Какво ще стане когато Гърция обяви фалит ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Какво ще стане когато Гърция обяви фалит ?

Мнение от 99ufo99 » 04 Ное 2011, 18:40

Темата се развива чудесно ..

И аз се чудя как стават тия работи:

Ако си частно лице или фирма, като не си плащаш заемите, ти вземат всичко каквото може за да покрият дълга.
Като си държава излиза че може си правиш колкото искаш заеми, и накрая да не върнеш нищо.. и никой не може да ти дири сметка ????

Това ако стане, масово ще ревнат и другите, никой няма да връща :) ситуацията е леко патова...

Чудя им се.. защо им се церемонят ? или гонят изгода да им натресат още кредити.... това звучи най-логично.
-- е39 530d -- my blue passion --

Един много талантлив Българин
http://www.eftimrusev.com

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 04 Ное 2011, 18:40

alx написа:...

Заеби дълговете- няма да ги плащат, ок... има един интересен момент после- откъде нови заеми и при к'ви условия ;) Ама казах- дълговете и заемите ги заебаваме изцяло...
я да видим откъде ще вадят пари :?: к'во имат византийците- туризъм и земеделие...
гърция аут от ЕС...
туризма не е проблем, не са идиоти да сложат визи за ЕС и пак ще се влиза спокойно там и приемаме, че няма да им се отрази много... да бе, няма- мармота го знаеш...
земеделие- къде ще изнасят, в турция ли :?: връщат им се всички мита и ограничения за търгуване с ЕС, получават в бонус и визи за влизане в ЕС, за Шенген и дума да не става... интересно как каквато и да е стока ще излезе от гърция без да седи по митници и да се плаща яко :?: то просто няма как- турците ги "обичат", макетата- също, ние сме в ЕС, Италия и тя :mhihi:
не че няма да се оправят- все някой ден ще успеят... но ще се върнат не 20, а 40г. назад ;) Ама и ние ще имаме файда- маймуните ще идват да ни берат тютюна :mhihi:
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от ms » 04 Ное 2011, 18:42

99ufo99 написа:...Чудя им се.. защо им се церемонят ?...

много е просто- докато мърдат ще могат да им се взимат няк'ви пари... ти да знаеш някой да си е получил дълговете от труп ;)
Изображение
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Ное 2011, 18:43

Coulthard написа:да де ама всъщност да ти обясня каде е проблема :)
Гърция търгува с туризъм и зехтин. Второто няма да го купуват а първото го няма ако няма европейски туристи. Гърция не може да се самоизхранва и трябва да има внос, е да де ама няма пари с който да плати вноса. Заобиколена само от враждебно настроени съседи ще си стои в изолация докато им стане кеф на Саркози и Меркел. Дълговете им са към МВФ и световната банка, вервай ми такова ембарго ще и наложат че единственото което ще може да влезе в Гърция ще е слънчева светлина и морски бриз. Хайде сега да помислим при бедна държава без 90% от износа (туризма също е вид износ) как ти ще изхраниш армия, полиция, доктори и всякаква останала бюджетна сволач. Освен това нямаш бизнес щото нямаш износ и ко остана, ша ядат портакали и ще се мажат дупетата със зехтин

наивно.

туризъма никой не може да го спре на гърците. това да не ти е куба и американското ембарго. всъщност бил ли си скоро в куба? курортите им са пълни... със... канадци. и друго- гърците особено като излезат от еу-то, избършат дълга като фалират и сложат едни ниски лихви. излизането от еу-то ще ги направи много по конкурентни в туризъма.

зехтина в европата се прави основно от италианците- тях ги плаши с невъзможност за износ. гърците ше си изнасят зехтина в близкия изток и арабските държави. да не говориме за русия. или турция.

за дълговете- какво точно ембарго ще им наложат? енергиино? ей я къде е русия (което е една друга обширна и леко комична тема щото отношенията еу-русия винаги са ме развеселявали)...

както казах- гърча сега да не си излязат е защото еу-то е затънало в кредити дадени на гърците и шанса да ги си върнат като ги извадят от еу-то е ... нищожен.
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Ное 2011, 18:49

ms написа:Заеби дълговете- няма да ги плащат, ок... има един интересен момент после- откъде нови заеми и при к'ви условия ;) Ама казах- дълговете и заемите ги заебаваме изцяло...
я да видим откъде ще вадят пари :?:

убягва ти механизъма младежо... като няма еу няма заковано и спуснато отгоре евро а има драхма. а драхмата е манипулируема... и печатаема.

инфлация? може. ама ще си купят едно 10 години време без плащания по заеми за да закрепят положението. или поне ще се опитат.
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Ное 2011, 18:59

99ufo99 написа:Като си държава излиза че може си правиш колкото искаш заеми, и накрая да не върнеш нищо.. и никой не може да ти дири сметка ???

точно така.

тези неща едно време са се решавали с войни.

сега какво ще направиш ако една държава каже "няма да плащаме повече"?

ще им смъкнеш кредитния рейтинг? той вече е смъкнат.
ще им наложиш енергиино ембарго? на държава която е на кръстопът? ефекта ще е минимален
ще си затвориш границите към тях? това е акт на война. не може в наши дни. пък и няма полза.
ще им наложиш стоково ембарго? ще процъфти контрабандата, но ефекта ще е пак нищожен.
ще ги накараш да разпродават.. какво? и как ще ги накараш?

събираемоста на един човек или фирма е много по-добра от тази на една държава защото просто лостовете за управление над този на които искаш да събереш нещо са солидни (закон/съд/затвор/и тн.)... докато над една държава стои... кой? оон? те не могат едни масови кланета да спрат- ще накарат една държава да плаща. такава приказка няма.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от ms » 04 Ное 2011, 18:59

alx написа:убягва ти механизъма младежо... като няма еу няма заковано и спуснато отгоре евро а има драхма. а драхмата е манипулируема... и печатаема.

инфлация? може. ама ще си купят едно 10 години време без плащания по заеми за да закрепят положението. или поне ще се опитат.

Инфлация казваш... да се радват ако е инфлация- по-скоро ги чака хиперинфлация ;)
я да питам (че това верно не го разбирам) какво става с курса на драхмата като я върнат :?: да кажем при въвеждането на евро-то курса е бил 100 драхми за 1 евро- нито помня, нито ми се рови сега за цифрите... какъв ще е сега :?: и какъв ще е 1 месец по-късно ;) и само ми се струва или ги чака големия к*р :?:

ПС: "младеж" ще казваш на сина си- толкова одъртях, че дори и аз не си вярвам като лъжа девойките, че съм млад :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 04 Ное 2011, 19:02

alx написа:
ms написа:Заеби дълговете- няма да ги плащат, ок... има един интересен момент после- откъде нови заеми и при к'ви условия ;) Ама казах- дълговете и заемите ги заебаваме изцяло...
я да видим откъде ще вадят пари :?:

убягва ти механизъма младежо... като няма еу няма заковано и спуснато отгоре евро а има драхма. а драхмата е манипулируема... и печатаема.

Добре де, а защо им е трябвало да влизат в ЕУ изобщо ?

Гледайки техния пример, то за България е по-добре и ние да вземем некой друг милиард евра заеми.. и да си бием камшика .. :) така и така немаме кой-знае къв износ за ЕУ :) ше минем и без тех.

Работата се омирисва все-повече.. и ще избие скоро ми се струва.... а цялата пародия че в една фалирала държава като Гърция, хората вземат по-добри заплати и живеят по-добре, от една цветуща икономика като нашата ??!?!?

Аватар

Мнение от ms » 04 Ное 2011, 19:05

99ufo99 написа:.... в една фалирала държава като Гърция, хората вземат по-добри заплати и живеят по-добре, от една цветуща икономика като нашата ??!?!?

те точно заради това фалират сега... не става да произвеждаш едно голо НИЩО и да харчиш сякаш всички петролни находища са в Гърция... сега просто ще плащат сметката за толкова години ядене и пиене на корем...
Изображение
Изображение

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Ное 2011, 19:06

ms написа:
alx написа:убягва ти механизъма младежо... като няма еу няма заковано и спуснато отгоре евро а има драхма. а драхмата е манипулируема... и печатаема.

Инфлация казваш... да се радват ако е инфлация- по-скоро ги чака хиперинфлация ;)
я да питам (че това верно не го разбирам) какво става с курса на драхмата като я върнат :?: да кажем при въвеждането на евро-то курса е бил 100 драхми за 1 евро- нито помня, нито ми се рови сега за цифрите... какъв ще е сега :?: и какъв ще е 1 месец по-късно ;) и само ми се струва или ги чака големия к*р :?:

ПС: "младеж" ще казваш на сина си- толкова одъртях, че дори и аз не си вярвам като лъжа девойките, че съм млад :mhihi: :mhihi: :mhihi:

инфлацията се регулира със основния лихвен процент... които... се определя от еу-то в момента и на гърците (и на всичките други) ръцете са вързани в това отношение. като изтрият външния дълг ще могат да сложат едни ниски лихви и инфлацията просто няма да има сцепление да тръгне нагоре.

ще е такъв какъвто решат гърците- което е още един лост за управление/манипулиране. най-вероятно ще нисък защото еу-то ще наложи ембарго и няма да има широко търсене на еу стоки от там и на евра.

кур? ще имат страшно много пари в излишък защото няма да има плащания по външни дългове. както казах- ще купят време. дали ще го използават по предназначение- не зная. най-вероятно не.

за младежа- за мене си младеж. за девойките- не съм педофил и не знам. не съм свалял скоро жени дето могат да ми минат за дъщери :)
алекс
трабант 601с
разни други возила

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 04 Ное 2011, 19:11

99ufo99 написа:Добре де, а защо им е трябвало да влизат в ЕУ изобщо ?

Гледайки техния пример, то за България е по-добре и ние да вземем некой друг милиард евра заеми.. и да си бием камшика .. :) така и така немаме кой-знае къв износ за ЕУ :) ше минем и без тех.

нямам представа. за да вземат заеми и да продължат с узото и сюртакито. но не знам какво са предложили в замяна. защото еу-то не получава от гърция нищо при по-добри условия от колкото би получавало ако не я беше приело. а може и просто да не знам. има много задкулисни игри разбира се.

за бг-то... аз мисля, че е прекрасна политика. но робския ни манталитет си казва думата.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар

Мнение от ms » 04 Ное 2011, 19:14

alx написа:...
ще е такъв какъвто решат гърците- което е още един лост за управление/манипулиране. най-вероятно ще нисък защото еу-то ще наложи ембарго и няма да има широко търсене на еу стоки от там и на евра. ...

е, ще им трябват доста евра- тея произвеждат точно едно нищо... ама НИЩО...
на първо четене:
внасят ток от нас- в евро...
внасят газ и петрол- евро или долари е все тая, НЕ е в драхми...
общо взето внасят почти всичко без зехтин, зеленчуци, пясък и море... и всичко се плаща с каквото и да е друго, но не и драхми... А не виждам как валутата на една фалирала държава ще държи добър курс... и като нищо тея купища пари ще свършат за нула време...
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 04 Ное 2011, 19:15

Лихвения процент колкото и да го свалят няма ли някакъв лимит в който може да влияе върху инфлацията?
Свалянето на лихвата ще изкара парите от банките и ще ги вкара в обръщение, но ако няма стоки и услуги зад парите в обръщение пак отиваме към инфлация..
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 04 Ное 2011, 19:22

ms написа:Заеби дълговете- няма да ги плащат, ок... има един интересен момент после- откъде нови заеми и при к'ви условия ;)

:yes: Това е основният механизъм в световен мащаб нникоя държава да не се изпедерастява като ония нагли лайнари на юг от нас ;)

Бате, след всичките ти сериозни икономически коментари по темата, ти направо ме утепа с този (може би умишлено вкаран) наивен извод :mhihi:
Ше печатат драхми - убао - ма освен да си бършат дебелите насрани гъзове с тех - май за друго тия драхми нема да стават :mhihi:
А може и стойността на хартията, върху която се печатат драхмите, да е по-голяма от стойността на съответните банкноти :lol:

Тия открай време са пълни лайнари, ама в една такава ситуация така хубаво ще се размирише и ще им лъснат голите задници, че никой няма да иска да си има вземане-даване с тях ;)

Ама и те кво могат да предложат - само туризъм. Ами след 5-10 години като трябва да реновират хотелите и пътищата, а европейски фондове за източване нема - ко праим?! :winky:
Ама какви ти 5-10 години - тия плужеци 1 месец ако не си получават заплатите направо гражданска война ще направят и може и акропола на части да го изнесат в чужбина :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от 99ufo99 » 04 Ное 2011, 19:41

Абе каквото и да си говорим, ще става нещо което нема аналог .

Верно както каза колегата, едно време механизма е бил да се оправят работите с война... като нестава инак.
Ама сега до война неможе се стигне... остава само да ги изолират и яко мита и такси за всичко гръцко.
Нищо чудно да им прецакат нещо банките.. нали това им е другото с което се славят... сигурно има начин да им замразят капиталите ... аве неможе да е толкоз просто... да не платят нищо и да останат сухи.

Това няма аналог в историята..или поне аз не се сещам за такъв.. една държава да обере ( щото това си става обир ) няколко други.. и накрая да им прави театър и да им покаже среден пръст ?!?

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата