Oткраднат мотор!!! Нова мода!!!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Re: Oткраднат мотор!!! Нова мода!!!

Мнение от apexs » 30 Окт 2011, 19:47

И кой ще си купи мотор (кола) без да пробва?

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 30 Окт 2011, 20:49

apexs написа:И кой ще си купи мотор (кола) без да пробва?

Всеки си решава за себе си. Аз такива рискове не поемам. Като иска да кара- плаща, пишеме и после му давам да врътне едно кръгче и ако не му хареса- разваляме и му връщам парите ако мотора ми е цял. Проблем с тоя подход не съм имал.

За коли е друго защото На теста и аз идвам и шанса да се удари е много по- малък
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Peugeot 307 HDI

Мнение от Kambe » 30 Окт 2011, 20:54

много кофти случка... аз бих взел личната карта в залог , пък той нека си пробва мотора
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 30 Окт 2011, 20:58

Отвратителна постъпка......винаги съм смятал мотористите за едни от най-сплотените и колегиални общности. Това да си моторист и да откраднеш мотора на друг моторист :no: :no: :no:

Един приятел му откраднаха АТВ-то по същия начин. Но после звъннаха за "откуп"
Моят съвет колега е след седмица да се разходиш до Дупница, или поне някой твой поставен приятел, да разгледаш и дори и да не го видиш да подхвърлиш на търговците ,че си търсиш пистарка за около 8000лв.

Иначе ако го видя(ще кажа и на другите мотористи около мен) веднага ще се свържа.
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 525i M54 Е91 320i N43 600RR

Мнение от apexs » 30 Окт 2011, 22:02

alx написа:
apexs написа:И кой ще си купи мотор (кола) без да пробва?

Всеки си решава за себе си. Аз такива рискове не поемам. Като иска да кара- плаща, пишеме и после му давам да врътне едно кръгче и ако не му хареса- разваляме и му връщам парите ако мотора ми е цял. Проблем с тоя подход не съм имал.

За коли е друго защото На теста и аз идвам и шанса да се удари е много по- малък

Най-добрия вариянт :bchug:

Спроед голяма част от колегите в мото форума, моторите се крадат с цел каране на писта където не се искат документи регистрации и т.н

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 TDS 96'

Мнение от Kiceto » 31 Окт 2011, 0:05

daka1972 написа:що не пробваш с ЖСМ от , който са ти се обаждали и от коя клетка са ти звъняли

Такава информация дават само срещу заповед от полицията, иначе се знае че картата е прима, а лицето на което се води картата е намерено и твърди че си е загубил личната карта преди 2 години и това му е третото викане в полицията за подобно нещо свързано с тази карта!!! А колкото до полицията те казват "Вие си ги крадете сами!!! :banghead:
Б - Бързо
М - Мощно
В - Возило

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 31 Окт 2011, 0:11

alx написа:

и защо така мислиш?

на мен ми се е случвало да сядам с човек за тестово шофиране и да катастрофираме

нищо не може да направи човек, ако не седи зад кормилото, няма как да му натиснеш педала или да му дръпнеш волана, дори и да усетиш, че има ситуация

единствено , можеш да помолиш да не кара бързо, но пък , ако е флегматроник с реакциите, не му трябва да кара с 200 за да създаде ситуация
No bling at the Ring

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Окт 2011, 1:50

200? Аз ако го видя, че не може да кара 100 няма да му дам да вдигне.

Въпрос на преценка на риска. Всеки си има своя степен на комфорт като му карат возилата други хора. Моята просто е много ниска. Не си позволявам никога да рискувам с чужди возила и очаквам същото от другите. И понеже при моторите продто няма начин да няма значителен риск като кара който и да е било- просто не допускам изобщо такива ситуации...

Примерно последните 3 мотора които съм си купувал съм ги виждал само на снимки преди камиона да ми ги стовари... Често продавача е на хиляди километри и всичко което знаеш за мотора е каквото ти е казал той...
алекс
трабант 601с
разни други возила

Потребител
Аватар
Кара: BMW X5
Мечтае да кара: BMW G Power

Мнение от SpaRk0 » 31 Окт 2011, 2:02

Много кофти ситуация, колега дано го намериш... :confused:
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 31 Окт 2011, 3:05

Колега и аз като си купувах Р6-цата, продавача беше полицай и направо си ми каза, че няма да ми даде да го карам, пробвахме го на един затворен паркинг и това беше. Преди седмица като ми я купиха возих хората и до там. Скапаняци, всичко се връща... :no:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 31 Окт 2011, 10:17

Много е просто - взимаш му личната карта и му даваш да кара колкото си иска. Сега, да почнат да печатат лични карти за кражба на мотор ми се струва малко вероятно :mhihi:
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30 М20В27 Е30 М20В25
Мечтае да кара: тенджера под налягане...
Детайли за колата: Touringi

Мнение от doctoragsxr » 31 Окт 2011, 14:02

Направил си най голямата глупост която може ...или мотора е заминал в дълбоката провинция ще се кара без номер или ще го разглобят за части... :bang: при всички случай на полицията не разчитай...никой с такъв мотор не спира на полицай...моят съвет е потърси човек който работи в съответния мобилен оператор от който са звъняли и ще имаш име и ЕГН на човек който не може да не знае нищо по въпроса...хубаво го направиха това с регистрирането на ГСМ картите щото с примичката нищо не правиш...успех :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от radio_manbg » 31 Окт 2011, 14:23

Стар моторджийски закон... искаш кръгче .. оставяш пари за мотора в залог и си въртиш ако щеш до пловдив...
ИзображениеИзображение
Изображение
БЪЛГАРИЯ Е ВЕЛИКА ДЪРЖАВА
БЪЛГАРИТЕ - ВЕЛИК НАРОД

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 31 Окт 2011, 17:49

Alexch написа:Много е просто - взимаш му личната карта и му даваш да кара колкото си иска. Сега, да почнат да печатат лични карти за кражба на мотор ми се струва малко вероятно :mhihi:

няма такова положение- това предразполага за бай-ганьовско реми - той ти троши мотора, ти му държиш картата. и какво правиме после?

най-лесния начин да не загубиш пари е като не ги "даваш".

плащаш- караш. като не ти хареса- връщаме си нещата и кой откъде е.
алекс
трабант 601с
разни други возила

ентусиаст
Аватар
Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
Мечтае да кара: Z8

Мнение от Alexch » 31 Окт 2011, 17:54

alx написа:
Alexch написа:Много е просто - взимаш му личната карта и му даваш да кара колкото си иска. Сега, да почнат да печатат лични карти за кражба на мотор ми се струва малко вероятно :mhihi:

няма такова положение- това предразполага за бай-ганьовско реми - той ти троши мотора, ти му държиш картата. и какво правиме после?

най-лесния начин да не загубиш пари е като не ги "даваш".

плащаш- караш. като не ти хареса- връщаме си нещата и кой откъде е.

Напротив, това е най-културното, защото така му имаш личните данни и можеш спокойно да си потърсиш правата по съдебен ред, особено ако имаш един, двама свидетели (а може и по извънсъдебен ред :mhihi: )
bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност :mhihi:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата