В колко тежки ПТП-та сте участвали ЛИЧНО?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

В колко тежки ПТП-та сте участвали ЛИЧНО?

Анкетата свършва на 07 Дек 2011, 17:41

Жертви / тежки човешки увреждания
6
4%
Тежки поражения по МПС / по-леки увреждания на хора
27
16%
Средно тежки повреди по МПС / уплах и синини на хора
22
13%
Малко огънати ламарини / счупени детайли на МПС
62
37%
Козметични повреди / малки щети при бавна скорост
23
14%
Козметични щети при паркиране (отговорът е забранен за колежки :lol: )
15
9%
Нищо от горните не ми се е случвало
11
7%

Общо гласове : 166
кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E36 М52B20 coupe
Мечтае да кара: Bmw Е36 M3

Re: В колко тежки ПТП-та сте участвали ЛИЧНО?

Мнение от emiliqn.gqurov » 07 Ное 2011, 18:37

За сега само в 1: В Голф 3 (отзад) голфа с рекаро, ляти джанти ГТИ абе точилка :mhihi: :mhihi: И ни "откраднаха" предимството един с Орел Кадет с 4 врати, Резултат: на Орела 2 врати изкривени на голфа му се беше напукала боята на бронята :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 07 Ное 2011, 19:09

Няма такъв отговор: 2 тоталки, като всички пътуващи са напълно невредими, даже синини нямат.
1) http://store.picbg.net/pubpic/9A/31/1d4 ... 159a31.JPG Стопил се м52.
2) http://a5.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 8247_n.jpg Счупени всички долни, горни греди на купето.

П.С. Ако някой има кола, дето я е отписал, да пише на лично, че ми се скача от Аспаруховия мост. :mhihi:
Изображение
От тогава русото не е на мода.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 07 Ное 2011, 19:17

Миналата зима с Алфа 145 на един завой (който е от люлин, завоя на "Лепа Среча") с ръчна ама нъцки .. от доло лед като стъкло, от там през бордюр (сигурно най големия в Люлин :mhihi: ) и в уличната лампа съвсем леко (колкото да строшиме мигача).
Последиците: Крив носач, около 3мм. разлика м/у капака и десния калник и още неща ма не помня какви. Бях пътник.
Гласувах с: Малко огънати ламарини / счупени детайли на МПС
Последна промяна randity на 07 Ное 2011, 19:20, променена общо 1 път
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 07 Ное 2011, 19:20

Комбинация между отг. 2 и 3:тежки поражения по пежото/уплах и синини по ударения :mhihi:
Е34 vs. peugeot 206 от околовръстен път надолу към овча купел до бл.19
БМВ:маска, бъбреци, драскотини по боята и предния капак се преплъзна по болтовете назад.
Пежо:задна броня, престилка, стопове, калници, гърне, стъкло(багажника се отваряше отвън навътре и шофьора при все, че беше с колан успя да се шибне във волана.
Краен резултат: 1:0 за петицата :mhihi:
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 07 Ное 2011, 19:38

тука някои хора сме на повече от 18г. и имаме по няколко броя и типа катастрофи :mhihi: я направете анкетата да се гласува за поне 3-4 неща, така с 1 нещо к'во да избера :?:

ПС: тоше, като реша да бракувам кенефа ще ти се обадя, ама при едно условие- да НЕ го хвърляш във водата, че ми е интересно на какво ще прилича след полета :mhihi:
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 07 Ное 2011, 20:11

Ветераните с повече ПТП-на да споменат най-тежкото в анкетата :mhihi:
А "/" означава "или" (напр. "Тежки поражения по МПС / по-леки увреждания на хора" -> "Тежки поражения по МПС и/или по-леки увреждания на хора") ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '09 E92 N47; '08 E60 N53B30
Мечтае да кара: 911 Turbo S
Детайли за колата: RIP E39 2010-2019 :(

Мнение от goguma » 07 Ное 2011, 20:46

Моята история е от най-разпространените - "Малко огънати ламарини / счупени детайли на МПС"

Преди 2-3 години карах в леко дъждовно време старото Хлопелче посока Слатина от кръговото на четвърти километър. Там където се ударих е двулентов път /при пешеходната пътека/, който накрая на светофара става трилентов - 2 ленти за дясно и 1 за наляво. Един искаше да се пререди от дясна в лява лента, и беше се намушил в лявата колона от коли, а дясната му половина стърчеше в дясна лента, която беше празна напред - абе като арабин в пустиня беше застанал. И аз отгоре се пускам с 60-70, ама го видях накрая, натиснах спирачките, ама пустият Орел нямаше ABS, беше и мокро, и като блокираха спирачките се изпързалях точно като шейна /почуствах се като Дядо Коледа :mhihi: /. Имах вариант както се пързалям да отбия вдясно през бордюра и да акостирам в треволяха и храсталаците, ама прецених че ще е доста неприятно, а и като нищо мога да се завъртя по таван от бордюра, затова си останах в пътя, пързалях се 25-30 метра и го праснах отзад - негово дясно с крайна скорост при удара някъде 30-40 км/ч на око. Резултатът беше скандален за мен - счупен ляв фар + мигач, огънат калник и капак и спукан радиатор :mhihi: а на него му имаше само една вдлъбнатина 3 на 5 сантиметра в бронята :dunno: Най-смешното беше, че точно отсреща имаше патрулка като го ударих, които като ни видяха че се ударихме, избегаха /явно не им се занимаваше/ и чаках други 2 часа :mhihi: Накрая акт 3 точки и 20 лева глоба + поправка на колата :mrgreen:

Та това е моята случка, дано не ми се случва да участвам в по-тежки, а и дано на никой от нас не се случва :yes:

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 07 Ное 2011, 21:28

Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW отново серия 3 бенз
Мечтае да кара: волска каручка
Детайли за колата: събира много и малко, според повода

Мнение от daka1972 » 07 Ное 2011, 21:33

в три от които в две аз съм водач -- вината винаги е спорна :mhihi: :mhihi: :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: passat b5
Мечтае да кара: без да зарежда и да ремонтира

Мнение от lowshow » 07 Ное 2011, 22:40

На мен ми трябва отговор "Козметични повреди с висока скорост" :lol: Миналата зима (аз се возя) с VW Transporter T4 пътя от аксаковска панорама към Куманово, целия в сняг и шофьора малко се пооля със скоростта. Колегите от Варна им е ясно предполагам какъв ветрилник е там и така с около 110км/ч по снежния път като на подвя вятъра стана като шейна тоя бус и няма обвадяване просто. Наляво, надясно към 100тина метра и влезнахме странично в полето където на това място има храсти и към метър някъде пад надолу от асвалта. Как не се търкаляхме с това високото нещо не е ясно. Щетите бяха само леко издраскана боя от храстите (които все още на това място липсват, като някакво плешиво петно :D )

Слави
Аватар

Мнение от © » 07 Ное 2011, 22:53

имам 5-6 катастрофи с материални поражения, една със счупен крак (мой) и една с един човек който изпадна в кома след като се заби отзад... доста страшно беше
определено след няколко такива вече не е същото зад волана
забравих да спомена ударите с животни - куче, заек и сърна в рамките на 1-2 месеца - като ловец бях :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 07 Ное 2011, 23:35

ПТП с жертва,за съжаление :( ... По Хемус,някъде около Елин Пелин,возех се в автобуса когато едно Е30 го изпревари от дясно,рязко сви в ляво пред него да се престрои но се закачи в бронята... Резултата беше почти челен удар в мантинелата,отхвръкна в автобуса,пак в мантинелата и накрая една Е32ка го довърши... Жената е изхвърчала през страничния прозорец на 30та,предполагам е била без колан. Е30 беше разпиляна от всички старани но стъклата и здрави :shock: (с изключение на едното странично) другите пътници се изнизаха без драскотини. Имаше някакъв келеш на 16-18г (който кара според мен :banghead: ) но пред кат и в съда баща му твърдеше че е шофирал...

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 07 Ное 2011, 23:35

Отнето ми бе предимство. Колегата ме прати в светофара, а светофарът ме преобърна. Аз пратих колегата в Пирогов. В крайна сметка останаха само тотализираните ламарини.

Определено, както каза Слави, доста се променя манталитетът и стилът на шофиране, след като си изпатиш...
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: Е34 Individual
Мечтае да кара: BMW М5 Е34 Individual
Детайли за колата: една сбъдната мечта

Мнение от ИлХиТо » 08 Ное 2011, 0:41

Козметични повреди / малки щети при бавна скорост

Взел съм си поуки и от двете случки 8). Наскоро (миналата седмица) приятел пострада при челен удар, което също ме кара да се замисля "как едно камъче може да обърне колата".
КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ МЪЛЧАТ!

Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 08 Ное 2011, 0:43

Абе, никой реално не се замисля, докато не му дойде до главата. :idea:
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата