Makita vs. Bosch - КЛЮЧ !

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Re: Makita vs. Bosch

Мнение от deyan-enchev » 03 Ное 2011, 11:37

Не не съм DeWalt, може би те са по-добри от Bosch и Makita, но нямам никакви лични впечатления изобщо.
Чувам за Hitachi, Metabo и т.н, но колкото повече се отклоняваш в търсенето на "правилната" марка, толкова по ще се разтегли във времето покупката, а имам още 1 ден за нея.

Makita според мен е по-силния перфоратор от двата, НО човека който ще го ползва вероятно ще му е тежка, все пак е 20% над Bosch-а като килограми.

Мисля че Bosch GBH 4-32 DFR ще е избора, дори набарах още по-ниска цена от досегашните и тя разбира се е от оторизиран дилър на сайта на Bosch, не от стоков базар Илиянци.
Идиотизма е, че на сайта на Bosch.bg този перфоратор пише, че е окомплектован със сменяем патронник SDS-plus 2 608 572 213 ... докато реалносста е - дилърите си ги вадят от комплекта и го продават отделно.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 03 Ное 2011, 11:46

Метабо са много стабилна марка , не ги подценявай . 4 години един пврфоратор работи нон-стоп , след което му смениха само един лагерчета .

ПС:Спарки имат ненормални бъркалки - бащата ползва една от 6-7 години и до колкото знам нито веднъж не е дефектирала .

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 03 Ное 2011, 11:49

Не бе, може би не се изразих правилно. Metabo, DeWalt, Hitachi та дори HILTI със сигурност са добри марки, спор няма чух се по телефона и с професионалисти занимаващи се с това - просто ще ги пропусна засега :)

Може би пък и във всеки различен сектор електроинструменти всяка от марките си има предимства.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 03 Ное 2011, 11:50

хубаво гледаш теглото- около 1кг. си е от значение разбира се, но като чета данните Бош-а има с около 50% по-слаб удар... прецени си дали силата на удара на Макита-та оправдава теглото- ако ще работиш на земята с тая машина не е болка за умиране нито теглото, нито по-слабият удар и бих взел по-евтиния (че разликата е сериозна, не е 20лв.), ама ако ще работиш от стълба и всяк'ви подобни изчанчени положения и двете са от значение и трябва внимателно да избираш... нямаш късмет да си избрал хем лек, хем със силен удар модел...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 03 Ное 2011, 12:14

Така, да внеса още пояснения които имат значение за избора ми.

Правилно ме подсети ms значи, често ще се работи от стълба понеже перфоратора не е за мен, а за тъст ми - човека е > 60г. и полага ел.инсталации доста често тук и там на приятели - та му трябва хубав инструмент не Raider да речем.

На земята като къртач дали ще се ползва и 20% от работата му не е ясно ... вероятно ще са 10% даже :yes:

Друго сега звънях на bosch.bg на Черни Връх - казаха ми, че има грешка в сайта им и допълнителния патронник НЕ Е в комплекта :yes:

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 03 Ное 2011, 12:22

deyan-enchev написа:...често ще се работи от стълба понеже перфоратора не е за мен, а за тъст ми - човека е > 60г. и полага ел.инсталации доста често ...

в конкретният случай- Бош-а, точно защото е по-лек и с по-слаб удар... дори и аз като млад и здрав на изчанчени позиции предпочитам машина с по-слаб удар (теглото не го броим- нали съм млад, як и прост :mhihi: )- стига ми дето се чудя как да застана без да падна, не ми трябва и машината да се опитва да ме събори... аз поне предпочитам да стане по-бавно, но да съм по-спокоен...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 530da turing

Мнение от nightdriver » 03 Ное 2011, 14:28

много добри са SPIT , германски , леки и компактни , но и малко скъпички...иначе лично ползвам бош PBH 240 RE SDS+ немски , зеления , тази машина няма чупене :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от deyan-enchev » 03 Ное 2011, 14:53

Искам да благодаря на всички колеги които писаха по темата, оценявам вижданията ви, но преломния момент беше чистата тежест на Makita vs. Bosch-a - отидох в магазин, в който имат и двата перфоратора ... аз че не съм културист ясно, ама Makita-та да я държиш над главата си докато си на стълба е голям голям зор при функция чук - убедих се сам.

Изображение

Ето какво взех прясно прясно от Германия дошло - произведен 2011та ужким оригинал.

Не е за мен уреда, ако беше за мен вероятно щях да взема Makita-та щот съм по як :mhihi:
Дано тъста го ползва със здраве и да не се стига до 3 годишната гаранция, но дори и да се стигне до там ... сервизната им база е стабилна.

Аз лично намирам темата за изчерпана - Благодаря още веднъж за дискусиите и споделените мнения.

Предишна

Назад към Извън Темата