Отново лекарска небрежност

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

master of the force
Аватар

Re: Отново лекарска небрежност

Мнение от alx » 28 Окт 2011, 1:40

Аз няколко пъти съм ходил на лекар в бг и то съвсем по каналния ред. Не са ме гладали в ръцете, не съм и предлагал. Проблеми не съм имал. Ем съм ходил в пирогов, исул и другите "народни" заведения.

Доктори всякакви.

А за ходенето в чужбина- аз мисля, че да останеш доктор в бг трябва да си някакъв страшен идеалист или мазохист. Аз български доктор (приравнил се) в западна европа и америка дето да прави под 10-15к на месец не познавам. Има лични приятели специализирали опрделени дисциплини които правят много повече- говоря по 25-30к на месец. Тези същите в бг щяха да са но по 1000 лева...(ако)

Хора всякакви. Не ги слагайте сичките под един знаменател.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 28 Окт 2011, 13:19

goguma написа:ПП: Емо, след 2 години по това време ще се чакаме на терминал 2 :angel:

май ще сме половината випуск... :lalala: поне няма да ни е скучно в самолета :mhihi:

saleen написа:Прав им път! Друг е въпросът що за мерзост е това държавата да те обучава на медицина, а ти после да си биеш камшика да практикуваш навън...показателно кое ги вълнува повече - медицината, или кинтите.

оооо я чакай малко ся на морал ли ще си играем и на хипократови клетви. Начи аз да остана тук да ме псуват и обиждат всички, да получавам колкото продавач на пуканки в арена и да се бия в гърдите "аз се отплащам да държавата която ме е обучила". Извинявай много ама по-голяма глупост не бях чувал. А относно медицината и парите...повярвай ми, има много повече медицина и наука в която и да е болница там отколкото всички тук. И когато вече не мислиш как да свържеш 2-та края, почваш да мислиш как да намериш лек за рака.
Последна промяна ineedmoney на 28 Окт 2011, 13:27, променена общо 1 път
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 28 Окт 2011, 13:24

Кво кафе, направо 20 годишно почвайте. На Запад ви чакат с отворени обятия и заплати по 100 евро на месец. :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ineedmoney » 28 Окт 2011, 13:27

bum_bum написа:Кво кафе, направо 20 годишно почвайте. На Запад ви чакат с отворени обятия и заплати по 100 евро на месец. :yes:

:winky: сладур... не можа да разбереш кво говорим с goguma. Прочети ми отговора към saleen
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 28 Окт 2011, 13:42

krystal написа:....Лекарите там са прекрасни и не мога да кажа срещy никого лоша дyма, при все, че първото ми раждане мина с много yсложнения и смених близо три екипа (пари не съм давала)...

не разбрах само, като са толкова добри, защо подяволите си сменила 3 екипа ?!! във всички болници положението е едно и също...малцина са тия, които си разбират от работата, другите не ги е*е и гледат само да приберат някой друг лев от горките хорица, дето берат душа :(
never drive faster, than your guardian angel can !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Окт 2011, 13:49

ineedmoney написа:
bum_bum написа:Кво кафе, направо 20 годишно почвайте. На Запад ви чакат с отворени обятия и заплати по 100 евро на месец. :yes:

:winky: сладур... не можа да разбереш кво говорим с goguma. Прочети ми отговора към saleen

Мисълта ми е, че лекар не се става след като излезеш от Академията. Лекар се става цял живот. Проблема на лекарите като цяло тук е, че след като получи тапията спира да чете. Отделно 99% имат твърде закостеняло мислене и не приемат нищо ново. Отделно пък, дето медицината като цяло се е изродила и в голяма степен вместо да помага има за цел да те държи лекичко болен.
И не си мисли, че като имаш диплома в джоба си цар и господар. Има мнооого да учиш преди да се наречеш "лекар".
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ineedmoney » 28 Окт 2011, 14:16

bum_bum написа:
ineedmoney написа:

Мисълта ми е, че лекар не се става след като излезеш от Академията. Лекар се става цял живот. Проблема на лекарите като цяло тук е, че след като получи тапията спира да чете. Отделно 99% имат твърде закостеняло мислене и не приемат нищо ново. Отделно пък, дето медицината като цяло се е изродила и в голяма степен вместо да помага има за цел да те държи лекичко болен.
И не си мисли, че като имаш диплома в джоба си цар и господар. Има мнооого да учиш преди да се наречеш "лекар".

спреш ли да четеш като излезеш от академията няма как да станеш дори GP - ставаш продавач на лекарства с д-р пред името. А това с "да те държи лекичко болен" е мит сред населението повярвай ми. И да като имам (в близко бъдеще) диплома не съм цар и господар, но не съм и просяк или престъпник както ни изкарват. А ми е много интересно ти от къде точно знаеш колко мноого трябва да се учи един човек за да се нарече лекар или просто ползваш заучени фрази казани ти от някой колега. Щото повярвай ми аз много по-добре от теб знам колко не знам и колко имам да уча. Въпроса е вие кога ще разберете какво означава лекарската професия и какво й е адекватното заплащане.
Ако искаш да продължим дай на лични да не съсипваме темата.
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Окт 2011, 14:49

ineedmoney написа:
bum_bum написа:
ineedmoney написа:

спреш ли да четеш като излезеш от академията няма как да станеш дори GP - ставаш продавач на лекарства с д-р пред името. А това с "да те държи лекичко болен" е мит сред населението повярвай ми. И да като имам (в близко бъдеще) диплома не съм цар и господар, но не съм и просяк или престъпник както ни изкарват. А ми е много интересно ти от къде точно знаеш колко мноого трябва да се учи един човек за да се нарече лекар или просто ползваш заучени фрази казани ти от някой колега. Щото повярвай ми аз много по-добре от теб знам колко не знам и колко имам да уча. Въпроса е вие кога ще разберете какво означава лекарската професия и какво й е адекватното заплащане.
Ако искаш да продължим дай на лични да не съсипваме темата.

;)

Адски много примери има за болести, които медицината лекува симптоматично. Това ако няма за цел да си останеш болен не знам какво друго е.
Иначе, наистина по-добре да не спорим. Аз до сега от лекари добро не съм видял за съжаление :dunno:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ineedmoney » 28 Окт 2011, 20:47

bum_bum написа: Аз до сега от лекари добро не съм видял за съжаление :dunno:

ще ти звънна тогава след 10 години да ти обърна мнението :yes:
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Tesla Y

Мнение от adovet » 28 Окт 2011, 21:05

99% от тези дето са в гробищата са минали през доктор преди да умрат. Това значи ли, че всички доктори са некадърни. Само плюете, но като ви заболи нещо давате мило и драго за лекар. :nono:

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 28 Окт 2011, 21:21

adovet написа:Само плюете, но като ви заболи нещо давате мило и драго за лекар. :nono:

а те самосъздадени божества ли са?? :kuku: нали също дават и те "мило и драго" да си хапнат, да имат жилище и т.н.,като им се счупи колата на лекар ли ходят??
Нали и те където и да отидат искат качествена услуга за парите ,които дават??
това оправдание с ниските заплати е уродливо-колко професии в БГ са платени не добре,а адекватно въобще,та те да искат "западни" заплати защото са с важна и отговорна професия?
Както каза някои по-горе- да ,трябва да вземат по-високи заплати ,но и да почнат да си носят последствията от алчността си(корупция) както и от грешките от нехайство и немарливост-за тях оправдание няма..

P.S. Добри и отговорни,съвестни лекари слава богу все още има-и то не малко-иначе и мнозинството от нас нямаше да ни има..-respect за тях!!
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от bum_bum » 28 Окт 2011, 21:23

ineedmoney написа:
bum_bum написа: Аз до сега от лекари добро не съм видял за съжаление :dunno:

ще ти звънна тогава след 10 години да ти обърна мнението :yes:

Дано ми го промениш ама като те чета по вестниците, без да има нужда да ти звъня :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 28 Окт 2011, 22:22

Bogat-Beden лекари има всякакви - корумпирани, има честни, съвестни. Да си лекар за съжаление е професия, в която има грешки като всяка друга, лошото е че тук грешките могат да бъдат човешки живот. И сега ще кажеш, че трябва да внимават повече, но колкото и да внимаваш винаги можеш да сгрешиш, само трябва да се молиш като го сториш да не е фатално :(

ПП Наистина има лекари ебати боклуците, но не обвинявайте цялата гилдия :yes:
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 08 Ное 2011, 15:25

Ето и клип с разказ на приятеля и баща на детето: http://vbox7.com/play:c6fdb98ae5
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на детето БМВ-то :)

Мнение от ElizabetS » 08 Ное 2011, 15:53

Моите искрени съболезнования на семейството на това момиче! :( Гледах тази събота в предаването на Венета Райкова интервю с бабата и майката на момиченцето. Не желая да обвинявам никого, но не мога да си обясня как толкова време я прехвърлят от болница в болница, как може един лекар да каже наистина какво му бе на това момиче.До колкото си спомням някой си доктор, им споделил, три диагнози и не знаят коя точно е! Аз лично вярвам , че в България има наистина добри лекари. Как не дойде един да каже наистина какво се случва с това дете :( Аз не мога да го разбера това с избора на екип, които както на нея, на мен и на всички бременни го препоръчват. Какво ако не си платим, няма да имаме нужното внимание, няма да ми помогнат в израждането , като бели хора ли!? Кой изобщо го е измислил това? :ranting: Съжелявам, за дългото писание. Надявам се това момченце, което остана без красивата си и добра майка да стане истински борбен човек!
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата