Свирене/ Свистене при висока скорост
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
			13 мнения
			 • Страница 1 от 1

- Convertible
- ентусиаст
- 

- Кара: head turner и екзотики
- Детайли за колата: .... `90 E30`08 E61 `08 Z4
 ex `00 E39
Свирене/ Свистене при висока скорост
Колеги, вчера забелязах едно много неприятно и доста силно свирене при движение с около и над 180км/ч.
Потърсих такава тема, но не можах да намеря..
Значи колата е с Мкова броня и няма халогени.. мисля си дали може от там да свири така, понеже там където бяха халогените и капаците до тях, сега е отвор... и този въздух който влиза през тези отвори трябва да излезе от някъде и може би свири.. 

Някой някакви наблюдения...
			Потърсих такава тема, но не можах да намеря..
Значи колата е с Мкова броня и няма халогени.. мисля си дали може от там да свири така, понеже там където бяха халогените и капаците до тях, сега е отвор... и този въздух който влиза през тези отвори трябва да излезе от някъде и може би свири..

Някой някакви наблюдения...

"Всеки истински BMW ентусиаст рано или късно си купува Е30"
и печели награди с него
Re: Свирене/ Свистене при висока скорост
Уж спряха горещините,а още ома облъчени  

Нормално при свалени халогени да се чува повишен шум,но дали това ти е проблем Бог знае....всяка една интеревенция по автомобила ти като демонтаж на детайли по каросерията,повишава шума
Те хората едно челно стъкло само като не залепят както трябва и почва едно бучене .........
За Е39 става въпрос предполагам,въпреки че то се отнася за всяка кола това

Нормално при свалени халогени да се чува повишен шум,но дали това ти е проблем Бог знае....всяка една интеревенция по автомобила ти като демонтаж на детайли по каросерията,повишава шума
Те хората едно челно стъкло само като не залепят както трябва и почва едно бучене .........
За Е39 става въпрос предполагам,въпреки че то се отнася за всяка кола това
- ljubo72
- младши ентусиаст
- 

- Кара: е65 750i
- Мечтае да кара: V12 но без притеснения
- Детайли за колата: N62B48
колега здр.я се поитересуваи и си поразглоби пласмасите пред челното стъкло да не се е разлепило за6тото тогава се чува свистене отзад зад таблото.пусни му в кобра например един  кант с полиуретаново лепило за авто стъкла отдолу по цялата му дължина и тогава ако съм прав остава само да почерпиш.
			БМВ не е нито най-бързата кола, нито най-луксозната, сигурно не и най-красивата, тя е просто НАЙ-ДОБРАТА!
		- kostadink
- Потребител
- 

- Кара: Е39 525i
Колеги, и аз го имам този проблем. При мен се появява над 140км/ч главно в топло време (когато е студено по някога го няма или е при по висока скорост) като над 200 изчезва напълно. Имаше тема преди време, че може да е от чистачките. Свалих ги максимално на долу, като чели свиренето намаля, но не изчезна. Ще следя темата с интерес, защото е много неприятно и дразнещо.

- Convertible
- ентусиаст
- 

ex `00 E39
kostadink написа:Колеги, и аз го имам този проблем. При мен се появява над 140км/ч главно в топло време (когато е студено по някога го няма или е при по висока скорост) като над 200 изчезва напълно. Имаше тема преди време, че може да е от чистачките. Свалих ги максимално на долу, като чели свиренето намаля, но не изчезна. Ще следя темата с интерес, защото е много неприятно и дразнещо.
каква е бронята и имаш ли всичко отпред, халогени, мрежи, лайсни?

и печели награди с него
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
Аз не мога да разбера що карате по нашите пътища с такива скорости!? 

- Convertible
- ентусиаст
- 

ex `00 E39
 аз карам на писта и в северния район основно
  аз карам на писта и в северния район основно  

и печели награди с него
- pkaramitev
- кандидат ентусиаст
- 

- Кара: 528 на газчица...
- Мечтае да кара: МиГ-29
 Добре тогава!
 Добре тогава!Щото като прочета такива мнения,и ми се изправят косите!
Дано откриеш проблема,но предполагам че е от липсата на халогени...180е близка скорост на излитане на някои самолети!
П.С. Какво имаше предвид "северният район"?
- kostadink
- Потребител
- 

- Кара: Е39 525i
бронята е обикновенна, имам всичко отпред и всички кори отдолу.

- FaceOff
- ентусиаст
- 

- Мечтае да кара: колело
Колеги, налага ми се да вдигна тая тема (друга не намерих), защото и аз имам някакво свирене. Появява се на 80-90 км/ч и си е доста осезаемо. Мислех че е нещо от предпазната ламарина на диска, защото тя се беше раздрънчала, на предно ляво колело, и точно отпред ляво се чува свиренето.. Навих няколко рапидки през дупките на главината и дрънченето изчезна, но свиренето остана. Звука е или като свирене на въздух, или на нещо тънко метално да се опира някъде. Някакви идеи?

- host
- старши ентусиаст
- 

- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
винаги първо всички стъкла странични оглеждай колега, после челното и задното ... съжалявам, че нямам отговор ама почни от там, може и да почистиш и уплатненията ( изненадващо много мръсотия събират с обикновен препарат "обезмаслител" и четка и кърпа става), после малко вазелин ги мажеш и тестваш пак извънградско

- FaceOff
- ентусиаст
- 

Колега, чува се при свален прозорец, и определено откъм колелото, или поне около него. Не е от предно или странично стъкло, не е врата. На дясното ми огледало например явно са счупени щипките на капака, на някоя автомивка ако е излезнала малко, или по незнайна причина е излезнала, като тръгна в първия момент се шашкам какво се случва, звука е много сериозен. Спирам, прибирам си капака на огледалото и продължавам   Но тук е много писклив звук, като въздух или тънка ламарина да опира някъде. Аз понеже си оправих вибрациите и сега се насочвам към шумовете
  Но тук е много писклив звук, като въздух или тънка ламарина да опира някъде. Аз понеже си оправих вибрациите и сега се насочвам към шумовете  

Но тук е много писклив звук, като въздух или тънка ламарина да опира някъде. Аз понеже си оправих вибрациите и сега се насочвам към шумовете
- FaceOff
- ентусиаст
- 

Оказа се лявото огледало. Вчера на 80-90км/ч , когато започва свиренето, си извадих ръката и хванах огледалото от вътрешната страна, откъм купето, и звука изчезна. Махам ръката - появява се, слагам - изчезва   Интересно, че на огледалото видимо нищо му няма
 Интересно, че на огледалото видимо нищо му няма  

13 мнения
			 • Страница 1 от 1