От 1-ви на фарове

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Старши скрапер
Аватар
Кара: ше е21/316, сега 318ci и е93/335dct
Мечтае да кара: е21 без ръжди със S54
Детайли за колата: Powered by M43b19

Re: От 1-ви на фарове

Мнение от Lenco » 01 Ное 2011, 7:53

PIONEER написа:
///peter написа:О умирам да чета тезите на застъпниците за фаровете, не виждали колите през деня - ми купете си очила бе :mhihi:
Фаровете денем са измислени по друга причина и в друга географска ширина...

Подкрепям колегата.Темата се изчерпва с казаното от него според мен :!: :idea:

:yes:
Кат гледам е36-каджиите са най-за фарове :mhihi: :mhihi: :mhihi: тва велико общество :)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 01 Ное 2011, 8:31

Караш с десен волан , обаче на фарове, я сгига глупости.
Фаровете не помагат за нищо и статистиката го показва. Помислете преди да копирате

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)

Мнение от ecko_becko » 01 Ное 2011, 8:48

twin spark написа:............
Фаровете не помагат за нищо и статистиката го показва. Помислете преди да копирате

Точно статистиката показва, че карането на фарове (или по точно DRL- Day Time Running Lights) през деня намалява челните и странични удари с около 5%.

http://en.wikipedia.org/wiki/Daytime_running_lamp

Тук има кратка информация а ако ти се рови (мен ме мързи :mhihi: ) потърси има доста инфо и разни проучвания по темата от доста авторитетни институти по света. :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 с ... ръжда

Мнение от ивчо » 01 Ное 2011, 9:36

Аз пък друго се чудя ... Да го ева, американците че са леко смотани, смотани са ... Ама що всите им коли са с онез толкова ефективни жълти дневни светлини ... Уууу, благинка ... Всяка сутрин се разминавам с едно такова американско, кат Зил, и има едни жълти ивици покрай фаровете ... Е начи скивам го от другият край на градо ... И се вижда повече от дневните на другите марки, и опитите за тяхна имитация !!!
Иначе подкрепям с двете ръце карането на фарове !!! По-лесно се забелязва колата ! Особенно кат легне онова ми ти слънце с-щу мен, и онзи готин асфалт кат блесне, ходи ми обяснявай за очила, и сенници ... :banghead:
Иначе аз ща не ща, си карам на фарове, понеже таблото са ми го забили малко по-дълбоко, и с тез червени стрелки на тоя ми ти черен фон ... И остава да си цъкна габаритното осветление ... И добре че са сложили една лампичка кат прожектор да ми каже че карам на габаритно осветление ... Не се издържа да ти свети в главата, и си вкл. фаровете, и всичко е наред ...
Карам с усилени крушки (демек според всичкото разбирачи - 3 месеца живот) вече 4 години ... Смених само една крушка на мигача ... :dunno:
Резервните са в жабката ... Just in case :mhihi: 8)
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали? :mhihi:

The night is dark and full of lo6o :mhihi: :paranoid:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 01 Ное 2011, 10:45

ecko_becko написа:
twin spark написа:............

Точно статистиката показва, че карането на фарове (или по точно DRL- Day Time Running Lights) през деня намалява челните и странични удари с около 5%.

http://en.wikipedia.org/wiki/Daytime_running_lamp

Тук има кратка информация а ако ти се рови (мен ме мързи :mhihi: ) потърси има доста инфо и разни проучвания по темата от доста авторитетни институти по света. :bchug:

ко викаш статистика разбираш, ай коментирай тогава:
2002 – 959 жертви

2003 – 960 жертви

2004 – 943 жертви

2005 – 957 жертви

* поправката действа от 1 ноември 2006

2006 – 1043 жертви

2007 – 1006 жертви

2008 – 1059 жертви

ентусиаст
Аватар

Мнение от BadAngel » 01 Ное 2011, 10:57

2008-ма жертвите скачат, защото тогава врачани се отвориха на далаверата с обратните волани :ok: :ok: :ok:
No bling at the Ring

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 01 Ное 2011, 11:02

twin spark написа:...

айде ти коментирай, че миналата година загиналите по пътищата за под 800- не ми се търси, но ми се върти нещо около 780-790 човека... Това грубо сметнато е 25% по-малко само за 2г. и е най-ниската бройка от много години...

жокер- фаровете и смъртните случаи едва ли имат нещо общо... виж- брой катастрофи и фарове вече имат общо...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от twin spark » 01 Ное 2011, 11:20

ms написа:

айде ти коментирай, че миналата година загиналите по пътищата за под 800- не ми се търси, но ми се върти нещо около 780-790 човека... Това грубо сметнато е 25% по-малко само за 2г. и е най-ниската бройка от много години...

жокер- фаровете и смъртните случаи едва ли имат нещо общо... виж- брой катастрофи и фарове вече имат общо...

ти разбираш от безопасност на движението колкото аз от духова музика, няма какво да коментирам. щом не знаеш на какво се дължи намаляването на броя на жертвите през последните 2 години.

И все пак за хората, които мислят: Ефекта от една мярка е видим в периода преди и след въвеждането. Фактите показват, че поправката за фаровете не даде резултал, което е нормално, защото тази поправка беше въведена от хора(депутати от НДСВ), които нищо не разбират от безопасност на движението. Преди 28 месеца се случиха обаче други поправки въведени от хора разбиращи от материята и резултати са налице - имаме под 1000 жертви годишно.

Аватар

Мнение от ms » 01 Ное 2011, 12:42

twin spark написа:... Преди 28 месеца се случиха обаче други поправки въведени от хора разбиращи от материята и резултати са налице - имаме под 1000 жертви годишно.

я да чуем за кое говориш, пък после ще ти кажа простата истина за намалението...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 01 Ное 2011, 12:51

Сигурно кретенската идея на БозаТВ да отразяват на живо всяка една катастрофа в централната емисия ... нещо което не знам колко е помогнало , но знам че всеки път като тръгна на път наще си мислят , че заминавам на фронта на ВСВ и всичко хора над 35 години са убедени , че качиш ли се да караш си с единия краг в гроба . кампания Обади се като пристигнеш - мамка му , аз да не би да водя бойни действия в Либия бе :ranting: :banghead: :ranting:

Аватар

Мнение от ms » 01 Ное 2011, 13:22

acho.rs написа:...и всичко хора над 35 години са убедени , че качиш ли се да караш си с единия краг в гроба . ...

Пропусна, че с другия си в пандиза... твърде черногледо е това, но с това движение и олигофрените по пътя си се засилил минимум към болницата...
И не, няма полза от репортажите на разните ТВ за намаляване на жертвите... поне не и от този тип репортажи...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 01 Ное 2011, 13:32

Нали пусках таблица със жертвите и ранените на пътя - горе-долу сме на ниво 1967ма когато е имало 34 пъти по-малко коли . Да - били са по-несигурни , но това не оборва факта че е било МНОГО , МНОГО по-опасно да караш тогава . Въпреки това на дядо ми не са го мислели всеки ден от живота му ,дали ще се прибере жив , не са треперили дали няма да влезе в затвора ... Но всеки народи си залужава медиите . Като сме маниаци на тема - кръв,клане,изнасилване - тва ще ни се поднася .
И за да не кажат , че съм предубеден към БТВ - днес случайно засякох обедната емиси - нищо общо със централната криминална хорника от 19:00 ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 01 Ное 2011, 21:55

twin spark написа:
ms написа:

ти разбираш от безопасност на движението колкото аз от духова музика, няма какво да коментирам. щом не знаеш на какво се дължи намаляването на броя на жертвите през последните 2 години.

И все пак за хората, които мислят: Ефекта от една мярка е видим в периода преди и след въвеждането. Фактите показват, че поправката за фаровете не даде резултал, което е нормално, защото тази поправка беше въведена от хора(депутати от НДСВ), които нищо не разбират от безопасност на движението. Преди 28 месеца се случиха обаче други поправки въведени от хора разбиращи от материята и резултати са налице - имаме под 1000 жертви годишно.

Бате не хаби нерви... смисъла е нулев... тук една звезда дето се застъпва за фаровете, пердаши с летни гуми на поразия с обеждението, че са по-добри от зимните :mhihi:
А като каза за законите се сетихг за култовото, на младите водачи да се дава до 1.6 кола... нищо че 1.6 има вече по ~200 :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D F07 530D
Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
Детайли за колата: трошляче някакво :)

Мнение от spacepl » 01 Ное 2011, 22:01

Ама ако имаше закон , който забранява карането на фарове през деня, щяхте да се строшите да карате на фарове и от 100 кладенеца вода да носите, че е полезно за зъбите, косата и безопасността на движението. Скапанo племе сме това българите *#$#*#*@*#$*%*

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 01 Ное 2011, 22:03

spacepl написа:Ама ако имаше закон , който забранява карането на фарове през деня, щяхте да се строшите да карате на фарове и от 100 кладенеца вода да носите, че е полезно за зъбите, косата и безопасността на движението. Скапанo племе сме това българите *#$#*#*@*#$*%*

като сме скапано, пали на некъде далавера ;)

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата