Авто каско - обезщетение въпрос?
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Авто каско - обезщетение въпрос?
Здравейте!
Преди няколко месеца сестра ми взе книжка и на първата седмица потроши колата(Шкода Октавия - О2 2006г) , но това не е вахно. Та тая кола беше с Авто каско на стойност 13000. От разговорите със застрахователите получихме писмо на което има предложение да ми дадат 8800лв. + колата, което не ме устройва , защото искам да си взема 13000 лв за да си взема едно е46. Та въпроса ми е има ли как да ги "накарам" тея от застрахователната компания да ми дадат всички пари! Между другото компанията е Алианц!
Мерси!
Преди няколко месеца сестра ми взе книжка и на първата седмица потроши колата(Шкода Октавия - О2 2006г) , но това не е вахно. Та тая кола беше с Авто каско на стойност 13000. От разговорите със застрахователите получихме писмо на което има предложение да ми дадат 8800лв. + колата, което не ме устройва , защото искам да си взема 13000 лв за да си взема едно е46. Та въпроса ми е има ли как да ги "накарам" тея от застрахователната компания да ми дадат всички пари! Между другото компанията е Алианц!
Мерси!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Авто каско - обезщетение въпрос?
Аз не се сещам някой да е тотализирал кола и да си е получил 100% от застраховката
Но ми се струват малко ако е тоталка тея 8800- нормално е да ти дадат около 10к....
Прочети си внимателно условията в полицата, редовно има уловки там дето си изпуснал...

Прочети си внимателно условията в полицата, редовно има уловки там дето си изпуснал...
колега, нещо не си разбрал
при тотал ти се изплаща някаква стойност (70-80%) от стойността на колата
а самата кола остава за теб
ако ти вземат колата трябва да ти изплатят цялата стойност, в твоя случай 13 000 лв.
при тотал ти се изплаща някаква стойност (70-80%) от стойността на колата
а самата кола остава за теб
ако ти вземат колата трябва да ти изплатят цялата стойност, в твоя случай 13 000 лв.
No bling at the Ring
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
възможно е да имаш изплатени предишни щети, освен това се налага обезценка на колата от датата на сключването на каското до датата на застрахователното събитие и още такива неща..
- Zubcho
- старши ентусиаст
-
- Кара: Кенеф за великани
- Мечтае да кара: Alpina B10 biturbo
Общо взето и като цяло те ти оценяват колата на 13 000лв. ти си плащаш процент от тази стойност, но никога никога никога няма да я получиш. Така е устроен застрахователния бизнес. Те са винаги прави. За това има и застрахователни измами, защото те са некоректни.
Пийте си редовно хапчетата от сушени жаби и карайте внимателно по острите завои, че да не ви се подострят колите.
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
Аз карам според ЗЗдП, и спазвам ограничението на скоростта, а ти?
- ms
-
-
а и винаги съществува варианта да е застрахована на по-висока сума от реалната щото брокера те е омаял, че при кражба или тоталка ще получиш повече пари
само дето тоя номер не се получава никога- ако ще и на 50к да е застрахована тая кола пак ще ти дадат 8800...

Zubcho написа:Общо взето и като цяло те ти оценяват колата на 13 000лв. ти си плащаш процент от тази стойност, но никога никога никога няма да я получиш. Така е устроен застрахователния бизнес. Те са винаги прави. За това има и застрахователни измами, защото те са некоректни.
при пожар се изплаща 100% от застрахователната стойност
No bling at the Ring
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Fixing написа:Та въпроса ми е има ли как да ги "накарам" тея от застрахователната компания да ми дадат всички пари!
Не, няма начин. 80% от 13 бона са 10 400. 8800 + колата е добра оферта. Колкото и тоталка да е октавиата все ще изкараш 1600 от останалите части. Тук, в смисъл специално при тоталка 100% покриване няма никъде в никоя застрахователна компания.

BadAngel написа:Zubcho написа:Общо взето и като цяло те ти оценяват колата на 13 000лв. ти си плащаш процент от тази стойност, но никога никога никога няма да я получиш. Така е устроен застрахователния бизнес. Те са винаги прави. За това има и застрахователни измами, защото те са некоректни.
при пожар се изплаща 100% от застрахователната стойност
В това си сигурен ?
Живей у борчове,за да те помнат хората !!!
- ms
-
-
хубаво е да се прави разлика между "пожар" и "палеж"... като ги знам колко плащат ЗК си мисля, че при пожар ще ти носят от 9 кладенеца вода за да изкарат пожара по твоя вина и да ти подадат дедовия 

ms написа:хубаво е да се прави разлика между "пожар" и "палеж"... като ги знам колко плащат ЗК си мисля, че при пожар ще ти носят от 9 кладенеца вода за да изкарат пожара по твоя вина и да ти подадат дедовия
Това исках да кажа 2 горели коли имам и нито една платена като едната реално си се запали сама

Малко излезнахме от темата но е хубаво да се знае

Живей у борчове,за да те помнат хората !!!
- vankatagsi
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 323CI
- Мечтае да кара: E36 M3 evo с валове
ms написа:а и винаги съществува варианта да е застрахована на по-висока сума от реалната щото брокера те е омаял, че при кражба или тоталка ще получиш повече парисамо дето тоя номер не се получава никога- ако ще и на 50к да е застрахована тая кола пак ще ти дадат 8800...

Мисля че трябва да се направи една обща тема за застрахователите, казусите и проблемите с тях и ще е най-прегледно и обобщено.
- бабъл
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31
Колега,ако колата е оценена на тотална щета,са длъжни да ти предложат два варианта,при единия колата остава за теб и ти дават някаква сума,другия те вземат колата и ти я плащат на колкото е застрахована.Има вариант,да са ти оценили щетите за 8800 и затова ти дават толкова.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Fixing написа:Здравейте!
Мерси!
При тоталка , най-често плащат 75% от стойността , поне така е при повечето зстрахователи . Това което ти предлагат е оптималното и напълно в реда на нещата . Зимай парите , звънкай на репатрак да ти извози кенефа до някоя морга и го давай направо така - не знам колко е зле , но се 2-3 бона ще земеш .
Пример - влизаш у Шкода форума , гледаш кой продава шкоди на части и му звънкаш с оферта - продаваш му цялата кола . Пазарите се , квот ти даде зимаш и почваш да си търсиш 46ца . За 10 000 лв можеш да намериш перфектна 3ка

- shengi
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320d 136
- Мечтае да кара: e30 m3
По горе колегата ти каза.А ако имаш нерви и ти се занимава пускаш всичко на по ниски цени /тука да ме извиняват колегите моргаджии/ и я разпродаваш за 2-3 месеца и после скачаш на е46.Пък и шкодичките се търсят части така, бързо ще я разтикаш.Или отиваш и я хвършял за 2-3к лв в някоя автоморга /за по малко няма нужда все пак не е кола на 20г.И не се занимаваш с бумащини и купуваш е46.

17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2