Крайслер ПТ Крузер

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: Крайслер ПТ Крузер

Мнение от acho.rs » 26 Окт 2011, 0:45

Айде да не обръщаме темата - немско срещу японско .
Колегата (ако изобщо следи темата ) каза че търси семейна кола до 5000 лв . Аз предложих Пасат 5 и Голф 4 комби , друго което да отговаря май само Зафира ... и сивик :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 26 Окт 2011, 0:49

прав си за темата :bchug: а колегата сигурно ни гледа сеира и си кара бмв-то :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Окт 2011, 0:55

magareto_yori написа:ама що тря ти намирам кемри кат авенсиса е също толкова надежден ;)

може и да си прав. към toyota имам лично отношение. една от марките, които дори и на картинка не мога да гледам. не знам и аз защо ;) това с моделите най-много го има при honda. аз в същност нямам нищо против японските коли. honda ми харесват, примерно.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ентусиаст
Аватар
Кара: е21

Мнение от magareto_yori » 26 Окт 2011, 1:04

steeN написа:
magareto_yori написа:ама що тря ти намирам кемри кат авенсиса е също толкова надежден ;)

може и да си прав. към toyota имам лично отношение. една от марките, които дори и на картинка не мога да гледам. не знам и аз защо ;) това с моделите най-много го има при honda. аз в същност нямам нищо против японските коли. honda ми харесват, примерно.

ама не ме разбирай погрешно-и на мен са ми отвратителни като краен продукт(с малки изключения),но не мога да си изкривя душата и кажа,че не струват.Още повече,че винаги си поддържам сам колите и виждам,кое как става.И пак казвам при първа възможност съм оплескан с масла покрай е30та :mhihi:
Изображение

Аватар

Мнение от Хаос » 26 Окт 2011, 1:08

E34 Touring, някакъв бензин, слагаш му газ/ГИ и си щракаш с пръсти
и пари ще ти останат...
или пък седан ако не ти трябва туринг

немците били чупливи и калпави за обслужване - не знам, обаче Е34 е от старата школа, частите за него са под път и над път, както нови, така и коли на части от форума... А пък си е танк - голямо, тежко, здраво при катастрофа, добро окачване, зиме прави усмивки, лете също, лесно се човърка, има информация за всеки един възможен проблем, има форум, има сбирки
аз съм малко изкривен на тема Е34, ама ако някой успее да намери кусур на тая кола, да си го задържи за себе си, аз кусури не виждам в нея!
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Потребител
Аватар

Мнение от forski » 26 Окт 2011, 10:46

acho.rs написа:Да ама и семейните японски коли до 5к не са популярни в БГ , надежността им е пълен мит , за икономичност да не говорим - предлагат се само с някакви смотани 2-2,4 мотори с тяга след 4300 оборота , резултатие при краш тестове не са никак оптимистични :no:

Като евтина във всеки аспект , семейна кола бих препоръчал Голф4 комби - мотора е ясно кой ще е , окачването е желязно , не алуминиево , маховика не е демпферен . Учудващо голяма е тази кола , особено багажника .
Пасат 5 комби (известен като пасат 4) е по-добро решение , но поддръжакта му е по-скъпа .

Кой от 1.9TDI моторите не е с демпферен маховик,защото моя 1.9 90 к.с.беше точно такъв а до колкото знам и останалите TDI мотори на Голф,Бора и Пасат са точно с демпфер и един от често срещаните проблеми е именно там.
Ремонта който аз не направих тогава и колата така си отиде при следващия собственик беше за около 1200лв. + труд.
Проблемите и при TDI моторите не са малко като се има в предвид на какви километри идват тук,претрисане при спиране,проблем с топлия старт,променливата геометрия на турборо която се нуждае от почистване и всичките му там вакуми и клапанчета.
Не особенно качествени материали използвани в купето,дръжките на вратите и централната конзола са покрити с някаква черна гадост и се белят,седалките се разлуфтват заради едни пластмасови чопове в релсите,водачите на ел.стъклата се чупят лесно и после играе дрелката и нитачката.Таблото и централната конзола скърцат което за мен е адски дразнещо,дизела е шумен и подръжката му поне за мен е скъпа.
От друга страна за 5000лв. кво повече да иска човек,аз лично бих заложил на 1.8 атмосферен със 125к.с. ако става въпрос за VW,проблема е че по-трудно се намира.А като семейно комби бих предпочел Бора пред Голф въпреки че разликата е само във предните фарове,въпрос на вкус,Пасата също е оферта :yes:
THINK POSITIV

старши ентусиаст
Аватар
Кара: М4

Мнение от DanielzZz » 26 Окт 2011, 11:00

Айде,айде...били пластмасови японците,били не знам си какви...А защо на X5 2006та му се бели "боята" от дръжките на кората на вратата ? Точно както при fag групата ? Все пак не струва 5000лв колата ?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 26 Окт 2011, 11:39

Това е точно защото не е от пластмаса . Мекото покритие , което е много приятно на допир , се бели лесно . Виж копчетата за джамоете на Е46 - те никога няма да се надраскат , но виж кво става с пепелника насреща - все едно котки са се даваили .
А дали са пластмасови японците - РАЗБИРА се - поне масовия клас . Чак в Авенсис 2 започват леко да го оправят тва , но пак си е зле .

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 26 Окт 2011, 19:33

Хаос написа:E34 Touring, някакъв бензин, слагаш му газ/ГИ и си щракаш с пръсти
и пари ще ти останат...
или пък седан ако не ти трябва туринг

немците били чупливи и калпави за обслужване - не знам, обаче Е34 е от старата школа, частите за него са под път и над път, както нови, така и коли на части от форума... А пък си е танк - голямо, тежко, здраво при катастрофа, добро окачване, зиме прави усмивки, лете също, лесно се човърка, има информация за всеки един възможен проблем, има форум, има сбирки
аз съм малко изкривен на тема Е34, ама ако някой успее да намери кусур на тая кола, да си го задържи за себе си, аз кусури не виждам в нея!

Ебаси човека ... :clap:

У темата, аз карам Е34 за семейна кола и досега вече 5г да кажем, проблеми нямам, побира всичко, стига до навсякъде и другото колегата ти е написал.
Верно малко разхода е нагоре в сравнение с новите разни сапунерки,но кефа цена няма...
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 26 Окт 2011, 19:39

нищо лично, но се почна с легендите.
е34 5хх са по 700-1000 евро в германия :)
цената мисля, че е достатъчно показателна.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DanielzZz » 26 Окт 2011, 19:59

Меко било на допир...не знам,кое му е мекото...за няколко години все твърдо ми се струва...
Виж на супрата "евтината пластмаса" е доста мека на допир и не се бели... :ok:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 26 Окт 2011, 20:22

Меко било на допир...не знам,кое му е мекото...за няколко години все твърдо ми се струва...

:kuku:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от DanielzZz » 27 Окт 2011, 1:14

Май аз нещо не съм дочел...получи се малко странно...сори. :mhihi:

Автоморгаджията
Аватар
Кара: чорапи у тех и маратонки вънка
Мечтае да кара: E60 ///M5

Мнение от Flash » 27 Окт 2011, 4:54

Освен волана и уредите, другото е Дачия Логан :mhihi:

Изображение

Изображение
http://www.misterika.blogspot.bg - "Архивите на една друга реалност" - Паранормалният блог на България
На завоя заляга, конете яко напряга, задницата бяга - към мантинелата посяга...
Пол Уокър: 1973 - ∞
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от acho.rs » 27 Окт 2011, 13:19

Да - волана е жигула :mhihi:
Единственото нещо което ми харесва в тоя хол е часовника -много стилно и полезно :idea:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата