Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!
Модератор: Общи модератори
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Re: Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!
vlad0 написа:...
- пърженето - загрятата мазнина се превръща директно в отрова
- тестеното от магазина /една хлебопекарна струва 120лв и прави 10 пъти по-хубав и истински хляб/
- сокове, газирани напитки, бира и алкохол
- солено - рецепторите за вкуса към солено се тренират и можете да ги привикнете без сол. Яжте обезсолено сирене. Препоръчителна дневна доза е 5грама на ден, НО сол има в следните продукти: хляб, сирене, кашкавал и т.нат. Т.е. вие я приемата чрез тях
– насочете се към хранене вкъщи или готвена храна от вкъщи. В ресторантите никога не можеш да видиш какшо качество са продуктите! Домашното е най-хубаво!
...
че си прав- прав си, спор няма... ама ако спазвам това горе трябва да го карам на фотосинтеза

да не ям пържено, че и печено (нали и там се загрява мазнината)- е к'во, само супички ли да ям

за хлебопекарната си прав, ама за да е всичко идеално ще трябва и брашното да е качествено- това от магазина май не е

сокове и газирани- ОК, ама за бирата и алкохола вече няма да се разберем по никакъв начин, даже и на бунт тръгвам ако ми се вземат

за солта си прав, ама не успявам да я огранича колкото е нужно...
хранене вкъщи- прав си... зависи какво ще ядеш обаче, че никога не знаеш какъв боклук си купил...
Но пак казвам- прав си с написаното... само дето шанса някой да го прилага и да се отърве от боклуците в магазина е минимален, да не кажа никакъв

ms написа:...
И ти си прав - трудно е, но здравословно! и всичко е възможно въпроса е сам ли ще се усетиш или ще чакаш доктора да ти постави ултиматум.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
А най-добре да станем отшелници ида живеем в манастир
Има си някакви гранци правилното хранене . От горните неща съм съгласен само за пърженото ...
Дали ? Мога да ти кажа , че чаша бира е ползна за много неща , както и виното , че даже и малки количества спирт .
Соленото зависи от начина на живот - ако си книжен плъх , не ти трябва но ако бачкаш здраво и/или спортуваш си трябва сол .
Най-здравословно е пълноценното и разнообразно хранене .
По-горе се пита за киселото мляко - трудна работа . На вкус най-ми допада Бор-Чвор 3,6 (супер име
) и Боженци ...

Има си някакви гранци правилното хранене . От горните неща съм съгласен само за пърженото ...
И ти си прав - трудно е, но здравословно! и всичко е възможно въпроса е сам ли ще се усетиш или ще чакаш доктора да ти постави ултиматум.
Дали ? Мога да ти кажа , че чаша бира е ползна за много неща , както и виното , че даже и малки количества спирт .
Соленото зависи от начина на живот - ако си книжен плъх , не ти трябва но ако бачкаш здраво и/или спортуваш си трябва сол .
Най-здравословно е пълноценното и разнообразно хранене .
По-горе се пита за киселото мляко - трудна работа . На вкус най-ми допада Бор-Чвор 3,6 (супер име

Последна промяна acho.rs на 27 Окт 2011, 13:24, променена общо 1 път
Не си купувайте мариновано месо от Европа, тия се опитват да ни изтровят!
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
vlad0 написа:vicho написа:прекаляваш
абе Вичо, колко грешки съм правил преди в храненто си ама сега като ми дойдоха проблемите до главата и се вкарах в разумните граници много много бързо.
при здравословни проблеми си абсолютно прав, но при здрав човек с нормална обмяна на веществата и лек спорт, наистина е прекалено

vlad0 написа:Още нещо да кажа това, че сте слаби и видимо изглеждате добре в никакъв случай НЕ означава, че организма Ви е добре :S
за това се ходи на профилактични, ако веднъж в годината, то на 2 години... да си направи човек едни изследвания да види аджеба до къде е ...
холестерол, захар и т.н.

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
steeN написа:приоритети...bum_bum написа:Добре ве, 100 грама уиски е 12-15, 20лв и нагоре има. Тва не е скъпо, а кило сирене за 25-30лв е скъпо?
я кажете кое е най-свястното кисело мляко в момента, че на ден без поне 1 не мога? верея 3.6% ?
в същност сетих се още нещо. някой пробвал ли е тези машинки за правене на кисело мляко как са ?
Хармоника.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ще го пробвам това мляко. сетих се кое е, мяркал съм го във фантастико.
чак пък
не е кой знае какъв проблем, това дето го е изброил. аз по принцип много рядко ги консумирам тези неща.
единственото трудно на мен ми е с тестените неща, но работя по въпроса
пърженото не мисля, че е проблем??, ако е хубава мазнината (зехтин с висока температура на там квото беше, олио от гроздови семки и т.н.) и не е прегряна, но става скъпо.
ms написа:vlad0 написа:...
че си прав- прав си, спор няма... ама ако спазвам това горе трябва да го карам на фотосинтеза)
чак пък

единственото трудно на мен ми е с тестените неща, но работя по въпроса

пърженото не мисля, че е проблем??, ако е хубава мазнината (зехтин с висока температура на там квото беше, олио от гроздови семки и т.н.) и не е прегряна, но става скъпо.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
Наистина не е чак толкова трудно да се спазва горното. Аз имам проблем само със сладкото, като вече съм спрял почти всичко освен шоколада, ма скоро и него ще го резна. По този начин химикалите в храната падат драстично. Аз съм убеден, че това е една от причините за повечето болести, гадната храна... Вярно е, че трябва да се мисли, когато ядеш, ма като си млад хич не ти дреме за тва (още се имам за млад де, ма в последно време съм се замислил за храненето)
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
vlad0 написа:ХУбавата храна е скъпа!
Няма нищо хубаво в колбасите, шунките, пушените филета и т.нат. Всички тези неща в магазина са с високо съдържание на сол и консерванти. Консервантите са директна отрова за организма. Ако искате да живеете здравословно забравете:
- пърженето - загрятата мазнина се превръща директно в отрова
- тестеното от магазина /една хлебопекарна струва 120лв и прави 10 пъти по-хубав и истински хляб/
- сокове, газирани напитки, бира и алкохол
- солено - рецепторите за вкуса към солено се тренират и можете да ги привикнете без сол. Яжте обезсолено сирене. Препоръчителна дневна доза е 5грама на ден, НО сол има в следните продукти: хляб, сирене, кашкавал и т.нат. Т.е. вие я приемата чрез тях
– насочете се към хранене вкъщи или готвена храна от вкъщи. В ресторантите никога не можеш да видиш какшо качество са продуктите! Домашното е най-хубаво!
+ пийте минерална вода, фрешове, мляко
+ когато готвите и искате ястието да стане по-мазно, мазнината се слага накрая, за да НЕ преминава топлинна обработка
+ стига с това пилешко и свинско. Източник на протеин и много други полезни неща: телешко, риба, боб, леща, Елда, овесени ядки, овесени трици, млечни продукти
+ яжте сезонни зеленчуци, колкото може повече
+ яжте сезонните плодове
+ яжте сурови ядки и орехи
Силно препоръчвам за храна не до там известна в нашите ширини "Елда" или "Гречка". Приготвя се лесно, вкусно е и изключително полезна.
Организма има нужда от здравословна и РАЗНООБРАЗНА храна. И двете са еднакво важни. Не може да бухате по цели месеци само пилешко и яйца и да се чудите защо не стават нещата. Просто организма спира да ги обработва правилно.
Хубаво е да се интересуваш, но не всичко което го пише из нета е написано от някой, който има идея за нещата.
- пърженето - загрятата мазнина се превръща директно в отрова- коя мазнина, че то има много мазнини. Наситени, ненаситени и т.н.
- солено - рецепторите за вкуса към солено се тренират и можете да ги привикнете без сол. Яжте обезсолено сирене. Препоръчителна дневна доза е 5грама на ден, НО сол има в следните продукти: хляб, сирене, кашкавал и т.нат. Т.е. вие я приемата чрез тях - има пълноценна сол има и "трапезна сол", дето и викат, което е само натрий и нищо друго. В солта има стотици микроелементи, жизнено важни за повечето електрохимични процеси в тялото. Съответно качествената сол стува 8-20лв за килограм ама всеки налита на тая за 50 стотинки.
+ пийте минерална вода, фрешове, мляко - млякото не понася на всеки, минералната вода често е с твърде неподходящо РН за ежедневна употреба, фрешовете са основно захар и пестициди
+ когато готвите и искате ястието да стане по-мазно, мазнината се слага накрая, за да НЕ преминава топлинна обработка - има мазнини, както казах по-горе, които са добри за топлинна обработка и такива, които осксидират и съответно не са.
+ стига с това пилешко и свинско. Източник на протеин и много други полезни неща: телешко, риба, боб, леща, Елда, овесени ядки, овесени трици, млечни продукти - на овесените "ядки" се замисли кое точно им е ядката. боб, леща и т.н. бобови са крайно НЕ ПОДХОДЯЩА храна за честа употреба. Като преядеш с бобови после кво става? Пърдиш като кон. Това според теб какъв знак от организмът е, че добре му понасят бобовите или че не му понасят? А в овесените трици протеин...

+ яжте сурови ядки и орехи - не с шепите и много желателно веднага след като се извадят от черупката
Не може да бухате по цели месеци само пилешко и яйца и да се чудите защо не стават нещата. Просто организма спира да ги обработва правилно. - ескимосите като цял живот бухат месо що нямат рак, инсулт, инфаркт, диабет, късогледство?
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
steeN написа: ако е хубава мазнината (зехтин с висока температура на там квото беше, олио от гроздови семки и т.н.) и не е прегряна, но става скъпо.
Няма такъв зехтин. В най-лошия случай палмова мазнина, а в идеалния случай свинска мас. 4лв е 400грама или 500 даже може да беше. Не я знам дали обаче я бива тая купената, щото аз си карам на домашна. Гъша и свинска.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
nandrolon написа:Не си купувайте мариновано месо от Европа, тия се опитват да ни изтровят!
Като цяло мариновани и овкусени меса от студените витрини значи едно - меса с изтекъл срок на годност които, за да ги поосвежат ги мариноват

Това го разбрахме сравнително наскоро от една учтива продавачка от същата верига - просто каза на приятелката ми - НЕ ... и обясни

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
acho.rs написа:Ако ходя скоро към село , ще питам някой овчар , да ти кажа със сигурност![]()
Варна ми е на 1000км в двете посоки
Виж за Плевен нямаш ядове
Нали за сиренето от магазина говорихме, то уж краве се води. Ако е овче мляко, респективно сирене съм съгласен. Но не на всички им понася, малко като бмв на газ e работата. Като гледам кой от какво се оплаква, какво препоръчва в тази тема, нещата вярно са: яжте, пийте и си носете новите дрехи.

От тогава русото не е на мода.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
bum_bum написа:steeN написа: ако е хубава мазнината (зехтин с висока температура на там квото беше, олио от гроздови семки и т.н.) и не е прегряна, но става скъпо.
Няма такъв зехтин. В най-лошия случай палмова мазнина, а в идеалния случай свинска мас. 4лв е 400грама или 500 даже може да беше. Не я знам дали обаче я бива тая купената, щото аз си карам на домашна. Гъша и свинска.
как тъй аз ги проучвах тия неща, главно щото постоянно задействах smoke detector-а

тва е от уикипедиата. иначе от личен опит grape seed oil на мен не ми правеше проблеми.
Olive oil Extra virgin 191°C
Olive oil Virgin 199°C
Olive oil Pomace 238°C
Olive oil Extra light 242°C
Olive oil, high quality (low acidity) Extra virgin 207°C
Grapeseed oil 216 °C
Palm oil 235 °C
иначе ако си говорим за още екзотики, хималайската сол разправят, че била creme de la creme

- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
То много зависи какво пържиш. Някой храни не се пържат добре на ниска температура, други им трябва ниска за да не прегорят.
Като правило е добре да се пържи само с животинска мазнина. Иначе има много растителни, които оксидират на високи температури и на тях профиът им е близък до животинските- от гроздови семки, макадамия, авокадо, сусам..
Хималайската сол не е от хималаите, не знам що така и викат
Иначе- да. Тя има доста микроелементи. Същата работа върши всяка една друга пълноценна сол, дали е необработена морска, дълбочинна.. избор има.
Като правило е добре да се пържи само с животинска мазнина. Иначе има много растителни, които оксидират на високи температури и на тях профиът им е близък до животинските- от гроздови семки, макадамия, авокадо, сусам..
Хималайската сол не е от хималаите, не знам що така и викат

- CHUKANSKI
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E53 3.0D
t060 написа:П.С. Ачо, ако от 5-7 кила краве мляко изкарваш 1 кило сирене, бягай технолог в някоя мандра. Милионер ще станеш. Аз от 10-12 едвам изкарвам 1. И ела към Варна да се напием най-сетне.
сирене тертер се прави от 7 литра мляко!