От 1-ви на фарове
Модератор: Общи модератори
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
Re: От 1-ви на фарове
малко
за фаровете ясно,има ли промяна за гумите?чух,че било задължително УЖ от 1ви трябвало и със зимни а не просто с дебелина на протектора над 4мм например както беше досега ?

- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
kiko написа:малкоза фаровете ясно,има ли промяна за гумите?чух,че било задължително УЖ от 1ви трябвало и със зимни а не просто с дебелина на протектора над 4мм например както беше досега ?
кратко и ясно- НЕ... нито се искат зимни, нито протектор над 4мм- по закон е няк'ви гуми с протектор над 1,6мм...
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
barabqga написа:еми карайте си целогодишно , къф е проблема
то даже по-добре
Еми ние така правим - свикваме , щот много скоро ще стане целогодишно , както в белия свят .
А поне разбрахме едно - след като бе нанесен първия жесток удар върху самочувствието на БГ шоьора - ползването на колан , сега следва поредната гавра - някой да го кара да си пусне фаровете

Ужас , полицейщина , извращение , потъпкване на егото

- barabqga
- кандидат ентусиаст
-
acho.rs написа:barabqga написа:еми карайте си целогодишно , къф е проблема
то даже по-добре
Еми ние така правим - свикваме , щот много скоро ще стане целогодишно , както в белия свят .
А поне разбрахме едно - след като бе нанесен първия жесток удар върху самочувствието на БГ шоьора - ползването на колан , сега следва поредната гавра - някой да го кара да си пусне фаровете![]()

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
acho.rs написа:barabqga написа:еми карайте си целогодишно , къф е проблема
то даже по-добре
А поне разбрахме едно - след като бе нанесен първия жесток удар върху самочувствието на БГ шоьора - ползването на колан , сега следва поредната гавра - някой да го кара да си пусне фаровете![]()
Градски в кои бели държави е така, тея северните нали

Пълна малумщина е в държава която не падат толкова често мъгли/дъждове да има подобен закон, а за зимни гуми не и разни разбирачи вчера качили се на кола да ми разправят как лятната гума е къртач зимата и вас ви пере тока яко, ама...

- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
Градски със "зимна гума" и те разбирам , че ти е наранено самочувствието ама вместо да се праиш на оригинален комик , земи и помсили що всички производители слагат ДЕЙ ЛАЙТС 

- ms
-
-
acho.rs написа:... що всички производители слагат ДЕЙ ЛАЙТС
е как що- слагат ги щото е гъзарийка

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
И тая тема отиде...
Аз съм ЗА въвеждането на тоя закон. Нищо не му пречи на човек като се качи да кара да си пусне фаровете. Аз съм активен шофьор от 1 година и ми е абсолютен навик да карам на къси независимо дали е мъгла, или 40 градусова жега посред обед. Но то е до съзнание - който си е инат и си знае неговото - никога нема да свикне. Тая кола е направена за употреба. Пък вие правете икономии... от това, дето най не трябва.
Че и от пътна полиция - тая година нямало да има предупреждения, а направо глоби. Ми то така трябва да е - кви предупреждения, кви чудеса.

Че и от пътна полиция - тая година нямало да има предупреждения, а направо глоби. Ми то така трябва да е - кви предупреждения, кви чудеса.
- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
acho.rs написа:... що всички производители слагат ДЕЙ ЛАЙТС
Слагат ги защото са задължени. Иначе и аз съм за целогодишното използване на фарове.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

- ms
-
-
djvisage написа:Слагат ги защото са задължени. Иначе и аз съм за целогодишното използване на фарове.
така де- задължително е колата да има дей лайтс щото има много държави където има изискване да се ползват... щом в други държави го има какъв е проблема и тук да го има- аз не виждам такъв... а тея дето нямат нова кола с такива гъзарийки ще си пускат фаровете- явно на някои хора им е сложно да завъртят едно копче

Също съм навит на целогодишно каране на фарове, ама за сега и зимата стига... едно въвеждане на задължителни зимни гуми ще е далеч по-полезно от фаровете през август...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Ачко от теб ли бе трагикомик
А това изказване, че заради другите държави трябва и при нас да го има е поредния пример как се "КОВАТ" закони в БГ - абсолютно аматьорски.
Закони би следвало да се налага при определени обстоятелства в конкретната държава и да следва някаква логика, но това в нормалните страни.
Тук гледаме светлините през деня, но имаме минимално изискване от 1.6мм (!!!) на протектора и нищо споменато за зимни гуми през зимата - о майко
п.с. ачо и тази зима ли ще си слетни

А това изказване, че заради другите държави трябва и при нас да го има е поредния пример как се "КОВАТ" закони в БГ - абсолютно аматьорски.
Закони би следвало да се налага при определени обстоятелства в конкретната държава и да следва някаква логика, но това в нормалните страни.
Тук гледаме светлините през деня, но имаме минимално изискване от 1.6мм (!!!) на протектора и нищо споменато за зимни гуми през зимата - о майко

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Е... не гледате обективно на нещата. Не съпоставяйте два съвсем различни закона. За гумите - спор няма, тъпо е да се преценяват по протектора. Но такъв са го направили закона. За светлините е друго. Каква логика толкова трябва да има - аз мисля, че е неоспорим факта, че се виждаме и открояваме повече когато сме с включени светлини. Това е цялата "логика" и идея на упражнението. Пък който иска - да си кара без фарове, то за това си има и глоби, и произшествия, и жертви, и т.н.
- Runnaway
-
Е46нтусиаст
-
- Кара: M3 E46
- Мечтае да кара: M3 E46
- Детайли за колата: BMW E46 M3 '03 - Carbon Black & Manual Gearbox
nightdriver написа:безсмислено и опасно за мотористите...и вдига разхода !
Моторите не са ли вече прибрани на топло

Аз си карам на фарове.. или поне на ейнджъл айс

- djvisage
- младши ентусиаст
-
- Кара: Ford Galaxy
- Мечтае да кара: ///M
///peter написа:Ачко от теб ли бе трагикомик![]()
Тук гледаме светлините през деня, но имаме минимално изискване от 1.6мм (!!!) на протектора и нищо споменато за зимни гуми през зимата - о майко![]()
Виж ся найстина трябва да се въведе закон за ползване на фаровете целогодишно,но не защото в някой други страни е така а защото наистина помага. Просто колите които се движат срещу теб се виждат от много по далеч.
nightdriver Кое по точно е опасно за моторите,че неразбрах.
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!