Въпрос относно надеждността на ОББ
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 525 TDS '97
Въпрос относно надеждността на ОББ
Здравейте колеги,
Искам да попитам дали някой от вас има достоверна информация относно това до колко е надеждна въпросната банка. Засега от няколко места ме убеждават, че няма повод за притеснения , въпреки , че ОББ е собственост на Националната Гръцка Банка и предвид дълбоката криза там, е съсвем логично да се съмнява човек...
Но понеже не съм запознат със тази сфера, чудех се дали някой от вас е.
За да се избегнат усложнения от всякакъв вид (спорове между "експерти" , рестрикции по отношение на изнасянето на информация и т.н.) може би е по-добре да използваме ЛС , вместо да поствате в тази тема.
Искам да попитам дали някой от вас има достоверна информация относно това до колко е надеждна въпросната банка. Засега от няколко места ме убеждават, че няма повод за притеснения , въпреки , че ОББ е собственост на Националната Гръцка Банка и предвид дълбоката криза там, е съсвем логично да се съмнява човек...
Но понеже не съм запознат със тази сфера, чудех се дали някой от вас е.
За да се избегнат усложнения от всякакъв вид (спорове между "експерти" , рестрикции по отношение на изнасянето на информация и т.н.) може би е по-добре да използваме ЛС , вместо да поствате в тази тема.
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
Re: Въпрос относно надеждността на ОББ
аз пък изобщо не съм чувал ОББ да има няква връзка с Гърция ... от 5 години съм техен клиент , досега никакъв проблем не съм имал с тях , за сметка на проблемите ми с Пощенска 

svilgg написа:аз пък изобщо не съм чувал ОББ да има няква връзка с Гърция ...

- ARR_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Купе с 2 врати
- Мечтае да кара: Купе с 4 врати
- Детайли за колата: Седем напред, две назад
svilgg написа:аз пък изобщо не съм чувал ОББ да има няква връзка с Гърция ...
http://www.ubb.bg/bg-BG/FCK/232
Основен акционер
Национална банка на Гърция (NBG) - 99,9%
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
"Българските" банки, чийто собственици са извън пределите на България са "доилнята" на големите клонове - сиреч на наша почва те имат по-високи печалби в сравнение с клоновете им на родна.
Пример - ОББ в БГ е по-доходоносно от банката татко в Гърция - и не е само ОББ, Уникредит са 1:1, но към Италия.
Аз съм резервиран към ОББ, понеже са пълни с глупави служители, но може и да е мое лична несгода тЪз ситуация.
Пример - ОББ в БГ е по-доходоносно от банката татко в Гърция - и не е само ОББ, Уникредит са 1:1, но към Италия.
Аз съм резервиран към ОББ, понеже са пълни с глупави служители, но може и да е мое лична несгода тЪз ситуация.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- svilgg
- ентусиаст
-
- Кара: 97' E36 m43b18 sedan
- Мечтае да кара: E34
Възможно е , всеки греши , а и не съм се втелявал да гледам кой кум койсват и кой на булката брат
Добре ми урапвяляват финансиите и досега не са ме подвели за нищо , останал съм само с добри впечатления.
Възможно е и да е от това че преди това сериозно се бях упарил с Пощенска и Обб за мен беше като прегръдката на мама

Добре ми урапвяляват финансиите и досега не са ме подвели за нищо , останал съм само с добри впечатления.
Възможно е и да е от това че преди това сериозно се бях упарил с Пощенска и Обб за мен беше като прегръдката на мама

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Аз не познавам някой доволен от Пощенска ... просто ужасна банка.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
Предполагах, че така ще се развие тази тема, явно никой не е обърнал внимание на последното ми изречение в предния пост или не съм бил достатъчно ясен 
Както е ясно, самата тема предполага изяви на различни "капацитети" по банковите въпроси. Също така е ясно, че хората които си мислят , че знаят нещо , са много повече от хората които наистина знаят ( или знаят доста повече от първия тип, поне). Затова използвах кавичките, защото бях сигурен , че първи ще накацат въпросния типаж
Нищо лично против някой, аз лично съм благодарен на всяко едно мнение, па било то и не чак дотам миродавно, аз вече ще си филтрирам информацията. Но развоя на темата тук единственно води до спорове, при това безсмислени. А аз имах нужда конкретен отговор на именно този въпрос - доколко е надеждна ОББ, в светлината на голямата държавна криза в цяла Гърция и собственика на въпросната банка?
Също така, това че има доволни клиенти (аз самия в това число) , или това колко са любезни служителите там, не е показателно за реалното й състояние , или по скоро -бъдеще.
Мнения за други банки, било то положителни или отрицателни, са също оффтопик.
Така, че ако настоявате да обърнете темата в тотален оффтопик и безсмислено спорене с "не дотам информирани хора" , няма да се разсърдя, говорете си
Но ще съм особено благодарен ако някой сериозен колега който е наистина запознат с материята и тамошния климат , ме светне по този конкретен въпрос.

Както е ясно, самата тема предполага изяви на различни "капацитети" по банковите въпроси. Също така е ясно, че хората които си мислят , че знаят нещо , са много повече от хората които наистина знаят ( или знаят доста повече от първия тип, поне). Затова използвах кавичките, защото бях сигурен , че първи ще накацат въпросния типаж

Също така, това че има доволни клиенти (аз самия в това число) , или това колко са любезни служителите там, не е показателно за реалното й състояние , или по скоро -бъдеще.
Така, че ако настоявате да обърнете темата в тотален оффтопик и безсмислено спорене с "не дотам информирани хора" , няма да се разсърдя, говорете си

Но ще съм особено благодарен ако някой сериозен колега който е наистина запознат с материята и тамошния климат , ме светне по този конкретен въпрос.
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
mmc написа:Предполагах, че така ще се развие тази тема, явно никой не е обърнал внимание на последното ми изречение в предния пост или не съм бил достатъчно ясен
Както е ясно, самата тема предполага изяви на различни "капацитети" по банковите въпроси. Също така е ясно, че хората които си мислят , че знаят нещо , са много повече от хората които наистина знаят ( или знаят доста повече от първия тип, поне). Затова използвах кавичките, защото бях сигурен , че първи ще накацат въпросния типажНищо лично против някой, аз лично съм благодарен на всяко едно мнение, па било то и не чак дотам миродавно, аз вече ще си филтрирам информацията. Но развоя на темата тук единственно води до спорове, при това безсмислени. А аз имах нужда конкретен отговор на именно този въпрос - доколко е надеждна ОББ, в светлината на голямата държавна криза в цяла Гърция и собственика на въпросната банка?
А ти какво очакваш, да ти кажат, ми ще фалират - ми няма как да стане.
Трябва да ти дреме на дедовия дали ще фалират също така понеже до 100 000 лв са гарантирани от държавата.
ако смяташ да всяваш смут по форумите, обаче е друго нещо - за справка шушуканията че пиб ще фалира преди 3 - 4 години, когато маса тъпаци си изтеглиха спестяванията

Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Doberman_vas написа:А ти какво очакваш, да ти кажат, ми ще фалират - ми няма как да стане.
Трябва да ти дреме на дедовия дали ще фалират също така понеже до 100 000 лв са гарантирани от държавата.
ако смяташ да всяваш смут по форумите, обаче е друго нещо - за справка шушуканията че пиб ще фалира преди 3 - 4 години, когато маса тъпаци си изтеглиха спестяванията
много наивно смяташ че държавата може да гарантира депозитите на хората ,които надхвърлят 50 милиарда в момента .. сринат ли се няколко банки едновременно ще има изгорели ,и то много .. както стана в щатите ..
- Doberman_vas
- младши ентусиаст
-
Alexi написа:Doberman_vas написа:А ти какво очакваш, да ти кажат, ми ще фалират - ми няма как да стане.
много наивно смяташ че държавата може да гарантира депозитите на хората ,които надхвърлят 50 милиарда в момента .. сринат ли се няколко банки едновременно ще има изгорели ,и то много .. както стана в щатите ..
да не ти убивам песимизма, ама няма как да стане. Тия кръвопийци (банките) имат бол пара.
а и не забравяй, че има още 2 3 средно големи гръцки банки - пиреус и алфа така на първо четене, а алфа стана 2рата по-големина в гърция, така че това банка да фалира, еле па гръцка - никъф шанс.
държавата да - банките не.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.
Повечето гръцки банки са регистрирани в България, като отделни юридически лица и нямат пряка връзка с "майките си". Преди време фалира турската Демирбанк, но българският клон не пострада изобщо. Поработи още малко, а после я продадоха. За ПИБ също говореха същите неща, но въпреки това до ден днешен банката си работи. Според мен няма място за притеснение 

I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!
- mmc
- кандидат ентусиаст
-
Doberman_vas написа:mmc написа:Предполагах, че така ще се развие тази тема, явно никой не е обърнал внимание на последното ми изречение в предния пост или не съм бил достатъчно ясен
Както е ясно, самата тема предполага изяви на различни "капацитети" по банковите въпроси. Също така е ясно, че хората които си мислят , че знаят нещо , са много повече от хората които наистина знаят ( или знаят доста повече от първия тип, поне). Затова използвах кавичките, защото бях сигурен , че първи ще накацат въпросния типажНищо лично против някой, аз лично съм благодарен на всяко едно мнение, па било то и не чак дотам миродавно, аз вече ще си филтрирам информацията. Но развоя на темата тук единственно води до спорове, при това безсмислени. А аз имах нужда конкретен отговор на именно този въпрос - доколко е надеждна ОББ, в светлината на голямата държавна криза в цяла Гърция и собственика на въпросната банка?
А ти какво очакваш, да ти кажат, ми ще фалират - ми няма как да стане.
Какво аз съм очаквал, аз си знам най-добре. Не си губя времето да очаквам нещо, когато нямам реална информация за него.
"трябва да ти дреме на дедовия" също не е особено умно, защото много неща " са гарантирани от държавата" , ма съм сигурен, че ще се сетиш за немалко неща за които е по добре сам да се подсигуриш и подготвиш. Следиш ми мисълта, надявам се. Ако ли не , толкова по зле за теб самия.
За това дали всявам смут у форумите - виж, за това не се бях сетил, че на някой ще му хрумне да ме обвини. Зададох прост въпрос, без да намеквам за каквото и да е било вероятно бъдеще на ОББ. Сам си признах, че не съм запознат със тези среди така че аз пък съм последния който може да каже какво ще е бъдещето на ОББ. Затова предложих хората които имат информацията и добрата воля да споделят с мен, да използват ЛС, съвсем неангажиращо.
В крайна сметка не разбрах на теб къв ти е проблема и с какво точно допринесе към темата шото определено не каза нещо полезно. Най-добре ще е да не отговаряш.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
Alexi написа:Doberman_vas написа:А ти какво очакваш, да ти кажат, ми ще фалират - ми няма как да стане.

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Самата банка е доста тромава, не разчитай на гъвкавост от нея. Насочи се към по-креативна банка.Лично аз съм много недоволна от ОББ, както като физическо лице, така и като юридическо!
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2