HP Compaq 615 проблем с wireless (XP)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 купе

HP Compaq 615 проблем с wireless (XP)

Мнение от Yanko Petrov » 20 Окт 2011, 7:47

Здравейте :) Въпросния лаптоп го имаме от около месец, не е нов, с windows XP е. Постоянно ме изхвърля от нета... Има няма 5 мин и се откача от мрежата и след минута се закачва пак автоматично. На моя лаптоп Toshiba Satellite с уин 7 нямам никакви ядове. Драйвъра на wireless-a съм го ъпдейтнал, tune-up не показва никакви грешки в мрежата :dunno: Ама къса нервите на малката, а от там и моите :mhihi: Имало някаква опция ХР-то да изключва мрежата с цел спестяване енергията :kuku: , махнах я, четох, че доста хора са го решили тоя проблем така, ама тц... пак ме изхвърля от мрежата. Аваст не намира вируси. Има ли оправия или да му слагам седмицата и те така....?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кошара!
Мечтае да кара: BMW M3 E46

Re: HP Compaq 615 проблем с wireless (XP)

Мнение от speeder88 » 20 Окт 2011, 10:28

Това е от кофти рутер и кофти програма, която ползва нет. Аз имах супер мерак за рутер Сиско, купих си го, сетнах го и като включих Мюторента и като рече НЕ... и те така вече 10-на месеца, при всяко включване на торента, нета сецва, оттам рекънект и после тръгва нормално.
Изображение
SKISA написа: ти си ебати ///M-склададжията

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 20 Окт 2011, 11:27

Не е от рутера, винаги е имало по 2 компа на него и не е имало проблем ;) Само че настолния го дадохме и взехме тая пръчка, ама се си мисля, че е от уиндоуса некъф бъг :dunno: Ако никой не даде някаква насока къде да погледна, слагам му седмица, па ще видиме :yes:

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 20 Окт 2011, 11:41

Скрил си ID-to на router-a ? Също така прочети на кой канал да го сетнеш да бъде, а не да ги сменя ;)

Аватар
Кара: на изпарения
Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355

Мнение от xpl0d » 20 Окт 2011, 14:48

Taка написано са много възможните проблеми. Ясно е, че щом на седмицата върви, значи ХР-то е проблемно. Погледни тук :

http://ask-leo.com/why_does_my_network_ ... often.html
http://support.microsoft.com/default.as ... -us;315237

Провери си leases в рутера, виж дали имаш reservation сетнат, пусни си един каунтър или network монитор да логва и после гледай в този лог какво се случва или го сложи да видим какво става. Пък ако не ти се занимава и машината има поне 2 гиги RAM слагай седмицата.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 20 Окт 2011, 14:52

ако ще слагаш 7 горещо те съветвам първо да си дръпнеш драйверите :winky:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 21 Окт 2011, 8:09

xpl0d написа: Погледни тук :

http://ask-leo.com/why_does_my_network_ ... often.html

Ми пипнах там, само че стойностите на скоростта са 18, 24, 36, 48, 54 и "най-добра скорост" ( беше на "най-добра скорост"). На 36, 48 и 54 изобщо не иска да се закачи за мрежата. На 18 и 24 няма ядове, не ме изхвърля от мрежата, ама ако искам да отворя страница в интернет, ми казва, че няма достъп до интернет :kuku: Заеби... сега ще му сложа едно ХР да видя как ще е, на моя лаптоп работи перфектно (имам и ХР и 7).

Don_Emilio написа:ако ще слагаш 7 горещо те съветвам първо да си дръпнеш драйверите :winky:

За пръв път чувам, че трябва да дърпам драйвери за седмица :roll: За ХР да, ама за 7... :?:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 21 Окт 2011, 8:31

Yanko Petrov написа:...За пръв път чувам, че трябва да дърпам драйвери за седмица :roll: За ХР да, ама за 7... :?:

7-цата си има драйвери... уж... скоро инсталирах 7-ца (с всички ъпдейти до август) на лаптоп модел от тази година и някои драйвери липсваха та ги теглихме после от нета... НЕ разчитай на бозата да има всичко нужно и си подсигури поне драйверите за ЛАН картата- като имаш нет другото е лесно после...
А и това, че 7-цата ще сложи няк'ви драйвери хич не означава, че те ще са най-добрите и винаги е от полза да преслушаш производителя за конкретните неща които ти трябват...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Yanko Petrov » 21 Окт 2011, 8:50

ms написа:.....

Мхм, ясно :yes: Е вече сме с "новото" ХР, ще следя как е. Благодаря за отговорите :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 21 Окт 2011, 12:42

това съм го срещал само при HP-тата, качваш уиндоус какъвто и да е и гол е като пушка, дори няма драйвер за ланкартата да закачиш нет. При никоя друга марка, на която съм инсталирал, не е правило така

Назад към Извън Темата