Въпрос за докарване на кола от Германия за части
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за докарване на кола от Германия за части
Набелязъл съм си една колица в Германия и искам да я докарам в БГ и да и взема двигателя и другото да го разпродам на части. Въпроса ми е трябва ли да я бракувам тук в БГ, трябва ли да платя някакви данъци и други работи и как изобщо става работата
Благодаря предварително на отзовалите се

Благодаря предварително на отзовалите се

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Re: Въпрос за докарване на кола от Германия за части
Не.. отписваш я от тукашния КАТ (Zulassungstelle) , визмаш червени транзитни номера от германия (може и жълти сега мисля).. докарваш я и разглобяваш си по желание.
Колега, не разбрах от кой КАТ трябва да я отпиша ? И това отписване бракуване ли е ?
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
Опс сори.. От германския КАТ (аз съм в Германия повече време и се унесох
)
Просто тук колата си е на редовни номера. Ти си чужденец, без адресна регистрация в германия..Купуваш си кола, ходиш в кат, те я отписват от оригиналния собственик. Ти си новия собственик и не живееш в Германия. Затова колата я отписват от техния КАТ, и ти издават документи на твое име и времени табелки да си я закараш където поискаш.
Ти ги имаш всички документи на колата, и не е регистрирана в ниеден КАТ. И ако не искаш да си я регистрираш в България си я раскостваш както ти е кеф. Реално, след Германия с тези времени табели, имаш срок или да я регистрираш или разкостиш.

Просто тук колата си е на редовни номера. Ти си чужденец, без адресна регистрация в германия..Купуваш си кола, ходиш в кат, те я отписват от оригиналния собственик. Ти си новия собственик и не живееш в Германия. Затова колата я отписват от техния КАТ, и ти издават документи на твое име и времени табелки да си я закараш където поискаш.
Ти ги имаш всички документи на колата, и не е регистрирана в ниеден КАТ. И ако не искаш да си я регистрираш в България си я раскостваш както ти е кеф. Реално, след Германия с тези времени табели, имаш срок или да я регистрираш или разкостиш.
Ясно ! Благодаря ти много за отговора и пояснението
А знаеш ли горе долу колко е таксата за отписване ?

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
12 евро отписване, 33 евра табелите, застраховката по вкус и както я намериш.
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Докарването на колата от немция е ясно...
Слагането на мотора е ясно и то, ама ще го регистрираш ли новия мотор след присаждането
Ако няма да минаваш през КАТ после не ти пука за нищо, ама ако ще минаваш онея искат документи за двигателя... провери нещата да не те изненадат после и да ти искат нещо- прескачаш до КАТ и питаш на място като най-лесно...
Слагането на мотора е ясно и то, ама ще го регистрираш ли новия мотор след присаждането

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
ms написа:Докарването на колата от немция е ясно...
Слагането на мотора е ясно и то, ама ще го регистрираш ли новия мотор след присажданетоАко няма да минаваш през КАТ после не ти пука за нищо, ама ако ще минаваш онея искат документи за двигателя... провери нещата да не те изненадат после и да ти искат нещо- прескачаш до КАТ и питаш на място като най-лесно...
тука принципно маторите го водат консуматив

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
то мотора май само при нас НЕ се брои за консуматив 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
bavareca_86 написа: до колегата по горе каде номерата са 33 евра и кои,жълти или червени,че аз знам малко по различни цени
Жлътите със застраховка са към 90-100 евро, ама мое'ти направят проблем ако минаваш през Сърбия... иначе през Румъния е no problemo... червените са едни 30-40 евра отгоре над жлътите (включвам и застраховката), но важат и за Сърбия и не са за 5 дни, ми (май) за 1 месец...
- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
Mollov написа:bavareca_86 написа: до колегата по горе каде номерата са 33 евра и кои,жълти или червени,че аз знам малко по различни цени
Жлътите със застраховка са към 90-100 евро, ама мое'ти направят проблем ако минаваш през Сърбия... иначе през Румъния е no problemo... червените са едни 30-40 евра отгоре над жлътите (включвам и застраховката), но важат и за Сърбия и не са за 5 дни, ми (май) за 1 месец...
ей тва имах предвид като казах малко по други цени

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
Самата изработка на 2те табелки с номерата е 33 евро. А застраховката, как си я намериш и дали познаваш застрахователни брокери.
Аз моята си я докарах сам ои знам от там на татък какво да правя
Иначе тогава си взех червени номера и нямах проблеми (сърбите рабира се ме изкрънкаха 20 евро
)

14 мнения
• Страница 1 от 1