Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!

Мнение от saleen » 27 Окт 2011, 17:55

CHUKANSKI написа:
t060 написа:П.С. Ачо, ако от 5-7 кила краве мляко изкарваш 1 кило сирене, бягай технолог в някоя мандра. Милионер ще станеш. Аз от 10-12 едвам изкарвам 1. И ела към Варна да се напием най-сетне.

сирене тертер се прави от 7 литра мляко!

Ама 7 литра издоено мляко, или 7 литра "кръстено" с бистра водица :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

и аз незнам
Аватар
Кара: E36 325i

Мнение от BMWALPINA » 27 Окт 2011, 18:30

bum_bum написа:
steeN написа:
bum_bum написа:Добре ве, 100 грама уиски е 12-15, 20лв и нагоре има. Тва не е скъпо, а кило сирене за 25-30лв е скъпо?
приоритети... :shock:

я кажете кое е най-свястното кисело мляко в момента, че на ден без поне 1 не мога? верея 3.6% ?
в същност сетих се още нещо. някой пробвал ли е тези машинки за правене на кисело мляко как са ?

Хармоника.

За елена какво ще кажеш?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Окт 2011, 18:37

Нямам вяра на нищо друго. Няма как до вчера да си бил измамник и да слагаш нишесте и кви ли не лайна и днес вече да си честен и всичко да е ОК.
А дори и да има аз на такива хора пари не давам
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 27 Окт 2011, 18:52

Впредвид,че много рядко ми харесва нещо мога да кажа,че има едно кисело мляко в Лидл синио на бяла кофичка...Латти май се казваше.... много ми харесва :shock: не е с висока масленост,но ми е много приятно и свежо да си го ям :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 27 Окт 2011, 18:57

Когато съм си взел нещо купешко-винаги съм съжалявал...
Никой не мое ма връне на селу!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 27 Окт 2011, 19:01

acho.rs написа:А най-добре да станем отшелници ида живеем в манастир :mhihi:
Има си някакви гранци правилното хранене . От горните неща съм съгласен само за пърженото ...
И ти си прав - трудно е, но здравословно! и всичко е възможно въпроса е сам ли ще се усетиш или ще чакаш доктора да ти постави ултиматум.

Дали ? Мога да ти кажа , че чаша бира е ползна за много неща , както и виното , че даже и малки количества спирт .
Соленото зависи от начина на живот - ако си книжен плъх , не ти трябва но ако бачкаш здраво и/или спортуваш си трябва сол .
Най-здравословно е пълноценното и разнообразно хранене .
По-горе се пита за киселото мляко - трудна работа . На вкус най-ми допада Бор-Чвор 3,6 (супер име :mhihi: ) и Боженци ...

повтаряйте след мене : лактоза ,лактоза .. човешкия организъм няма ензим за нея .. лактоза ,лактоза ..
квасни продукти като бира и вино са вредни ,квасни продукти ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 27 Окт 2011, 19:07

да знаеш, че 100мл вино на ден (не, че пия) ще ти навредят :mhihi: , направо ке умреш прав :mhihi:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Окт 2011, 19:08

Лактозата какво общо има с киселото мляко?
Бирата доста се разминава от това, което трябва да е но дакажеш че виното е вредно..
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320i
Мечтае да кара: БМВ и в отвъдното!
Детайли за колата: Мууудна красавица, но си го изкарвам на служебната

Мнение от titto » 27 Окт 2011, 19:09

Alexi написа:повтаряйте след мене : лактоза ,лактоза .. човешкия организъм няма ензим за нея .. лактоза ,лактоза ..
:nono:

:OT: Повтаряй след мен:
Форд не е кола!!!СмЕни марката! :winky:
Изображение
--------------------------------------------------------------------------------------------
Е12-M535i;Е30-318;Е34 Touring 525 TDS;Е36-318iS;Е46 320i
"FWD е като жена с малки ци.и-върши работа, но няма КЕФ...!!!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Окт 2011, 19:11

Alexi написа:
Има си някакви гранци правилното хранене . От горните неща съм съгласен само за пърженото ...
И ти си прав - трудно е, но здравословно! и всичко е възможно въпроса е сам ли ще се усетиш или ще чакаш доктора да ти постави ултиматум.

Дали ? Мога да ти кажа , че чаша бира е ползна за много неща , както и виното , че даже и малки количества спирт .
Соленото зависи от начина на живот - ако си книжен плъх , не ти трябва но ако бачкаш здраво и/или спортуваш си трябва сол .
По-горе се пита за киселото мляко - трудна работа . На вкус най-ми допада Бор-Чвор 3,6 (супер име :mhihi: ) и Боженци ...

повтаряйте след мене : лактоза ,лактоза .. човешкия организъм няма ензим за нея .. лактоза ,лактоза ..

повтарай след мен. липсата на лактАза е "болест"/аномалия и само някой хора нямат лактАза и не могат да разграждат лактОза....
Последна промяна steeN на 27 Окт 2011, 19:12, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 27 Окт 2011, 19:12

Alexi написа:

чети тука
Последна промяна Bogat-Beden на 27 Окт 2011, 19:16, променена общо 1 път
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 27 Окт 2011, 19:14

Много намалява с годините и за това много хора се осират като пият прясно мляко.
Иначе, че прясното не е много добра храна е ясно. Няма животно в природата, което след като е отбито от майката да продължава да пие мляко.
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 27 Окт 2011, 19:18

Alexi написа:повтаряйте след мене : лактоза ,лактоза .. човешкия организъм няма ензим за нея .. лактоза ,лактоза ..

не че съм доктор, ама за лактозата пишеш глупости... колкото съм запомнил от четенето на млади години лактоза се разгражда от лактаза- е това нещо "лактаза" май беше баш ензим... още в детските години производството на лактаза намалява и много народ (по спомени над 60%) имат лактозна непоносимост (или к'вото е там) но въпреки това малко хора имат реално проблеми с лактозата- имаше нещо общо с няк'ви генни мутации, ама к'во беше не ме питай...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 27 Окт 2011, 19:19

bum_bum написа:Много намалява с годините и за това много хора се осират като пият прясно мляко.
Иначе, че прясното не е много добра храна е ясно. Няма животно в природата, което след като е отбито от майката да продължава да пие мляко.

истината е някъде там явно - http://www.marksdailyapple.com/dairy-intolerance/
аз не бих се отказал от млякото, докато мога да изпивам литри без проблеми ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 27 Окт 2011, 19:22

Според теб за последните 25 години трябва да съм умрял към 1500 пъти (5 на месец средно) И ензима за лактоза се нарича лактаза. От както е почнало изследването у нас, демек от 1980 насам % съотношение на хората запазващи производството на ензима се увеличава всяка година. Заради продължителното използване на мляко и млечни продукти в диетата на хората. Аз % през 1980-та не си спомням колко е, сам си направи справка и недей говори такива глупости, че и да ги повтаряме след теб. Просто някои хора сме учили Биология вместо да викаме: Баааааааа! (тая от съседната маса какви цици вади) И 20-30 мин след като прочета такова твърдение съседа иде да ме пита защо се смея като гламав, та не може да си чуе мислите. Бих те черпил една бира, но като не искаш ще ги ударя и двете сам. :bchug:
П.С. Много дълго го писах това, ама то заради смеха.
Изображение
От тогава русото не е на мода.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата