дойде ли времето за зимни гуми 2011

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Re: дойде ли времето за зимни гуми 2011

Мнение от BadAngel » 16 Окт 2011, 21:25

зимните гуми са въпрос на самосъзнание така или иначе

кат не могат да ти кажат нищо за летните гуми, те имат изискване за минимален грайфер в мм и само това могат да проконтролират
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 16 Окт 2011, 21:39

BadAngel написа:
acho.rs написа:Разбира се - хубаво е да слушаш тук във форума , как първия студен вятър преди 5дни е изплашил дечковците и те са хукнали да сменят гуми щот са шубета :mhihi:

колега, карането с неподходящи за сезона гуми не е никаква смелост, не знам защо го възприемаш така

аз не бих рискувал, не виждам нито 1 основателна причина

Сарказъм колега , не ме разбра ...
да не говорим, че застрахователите не пасат доматите с колците - на кола с летни гуми не се изплаща нищо при ПТП

- плащат
кат не могат да ти кажат нищо за летните гуми, те имат изискване за минимален грайфер в мм

- минималното е 1,6мм - доста тъп закон ... 1,6мм са трагедия , при първия дъжд си на шейна .
Последна промяна acho.rs на 16 Окт 2011, 21:41, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 16 Окт 2011, 21:40

acho.rs написа:
да не говорим, че застрахователите не пасат доматите с колците - на кола с летни гуми не се изплаща нищо при ПТП

- плащат

ами, това е твоето мнение, моето е различно :)
No bling at the Ring

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 16 Окт 2011, 21:42

BadAngel написа:
acho.rs написа:

- плащат

ами, това е твоето мнение, моето е различно :)

Моето е базирано на наблюдения . Все пак фирмите имат различна политика , но като цяло основните играчи плащат .

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 16 Окт 2011, 21:45

acho.rs написа:Моето е базирано на наблюдения . Все пак фирмите имат различна политика , но като цяло основните играчи плащат .

зависи от компанията, зависи от колата, зависи от щетата..

но самата истина е, че ако си с летни гуми, винаги могат да ти кажат "чекай бе момче" и те така..

като цяло този момент е много силно подкован в общите условия
No bling at the Ring

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 17 Окт 2011, 0:33

Аз ги слагам в началото на Декември винаги , освен ако обстановката не се утежни много така ,че на започне да замръзват настилките и да трупа сняг.Още не ми се иска да ги слагам

Георги Пенчев
Изображение

БМВманиачения
Аватар
Кара: ПЕЧКА понавървяваща
Мечтае да кара: на ядене и пиене

Мнение от bmwfena » 17 Окт 2011, 9:30

Penchev написа:Аз ги слагам в началото на Декември винаги , освен ако обстановката не се утежни много така ,че на започне да замръзват настилките и да трупа сняг.Още не ми се иска да ги слагам

Георги Пенчев

Жоре-аз пък се оглеждам за евтинко дизелче на предно да му прасна едни зимни тънички .Нещо не се получава при нас БМВ с задно -то немаме равна улица в тоа тъп град.Предпочитам да си го прибера на топло в гаража и да го карам когато нема снег.
Най си ми е добре когато аз съм на топличко и мойта печица и тя у гаража на сухичко-пък снега нека си вали и ракийката също лекичко се лее :mhihi: :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 17 Окт 2011, 9:34

bmwfena написа:
Penchev написа:Аз ги слагам в началото на Декември винаги , освен ако обстановката не се утежни много така ,че на започне да замръзват настилките и да трупа сняг.Още не ми се иска да ги слагам

Георги Пенчев

Жоре-аз пък се оглеждам за евтинко дизелче на предно да му прасна едни зимни тънички .Нещо не се получава при нас БМВ с задно -то немаме равна улица в тоа тъп град.Предпочитам да си го прибера на топло в гаража и да го карам когато нема снег.
Най си ми е добре когато аз съм на топличко и мойта печица и тя у гаража на сухичко-пък снега нека си вали и ракийката също лекичко се лее :mhihi: :mhihi:

:bowdown: :bowdown:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 17 Окт 2011, 9:47

И последно, предвид че времето ще се затопля, сменянето на гумите да се остави ли за по към края на месеца или?....

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 17 Окт 2011, 9:50

Ами аз оставам на мнението си отпреди - ако ще минаваш по високи места - задължително . Отделно при следващия сняг , опашките пред гумаджинийците ще са още по-големи ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 17 Окт 2011, 9:51

((:BuKcu:)) написа:И последно, предвид че времето ще се затопля, сменянето на гумите да се остави ли за по към края на месеца или?....

Всичко зависи от теб,аз личо смисъл на виждам при положение че дават след ден два да стане по над 15 градуса - тея зимни гуми са меко казано излишни за градски условия-- ако се ходи по планини съм по съгласен,но лично за мен не им е времето - тука всеки си преценя,по закон мисляе е от 1 Ноември - :dunno:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на детето БМВ-то :)

Мнение от ElizabetS » 17 Окт 2011, 9:53

За мен си е хубаво да се сложат, най- вече ако обикаляш по- нависокичко. Че вчера слязохме 7 коли от Витоша със летните и беше фън, но си е опасничко :mhihi: Кофти, че както ти е 15 градуса, на утрото ще имаш сняг до колене :mhihi: Предпочитам да няма изненадки, аз съм за слагането! :)
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!

РазБОЙниКА
Аватар
Кара: го на тройки
Мечтае да кара: Е92/3 и 6-та серия
Детайли за колата: Черна

Мнение от Apassionata » 17 Окт 2011, 9:54

Рано ми е още... Средата на октомври, стига бе... някви 19 градуса гледам края на седмицата :D ...Края на ноември, началото на декември ще ги слагам, освен ако не завее предсрочно или не се очертае някво катерене на проходи и пр... Пък и като се сетя кви пари бяха нови 18-ки миналата година, ше си ги пазя още малко :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 17 Окт 2011, 9:56

За града става въпрос. Иначе и аз смятам, че е рано, но реших да попитам....интелигенцията :winky:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 17 Окт 2011, 9:58

Вчера минах през Хаинбоаз с летните джапанки(Goodyear Eagle F1), към 18:30 температурата според борда беше 4 градуса, пътя морък, слаб валеж на сняг. Пробвах спирачния път надолу по баира със скорост към 90, рязко скочих на спирачките, нищо, ни ABS ни нищо, колата спира нормално. Шефа разправя обаче, че на Витиня било чудо и приказ снощи от намятали се в мантинелите коли и ТИР-ове. Гледам по ТВ-то, бая коли пред гумаджийниците. Аз мисля да изчакам още, времето застудя кратковременно според мен.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата