HTC Wildfire S или Iphone 4 ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Re: HTC Wildfire S или Iphone 4 ?

Мнение от steeN » 17 Окт 2011, 21:35

аз от опит ти говоря. спирта е важен. неправилен е този съвет, който ти дават, но както и да е.
за не си личи, трябва да подменят едни хартийки. има една на аудио жака, още една на дока долу и май някъде по платката имаше още една. познава се по тва, че са си променили цвета на червено.

междо другото сега видях, че си писал да се почисти. не може защото стъклото е залепено за дисплея и без да се счупи не може да се махне...
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар

Мнение от Peter Angelov » 17 Окт 2011, 23:17

Имам Сензация и ябълката. С две ръце за първия!

младши ентусиаст
Аватар

Re: Re: HTC Wildfire S или Iphone 4 ?

Мнение от RaHzElChO » 17 Окт 2011, 23:44

Peter Angelov написа:Имам Сензация и ябълката. С две ръце за първия!

Аз имам Desire Hd и бих го сменил за Samsung Galaxy S II или Lg Optimus 3d, Lg-то направо ми спря тока, удари в земята Htc Evo 3d

Sent from my Desire HD using Tapatalk
36922
rve написа:БМВ не е просто марка автомобил, БМВ е идея, страст, съдба.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i

Мнение от ръб » 18 Окт 2011, 9:14

Не бих си заменил Galaxy S-ката за 4ка, какво ще да става ! Като го взимах какво, трябваше да дам 500лв горница за телефон със същия процесор, с по-бавен графичен чип, с по-малък дисплей и с по-кофти дизайн ли ? Как ли пък не.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 18 Окт 2011, 9:22

ръб написа:Не бих си заменил Galaxy S-ката за 4ка, какво ще да става ! Като го взимах какво, трябваше да дам 500лв горница за телефон със същия процесор, с по-бавен графичен чип, с по-малък дисплей и с по-кофти дизайн ли ? Как ли пък не.

Тук идеята не е само в хардуера, това е причината толкова хора да си купуват Мак продукти, не защото не могат да си купят Acer за 800лв, който да го разбие по параметри.
36922

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 18 Окт 2011, 10:11

ръб написа:Не бих си заменил Galaxy S-ката за 4ка, какво ще да става ! Като го взимах какво, трябваше да дам 500лв горница за телефон със същия процесор, с по-бавен графичен чип, с по-малък дисплей и с по-кофти дизайн ли ? Как ли пък не.

Идеята тук е, че точно този хардуер е правен да работи с точно този софтуер и е оптимизиран напълно за него. Съответно макар и да е с по-бавен процесор или каквито и да е по-слаби показатели като хардуер работи по-добре от повечето останали с по-силен хардуер.
Всичкото Win Mobile, HTC и каквото и да съм имал след като му качиш някоя програма и поработи с нея достатъчно дълго време почва да лагва. Айфона понася десетки програми без никаква промяна в работата.
Относно дисплея.. за тая работа си има телевизори. Телефона се носи в джоба :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 18 Окт 2011, 23:37

На мен лично буквално ми омаля 4", и сега не бих отказал един 4,65", както ще са нексус прайма (премиерата му е тая нощ..). А с тея 3,5" при айфон изобщо не мога да си представя как ще браузвам из интернет или ще гледам филм и т.н.

А аз откакто си имам Galaxy S-ката, компютъра я го включа през денонощието, я не.

Да се надяваме, че Ice Cream Sandwitch-a ще е по-добър от всички андроид ОС-и досега, и ще може да се конкурира с иос откъм производителност. И да наясно съм с факта, че иОС е по-добре оптимизирана за хардуера на айфоните. И все пак те са 4-5 модела общо, а под андроид работят десетки модели :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 19 Окт 2011, 1:36

вие искате да работите на фотошоп и на аутокад на тия телефони сигурно ;)
тва вече си е вманиачаване за мен. какво значи не си сядам на компа ;)
кога ще седна да се чудя примерно дали да си пусна филм на 24" или на 3.5".
браузването е нещо в движение да видиш адреса или на бързо да провериш нещо в гугъл.
въобще не ги разбирам андроид собствениците дето все нещо не им стига, бавно им било и т.н.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 19 Окт 2011, 2:00

аз лично преди да си купя телефона на компютъра сядах точно по 3 причини - сутрин със закуската да си прецъкам всичките форуми преди да ида на работа, вечер като се прибера към 11 пак да прецъкам всичките форуми и евентуално някакъв филм. Всичко това (е то все пак не е много) вече си го върша през телефона и то ползвайки дата плана ми към глобул. Навсякъде.

Да не говорим че мога да ползвам телефона като wi-fi adapter през usb-то към комп, като модем пак през кабела към комп или лаптоп и също така има wi-fi Hotspot - тоест върши работата и на рутер, ползвайки дата плана на глобул (в случая) пускам интернет на всяко устройство с wi-fi, навсякъде :D :D

А наистина всичко с по-малък от 4" дисплей си е неудобно за нормална употреба..Ако трябва да съм искрен, играх си с Галакси Таб 7" и беше още по-удобен от телефона, ама него в джоба си не мога да го нося :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 19 Окт 2011, 9:14

ръб написа:Да не говорим че мога да ползвам телефона като wi-fi adapter през usb-то към комп, като модем пак през кабела към комп или лаптоп и също така има wi-fi Hotspot - тоест върши работата и на рутер, ползвайки дата плана на глобул (в случая) пускам интернет на всяко устройство с wi-fi, навсякъде :D :D

Тва някаква уникална екстра ли трябва да е :mhihi:
Винаги съм се чудел как се гледа фимл на телефона.. имах 4 инчов ПДА Дел Аксим Х51В преди 5-6 години някъде още и като ходех по командировки съм се мъчил да гледам филм ама .. :dunno:
Има една основна причина айфона да е с толкова голям дисплей. Нали се сещаш, че ако искат и 8 инча могат да направят и няма какво да ги спре, но те упорито се придържат към този си размер, въпреки критиките.
Айфона като го хванеш с една ръка с палец покриваш целия екран. Опитай сега с твоя и виж какви смешни движения се получават.
Просто има някои продукти при които е мислено за всичко, макар и малко хора да го осъзнават ;)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 19 Окт 2011, 10:04

И iPhone-а позволява tethering. Можеш свободно да си го направиш собствен хот-спот.
Дам, следващия телефон от епъл ще има поголям екран, а същи габарити (или поголеми с милиметри), за да може да се ползва само с една рака.
Те по принцип правят продукти който имат помалка фунционалност като цяло, споредено с софтуерните възможности на другите умни телефони. Ама, това което го предлагат го прават найдобре от всички останали.

Колко от хората който ползват умен телефон всъшност ползват процесора или меморията на телефона на Мах?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от RaHzElChO » 19 Окт 2011, 10:57

snipermkd написа:Колко от хората който ползват умен телефон всъшност ползват процесора или меморията на телефона на Мах?

Тук съм много съгласен, но българите изхождат от "Колкото повече, толкова повече" и ще си вземат най-евтиното с най-мощен процесор, за сметка на калпава изработка, гаден софтуер и тн и тн.
36922

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ръб » 20 Окт 2011, 1:06

Незнам с къси пръсти ли сте, ама аз моя 4" си го покривам целия ;)

И да - вечер като си легна си дърпам епизоди на сериала, който гледам, и си го пускам докато заспя.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 N46B20

Мнение от Luki Junior » 20 Окт 2011, 1:40

То и аз имам торент клиент на моя Айфон, видео плеер, шел клиент, засебен SQL сервер за тестове, GCC компилатор и други джаджи с който на легален и нелегален начин се възползвам от възможностите на телефона, ама въпроса е колко от хорат всъшност правят такива неща. Пържат процесора на телефона ей така за спорта.....

Човек който е ползвал Айфон много време, малко трудно свиква с Андроид. Просто концепцията и самия дизайн на интерфейса е различен. може да спорим 1000 страници за кой е субективно подобър, ама това е въпрос на вкус.

Остава факта че Айфона е много поизпипан и изчистен от към хардуер и софтуер, и че просто този умен телефон редефинира възгледите на милиони хора към мобилния си.
Гоогле и останалите винаге настигат, даже и слагат подобър хардуер и софтуер в техните продукти. Ама тук ключовата дума е НАСТИГАТ...

Идеите за Айфон, Айпад, Айбоард (interactive wall mounted collaboration system) който не го рекламират, а ползват, са от времето на XEROX когато са правили иследвания в Пало Алто for ubiquitous computing, или изчезваща технология.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: в шоуто на тройките

Мнение от swh_bmw » 20 Окт 2011, 8:14

Кофтито е че се предлага на висока цена и става като показалец на статус (гъзария). Както колегата RaHzElChO по горе написа и аз мога да кажа че повечето потребители на iPhone(даже в момента виждам двама от колегите си, как си ги гледат умно и се чешат :mhihi: :mhihi: абе умни телефони ) го купуват именно заради името му.
Това е нещо като избор на кола.
Ако разсъждаваш трезвено ще седнеш и ще помислиш за какво и как ще използваш телефона и от там ще си прецениш каква ти е чергата и ще действаш.
Ако си влюбен ще си купиш BMW :bchug:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата