Лаптоп втора ръка - колко е ползван?
Модератор: Общи модератори
59 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
Re: Лаптоп втора ръка - колко е ползван?
Е.Димитров написа:^Въпрос на мнение колега,освен това "бизнес клас"-какво означава,най-скъпите лаптопи не са "бизнес клас" а са геймърските,"бизнес" клас са с по-слаби параметри,колко му трябва на един лаптоп да зареди екселска таблица...
И освен това,аз от почти 8 години се занимавам с марката "Асус" и мога да кажа че е доста надежна марка и никога не ме е подвеждала...
И 2 ра употреба лаптоп си е пълно дърво,първото което заминава му е батерията,после охлаждане,ако неправилно е употребяван може един-два пъти да е насядан ,настъпван или изпускан и понеже се занимавам с електроника,та мога да ти кажа как се напуква платката от вътре,която е поне тройно филирана...
Взимам си нов и това което знам със сигурност е че 24 месеца няма да се притеснявам за нищо-все пак е в гаранция,освен това,както казах,в момента има доста прилични машини за по 500-650 лева срещу 2 ра употреба поне 400 лева...
Много искам да ти покажа моя Dell D 630, 5 годишен дъртак - 2ра ръка каква напукана платка има и колко малко държи батерията.
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
^на тоя лаптоп е пъснат за продажба за първи път края на 2008 година и прави точно 3 години,преди 5 години нямаше двуядрени...
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
преди 5 години нямаше двуядрени
Колега, 2006та в Февруари излезоха Т моделите на пентиум с дуалкор технология.
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
DELL XPS M1530, бивш топмодел от 2007, скоро сменях дънната платка заради изгоряло видео, но иначе бачка много добре и даже плейва видео във 1920x1080. Земах го втора ръка преди 2 г. и с изключение на това видео,(което разбрах, е нещо като стандартен проблем за модела) друго нищо не съм му правил. Втората употреба си е риск и особенно ако е скъп модел, трябва добре да се прецени.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
Elesar74 написа:DELL XPS M1530, бивш топмодел от 2007, скоро сменях дънната платка заради изгоряло видео, но иначе бачка много добре и даже плейва видео във 1920x1080. Земах го втора ръка преди 2 г. и с изключение на това видео,(което разбрах, е нещо като стандартен проблем за модела) друго нищо не съм му правил. Втората употреба си е риск и особенно ако е скъп модел, трябва добре да се прецени.
Колега, а колкото ти излезе общо цялото удоволствие като цена - цената на старо на лаптопа + смяната на дъното ?:)
Оня ден си взех 17" НР , 2 ядрен интел, 4г рам, 640гб хард диск , 5450 Ати видео със собствена памет и цялото удоволствие за 720 лв

Не Мы такие, Жизнь такая
- exvitermini
- младши ентусиаст
-
- Кара: '96 Е34 tds touring Individual
- Мечтае да кара: E34 M5 Touring
stefanoff написа:Elesar74 написа:DELL XPS M1530, бивш топмодел от 2007, скоро сменях дънната платка заради изгоряло видео, но иначе бачка много добре и даже плейва видео във 1920x1080. Земах го втора ръка преди 2 г. и с изключение на това видео,(което разбрах, е нещо като стандартен проблем за модела) друго нищо не съм му правил. Втората употреба си е риск и особенно ако е скъп модел, трябва добре да се прецени.
Колега, а колкото ти излезе общо цялото удоволствие като цена - цената на старо на лаптопа + смяната на дъното ?:)
Оня ден си взех 17" НР , 2 ядрен интел, 4г рам, 640гб хард диск , 5450 Ати видео със собствена памет и цялото удоволствие за 720 лвИ 2г гаранция.
Честито недвижимо имущество колега. Този туч 17" не е мобилен а стационарен компютър. Ако пък гаранцията ти е от техно-мехно маркетите, въобще не ти завиждам.
Секънд хенд лаптопи се предпочитат и от тези, които могат да си ги ремонтират сами, ако се повредят... Части за лаптопи има бол в лаптопбг. и то на тънки пари! Така, че гаранцията не ме интересува.
Спомням си преди 3-4 години, когато купих първият си лаптоп MSI (глупак), чисто нов, с уникални параметри, за уникалните 1150 лева... На Втория месец беше разглобен за ремонт! Трябваше да избирам - 30 дни гаранция Техномаркет или да си го направя сам...
Едно аверче 3 пъти по месец в сервизите на маркетите... абе беги мани - мани беги

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
Лаптопа ми струваше 1150 лв. преди 2 г., а сегашната смяна беше към 180 лв. с друго дъно. Въпреки това, не мисля да го сменям, а само да му сменя батерията, че от незнание я скапах, пък държеше над 3 часа като го взех, даже с гледане на филм.
P.S. Аз си го ремонтирах
P.S. Аз си го ремонтирах

Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
exvitermini написа: .... Ако пък гаранцията ти е от техно-мехно маркетите, въобще не ти завиждам....
К'во им има на гаранциите на техно-магазините, че не ми е ясно нещо

Второ влизане в сервиз- буквално 2 дена преди да изтече гаранцията... Ремонт- грижи няма, замяна на оригиналният 60ГБ хард (с колкото искаш лоши сектори) за нов 120ГБ срещу 20лв.- грижи няма...
Та какво и е на гаранцията от техно-нещо си

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
ms написа:exvitermini написа: .... Ако пък гаранцията ти е от техно-мехно маркетите, въобще не ти завиждам....
К'во им има на гаранциите на техно-магазините, че не ми е ясно нещоМоята сопа Асер е от точно тях магазини, 2 пъти влиза гаранционно в сервиза и грижи с гаранцията НИКАКВИ... още при първото влизане в сервиз лаптопа беше със сменен хард (по-голям), добавена рам и пиратски Уин (имам си лепенка с лиценз за ХР)- нищо не казаха и го оправиха + сложиха ново ДВД щото само споменах, че ми прави номера и не записва всеки диск... Е, и с новото ДВД пак не ми записваше дисковете дето имах- кофти партида просто, взех нови и грижи нула със записите...
Второ влизане в сервиз- буквално 2 дена преди да изтече гаранцията... Ремонт- грижи няма, замяна на оригиналният 60ГБ хард (с колкото искаш лоши сектори) за нов 120ГБ срещу 20лв.- грижи няма...
Та какво и е на гаранцията от техно-нещо сите са продавачи- гаранцията е от производителя и те си имат сервизи...
Мно'о лоша реклама на Acer прайш, нидей така.
- ms
-
-
Elesar74 написа:Мно'о лоша реклама на Acer прайш, нидей така.
е к'во сега- да лъжа, че са мега/гига/ултра/хипер добри ли

Elesar74 написа:Лаптопа ми струваше 1150 лв. преди 2 г., а сегашната смяна беше към 180 лв. с друго дъно. Въпреки това, не мисля да го сменям, а само да му сменя батерията, че от незнание я скапах, пък държеше над 3 часа като го взех, даже с гледане на филм.
P.S. Аз си го ремонтирах
Kупил си си ново дъно за 180лв

Не Мы такие, Жизнь такая
- ms
-
-
Да бе- ново дъно за 180 лв... за толкова пари няма дори да му го покажат на картинка да го види 

Лаптоп втора ръка не бих си взел освен ако не е много евтин. Т.е да съм прежалил парите. За мен най-важното на един лаптоп е гаранцията, работих в сервиз официален на ХП и фуджитсу сименс и цените на резервните части ги знам много добре.
На ХП гаранционно ако дефектира диск например 60 ГБ се сменя с по голям 80 ГБ и то без клиента да доплаща допълнително така е по закон така,че тези които сте доплащали може и да са ви метнали
За батериите гаранцията е 1 година след това е късмет дали ще държи или не. Когато си купувате нова батерия за мн стар модел лаптоп пак има реална опасност батерията да е на годините на лаптопа и след 1 месец отново да не държи.
Някой спомена сам да си правиш лаптопа. Ами като си купиш дъно за 700 лева ново с 3 месеца гаранция голяма работ,че ще спестиш 60 лв труд за смяната.
На ХП гаранционно ако дефектира диск например 60 ГБ се сменя с по голям 80 ГБ и то без клиента да доплаща допълнително така е по закон така,че тези които сте доплащали може и да са ви метнали

За батериите гаранцията е 1 година след това е късмет дали ще държи или не. Когато си купувате нова батерия за мн стар модел лаптоп пак има реална опасност батерията да е на годините на лаптопа и след 1 месец отново да не държи.
Някой спомена сам да си правиш лаптопа. Ами като си купиш дъно за 700 лева ново с 3 месеца гаранция голяма работ,че ще спестиш 60 лв труд за смяната.
- ms
-
-
AcOrP написа:...Ами като си купиш дъно за 700 лева ново с 3 месеца гаранция голяма работ,че ще спестиш 60 лв труд за смяната.
е то трябва да си луд за връзване да платиш 700лв. за едно дъно

59 мнения
• Страница 4 от 4 • 1, 2, 3, 4