Вода в сервото?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е 39 520 98 г.

Вода в сервото?

Мнение от im0tep » 17 Окт 2011, 17:27

Колеги,в нашия прекрасен град вече 2-ри ден не спира да вали и то доста обилно,та поради тази причина мисля,че около сервото ми се е е напълнило с вода,защото когато натисна спирачка и нещо в двигателния отсек точно пред шофьора почва да бълбука (в буквалния смисъл) !!! Когато изгася двигателя педала на спирачката се втвърдява,което още повече ме навежда на мисълта че причината е вода в сервото.Въпроса ми е проблем ли е да я карам така още поне 1 ден докато спре ш*бания дъжд да мога да я разглобя и да изсмуча водата от там съответно и да почистя системата за отичане на водата,или да я спирам колата? Проблем със спирачките няма,колата си спира.Ако някой друг се сеща от какво може да е това "бълбукане" нека сподели.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 tds 98'

Re: Вода в сервото?

Мнение от mitkofriz » 17 Окт 2011, 17:55

Разбирам те колега за дъжда.
Мисля че няма да е проблем щото то вече се е напълнило квото е влязло влязло, само да не замръзне което се надявам да не стане :mhihi:.
А може да вземеш от първата аптека една конска спринцовка със шлаух или абукат да спреш на някой подземен паркинг (например накой мол) и десетина минути да изсмучеш водата.
(oOO \ (||||)(||||) / OOo)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 17 Окт 2011, 18:00

mitkofriz написа:Разбирам те колега за дъжда.
Мисля че няма да е проблем щото то вече се е напълнило квото е влязло влязло, само да не замръзне което се надявам да не стане :mhihi:.
А може да вземеш от първата аптека една конска спринцовка със шлаух или абукат да спреш на някой подземен паркинг (например накой мол) и десетина минути да изсмучеш водата.

Спринцовката с шлауха е вече в багажника....това за мола е идея,но има разглобяване...май ще изчакам да спре :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 530i

Мнение от venci_krumov » 17 Окт 2011, 19:01

im0tep написа:
mitkofriz написа:Разбирам те колега за дъжда.

Спринцовката с шлауха е вече в багажника....това за мола е идея,но има разглобяване...май ще изчакам да спре :yes:

Колега, im0tep,
Спринцовка със шлауха няма да ти свърши работа. Трябва да разглобиш кутията на филтъра, за запретнеш ръкави и да бръкнеш под сервото. Точно под него, вътрешна част на кутията, се намира каналчето за източване. То обче не се вижда заради сервото, затова трябва да го напипаш слепешката.

Гледай да изчистиш каналчето за да изтича водата свободно. Ако само я изсмучеш със спинцовка, при следващия порой пак ще се напълни. Препоръчително е след това да си смениш и спирачната течност.
Казвам го от опит.

Поздрави,
Венци

младши ентусиаст
Аватар
Кара: M62B46

Мнение от Retrofit » 17 Окт 2011, 19:13

Отивай в мола и сваляй филтрите за климатика със кутиите им, сигурно са ти запушени дренажите и джобовете са се напълнили с вода, а най лошото е да не ти се напълни и другия джоб където е компютъра...ще се видиш в чудо.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Каквото запали

Мнение от NAPSTERS » 17 Окт 2011, 21:42

по лошо ще е ако мотора дръпне вода през сервото. взимай мерки и отпушвай всички дренажи преди да е станало късно.
когато умен човек спори с глупак, спорят двама глупаци.
http://www.vbox7.com/play:a44cbadb
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 17 Окт 2011, 21:52

най-добре ще е някой да посочи и всички дренажи сега...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e39 tds 98'

Мнение от mitkofriz » 18 Окт 2011, 8:57

NAPSTERS написа:по лошо ще е ако мотора дръпне вода през сервото. взимай мерки и отпушвай всички дренажи преди да е станало късно.

Верно не бях забелязал че е бензин, аз си мисля за моя ТДС. Не че и там не може за дръпне вода в двигателя но няма опасност от воден удар в цилиндрите.Най добре е да се изпомпи водата две мнения няма и да се изчисти дренажа.
(oOO \ (||||)(||||) / OOo)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: Тежка

Мнение от Ненко Вранков » 18 Окт 2011, 9:45

Недей карай така колега. Не си струва риска.

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 18 Окт 2011, 10:39

Най-добре е да извадиш цялото серво и да го силиконизираш след щателното обезводняване, защото дренажите рано или късно пак ще се запушат, а те на автомивка не се чистят (на ма..а си в г..а са). Най тъпо е да ти замръзне водата, която не си извадил, да се качиш сутринта в колата и на 100-ния метър да разбереш, че нямаш грам спирачки. Изживях го миналата зима и си изкарах много тъпо по пътя до сервиза само на ръчна.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 18 Окт 2011, 16:00

Отпуших дренажа,водата се изтече и шума от бълбукане изчезна,но така и не разбрах има ли начин за изпомпване на водата от вътре в сервото ако е влязла такава и как става това?

FC BAYERN
Аватар
Кара: 17' 540 I
Мечтае да кара: Безаварийно

Мнение от ivo1bg » 18 Окт 2011, 16:22

Най-добре е да свалиш сервото и да го изтръскаш до дупка (капка) (знам, че е много работа). Първоначално в сервиза, където закарах колата за обезводняване, се опитаха да изкарат водата с шлаух и наистина изкараха много вода, много нещо. След това обаче, явно беше останало още някаква водица вътре, защото при следващия студ отново останах без спирачки. Тогава се наложи пълно разглобяване на сервото и изкарване на цялата миазма отвътре и след това силикон за по-сигурно. За съжаление не мога да бъда по-точен в обясненията, защото не присъствах на втората операция.

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 18 Окт 2011, 16:25

Шлаухата и спринцовката през шланга на вакуума. После го обхождаш внимателно отвътре с надуване и ако чуеш бълбукане, пак процедурата с изсмукване. И да остане малко водица ще се изпари, по голяма бела не може да стане :D Мембраната е много яка и и няма нищо.
Аз така веднъж поставих една шлауха вътре и пуснах въздух от едно, дето бояджиите го ползват да одухват прахта от колите, за 5 минути се изпари всичко и газ :yes:
Внимавай с пласмасовото коляно да не го счупиш или пукнеш, че после ниските обороти незнайно къде изчезват ..
Последна промяна sadex5 на 18 Окт 2011, 16:30, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от im0tep » 18 Окт 2011, 16:30

Още сега ще я направя тази процедура,даже имам компресор за въздух :lol: Интересно ми е обаче как тая вода прониква вътре,не трябва ли да е херметичски затоврено това серво,нали вакум прави??? :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: X5 2003 e39 540

Мнение от sadex5 » 18 Окт 2011, 17:38

Между сервото и работния цилиндър има едно пръстенче дето остарява и оттам влиза, другия вариант е през коляното да пролизва.
Точно вакуума помага на водата да влиза по-лесно :)

Следваща

Назад към E39