Аленксандър Язов-alex_matrix!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i & 520i

Re: Аленксандър Язов-alex_matrix!!

Мнение от NaKi4_pZ » 16 Окт 2011, 23:16

http://drifting-bg.com/forum/viewtopic.php?t=6444
От 4-тото мнение на Алекс нататък е обяснил..
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Greaddy » 16 Окт 2011, 23:33

Витанов написа:Аз пък да попитам защо са претоварили камиона??? законите са си закони навсякъде.. и защо пък трябва да му помагам? предпочитам да си дам парите за някое болно детенце отколкото за някаква тъпа глоба...

Тогава какъв беше смисъла да се обаждаш?Никой не те е хванал за гушата да помагаш на еди-кой си.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 16 Окт 2011, 23:46

NaKi4_pZ написа:http://drifting-bg.com/forum/viewtopic.php?t=6444
От 4-тото мнение на Алекс нататък е обяснил..

Според написаното проблемът не е само в гърците- кой нормален човек тръгва съзнателно в чужбина с претоварен камион :kuku: това не е да караш в БГ... Видях в коментарите и "Ние да нямаме кантар с нас, че да знаем колко тежи" или нещо в тоя смисъл- теглото се проверява лесно ПРЕДИ тръгване ;) И тая глоба от 9000евро хич не ме учудва- византийците имат много грозни тарифи за нарушенията, там стъпя ли съм по-примерен шофьор и от папата...
Както и да е- лоша работа с тая глоба...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alex_matrix » 17 Окт 2011, 12:05

Нещата не са никак прости или пък най-малко някой съзнателно е отишъл в Гърция да нарушава техните закони или да се надява да мине метър. Както и да е оказа се и че гръцките полицаи незнаят закона и от целия полицейски участък само двама знаят нещо...единия написа акта а другия 3 дни го издирвахме да ни обясни какво точно сме нарушили...

В крайна сметка целта беше да карам в последния кръг на KOE и да представям България, а не да изкарвам пари или да се правя на тарикат по гръцките пътища.
Също така с нас носехме още 120 литра гориво и за камиона и за състезателната кола, защото ни предупредиха, че бензиностанциите ще са в стачка !!!

Камиона с който пътувам е 3500 кг и в България както разбрах в последствие е разрешено 20% претоварване което значи 4200кг, в Гърция обаче това не било така и както казах ми отне цели 3 дни тичане напред назад докато някой ни обясни каква е ситуацията - на кантара ни измериха 4263 кг. Опитах да се разбера с полицая още на място и да разбера още тогава какъв е проблема и ако трябва да свалим багаж, но първо той знаеше 10 думи на английски и беше изключително груб и второ в последствие научихме че сме попаднали на специално звено, което е създадено да събира глоби защото в момента общините им нямат субсидии и това е добър начин да си набавят пари, така че колкото по-висок е акта толкова по-добре...не случайно си имаха бус с маса и столове...освен нас имаше още поне 3-4 камиона, само български...

Накараха ме да сваля колата на магистралата и да се движа на ход въпреки, че на няколко пъти се опитвах да обясня на полицая, че не мога нямам, валидна зелена карта нито колата ми е легална за улицата...съвсем спокойно можеха да застанат малко по надолу и пак да ни глобят...затова след 1 км спрях и започнах да звъня телефони да намеря някой където да вземат колата и да я оставим на съхранение в Солун...за щастие намерих там прибрахме и камиончето...иначе кой знае още какво ни бяха замислили полицаите...

При консултациите с адвокат, което ми отне също 3 дни да си намеря, защото там никой не работи, особенно пък в петък когато ни спряха, а в останалите дни след 14:00 и господ не може да ти помогне, се оказа че наистина сме нарушили закона, но е трябвало да ни обяснят на място и е имало какво да се направи тогава, просто полицая нарочно се е направил именно за да ни напише акта, също така акта е надписан с 1200 евро за нарушение, което не сме направили, а именно, че не сме предоставили регистрация на колата, което не е така защото няколко пъти полицая искаше регистрацията на колата и му давах талона и пак накрая написал в акта, че не сме му я дали...както и да е адвоката каза, че при всички положение трябва да платим всички пари за да заведем дело, което ще струва поне 1000 евро и ще ни опростят тези 1200 евро...а другите 8000 не - тоест не си стурва да се водят дела - За брутален финал се оказа, че това за 50% сума до 10 дни за нас не важи... така че 9200 Евро

В крайна сметка най-малко вина имам аз, но понеже Иво ми правеше услуга с танспорта както и винаги го е правел, морално и въпрос на принцип е да намеря начин да му върна камиона...за съжаление сумата се оказа прекалено голяма за моите възможности, но все пак има хора които ми влязоха в положение и така намерих откъде да взема половината назаем но за срок от 2 месеца, защото в момента най-важното бе да си изпълня моралното задължение към Иво с камиона...това, че в момента не ми е ясно как ще ги върна тези пари в този срок това е друг въпрос...

Не искам никой да ми съчуства или пък да злобее, който иска помага другото са празни приказки...
Monster Energy Drift Athlete
2014 King of Europe Street Legal Champion
2013 King of Europe Street Legal Champion

http://www.facebook.com/alexmatrix

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 17 Окт 2011, 12:13

искрено ти съчувствам .. но понеже при нас закона не се прилага а куките чакат в засада само за превишена скорост свикваме така и като излезем навън ни се струва странно че и нагло когато се прилага закона .. няма такова правило ,че можеш да надвишаваш с 20% максимално допустимата маса ,има европейска спогодба за максималните тегла и тя важи в целия ЕС .

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Окт 2011, 12:41

Колега alex_matrix ,моля да публикуваш и тук сметките на които можем да съдействаме...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alex_matrix » 17 Окт 2011, 12:43

Alexi написа:искрено ти съчувствам .. но понеже при нас закона не се прилага а куките чакат в засада само за превишена скорост свикваме така и като излезем навън ни се струва странно че и нагло когато се прилага закона .. няма такова правило ,че можеш да надвишаваш с 20% максимално допустимата маса ,има европейска спогодба за максималните тегла и тя важи в целия ЕС .

Казвам каквото ми обясниха, нито съм шофьор на камион нито имам такъв...и не съм писал, че има правило за НАД 20%...в крайна сметка никой не ми показа нищо черно на бяло...само бръщолевения на полицаи, адвокати и т.н.

Е.Димитров написа:Колега alex_matrix ,моля да публикуваш и тук сметките на които можем да съдействаме...

Drift Club Bulgaria
Всеки който има възможност и желае да помогне на Александър Язов, може да го направи, като внесе по своя преценка сума по следната банкова сметка:

CCB - Централна Кооперативна Банка
IBAN: BG29 CECB 979010C7 777500
BIC: CECBBGSF
Титуляр: Николета Богоева

Основание за превод - Александър Язов

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на детето БМВ-то :)

Мнение от ElizabetS » 17 Окт 2011, 13:20

Съжелявам за случилото Ви се!Ще помогнем задължително, дано поне повече хора помогнем за да се събере сумата,успех :yes:
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 17 Окт 2011, 13:50

Тия гърци скапани за нищо не стават, аз лично тази глоба не бих я платил и бих търсил всякви начини дори ако се наложи повече да не стъпя в гърция
www.bmwпрофесори-bg.net

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от alex_matrix » 17 Окт 2011, 14:05

benzin написа:Тия гърци скапани за нищо не стават, аз лично тази глоба не бих я платил и бих търсил всякви начини дори ако се наложи повече да не стъпя в гърция

Ако зависи от мен аз повече няма да стъпя там, всяка година става все по зле, освен мен още 3ма пилоти са арестувани, претърсвани...
Най-вероятно това е последната година за Гърция в King of Europe именно заради спънките с гърците като цяло...трудно се прави нещо с хора които просто не им се работи или не го могат...нагледах се на некомпетентност и мързел за тази една седмица в която бях блокиран там...досега не ми беше ясно какъв е проблема в Гърция и защо са затънали, но вече картинката ми е от ясна по ясна...и няма да се оправят...нито скоро нито завбъдеще

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 17 Окт 2011, 15:51

Искрено ти съчувствам защото знам какво е,мен ми натресоха същата глоба 9000 евро защото камиона ми бе претоварен на предна ос.Но при мен шефа плати защото не е по моя вина,но както и да е.
Искаха ли ти големия талон на камиона,защото и него искат и ако го нямаш и за него пишат колосална сума,но как да им обясниш че в БГ не си длъжен да го носиш и че камиона е на лизинг и въобще нямаш голям талон.Смотаняци са си и това е.
Къде те глобиха на Серес ли???
Аз избягвам да минавам оттам предпочитам през Килкис,но те се усетиха и там започнаха да спират и да пазят.
Надявам се да се оправи всички и да си караш пак колата и колкото се може по бързо да ги забравиш тея гърци.
:driving: :dunno: :driving:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 330Ci M2 PACK CABRIO

Мнение от Rosendo » 17 Окт 2011, 16:18

Здравейте,
от сутринта чета и препрочитам темата, искам да напиша толкова неща, но чак сега се реших....
Първо, всички знаем (има десетки теми за неправомерно санкциониране на наши коли в Гърция, грубо сваляне на занитен БГ номер със щанга от гръцки полицай и т.н.) че нашите съседи са гадни к..... :censored: и аз лично съм забравил за съществуването им и кракът ми не стъпва там!!!
Бих желал да помоля модераторският екип на този форум да се свърже с колегите си от другите автомобилни форуми и всички заедно да помогнем на Аленксандър Язов-alex_matrix да се справи с този проблем. За тази цел най важна е организацията, за да може повече хора да научат и помогнат в този момент. Обръщам се към Вас, защото това е възможно и защото е от Вашата компетенция.
Аз лично, като обикновен потребител единственното което мога да направя е утре да внеса по обявената банкова сметка във форума на DCB малка сума с която да помогна!!!
Знам че има много хора които не го познават, но вярвайте ми това е човек, който се “РАЗДАВА“ от цялото си сърце и душа в името на автомобилният спорт и феновете. От първо лице мога да кажа че този спорт струва страшно много пари на всеки един участник, а в БГ за съжаление няма спонсори, няма награден фонд и след състезание първите места получават шампанско, пластмасова купа, и най важното ОВАЦИИТЕ НА ПУБЛИКАТА!!! Ето защо отново повтарям че всичко което правят състезателите е заради нас феновете и сега можем да се отблагодарим!!!
Благодаря на всички!!!
Поздрави!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e30+е34
Мечтае да кара: е30+е34+е38
Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!

Мнение от кичоне » 17 Окт 2011, 16:42

ros1977 написа:Здравейте,
от сутринта чета и препрочитам темата, искам да напиша толкова неща, но чак сега се реших....
Първо, всички знаем (има десетки теми за неправомерно санкциониране на наши коли в Гърция, грубо сваляне на занитен БГ номер със щанга от гръцки полицай и т.н.) че нашите съседи са гадни к..... :censored: и аз лично съм забравил за съществуването им и кракът ми не стъпва там!!!
Бих желал да помоля модераторският екип на този форум да се свърже с колегите си от другите автомобилни форуми и всички заедно да помогнем на Аленксандър Язов-alex_matrix да се справи с този проблем. За тази цел най важна е организацията, за да може повече хора да научат и помогнат в този момент. Обръщам се към Вас, защото това е възможно и защото е от Вашата компетенция.
Аз лично, като обикновен потребител единственното което мога да направя е утре да внеса по обявената банкова сметка във форума на DCB малка сума с която да помогна!!!
Знам че има много хора които не го познават, но вярвайте ми това е човек, който се “РАЗДАВА“ от цялото си сърце и душа в името на автомобилният спорт и феновете. От първо лице мога да кажа че този спорт струва страшно много пари на всеки един участник, а в БГ за съжаление няма спонсори, няма награден фонд и след състезание първите места получават шампанско, пластмасова купа, и най важното ОВАЦИИТЕ НА ПУБЛИКАТА!!! Ето защо отново повтарям че всичко което правят състезателите е заради нас феновете и сега можем да се отблагодарим!!!
Благодаря на всички!!!
Поздрави!!!

Напълно подкрепям колегата.Тъй като днес имах доста работа,а и времето е ужасно в Бургас,не можах да отида до някоя банка.Утре с моя колега от работа,който е по принцип колега от VW-club,също ще помогнем с каквото можем.
Призовавам хората,които могат да помогнат по някакъв начин на Александър да го направят.Никога не съм присъствал на негови участия,но винаги с усмихва и възхищение чета инфо за него-и му се радвам много.
Дано всичко се оправи по скоро!
Успех!
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 17 Окт 2011, 20:59

ами не може ли от името на King of Europe ти и останалите пилоти с които явно е постъпвано грубо и с една единствена цел доене на пари,а при теб освен некадърност но и подтикване на умишлено нарушаване на закона от страна на маляката,да пуснете колективен иск към някоия европеиска институция,малко да се осъзнаят тея боклуци и да слезнат на земята
баси не съм такъв човек ама имам чувството,че ако видя някоя гръцка кола тук ще и тегля една стружка,еи така за спомен от бг.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 17 Окт 2011, 21:21

Съчувствам на колегата за положението в което се намира... макар да съм на майната си ще се опитам да намеря възможност да помогна.
"да пуснете колективен иск към някоия европеиска институция,малко да се осъзнаят тея боклуци и да слезнат на земята" - това колега няма как да стане защото ЕС няма как да наруши суверенността на Гърция - а документално те нищо не са нарушили, в смисъл нарушителите дефакто са санкционирани. От морална гледна точка е друга работа. С две думи нямат правно основание и до тук спират по нататъчни административни действия спрямо органите в Гърция.
Сега найстина няма ли как King of Europe като организация да предприеме нужните мерки за отпадане на Гърция от по-нататъчната програма... Алекс след като не само към теб е имало такова отношение (да кажем целенасочено) защо не се организирате и да пуснете една комплексна жалба с искане да се предприемат действия за изключване на Гърция като етап... те не са осигурили нужната информацияза вас участниците... Смятам че при провеждане на едно такова мероприятие в чужда страна с странностите на законите е нужно да бъде предоставена такава информация от тамушният Дрифт клуб с който се сътрудничи...
Както и да е Стискам палци нещата да се оправят!
Поздрави
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата