Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46 (1) (архив)
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
mitaka7 написа:По-добре да не започваме спора - бензин, дизел, газ, метан, че ще стане манджа с грозде.
Аз мисля,че няма да започнем...

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
И аз така мисля. 

които кара 318 is този 143 коня, искам да ми каже колко му дава разход в града, и дали си заслужава.....
darkiman написа:които кара 318 is този 143 коня, искам да ми каже колко му дава разход в града, и дали си заслужава.....
Я пак?
- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 320d Sport '04
- Мечтае да кара: 14 етажна панелка
darkiman написа:които кара 318 is този 143 коня, искам да ми каже колко му дава разход в града, и дали си заслужава.....
Никой няма да ти каже дали да си вземеш 318i или 320d или 330d, защото всички знаят, че ще се почне вековния спор!

И кое дали си заслужава?
Да е по-скъпо 318i - съмнява ме.
Частите дали са по-скъпи - пак ме съмнява.
Да върви повече - поне на хартия - не.
Да гори по-малко пак ме съмнява.
До колкото съм говорил с майстори 318кия мотор е най-евтиния за поддръжка бензинов двигател при e46ците.
Сам трябва да си решиш бензин или дизел, от там нататъка - лесно

От гъзария се умира!
aqa_boy написа:darkiman написа:които кара 318 is този 143 коня, искам да ми каже колко му дава разход в града, и дали си заслужава.....
Никой няма да ти каже дали да си вземеш 318i или 320d или 330d, защото всички знаят, че ще се почне вековния спор!![]()
И кое дали си заслужава?
Да е по-скъпо 318i - съмнява ме.
Частите дали са по-скъпи - пак ме съмнява.
Да върви повече - поне на хартия - не.
Да гори по-малко пак ме съмнява.
До колкото съм говорил с майстори 318кия мотор е най-евтиния за поддръжка бензинов двигател при e46ците.
Сам трябва да си решиш бензин или дизел, от там нататъка - лесно
Значи човекът първо, че пита за 318iS, второ, че ти намесваш дизели, абе работата е маджа с грозде направо

П.П. За да не съм пълен Офф - разход 10-12, всяко бмв си заслужава малко или много, всичко е строго индивидуално за всеки човек и екземпляр.
- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
uCnaHeTcA написа:aqa_boy написа:darkiman написа:които кара 318 is този 143 коня, искам да ми каже колко му дава разход в града, и дали си заслужава.....
---
Значи човекът първо, че пита за 318iS, второ, че ти намесваш дизели, абе работата е маджа с грозде направо
П.П. За да не съм пълен Офф - разход 10-12, всяко бмв си заслужава малко или много, всичко е строго индивидуално за всеки човек и екземпляр.

Ще споделиш ли какво е 318is, защото при e46 не съм чувал за такова животно

Човека има едн пост, в който пита за 330d и един, в който пита за 320d и по пътя на логиката ако пита дали си заслужава 318, ще ги сравнява с тях, само заради това ги намесих
От гъзария се умира!
Що питаш мен да споделя за iS-a.
И още веднъж - моторът е сравнително добър, динамичен, със сравнително нисък разход на гориво, тъй като е 4 цилиндъра, а не 6, има сравнително евтина поддръжка и те така... Има си своите плюсове и минуси, разбира се...
Но като цяло си заслужава, да
Успех

И още веднъж - моторът е сравнително добър, динамичен, със сравнително нисък разход на гориво, тъй като е 4 цилиндъра, а не 6, има сравнително евтина поддръжка и те така... Има си своите плюсове и минуси, разбира се...
Но като цяло си заслужава, да

Успех
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH

относно предишния ми пост за дизела, да все още търся , ама кво да направя като няма читаф дизел всички са пълни боклуци които се предлагат
..... за това питах за бензиновия мотор понеже ми предлагат 318 купето и исках да знам малко повече относно разхода. така че ако някои не му се обяснява не го карам насила

- aqa_boy
- кандидат ентусиаст
-
darkiman написа:относно предишния ми пост за дизела, да все още търся , ама кво да направя като няма читаф дизел всички са пълни боклуци които се предлагат..... за това питах за бензиновия мотор понеже ми предлагат 318 купето и исках да знам малко повече относно разхода. така че ако някои не му се обяснява не го карам насила
Както казах за пръв път чувам e46 iS, до колкото видях e36 имат такъв и нищо не мога да ти кажа за тая версия.
Ако гледаш купе, имам познат с 318ci преди фейса - 143 коня и ако се сложи газ гори колкото дизела в пари -демек 11 литра газ средно, ама е много по-спънат, иначе на бензин си гори поне по негови думи 8-11 на сто
От гъзария се умира!
да това дето го написах с 318 iS е моя грешка ама вече го бях пуснал нямаше как да го корегирам, иначе да за Ci става въпрос след 2001г. май фейстлифт се води, 143 коня, и понеже ми казаха различни работи исках да питам човек дето го кара и да си каже, а не тоя дето иска да ми я продава. Иначе бмв и газ, никога то просто по-добре да не си купувам тази кола тогава. 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Не, че нещо но и "Ci" няма нищо общо с мотора - това е абривиатура за купе (C), бензин (i). Cd - купе, дизел, Xi-4х4 бензин, Xd- 4х4 дизел...и така 

знам, нали тва написах че не е трябвало да пиша за iS, а обясних за какво става въпрос..... както и да е,ако ми беше всичко ясно и бях работник в сервиз може би нямаше да пиша тук и да питам, ама не съм.... тогава е възможно да се правят грешки и да питаш тези дето знаят повече 

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Аз да разясня за другите, който не знаят - не си мисли, че искам да те засегна