програма-температура-видеокарта
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: 92,318 sedan
програма-температура-видеокарта
Здравейте,
някой може ли да помогне с намирането на такава програмка за показване температурата на видеокартата.В момента съм изключил вентилаторът й,тъй като много бучи и шуми.Свалих го изчистих го доколкото можах,но не се получи-за смяна си е и докато го сменя,да не даде картата фира.
Чуwал съм,че има и такива,които пискат,като се вдигне температурата.Картата е RAdeon и пише и Saphire.Компът е настолен.
някой може ли да помогне с намирането на такава програмка за показване температурата на видеокартата.В момента съм изключил вентилаторът й,тъй като много бучи и шуми.Свалих го изчистих го доколкото можах,но не се получи-за смяна си е и докато го сменя,да не даде картата фира.
Чуwал съм,че има и такива,които пискат,като се вдигне температурата.Картата е RAdeon и пише и Saphire.Компът е настолен.
Нищо не е свършило докато не свърши!
http://www.youtube.com/watch?v=hcvQxaUClNw
- AGD
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15 xDrive30d N57T
- Мечтае да кара: 911 Turbo
Re: програма-температура-видеокарта
Аз използвам GPU Meter и още няколко уиджета за процесора и мрежата. При мен (gtx 560) нещо отказва да покаже скоростта на видеоядрото, но температурата, натоварването и скоростта на вентилатора са наред.
George Carlin написа:Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac?
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
Каква е допустимата температура на видеокартата,която не трябва да се преминава?
При 100% натоварване (бенч тестове) не е добре да минава 90 градуса. Но все пак си зависи от модела на картата, масата рядко минават 70-80 и то при игране на тежка игра.

Бившето возило: E92 335i, 2007, ръчни, 396 whp, 639 nm, 100 октана
Mfactory helical LSD, ST XA Coilovers, H&R sway bars, M3 control arms, D2 BBK 356mm floating + RLS29/Yellowstuff + Goodridge, 313 Performance 19" / 2Forge ZF1 18", OEM turbos
JB4 + Rev3, MHD JB4 BEF, BMS Clutch stop, Custom catless dоwnpipes, VRSF 7" FMIC, VRSF CP + Tial BOV, VRSF OEM Silicone inlets + OCC, Yokohama AD08R, BMS CDV
- BorisMW
- младши ентусиаст
-
Rainbow написа:При 100% натоварване (бенч тестове) не е добре да минава 90 градуса. Но все пак си зависи от модела на картата, масата рядко минават 70-80 и то при игране на тежка игра.
По целзий ги пишеш нали

Картата е ATI Radeon x800.
- Jim Beam
- младши ентусиаст
-
- Кара: конджул
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
Аз съм стигал до 85 градуса и така се бях заиграл, че братчетми като влезна и вика, тия вентилатори ще изкочат бе. А то съм пуснал парното, в стаята жегаа и цъкам яката гира на макс.. Отворихме прозореца и се оправи, после взехме едни жокерчета и сега не може да мине 55 дори на 120% 

You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
Просто гледай да не минава 90 градуса и дръж кутията отворена. Ако не пускаш 3д игри няма да имаш проблем.
Много зависи от модела моита е Г - форс и наи редовно като цъкам игрички ми стига до 105 градуса,не се претесняваи ако стигне до опасна за нея Т , компа ще се изк сам
+тва от филмите пак си товари стабилно така че ....

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Вентилатора, колкото и да ти бучи, свири и т.н. го закачи обратно. За да закрепиш положението на първо време, разлепи лепенката в средата на вентилатора. Под него ще може да видиш един процеп в който е валчето къде лагерува. Капни 2-3 капки олио например, ако имаш грес още по-добре. Завърти няколко пъти на ръка сложи още малко пак развърти и залепи обратно лепенката.

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
MSI AfterBurner е програмата... дава доста инфо за честоти, температура, напрежение...
По принцип, доста видеокарти работят ОК и при 90С (при максимален товар), но такава температура е неблагоприятна за останалите елементи около ядрото памет, кондензатори, силови елементи и т.н.
По принцип, доста видеокарти работят ОК и при 90С (при максимален товар), но такава температура е неблагоприятна за останалите елементи около ядрото памет, кондензатори, силови елементи и т.н.
- Amateur
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 525D
- Мечтае да кара: BMW M5 Competition
Everest която и да е версия
- sappa
- младши ентусиаст
-
- Кара: M52B28
http://www.evga.com/precision/
има и възможност в режим на програми в фулскийн (игри) да ти изкарва инфо на екрана като температура, кадри в секунда и др.
има и възможност в режим на програми в фулскийн (игри) да ти изкарва инфо на екрана като температура, кадри в секунда и др.
"Две неща са безгранични на този свят - вселената и човешката глупост, като за вселената не съм много сигурен..."
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
'94 E36 M42B18
'95 E34 M50B20
'98 E39 M52B28
'02 Е53 М54B30
- Zagy
- нафтения
-
- Кара: го на спомени
- Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3
Аз ползвам ATI Tray Tools - малко е стара, но поне е желязна. Има и доста възможности за оувърклок 

Si non confectus, non reficiat.
15 мнения
• Страница 1 от 1