Въпрос за PayPal

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Въпрос за PayPal

Мнение от kulov » 01 Ное 2011, 22:50

а някаква информация по моя въпрос - получаване на пари чрез пейпал и мънибукърс?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 525dA '09
Мечтае да кара: ново БМВ

Мнение от batvlady79 » 02 Ное 2011, 8:38

Аз съм забелязал обратното - курсът на ПейПал винаги е по-добър отколкото на банката. Може би щото Визата ми е от гръцка, демек византийска банка :mhihi:
Аз винаги избирам опцията да виждам курса предварително, пробвал съм и другия вариант, но е по-неизгоден.
Уточнявам че става дума за пазаруване от Англия само.
Когато прочетох за вредата от алкохола, се отказах от четенето..

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 02 Ное 2011, 9:43

kulov написа:а някаква информация по моя въпрос - получаване на пари чрез пейпал и мънибукърс?

какво точно те интересува колега, за да получаваш пари трябва да си регистрираш карта после правиш WITHDRAW към тази карта и до няколко дена парите са ти в картата.

ПП това е за paypal

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Долното
Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.

Мнение от Elesar74 » 02 Ное 2011, 11:35

Пари в Paypal се превеждат на регистрирания e-mail на получателя.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от alekangg » 02 Ное 2011, 13:40

Аз съм си връщал два пъти парите и двата пъти беше платено през ПП, но не беше купено от ebay Първия път, трябваше да чакам ПП да се намеси, а втория, веднага след рекламацията, продавача ги върна. За това се гледат и вотовете, ако има 10 гласа е опасно, може да изпразни картата и да няма от къде да върне ПП. Винаги има някакъв риск, но с ПП е най-малък.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 02 Ное 2011, 13:42

© написа:това и мен ме интересува - смятам аз 200 евро по 1.95 - да, ама не, пей пал си имат техен курс и въпреки че картата ми е в евро, обръщат го в лв и после пак в евро, но по техния курс
Резултата е минус 20лв (забравих точно)
Къде са тия буквички, нещо отмята ли се?

да ,ако не се лъжа като стигнеш до плащането имаше опция да избереш друг начин на плащане и там има подменюта разгледай ги при следващата покупка струва си че много мамят с курса ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Ное 2011, 16:00

Преди да наредиш плащането то си ти го дава колко ти излиза в левове и там си преценяваш колко ти харесва курса.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Ное 2011, 16:05

и ако не ти харесва избираш този на банката?
Въобще не съм се замислял до сега, но ще разгледам при следваща покупка

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 02 Ное 2011, 16:05

Аз не помня да съм барал нещо по опциите, курса който ми дава си ме устройва и не барам нищо.
Моят е бизнес акаунт, не знам дали има някакво значение.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 02 Ное 2011, 20:39

ако има начин да се направи винаги да е през банката ми се струва по-добре. Разбира се повечето пъти пазарувам в долари и въобще не съм обърнал внимание на курса. Обаче когато е в евро е доста глупаво - евро-лева-евро

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 02 Ное 2011, 21:56

По моя въпрос - с МъниБукърс - никакви ядове, за получаване на преводи си направих бизнес акаунт, свързах го с налична моя сметка и работата легна.
А тоя ПейПал може ли да е толкова малоумно направен :banghead: ? Първоначално тръгнах да регистрирам обикновен акаунт. Иска ми номер на кредитна/дебитна карта, а аз искам да регистрирам IBAN на разплащателна сметка/депозит. Тръгнах да го надграждам в бизнес акаунт. За някаква простотия, която не можех да му измисля не успя да го надгради и ме върна в 1 клас... А казват, че било толкова просто :banghead:
Има ли начин да изтрия неуспешния опит за акаунт и да освободя е-мейла си като искам да направя нов такъв със същия и-мейл?

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Мнение от bioz » 03 Ное 2011, 9:11

kulov написа:По моя въпрос - с МъниБукърс - никакви ядове, за получаване на преводи си направих бизнес акаунт, свързах го с налична моя сметка и работата легна.
А тоя ПейПал може ли да е толкова малоумно направен :banghead: ? Първоначално тръгнах да регистрирам обикновен акаунт. Иска ми номер на кредитна/дебитна карта, а аз искам да регистрирам IBAN на разплащателна сметка/депозит. Тръгнах да го надграждам в бизнес акаунт. За някаква простотия, която не можех да му измисля не успя да го надгради и ме върна в 1 клас... А казват, че било толкова просто :banghead:
Има ли начин да изтрия неуспешния опит за акаунт и да освободя е-мейла си като искам да направя нов такъв със същия и-мейл?

kulov пейпал не можеш да го вържеш с ИБАН или сметка ако не си във УСА, само с карта. Емайла може да го смениш, но ако регистрираш друг акаунт може да те хванат. Ако уточниш какво по точно искаш да постигнеш може да ти дам някои съвет.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 05 Ное 2011, 0:09

@биоз, всичко е ок, мен. благодаря ти за готовността за съдействие! :bchug:
за сега ще използвам само мънибукърс.
за РР не става без кредитна карта каквото и да правиш. няма начин.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46 - 320 Ci , Pajero - 3.2 DID

Мнение от divna_ » 05 Ное 2011, 0:49

© написа:това и мен ме интересува - смятам аз 200 евро по 1.95 - да, ама не, пей пал си имат техен курс и въпреки че картата ми е в евро, обръщат го в лв и после пак в евро, но по техния курс
Резултата е минус 20лв (забравих точно)
Къде са тия буквички, нещо отмята ли се?

Ето го прекрасно /нагледно обяснено:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=592341.15

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 05 Ное 2011, 1:43

това не е тарифата на вашата банка, а тарифата на издателя на картата виза или мастъркард.
те имат най-добрите възможни курсове, които бият всяка банка или обменно бюро или пейпал в случая, защото имат огромни обороти.

ето ги на мастъркард - https://www.mastercard.com/global/curre ... index.html

като пазарувате на терминал, отново се ползват тези, а не на банката (които обикновенно имат ебаси спреда).
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата