Към хАмериканците...
Модератор: Общи модератори
Re: Към хАмериканците...
много ме е мързи да ти обеснявам, защото е адски индивидуално! най-вече зависи от кво си направен и колко можеш да предвиждаш! знаеш ли че вероятността да се чувсташ дори с много пари не на място е огромна?! полу-украйнец съм и съм попътувал доста и знам кво е носталгия! ако ме питаш 200,000 на месец в сащ или в бг да взимам 2000 и да си следвам целите, нямам никво съмнения, че ще остана в бг! ако имаш, кой да ти плаща 50хил на год за учение в америка-отивай, тва е единственият начин по който можеш да се интегрираш
иначе да миеш чинии на чуждо място и накрая да се върнеш тук ще си загубил ценно време, в което си можел да се запознаеш с нови хора и да се развиеш.. имам познати които са на по 50 и с честен труд са изградили добри фирми, далече от корупционните схеми или са станали мн търсени специалисти, карат си новите коли и се радват на живота! а те са успяли в много по-трудни времена!! бг тепърва, започва мащабната си промяна 

Последна промяна acer на 30 Окт 2011, 21:13, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
Защото техния труд е доста по-заплатен от нашия. Там за час-два максимум работиш, колкото тук приблизително за ден. Защото техните улици не са минирани като нашите и можеш спокойно да си караш колата. Защото техния бензин не е 0,8% (приблизително, че даже и повече) от минималната работна заплата, а някъде даже и средна. Защото там не всеки (казвам не всеки, а не никой) гледа да те прецака и как "я не сакам на мен да ми е добре, я сакам на вуте да му е зле...". Защото там стандартът на живот е доста, ама доста по-висок от тук.
С една заплата 300-400-500-600лв, пък даже и 1000лв (малко трудно...).. кога ще си платиш сметки (телефон, вода, ток, парно, интернет, при последната сума за заплата слагаме и не малка сума за квартира в град-държавата и т.н.), че ще ти останат спестени пари, пари за хобита, пари за някой-друг уикенд и т.н. Да не говорим за заеми...
Ето за това не искам да идвам там...
С една заплата 300-400-500-600лв, пък даже и 1000лв (малко трудно...).. кога ще си платиш сметки (телефон, вода, ток, парно, интернет, при последната сума за заплата слагаме и не малка сума за квартира в град-държавата и т.н.), че ще ти останат спестени пари, пари за хобита, пари за някой-друг уикенд и т.н. Да не говорим за заеми...

аз и blacksapphire няма да ти правим живота, просто ти казахме кво губиш, другото си е твоя сметка
p.s ако искаш толкова на гурбет иди до германия за малко, в момента ес се води най-висшата форма в света на политически и икономически съюз
p.s ако искаш толкова на гурбет иди до германия за малко, в момента ес се води най-висшата форма в света на политически и икономически съюз
Последна промяна acer на 30 Окт 2011, 21:30, променена общо 1 път
„Късметът е това, което се случва когато подготовката срещне добрата случайност.“ — Хенри Форд
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
uCnaHeTcA написа:Защото техния труд е доста по-заплатен от нашия. Там за час-два максимум работиш, колкото тук приблизително за ден. Защото техните улици не са минирани като нашите и можеш спокойно да си караш колата. Защото техния бензин не е 0,8% (приблизително, че даже и повече) от минималната работна заплата, а някъде даже и средна. Защото там не всеки (казвам не всеки, а не никой) гледа да те прецака и как "я не сакам на мен да ми е добре, я сакам на вуте да му е зле...". Защото там стандартът на живот е доста, ама доста по-висок от тук.
Иди и виж сам за кво иде реч - но така като гледам кви са ти розови представите си мисля , че поредния ентусиазиран бригадир , ти е обяснил за манна небесна - хамерика .
Успех

acho.rs написа:uCnaHeTcA написа:Защото техния труд е доста по-заплатен от нашия. Там за час-два максимум работиш, колкото тук приблизително за ден. Защото техните улици не са минирани като нашите и можеш спокойно да си караш колата. Защото техния бензин не е 0,8% (приблизително, че даже и повече) от минималната работна заплата, а някъде даже и средна. Защото там не всеки (казвам не всеки, а не никой) гледа да те прецака и как "я не сакам на мен да ми е добре, я сакам на вуте да му е зле...". Защото там стандартът на живот е доста, ама доста по-висок от тук.
Иди и виж сам за кво иде реч - но така като гледам кви са ти розови представите си мисля , че поредния ентусиазиран бригадир , ти е обяснил за манна небесна - хамерика .
Успех
Чакай, че тия двамата ме хвърлиха в размисли и страсти

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Е какво са те хвърлили, като единия е стар филмаджия от форума
то не бяха фирми, кафета, мини маркети, учение в чужбина, мани бегай 

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
uCnaHeTcA написа:Сапфире, у големиО град бях точно за един ден из града от сутрин до вечер и не искам и да стъпвам повече тамТолкова забързан начин на живот, толкова изнервени хора, такава лудница...
Достатъчно приселци имате там.
Това, което уча е достатъчно приложимо, но уви, не достатъчно в България. Именно за това се насочвам към Америка, че точно основната сфера, на която се "бригадирства" е туризъм.
Както се вижда, в другите теми се бях насочил към Англия, но се отказах с течение на времето, заради... левия волан (), по-нормалното време и най-вече заради по-цивилизованата работа.
Ачо, имам нещо предвид за оставане там, затова нека първо пробвам с бригадата.
П.П. Само LA и NY са ми познати като именаТрябва тия дни да взема картата и да разуча хубаво нещата
![]()
Това за забързания начин на живот си прав..аз почивните дни бях в Самоков и времето като чили бяше спряло.. по едно време щях да полудея....та не си мисли ,че в америка ще е по различно ..според мен опитаи в по голямите градове да се реализираш ,а тия пари от кампанята в америка да ти бъдат начален тласък

bedrock city racing
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
uCnaHeTcA написа:Защото техния труд е доста по-заплатен от нашия. Там за час-два максимум работиш, колкото тук приблизително за ден. Защото техните улици не са минирани като нашите и можеш спокойно да си караш колата. Защото техния бензин не е 0,8% (приблизително, че даже и повече) от минималната работна заплата, а някъде даже и средна. Защото там не всеки (казвам не всеки, а не никой) гледа да те прецака и как "я не сакам на мен да ми е добре, я сакам на вуте да му е зле...". Защото там стандартът на живот е доста, ама доста по-висок от тук.
A, щом така мислш, по-добре си остани тук мой. Ясно е, че не знаеш за колко народ бачка например в макдоналдс за 5 долара на час. И то не пришълци, като тебе и мене, ми баш native американци. Да шосетата им са перфе, ама се поинтересувай колко струва застраховката и каското. В автосервизите им се работи на labor hour, в малкия град(15 000 души), къде бях аз под 40 долара на час никой не работеше, направи си сметката за по-големите кво става. Наема пак в този град за малък двустаен е 200 долара на седмица(не на месец).
Така че въобще не се залъгвай, че като ще изкарваш примерно двойно повече отколкото тук ще живееш и два пъти по-добре. Напълно е възможно вместо по-добре, всъщност да живееш доста по-зле. В този ред на мисли се сещам за един лаф - няма значение колко печелиш, а колко ти остават за харчене накрая. Давам ти пример със себе си. 2г. работих в чужбина на нормална работа - с осигуровки, договори и т.н. всичко както трябва. Оставаха ми да кажем ХХХлв. за харчене. Сега в София съм на идентична позиция и ми остават почти същите пари. За щатите е същата работа. На същата позиция, като моята се взима 1.5 до 2 пъти по-висока заплата. Сметнах приблизително какво остава след данъци. Сметнах и приблизителни разходи за квартира, сметки, храна и т.н. и като теглих чертата си дадох сметка, че засега по-добре да си остана в кирлива София. Не, че София е по-добра от Ню йорк примерно(даже е най-отвратителния бълг. град според мен), но просто не си заслужава цялата хамалогия за няма и 200лв. отгоре примерно.

- ///ivanE30
- ентусиаст
-
- Кара: e60 e30 turbo
като е кирлива и смотана си заминаваи готин
не плуи там кадето ядеш не са ли те учили родителите 

bedrock city racing
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Абе аз му писах ЛС на испанеца , че тия 300 долара бакшиш на ден и 40 долара на час са от Си-Фай ченъл
Ако искаш да живееш като бял човек - с по-малко от 5 съкваритранта , личен автомобил и личен живот (ейкей ресторант,бар,дискотека съчетано с по-малко от 80 часа бачкане на седмица) забрави да спестиш нещо , даже може и да не ти стигнат .
Ако София на някой му се вижда претъпкна град , му пожелавам да види Лондон а за Ню Йорк , ЛА , Чикаго няма да споменаваме

Ако искаш да живееш като бял човек - с по-малко от 5 съкваритранта , личен автомобил и личен живот (ейкей ресторант,бар,дискотека съчетано с по-малко от 80 часа бачкане на седмица) забрави да спестиш нещо , даже може и да не ти стигнат .
Ако София на някой му се вижда претъпкна град , му пожелавам да види Лондон а за Ню Йорк , ЛА , Чикаго няма да споменаваме

///peter написа:Е какво са те хвърлили, като единия е стар филмаджия от форумато не бяха фирми, кафета, мини маркети, учение в чужбина, мани бегай
стар филмаджия? ми казва човек с 5500 мнения?! принципно не обръщам внимание на злобни хора, ама не ми лепвай епитети, че ако си мерим пишките ще се комплексираш
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
acer написа:///peter написа:Е какво са те хвърлили, като единия е стар филмаджия от форумато не бяха фирми, кафета, мини маркети, учение в чужбина, мани бегай
стар филмаджия? ми казва човек с 5500 мнения?! принципно не обръщам внимание на злобни хора, ама не ми лепвай епитети, че ако си мерим пишките ще се комплексираш
О със сигурност велики

Само да ти припомня, че човека иска мнение от препатил, а не от човек дето пита дали да "пусне" кафенце или мини маркет в пловдив в BMW форум

- skoti79
- младши ентусиаст
-
- Кара: Panamera 4S
///peter написа:acer написа:///peter написа:Е какво са те хвърлили, като единия е стар филмаджия от форумато не бяха фирми, кафета, мини маркети, учение в чужбина, мани бегай
О със сигурност велики
Само да ти припомня, че човека иска мнение от препатил, а не от човек дето пита дали да "пусне" кафенце или мини маркет в пловдив в BMW форум

виж, хич не ме интересува мнението ти, но ще ти отговоря единственно понеже дадох съвет на момчето, а ме изкарваш лицемер. Да-темата за която говориш е била повече от тъпа, но е и била преди 4г, тъкмо тогава почина единственната ми баба, майка ми беше болна от рак, а аз бях на 18 и с баща ми и до ден днешен почти не си говорим. Въпреки тва завършвам мио, почвам 2-ра фирма, която е със спечелен европейски проект за производство и се подготвям за задочно право, аз съм украинец баце, парите са ни в кръвта, кучетата си лаят керванът си върви, живея самостоятелно от 2г в центъра на града, така че не ми говори кво съм и кво не съм
отделно буквално 4-5годишен съм се мъкнал с родителите ми от руския, димитровградския и софийски пазар до тези в сърбия, македония и украйна, живял съм 6г само с баба ми, после до 16г всяко лято и зима пак, че нямаше кой да ме гледа, така че знам кво е носталгия и кво е да не казваш на нито 1 съученик, че работиш при мангалите за да не ти се подиграват... ама кво ли разбирам аз, някакъв такъв никакъв, мъничък, филмаджия -ти, идола на всеки, с 5500 компетентни мнения за живота, евала ти правим на готината и свежа личност!!!!!!
отделно буквално 4-5годишен съм се мъкнал с родителите ми от руския, димитровградския и софийски пазар до тези в сърбия, македония и украйна, живял съм 6г само с баба ми, после до 16г всяко лято и зима пак, че нямаше кой да ме гледа, така че знам кво е носталгия и кво е да не казваш на нито 1 съученик, че работиш при мангалите за да не ти се подиграват... ама кво ли разбирам аз, някакъв такъв никакъв, мъничък, филмаджия -ти, идола на всеки, с 5500 компетентни мнения за живота, евала ти правим на готината и свежа личност!!!!!!

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
иж, хич не ме интересува мнението ти, но ще ти отговоря единственно понеже дадох съвет на момчето, а ме изкарваш лицемер. Да-темата за която говориш е била повече от тъпа, но е и била преди 4г, тъкмо тогава почина единственната ми баба, майка ми беше болна от рак, а аз бях на 18 и с баща ми и до ден днешен почти не си говорим. Въпреки тва завършвам мио, почвам 2-ра фирма, която е със спечелен европейски проект за производство и се подготвям за задочно право, аз съм украинец баце, парите са ни в кръвта, кучетата си лаят керванът си върви, живея самостоятелно от 2г в центъра на града, така че не ми говори кво съм и кво не съм
За какво се обясняваш бе човек. Всеки е минал през някаква драма в живота си, по онова транзиционо време. Всеки има потресяващи приказки от онези времена, безработица, сиромащия, мизерия... Но всеки човек който е искал да си промени положението, променил го е на един или друг начин. За някои е много работа в чужбина, скътаване, мизеруване там, за да има някои лев отгоре за тук. Прекарал си много, ама да очакваш форумни нинджи да ти казват евала, просто забрави...
Всеки си знае неговата песен, и не иска да чуе за друга. За някои нещата който ги казвам са филми, за мен са реалност. Така нека бъде... Не карам никой да ми вярва.
Понудих практическо решение на човека ако иска да ходи на Нантъкет, да го сврържа че познавам хора който ще го приберат, поне квартира да има докато си намери работа. Ако вече се одлучи да ходи там...Ако не здраве...
Да, дърводелството е трудно, колегите ти са пияници, наркомани, реднеци който ще се подиграват с теб щот акцента ти е смешен, щот си чужденец, щот си поумен, щот не искаш да дъвчиш тютюн, щот си погледнал накриво един от тях, щот взимаш работата на честни американци, щот идваш с различни тениски на работа всеки ден, щот си си приготвил обяд от вкъщи.... Ама ако работиш много, бързо, качествено и хубаво, и Шефа те види че ти грее бойлера, взима те с него, щот си умен и знаеш как да работиш... И затова ти плаща повече... Ама трябва да си пич, да не се опитваш да го прецакаш. На мен лично ми нудиха позиция да останам, да ми оправят документите, ама не останах.. А беше хубава оферта.
За 4 години имам толко приказки и примери, че трябва една книга да напиша за тез времена. Знам колко пари сам направил, знам колко още съм могъл да направя ама не съм ги направил. И знам колко са ми останали, и какво сам купил с тези пари...
И няма нужда да се оправдявам пред форумни нинджи, колко как и какво съм правил и работил.