодушни, че е много тегава работа да се зачисти дота без да си личи

Аз пък съм виждал дори как става и повярвай ми ако не разбираш, грам няма да се светнеш ;)
А гумаджийте нямат далавера да ти го кажат ;)

Колкото до Проксито, за какви размери говорим, защото 235/45/17 94H/V аз търсих къде ли не и за Дънлоп М3, каквито аз си взех, цени под 400 лева не гума никъде не ми идваха ;)

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 12 Окт 2011, 22:29

VesoPesa написа:Аз пък съм виждал дори как става и повярвай ми ако не разбираш, грам няма да се светнеш ;)
А гумаджийте нямат далавера да ти го кажат ;)

колега, отношенията м/у шофьора и гумаджията са по-скоро базирани на чест и достойнство от колкото на лъжи

би било интересно да разкажеш как протича процедурата, макар че според мен резултата би бил левашки
No bling at the Ring

The Ultimate Driver
The Ultimate Driver
Аватар
Кара: хората да се учат с ProDrive.bg
Мечтае да кара: BMW ///M, Ferrari, Porsche, Land Rover
Детайли за колата: 2003-2005 - '90 BMW E30 318is
2005-2006 - '97 Audi A4 2,6 Avant
2006-2008 - '90 BMW E30 325i Cabrio
2008-2009 - '98 BMW Z3 Roadster
2009-2009 - '96 BMW E34 525tds Touring
2009-2011 - '96 BMW M3 Evo Race Car
2009- - '92 BMW E36 320i
2011- - '98 BMW E36 323Ci

Мнение от DrivinGGoD » 12 Окт 2011, 22:43

Това с набиването на ДОТ-овете и на мен ми е интересно и хич не ми се вярва :roll:

Покрай темата за зимата и зимните гуми... малко синтезирани полезни съвети и информация:

http://drivinggods.blogspot.com/2011/10/blog-post.html
------------------------------------------------------
Are you ///M enough?... - DrivinGGoD's Blog
There's one thing you won't like about your BMW and that's that at some point you'll have to get out!
"Автомобилът ти е истински бърз едва тогава, когато сутрин застанеш пред него и се боиш да го отключиш."-Walter Röhrl
Happiness is not around the corner. Happiness is the corner.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 12 Окт 2011, 22:48

Чест и достоинство... ама не и в България :winky:

Иначе самата процедура не ми е ясна в подробности, но накратко се изчистват числата на заводстата щампа(изпъкнали в повечето случеи)като се "шлайфат" и след това се шамповат новите цифри, като според ползвания инструмент може пак да са изпъкнали или пък да са издълбани. Но аз дето съм бил на място докато го правят тва не можах да намеря нещо което реално ако не я знам тая врътка да ми покаже за съществуването и :roll:

А на който не му се вярва, то сигурно не ви се вярва и че едно време имаше едни машинки с които дълбаеха още 2-3мм(минимум) грайфер на гумите на камионите, ама си спомням как съм гледал все едно кацата извънземни :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 12 Окт 2011, 23:04

VesoPesa написа:Чест и достоинство... ама не и в България :winky:

Иначе самата процедура не ми е ясна в подробности, но накратко се изчистват числата на заводстата щампа(изпъкнали в повечето случеи)като се "шлайфат" и след това се шамповат новите цифри, като според ползвания инструмент може пак да са изпъкнали или пък да са издълбани. Но аз дето съм бил на място докато го правят тва не можах да намеря нещо което реално ако не я знам тая врътка да ми покаже за съществуването и :roll:

А на който не му се вярва, то сигурно не ви се вярва и че едно време имаше едни машинки с които дълбаеха още 2-3мм(минимум) грайфер на гумите на камионите, ама си спомням как съм гледал все едно кацата извънземни :mhihi:

колега, дота се изписва с вдлъбнати цифри на повдигната подложка, ако не си обърнал внимание, можеш да провериш в гугъл

Изображение

ако нямаш доверие на гумаджията, който ти прави колата, на кого можеш да се довериш? аз лично ходя при 1 и същ човек години на ред и съвсем смело мога да ти кажа, че му имам пълно доверие, оставям му колата и съм сигурен, че нито ще ми пребърка жабката, нито ще ме излъже за гумите...

като цяло в тези браншове доверието е най-важното, ясно е, че всеки може да напъне щангата и да изкара гумата
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Re: Re: дойде ли времето за зимни гуми 2011

Мнение от RaHzElChO » 12 Окт 2011, 23:10

BadAngel написа:
една върху друга е най-оптималния начин за съхранение, дори и борда да им се деформира, това не оказва влияние на пътното им поведение

ако седят в право положение винаги "подскачат", а това няма как да се оправи

Една върху друга, но ако са на джанти. Докато ми сменяха миналата година моите, дойде едно момче с 4 гуми, държани 5 месеца една върху друга, без джанти, изглеждаха яко деформирани и гумаджията го предупреди, че може да не залепнат на джантите, особено първите 2, които са отнесли най-големия товар.

Sent from my Desire HD using Tapatalk
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 12 Окт 2011, 23:16

RaHzElChO написа:
BadAngel написа:
една върху друга е най-оптималния начин за съхранение, дори и борда да им се деформира, това не оказва влияние на пътното им поведение

Една върху друга, но ако са на джанти. Докато ми сменяха миналата година моите, дойде едно момче с 4 гуми, държани 5 месеца една върху друга, без джанти, изглеждаха яко деформирани и гумаджията го предупреди, че може да не залепнат на джантите, особено първите 2, които са отнесли най-големия товар.

гуми на джанти се съхраняват далеч по-лесно, помпиш ги на 3 атм и ги оставяш както си искаш

гуми без джанти се редят на комини и няма друг по-правилен начин за съхранение

изказването, че не могат да залепнат за джантата е белег на непрофесионализъм или просто липса на подходяща екипировка

гуми с прибрани бордове се качват на джанти без проблем с въздушна бомба.
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Re: Re: Re: дойде ли времето за зимни гуми 2011

Мнение от RaHzElChO » 12 Окт 2011, 23:18

BadAngel написа:
RaHzElChO написа:
BadAngel написа:

гуми на джанти се съхраняват далеч по-лесно, помпиш ги на 3 атм и ги оставяш както си искаш

гуми без джанти се редят на комини и няма друг по-правилен начин за съхранение

изказването, че не могат да залепнат за джантата е белег на непрофесионализъм или просто липса на подходяща екипировка

Да кажем, че си прав, но видях с очите си как изглеждаха въпросните гуми.

36922

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 12 Окт 2011, 23:20

да кажем, че греша, ти как предлагаш да се съхраняват гуми без джанти? :)
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 12 Окт 2011, 23:25

BadAngel написа:да кажем, че греша, ти как предлагаш да се съхраняват гуми без джанти? :)

Опитвам се да ти разбера логиката, но сега се замислих, че във всяка гумаджийница, новите гуми са наредени вертикално, а никога една върху друга. Ако правилния начин е на "комини", защо никой не ги реди така? Или там логиката е да се вижда грайфера по-ясно за клиентите?

Последна промяна RaHzElChO на 12 Окт 2011, 23:30, променена общо 1 път
36922

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 12 Окт 2011, 23:27

RaHzElChO написа:
BadAngel написа:да кажем, че греша, ти как предлагаш да се съхраняват гуми без джанти? :)

Опитвам се да ти разбера логиката, но сега се замислих, че във всяка гумаджийница, новите гуми са наредени вертикално, а никога една върху друга. Ако правилния начин е на "кумини", защо никой не ги реди така? Или там логиката е да се вижда грайфера по-ясно за клиентите?

когато са на комини за да извадиш най-долната гума трябва да махнеш всички горни

когато са на рафт, можеш да си извадиш която си искаш

идеята на гумаджийниците е, че гумите, които седят там постояно се "въртят" и не им остава време да се деформират

докато нашите гуми на пролет се оставят в мазето и се сещаме за тях чак на есен :)
No bling at the Ring

младши ентусиаст
Аватар

Re: Re: Re: дойде ли времето за зимни гуми 2011

Мнение от RaHzElChO » 12 Окт 2011, 23:32

BadAngel написа:
RaHzElChO написа:

Опитвам се да ти разбера логиката, но сега се замислих, че във всяка гумаджийница, новите гуми са наредени вертикално, а никога една върху друга. Ако правилния начин е на "кумини", защо никой не ги реди така? Или там логиката е да се вижда грайфера по-ясно за клиентите?

когато са на комини за да извадиш най-долната гума трябва да махнеш всички горни

когато са на рафт, можеш да си извадиш която си искаш

идеята на гумаджийниците е, че гумите, които седят там постояно се "въртят" и не им остава време да се деформират

докато нашите гуми на пролет се оставят в мазето и се сещаме за тях чак на есен :)

Съгласих се, но дали наистина се продават всеки месец? Накрая спираме да спорим, а утре сутринта всички в Лидл за промоционалните стойки за гуми по 25 лв ;)

http://www.lidl.bg/cps/rde/xchg/lidl_bg ... _12193.htm

36922

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 13 Окт 2011, 6:18

BadAngel написа:изказването, че не могат да залепнат за джантата е белег на непрофесионализъм или просто липса на подходяща екипировка

:yes: Помпи се бомбата на 6 атмосфери и да видиш как вичко залепва ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата