От 1-ви на фарове

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Re: От 1-ви на фарове

Мнение от acho.rs » 31 Окт 2011, 22:18

. Но то е до съзнание - който си е инат и си знае неговото - никога нема да свикне.

- е че как някой ще го задължи нещо него бе - ти луди ли си ? Той си види през деня , за кво са му фарове :kuku:
Като имаш предвид , че у форума още се спори за предпазните колани , смятай пък светлините - поне 20 години още ще се руптае за този "нагъл,анти хумананен закон , грешно копиран от капиталистите" :yes:
Виж ся найстина трябва да се въведе закон за ползване на фаровете целогодишно,но не защото в някой други страни е така а защото наистина помага. Просто колите които се движат срещу теб се виждат от много по далеч.

- доста помага и да видиш в огледалото , този зад теб - когато слъчнцето пече силно срещу теб , отзат кат идва сив металик понякога трудно се забелязва .
Те за тва правят и дей лайтс , не щот са малоумни .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: `97 528i; '01 W220

Мнение от kasa_bira » 31 Окт 2011, 22:23

И аз си карам на фарове целогодишно, даже ми се е случвало като карам чужда кола, дет и се пускат фаровете от друго място или автоматично, да посягам към лявата част на таблото където по принцип седи врътката за фаровете на е36 :mhihi: Изобщо не виждам какъв е проблема да се кара на фарове, нито колата ми е дала преразход, нито изгарям повече от 2 калории на ден от въртенето на копчето :mhihi:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 31 Окт 2011, 22:28

kasa_bira написа:...нито изгарям повече от 2 калории на ден от въртенето на копчето :mhihi:

те ако са 2 на ден ще заслабнем- то и 2 на месец едва ли се изгарят...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 31 Окт 2011, 22:35

Наистина не трябва да забравяме да ги включваме, че шапкарите само това чакат. Дано и повечето шофьори карат с регулирани и изрядни фарове, че ми е писнало от еднооки и окьоравяващи ме индивиди.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 31 Окт 2011, 22:42

surfboard написа:Наистина не трябва да забравяме да ги включваме, че шапкарите само това чакат...

казах го, но да повторя- от утре куките НЯМА да ви напомнят да си пуснете фаровете както беше през миналите години, а направо ще ГЛОБЯВАТ...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 31 Окт 2011, 22:54

djvisage написа:
///peter написа:Ачко от теб ли бе трагикомик :mhihi:
А това изказване, че заради другите държави трябва и при нас да го има е поредния пример как се "КОВАТ" закони в БГ - абсолютно аматьорски.
Закони би следвало да се налага при определени обстоятелства в конкретната държава и да следва някаква логика, но това в нормалните страни.
Тук гледаме светлините през деня, но имаме минимално изискване от 1.6мм (!!!) на протектора и нищо споменато за зимни гуми през зимата - о майко :mhihi:

п.с. ачо и тази зима ли ще си слетни :mhihi:

Виж ся найстина трябва да се въведе закон за ползване на фаровете целогодишно,но не защото в някой други страни е така а защото наистина помага. Просто колите които се движат срещу теб се виждат от много по далеч.

nightdriver Кое по точно е опасно за моторите,че неразбрах.

ами по-горе май обясних защо , защото мотористите са задължени да карат на фар през деня , по това ги забелязваме от останалите участници в движението и ги пазим ! А ние /автомобилистите/ като почнем да караме на фарове през деня и повече разлика няма да има между нас и тях и стават по-уязвими !
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 31 Окт 2011, 22:56

Аз всеки ден привечер виждам автомобили без фарове. Говоря за времето, когато вече е почнало да се мръква. :kuku: Какво остава за фарове през деня :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Ford Galaxy
Мечтае да кара: ///M

Мнение от djvisage » 31 Окт 2011, 23:30

nightdriver написа:
djvisage написа:
А това изказване, че заради другите държави трябва и при нас да го има е поредния пример как се "КОВАТ" закони в БГ - абсолютно аматьорски.
Закони би следвало да се налага при определени обстоятелства в конкретната държава и да следва някаква логика, но това в нормалните страни.
Тук гледаме светлините през деня, но имаме минимално изискване от 1.6мм (!!!) на протектора и нищо споменато за зимни гуми през зимата - о майко :mhihi:

ами по-горе май обясних защо , защото мотористите са задължени да карат на фар през деня , по това ги забелязваме от останалите участници в движението и ги пазим ! А ние /автомобилистите/ като почнем да караме на фарове през деня и повече разлика няма да има между нас и тях и стават по-уязвими !

Мхм "добра логика" :D абе кажи честно ти сериозно ли го написа тва? Ми дай да не караме по пътищата защото мотористите "стават по-уязвими". Понякога се изумявам...
THE POWER IS NOTHING WITHOUT CONTROL!!!

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 4.0 TFSI

Мнение от surfboard » 31 Окт 2011, 23:31

Dirty M5 driveR написа:Аз всеки ден привечер виждам автомобили без фарове. Говоря за времето, когато вече е почнало да се мръква. :kuku: Какво остава за фарове през деня :dunno:

Аз също колега. Дребни душици са някои българи, но какво да се прави. Такава е действителността. Дано поне предвидените санкционни последици успеят да ги мотивират да не пестят толкова струващите хиляди левове крушки :)
На практика излиза че с една глоба за непуснати фарове ще си купят десетки крушки. Е, кое е по-добре се питам аз.......Да не ги пускат и да застрашават себе си и останалите или да прежалят няколко левчета за нови крушки (ако евентуално изгорят старите)

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 01 Ное 2011, 0:08

djvisage написа:
nightdriver написа:
djvisage написа:

Мхм "добра логика" :D абе кажи честно ти сериозно ли го написа тва? Ми дай да не караме по пътищата защото мотористите "стават по-уязвими". Понякога се изумявам...

по-леко се изумявай , че да не останеш без мозък :mhihi: Във франция преди две години се опитаха да го въведът това за фаровете и шест месеца имаше пробен период и накрая моторджиите се надигнаха и фаровете през деня си останаха само на приказка...Тука има голям трафик , моторите карат по осовата и те изпреварват и благодарение на запаления фар го забелязваш в огледалото и се отместваш да му направиш път
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Божил|Божилов » 01 Ное 2011, 0:47

Пресен пример към 18;00ч. Тъкмо започваше да се мръква...Сеат Толедо с ксИнон на рефлектор кара зад мен.Толкова гадно биеха фаровете в огледалата,че в купето стана дискотека.Смятайте щом и електрохроматичното огледало не можа да издържи на ксИноновата светлина,и започна да ме заслепява. :mhihi: После го видях...половината беше изгнил...ама с КСЕНОН! :censored: :ranting:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 01 Ное 2011, 1:07

Във франция преди две години се опитаха да го въведът това за фаровете и шест месеца имаше пробен период и накрая моторджиите се надигнаха и фаровете през деня си останаха само на приказка...Тука има голям трафик , моторите карат по осовата и те изпреварват и благодарение на запаления фар го забелязваш в огледалото и се отместваш да му направиш път

Да обобщим - не трябва да караме на фарове през деня за да не се забелязват колите в огледалото , защото не можем да ги различим от мотористи , които нямат избор и карат по осовата , което явно е напълно в реда на нещата и някой е длъжен да им прави път .
Е няма такава глупост. Във Франция кво правят с ЛЕД - да не ги къртят , щото пречат на мотористите да си карат по осовата ? Тва че една определна гурпа се е надигнала и е успяла да наложи едно обществено мнение , не значи че някой го е приел , щот трябва да защитава хора с остри психични проблеми .

ПС:как ме е яд че го няма Скиса да обясни за мотористите дет минават между колите на светофарите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 01 Ное 2011, 1:16

О умирам да чета тезите на застъпниците за фаровете, не виждали колите през деня - ми купете си очила бе :mhihi:
Фаровете денем са измислени по друга причина и в друга географска ширина...

ентусиаст
Аватар

Мнение от nightdriver » 01 Ное 2011, 1:23

acho.rs написа:
Във франция преди две години се опитаха да го въведът това за фаровете и шест месеца имаше пробен период и накрая моторджиите се надигнаха и фаровете през деня си останаха само на приказка...Тука има голям трафик , моторите карат по осовата и те изпреварват и благодарение на запаления фар го забелязваш в огледалото и се отместваш да му направиш път

Да обобщим - не трябва да караме на фарове през деня за да не се забелязват колите в огледалото , защото не можем да ги различим от мотористи , които нямат избор и карат по осовата , което явно е напълно в реда на нещата и някой е длъжен да им прави път .
Е няма такава глупост. Във Франция кво правят с ЛЕД - да не ги къртят , щото пречат на мотористите да си карат по осовата ? Тва че една определна гурпа се е надигнала и е успяла да наложи едно обществено мнение , не значи че някой го е приел , щот трябва да защитава хора с остри психични проблеми .

ПС:как ме е яд че го няма Скиса да обясни за мотористите дет минават между колите на светофарите :mhihi:

накратко , тука има огромни задръствания и хората си купуват мотори за да ги преодолеят . Изпреварването на автомобилите от мотористи по осовата линия се толерира от полицията /за какво си си купил мотор тогава , пари за А кат и т.н./ така че мнението им важи...колкото до дрл-а , задължителен е при нови коли от февруари 2011 , но масово трафика не е от едногодишни коли , нали ? по-ясно да го нарисувам ли ? :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 01 Ное 2011, 3:16

///peter написа:О умирам да чета тезите на застъпниците за фаровете, не виждали колите през деня - ми купете си очила бе :mhihi:
Фаровете денем са измислени по друга причина и в друга географска ширина...

Подкрепям колегата.Темата се изчерпва с казаното от него според мен :!: :idea:
Изображение
8.32

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата