Отново лекарска небрежност

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Re: Отново лекарска небрежност

Мнение от saleen » 27 Окт 2011, 18:53

Ми докторята нека не чакат наготово медиите да им лъскат имиджа, а да докажат, че не са прави като помагат на хората. Само те гледат във ръцете, а 2 грама работа не могат да свършат, безхаберници. Хленчат и сумтят, че парите им малко, карат коли за по 20-30 хил...
Никой не мое ма връне на селу!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 27 Окт 2011, 19:33

saleen написа:Ми докторята нека не чакат наготово медиите да им лъскат имиджа, а да докажат, че не са прави като помагат на хората. Само те гледат във ръцете, а 2 грама работа не могат да свършат, безхаберници. Хленчат и сумтят, че парите им малко, карат коли за по 20-30 хил...

Я ми кажи кога лекарите са искали медиите да им лъскат имиджа, някога да са се оплакали от журналистическо невнимание? Или кога самите медии са лъскали имиджа на докторите? Медиите знаят само да плюят по всичко, само на управниците сервилничат. Ежедневно се извършват чудодейни операции и манипулации, всеки ден се спасяват хора, които са били с двата крака в гроба - за тези неща да си чул похвална дума някъде, някога? Няма и да чуеш, защото е друга целта на журналята. И да те открехна - коли за по 30 бона карат главно шефове на болници и отделения, не редовите лекари - надявам се да правиш разликата.

Ситуацията с лекарите вече стана като поговорката - "Като кажат че сестра ти е к**ва, ходи доказвай че нямаш сестра, а брат" . Вече ми писна на оная работа, всеки ден по всякакви медии да се тиражират "съмнения за лекарска небрежност", защото някой бил чул нещо, втори казал еди-какво си, трети може би видял, четвърти евентуално бил там - и се ражда поредната евтина еднодневна сензация. Колко от всичките "съмнителни случаи" в последно време се оказаха реални лекарски грешки? 5%? И те май са много. Само че хората вече са настроени и готови да колят и бесят лекарите, те са най-големите демони :mhihi:

Искам да попитам плюещите в темата - изчакахте ли заключение по този случай, че вече кълнете? Знае ли някой от вас какво конкретно е станало там и каква е причината, или по инерция - аре като е почнал някой и ние да се включим? Като се каже окончателната диагноза тогава ще лаете, защото при секцио може да има различни усложнения, независещи от лекарите, ама как да го знаете, по-лесно е да плюете. Затова не изпреварвайте събитията.

Съболезнования на семейстовото, мъчно ми е за осиротялото детенце, дано на никой не се случва подобна ситуация :(

ПП: Емо, след 2 години по това време ще се чакаме на терминал 2 :angel:

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 27 Окт 2011, 19:40

@goguma, много си прав колега ! В действителност в последно време само се плюе по доктори, но никой не казва колко добро са сторили. Но все пак грешката е някъде в 3-те болници. Аз не съм лекар, грам идея си нямам от медицина, но грешката е в тях. Знам го от достоверни източници. Сега ще кажете много ясно, че така ще ти кажат. Еми не е така.
Пожелавам успех на учещите медицина съфорумници, много успехи и най-добре-реализирайте се извън България. Не ви давам наклон на к*ра, но тука няма смисъл, при условие, че сте оплювани.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Окт 2011, 19:44

http://noviniteotdnes.com/%D0%BD%D0%B5%D0%BD%D1%83%D0%B6%D0%BD%D0%B8-%D0%BE%D0%BF%D0%B5%D1%80%D0%B0%D1%86%D0%B8%D0%B8-%D1%83%D0%B2%D0%B5%D0%BB%D0%B8%D1%87%D0%B0%D0%B2%D0%B0%D1%82-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D1%85%D0%BE%D0%B4%D0%B8/

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2010/03/11/871814_lekari_iztochvat_kasata_s_nenujni_operacii/

Всеки говори за добри и кадърни лекари ама са нещо като бялата врана- никой не ги в виждал.

След малко повече от 10 дни става една година от бруталното убийство на баба ми в Пирогов. От немърливост. От некадърност. От глупост. От незаинтересованост.. Щото нали като е над 80 вече се наживяла...

Що си мислите, че в чужбина ще цъфнете и ще вържете? Като легне оня да мре на масата няма от къде да преписваш и няма кой да подсказва.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 27 Окт 2011, 20:06

Пак ще се намеся в темата, макар че не ми се искаше, защото тука васеки плюе,а почти никой не знае какво е станало.
Момичето на изписване от Шейново не е била зле, няма как да я изпишат от там ако е била зле.

Имало е съмнения за небрежност след смъртта и и за останали парчета от плацентата и някакви такива неща, но тя после е лежала в Инфекциозна болница (а после и в Александровска доколкото знам) и там е доказано, че няма такова нещо. Имала е салмонелоза, която е причинила разстройство, което се среща много често в арабските страни (приятелят и до колкото знам е арабин не знам дали е ходила там).
Шейново е една от най-добрите АГ болници с невероятно добри екипи. Има такива които си правят далавери, но не вкарвайте всички лекари в кюпа, има честни хора, които не заслужават подобно отношение :idea:

Пак казвам съболезнования за момичето, но не трябва да се спекулира особено с глупости за мръсни ръце (кой ще те пусне да гледаш раждането отблизо, че да видиш че имало някой с мръсни ръце :kuku: ) , на момичето е обърнато внимание не е така както твърдят доста незапознати.

Според мен има небрежност, но може да е от другите болници, които не са искали да я приемат, като е била зле за да не оберат пешкира после. Има разследване и ще се види какво и къде е станало, не бързайте с коментарите :!:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 27 Окт 2011, 20:19

goguma написа:Искам да попитам плюещите в темата - изчакахте ли заключение по този случай, че вече кълнете?

Ами то основната причина да се плюе по докторята е точно фактът, че каквото и да сгафят колегите им ВИНАГИ лъжат за да ги изкарат света вода ненапита, затова никой не вярва на разни експертизи, становища и прочие, като гледам хората как си купуват медицински как да вярвам на заключението на еди кой си :roll: Скочиха ли да реват на умряло, като се обсъждаше идея да се създаде инспекторат, който да им контролира золумите-скочиха всички, що - ми щото са гузни! Има и читави лекари, но една птичка пролет не прави.

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 27 Окт 2011, 20:19

Според мен има небрежност, но може да е от другите болници, които не са искали да я приемат, като е била зле за да не оберат пешкира после. Има разследване и ще се види какво и къде е станало, не бързайте с коментарите :!:[/quote]

T'ва с "разследването" можеше да го пропуснеш! ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 27 Окт 2011, 20:20

Кавичките са много на място в случая.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 27 Окт 2011, 20:23

bum_bum написа:...Като легне оня да мре на масата няма от къде да преписваш и няма кой да подсказва...

Еми след като си на такова мнение, мисля че няма какво повече да се спори :kuku:

Очевидно е всеобщото мнение че лекари стават само келеши с IQ под санитарния минимум, и някакви алчни и безсърдечни олигофрени, това е явно оценката за младите студенти и младите лекари :bowdown: :bowdown: :bowdown:

В този ред на мисли, след като си толкова сигурен в тезата си, те призовавам най-отговорно НИКОГА, ама НИКОГА и по НИКАКЪВ повод да не стъпваш при лекар. Ако съдим по мнението ти - ще спестиш работа и главоболия на мързеливия и тъп лекар, плюс това ще спестиш една камара пари и ще избегнеш сигурна смърт :clap: :yes:

Така или иначе лекарите вече са на изчезване у нас, явно защото са масово мразени, тенденцията се засилва, повече от 50% от завършващите студенти всяка година отпрашват на Запад, масово излитат и лекари на по 40-50 години, а занапред ще са повече. Защо ли? Защото на Запад са луди и мазохисти, и прибират най-големите злосторници от цяла Европа - лекарите, че даже им дават и големи заплати и привилегии, за да им избиват населението. На Запад явно още не са ни разкрили - може да отидете да ги светнете и тях, че ние сме Сатаната на Земята, имаме таен план да избием всички останали от алчност :clap:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от saleen » 27 Окт 2011, 20:45

goguma написа:повече от 50% от завършващите студенти всяка година отпрашват на Запад

Прав им път! Друг е въпросът що за мерзост е това държавата да те обучава на медицина, а ти после да си биеш камшика да практикуваш навън...показателно кое ги вълнува повече - медицината, или кинтите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 27 Окт 2011, 20:47

Не ве, те тук нямат признание :bowdown:
Изображение

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 27 Окт 2011, 20:48

saleen написа:
goguma написа:повече от 50% от завършващите студенти всяка година отпрашват на Запад

Прав им път! Друг е въпросът що за мерзост е това държавата да те обучава на медицина, а ти после да си биеш камшика да практикуваш навън...показателно кое ги вълнува повече - медицината, или кинтите.

Точно така!
Поне за медицината мисля че в България като цяло има найстина добри лекари!
Който учи ще сполучи и ще стане.. ;)
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 27 Окт 2011, 20:53

saleen написа:Прав им път! Друг е въпросът що за мерзост е това държавата да те обучава на медицина, а ти после да си биеш камшика да практикуваш навън...показателно кое ги вълнува повече - медицината, или кинтите.

и си прав, и не си... провери какво ги чака лекарите тук като завършат и тогава казвай кое ги вълнува повече :roll:
Изображение
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Element » 27 Окт 2011, 23:37

ineedmoney, защо реши, че моето изказване има каквото и да било с някакви медии? Неслучайно написах, че говоря от личен опит. Мои лични случки , както и на роднини мога да описвам страшно много и доколкото си спомням те хич не са били медийно достояние:)). Просто стоя и се моля да не ми се налага да посещавам лекари, болници и т.н, защото е кошмар.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 28 Окт 2011, 0:18

goguma написа:Така или иначе лекарите вече са на изчезване у нас, явно защото са масово мразени, тенденцията се засилва, повече от 50% от завършващите студенти всяка година отпрашват на Запад, масово излитат и лекари на по 40-50 години, а занапред ще са повече. Защо ли? Защото на Запад са луди и мазохисти, и прибират най-големите злосторници от цяла Европа - лекарите, че даже им дават и големи заплати и привилегии, за да им избиват населението. На Запад явно още не са ни разкрили - може да отидете да ги светнете и тях, че ние сме Сатаната на Земята, имаме таен план да избием всички останали от алчност :clap:

с малката подробност, че на запад обаче работят по съвсем друг начин, защото знаят че стъпят ли на криво и кариерата им приключва, а и финансовата мотивация е друга.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата