Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!
Модератор: Общи модератори
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
Re: Тема относно боклуците които ядем, и какво да не купуваме!
Alexi написа:добре я ми кажи кое животно в природата консумира мляко след съзряването си ? човек е бил животно до преди някакви си 10 000 г примерно .. млякото е много редък ресурс в природата ,напълно непредвидено за консумиране от възрастни индивиди .. то и това което се продава по магазините не е мляко ,че кравите са около 100 000 пъти по малко от хората та няма как да има мляко в изобилие за всички ами е химия ама пийте си го няма страшно .. 10% от българите вече са диабетици като половината не го знаят .. точно заради дизахариди като лактозата и захарозата които изнасилват инсулиновото производство на организма ..
Лелелелеле човече ти изби рибата отвсякъде.
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
Alexi написа:добре я ми кажи кое животно в природата консумира мляко след съзряването си ? човек е бил животно до преди някакви си 10 000 г примерно .. млякото е много редък ресурс в природата ,напълно непредвидено за консумиране от възрастни индивиди .. то и това което се продава по магазините не е мляко ,че кравите са около 100 000 пъти по малко от хората та няма как да има мляко в изобилие за всички ами е химия ама пийте си го няма страшно .. 10% от българите вече са диабетици като половината не го знаят .. точно заради дизахариди като лактозата и захарозата които изнасилват инсулиновото производство на организма ..
Най-голямото различие от човека преди 10 000 години и този сега, за което се сещам е: На възрастта, на която преди 10 000 години човеците са били вече преминали разцвета си, днес в някои страни все още не им е позволено да пият алкохол и да карат автомобили, т.е. говоря ти за възраст под 21. Процеса по удължаване продължителността на живота е доста показателен пример са адаптивността на човекшия организъм към промените в средата му. Ако си мислиш, че е само някои неща да се случват по-късно, дълбоко се лъжеш. Промените настъпили в човека за това време са огромни. Като физически облик и като обмяна на веществата. Лактазата не е единствения ензим, който сме започнали да прозивеждаме. Редица други ензими, като тези за разграждане на хрущяли и дребни костици например сме престанали да произвеждаме. Ако ти е толкова интересно се поинтересувай от Биология и учи. Току виж измислиш някое революционно лекарство. Нямам намерение да ти го обеснявам след петия път: В днешно време храненето с мляко и съответно продукти направени от това мляко, съдъджащи лактоза не е проблем за здравия човешки организъм и не го натоварва с нищо. От това по-ясно, здраве му кажи.
П.С. Опитвам се да си изградя имидж на тъп и прост селяк във форума, че по-лесно. Недей ме провокира да показвам, че не съм такъв и имам акъл.

От тогава русото не е на мода.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
спокойно няма такава опасност

- vanko 318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: млади майки да полудяват ...
- Мечтае да кара: всичко,без пари да давам
прясно мляко само докато е току що издоено и още топло,разни овесени ядки,царевици и кълнове не ям да несъм петел за да клюцам такива неща.хапвам си супа от домашно пиле и домашно фиде,суджуци и луканки от тия дето висят на тавана салати домашни сега почвам и туршийката и те така ... а забравих и те това
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
Последна промяна vanko 318i на 28 Окт 2011, 23:02, променена общо 1 път
- vanko 318i
- младши ентусиаст
-
- Кара: млади майки да полудяват ...
- Мечтае да кара: всичко,без пари да давам
и още нещо много важно,уреда за обработка на месото и той е домашно производство 

Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
ако тръгнем по такава логика няма да стигнем далече, кое животно консумира храна след топлинна обработка

и аз се интересувам от палео диетите, но от това което съм чел ти имаш изключително крайни виждания.
за това, че млякото по магазините тук е калпава история си е така, да.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
vanko 318i написа:и още нещо много важно,уреда за обработка на месото и той е домашно производство

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
steeN написа:Alexi написа:добре я ми кажи кое животно в природата консумира мляко след съзряването си ? човек е бил животно до преди някакви си 10 000 г примерно .. млякото е много редък ресурс в природата ,напълно непредвидено за консумиране от възрастни индивиди .. то и това което се продава по магазините не е мляко ,че кравите са около 100 000 пъти по малко от хората та няма как да има мляко в изобилие за всички ами е химия ама пийте си го няма страшно .. 10% от българите вече са диабетици като половината не го знаят .. точно заради дизахариди като лактозата и захарозата които изнасилват инсулиновото производство на организма ..
ако тръгнем по такава логика няма да стигнем далече, кое животно консумира храна след топлинна обработка?
и аз се интересувам от палео диетите, но от това което съм чел ти имаш изключително крайни виждания.
за това, че млякото по магазините тук е калпава история си е така, да.
В тоя ред на мисли далеч по-добре е месото да се яде сурово. Аминокиселинния му състав тогава е съвсем друг. Факт е, че много хора и в наши дни го правят, но аз лично не си представям как ям сурова пържола

Прясното мляко също е най-добре да се пие сурово. В него има достатъчно съставки, които се борят с всичките мръсотии, които може да има в него и ако не е от някаква съвсем болна и мизерна крава напълно суровото мляко е добро за пиене и така.
Чета по форумите колко хубаво било мляко Елена, Мелена, незнам какво си.. сирене Тертер.
Единствените млечни, които бих ял и които ги има тук са Хармоника- био сирене, био мляко, био кашкавал и т.н. Цената им е съответстваща, но за какво да дам 2лв за литър прясно мляко и да получа 300мл мляко, 700мл вода, незнайно какви мазнини, сметана и кой знае още какво.

Някои викат- ми то много скъпо..

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
bum_bum написа:... хранени само с треви отглеждани и събирани от райони в които не се тори и няма транспорт.
Някои викат- ми то много скъпо..50мл уиски е поне 6лв. 1000мл мляко е 5лв. Кое е скъпото?
в това може да си сигурен само ако си проверил лично района на отглеждане и присъстваш като се дои- нали помниш в коя държава живееш

но за едно си 100% прав- качеството струва скъпо

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Народа има склонноста да не вярва
Много истории има за "Био" производството.
Аз съм имал възможност да видя къде се отглеждат крави и с какво се хранят и къде се прави хляба. Това по стечение на обстоятелствата и съвсем случайно и причини за недоверие нямам.
Трудно мисля, че някой който иска да се занимава с нещо такова би си позволил да мами, защото на този нов отрасъл в земеделието само това му и трябва. Само един доказан случай на злоупотреба ще го унищожи за нула време.
Много хора бъркат и надписа "Еко" с "Био". Двете нямат нищо общо, едното може да го сложи всеки, другото се слага само след като продукта е сертифициран за такъв. А самата сертификация е адски дълъг, труден и подробен процес.
В една оранжерия примерно за да е сертифицирана се записва кой, кога и за какво е влязъл в нея. Установи ли се нарушение в този ред сертификата им е "чао".

Аз съм имал възможност да видя къде се отглеждат крави и с какво се хранят и къде се прави хляба. Това по стечение на обстоятелствата и съвсем случайно и причини за недоверие нямам.
Трудно мисля, че някой който иска да се занимава с нещо такова би си позволил да мами, защото на този нов отрасъл в земеделието само това му и трябва. Само един доказан случай на злоупотреба ще го унищожи за нула време.
Много хора бъркат и надписа "Еко" с "Био". Двете нямат нищо общо, едното може да го сложи всеки, другото се слага само след като продукта е сертифициран за такъв. А самата сертификация е адски дълъг, труден и подробен процес.
В една оранжерия примерно за да е сертифицирана се записва кой, кога и за какво е влязъл в нея. Установи ли се нарушение в този ред сертификата им е "чао".
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
половината дето ми се веселите тука сигурно сте като манекени на Родопа
ма кво ви се меся и аз 

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Alexi написа:половината дето ми се веселите тука сигурно сте като манекени на Родопама кво ви се меся и аз
лЕжи ти на таа кълка

аз лично съм мнооого далеч от пример за здравословно и балансирано хранене,пия кафета,уикенда натискам бира и виски ,паля цигарки,но да ми кажеш,че виното,млякото,бирата и т.н са ни основен проблем,няма да се съглася

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Alexi написа:половината дето ми се веселите тука сигурно сте като манекени на Родопама кво ви се меся и аз
Тук си съвършено прав

- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
само кюфтета ... да не вадя анкетата с килограмите, че един няма дето да кара БМВ и да е под 100-110кг

You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Ronka
- русата мафия!
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
vicho написа:Alexi написа:половината дето ми се веселите тука сигурно сте като манекени на Родопама кво ви се меся и аз
само кюфтета ... да не вадя анкетата с килограмите, че един няма дето да кара БМВ и да е под 100-110кг(мускули, разбира се)
Тчшш

Да не се обиждаме на слабаци, моля колега !
Поне 125кг мускулна маса

И мразя кренвирши!

Много като тебе вече плакаха ...