Трамвай vs маршрутка Vs Трамвай...

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Трамвай vs маршрутка Vs Трамвай...

Мнение от exotique » 20 Окт 2011, 23:26

Тежък пътен инцидент в София помрачи закриването на предизобрните капмании на ГЕРБ и БСП...Трамвай,без спирачки,минава на червено,удря маршрутка ,която удря пешеходец,преминава кръстовищяето и се спира в следващият трамвай по линията :kuku:
http://focus-news.bg/?id=n1580518

София. 15 души пострадаха при тежка верижна катастрофа, станала на кръстовището на ул. „Граф Игнатиев” и бул. „Васил Левски” в София. Три жени са в много тежко състояние и лекарите се борят за живота им. Катастрофата между два трамвая, лек автомобил и маршрутка е станала малко след 14.00 часа на кръстовището на ул. „Граф Игнатиев” и бул. „Васил Левски”. Сигналът за инцидента бил подаден на тел. 112 и на местопроизшествието незабавно пристигнали екипи на пътна полиция, столичното Първо РУП и Бърза помощ. Всички пострадали са настанени в Института Пирогов и във ВМА. Три жени са приети в много тежко състояние, медицински екипи се борят за живота им. На мястото на инцидента е извършен оглед. Експерти ще установяват причината за катастрофата.
Според очевидци - инцидентът се е случил след като трамвай номер 10 се движил по ул. „Граф Игнатиев” в посока бул. „Евлоги Георгиев”. Трамваят е минал на червено като се предполага, че е възможно да е имал и технически проблем със спирачката, но това все още не е изяснено. Ватманът е бил жена. Маршрутка номер 35, по линията „Люлин” – Кривина, се е движила по бул. „Васил Левски” от НДК в посока Софийския университет. От сблъсъка маршрутката се е завъртяла няколко пъти на 360 градуса, като през това време ударила и пешеходци. Най-тежко пострадала е млада жена на видима възраст около 20 – 25 години, която е била буквално премазана от маршрутката. Според свидетели - жената е била толкова зле ранена, че е пищяла от болки докато пристигне линейката. На асфалта и в момента има много кръв. При сблъсъка на трамвая с маршрутката е засегнат и друг лек автомобил. След като трамваят удря маршрутката, той продължава да се движи по ул. „Граф Игнатиев” още около 50 метра, след което спира. По асфалта има много натрошени стъкла. На място има много полиция и разследващи. Участъкът от трамвайната линия е затворен за трамваи. Преминаването на леките автомобили по бул. „Васил Левски” е безпроблемно.
До 16.00 часа в спешните кабинети и противошоковата пироговска зала се оказва помощ на 12 души, между тях са и три деца. Това съобщиха от пресцентъра на "Пирогов". Всички те пострадаха при голямата катастрофа между трамваи и маршрутка. Най-тежко е състоянието на две жени. Пешеходката Н.Д. на 34 г., с тежка травма на крака и пътничката от маршрутката С.Т. на 23 г. Между останалите има три деца: момченце на 2 г. и две момчета на по 15 г. В момента всички спешни екипи на УМБАЛСМ „Пирогов” работят.
Три от пострадалите жени при катастрофата между маршрутка и трамвай в столицата са настанени в Клиника за спешна медицина на ВМА. Жените са в съзнание, контактни и адекватни, в момента се провеждат комплексни изследвания за установяване на травмите им. 27-годишната Ц.Г.Г. е в по-тежко състояние с обилно кървяща рана на главата и съмнение за черепно-мозъчна травма. В.Ц.К. на 19 г. е с контузия в шийната област и леки охлузни рани. С.С.И. на 56 г. е с травма на главата и съмнение за мозъчно комоцио.
Седем линейки са пристигнали на мястото на тежката катастрофа, станала днес в центъра на София. Първата линейка е пристигнала на 4-та минута след постъпване на обаждането. По първоначални данни 16 души са транспортирани в три болници. Сред пострадалите има 3 деца. В Пирогов са постъпили 12 души, от които 2-ма са в шокова зала. Двама души са хоспитализирани във ВМА, от които 1 е в шокова зала. Други двама пострадали са приети в УМБАЛ „Царица Йоана”. Смъртни случаи няма
.

http://focus-news.bg

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Трамвай vs маршрутка Vs Трамвай...

Мнение от acho.rs » 20 Окт 2011, 23:32

Според БозаТВ - хора с РРРРАЗКЪСАНИ КРАЙНИЦИ , счупени глави , помлени автомобили , изключително тежък инцидент пред стотици хора , майка с бебе размляна ... реално - нелеп инцидент , с няколко травми . Все пак недопостимо е да не бъдем шокирани толкова време , покрай изборите не ни оведомиха за 3ма загинали на пътя - как може подобно нещо , трябва да се отразява всичко , интервию с родителите на жертвата , описани какво точно се е случило , кръв и черва :idea:
За сметка на това пък после дадоха трупа на Кадафи , окървавен като агне на 6ти май :ok:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 20 Окт 2011, 23:34

Минах малко след това от там. Много кофти работа.
Как не смазаха ушевия, дето седи там на вишката ми невинните хора :ranting:
Трамвая май не е успял да спре на спирката и явно е имал повреда ама това упорито се премълчава.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 20 Окт 2011, 23:39

Няма друга причина трамвая да мине "на червено" , което звучи малко тъпо за трамвай . Трамвая минава от там с около 15 км/ч - даже и да беше минал на непозволено нямаше да е толкова зле удара . Там има малко наклон - на 90% са отказали спирачките и влака се е засилил . Но точно преди изборите няма как да ни се припомни , че мотрисите са на 40-50 та дори и 60 години :confused:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от exotique » 20 Окт 2011, 23:54

Най-зле е пострадала пешеходец,който се е озовал между въртящата се маршрутка и трамваят..... :roll:
Мотрисата-трепач е чешка,със собствено тегло 18 тона. :paranoid:

Автоморгаджията
Аватар
Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
Мечтае да кара: E60 ///M5

Мнение от Flash » 21 Окт 2011, 0:06

Само не схванах, как мотриса със три независими спирачки (пневматична, екелтрическа и механична) не е успял да спре и след като е ударил маршрутката, се е надънил в друг трамвай на повече от 50 метра от мястото на първия удар?!

Изображение

Изображение
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 21 Окт 2011, 0:48

bum_bum написа:Минах малко след това от там. Много кофти работа.

Ти хубаво си минал малко след това, ма аз бях в трамвай 12 (ударения) - какво търкаляне по земята беше... :mhihi:

Иначе много ме дразнят тъпаците "очевидци" из новити, дето говорят, че първата линейка дошла след 20 минути :censored: - първата линейка дойде след точно 3-4 минути и след още 3-4 отпраши с жената :bowdown: :clap: , ама нали трябва да се направим на интересни пред микрофона и да вкараме интрижка :banghead: :ranting:. Евала на организацията този път - първата патрулка беше място след по-малко от 1 минута (като слязох от трамвая след сблъсъка и патрулката вече беше при маршрутката), след още 4-5 минути дойдоха още 3 патрулки с вой и сирени, полицаите регулираха трафика и в малките пресечки на графа, не само на попа, викаха по радиостанциите "пратете още линейки", направо не ми се вярваше, че съм в България и това са нашите органи толко експедитивни.... :bowdown:
Последна промяна Maverick_VS на 21 Окт 2011, 0:58, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 21 Окт 2011, 0:56

Maverick_VS написа:
bum_bum написа:Минах малко след това от там. Много кофти работа.

Ти хубаво си минал малко след това, ма аз бях в трамвай 12 (ударения) - какво търкаляне по земята беше... :mhihi:

Иначе много ме дразнят тъпаците "очевидци" из новити, дето говорят, че първата линейка дошла след 20 минути :censored: - първата линейка дойде след точно 3 минути, ама нали трябва да се направим на интересни пред микрофона и да вкараме интрижка :banghead: :ranting:

И според теб каква е истината за случая? Аз често виждам ватмани да карат като обезумяли - супер бързо, разписание ли гонят кво ли не знам, мисля си че и в този случай ватманката може да е искала да мине преди да стане червено и да се е засилила.....
www.bmwпрофесори-bg.net

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 21 Окт 2011, 1:03

Не знам какво е станало точно - бях в първия трамвай, чу се силен трясък, в следващия момент бях на земята и имаше много дим/пепел от удара в купето. В първия момент си помислих, че му е гръмнал я двигателя, я нещо друго е станало по ел. мрежата, щото звука си беше като от взрив - едва като слязох видях, че го е ударил другия трамвай и едва по-късно разбрах и за маршрутката...Дано се оправят ранените...

едит: Трима-четирима човека блъскаха и отвориха първата врата, и извадиха ватманката на виновния трамвай - после в новините видях, че на жената външно нищо й няма, казаха че е с доста години стаж, а не излезе сама - явно или е била заклещена, или панирана, или нещо й е станало лошо - но това са само спекулации ;)
Последна промяна Maverick_VS на 21 Окт 2011, 1:12, променена общо 2 пъти

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от benzin » 21 Окт 2011, 1:09

трамвая май си е бил на ред
http://www.btv.bg/news/katastrofi-incid ... rutka.html
www.bmwпрофесори-bg.net

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 21 Окт 2011, 1:18

Интересно, следя 2-3 новинарски сайта, и освен предизборна боза друго не виждам на заглавните страници.
Сега се хващам на бас, че никой няма да поеме реална отговорност, камо ли да изплати АДЕКВАТНО обещетение на пострадалите. Дано не съм прав, но очаквам всичко да си отмине почти незабелязано в предизборните мъгли или да се политизира...
Дано не съм прав...

ПС: Евала на полицаите и на Бърза помощ за бързата реакция. :bowdown:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 21 Окт 2011, 2:09

най-вероятно за момент жената е изгубила контрол... върху себе си, и върху мотрисата...
за причините можем да си гадаем ... :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 21 Окт 2011, 10:03

_65536_kb_sec_ написа:АДЕКВАТНО обещетение на пострадалите.

Няма адекватно обезщетение на това да те оставят сакат не по твоя вина.
А трамвая би трябвало да има мнооого голяма гражданска и от нея да изплатят много голяма сума ама надали.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 21 Окт 2011, 10:08

bum_bum написа:...А трамвая би трябвало да има мнооого голяма гражданска и от нея да изплатят много голяма сума ама надали.

Май застраховката на пътниците е самият билет за пътуване- няма билет, няма застраховка ;)
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 21 Окт 2011, 10:24

ms написа:
bum_bum написа:...А трамвая би трябвало да има мнооого голяма гражданска и от нея да изплатят много голяма сума ама надали.

Май застраховката на пътниците е самият билет за пътуване- няма билет, няма застраховка ;)

Баш така си е ;)

Иначе и в репортажа в сайта на БТВ се казва че шефът на Столичен автотранспорт - Еврени Ганчев, е казал че всички пострадали ще получат обещетения :idea:

Следваща

Назад към Извън Темата