Корупцията по пътищата
Модератор: Общи модератори
- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
Re: Корупцията по пътищата
flame написа:Камерите му е майката - те са възможно най-обективни и никога не питат "Ся ко праим?"![]()
:
Да,ама в кат те питат "к'во праим" със снимката и те така,има ли човек-има грижа,а ми е много интересно,"ко'праим" със събраните средства от глоби,че май са по неколко милиона на месец...
Аз пък я подкрепям тая гад корупцията.Нека си я има,щото тръгнат ли да я "изкореняват" пак обикновените шофери ще го отнесат.Черните джипове пак ще си минават с 120 на червено,ламборджинитата пак ше си спират на пешеходни пътеки(баси се едно има 1000 ламбота в бг),а актовете ше отнасят тея дет са превишили с 10км/ч скоростта на цариградското и дето са закъснели с 2 дена да си платят ГОто.
И по старата БГ традиция "като почнат и другите да спазват закона,тогава и аз"
И по старата БГ традиция "като почнат и другите да спазват закона,тогава и аз"

Е.Димитров написа:flame написа:Камерите му е майката - те са възможно най-обективни и никога не питат "Ся ко праим?"![]()
:
Да,ама в кат те питат "к'во праим" със снимката и те така,има ли човек-има грижа,а ми е много интересно,"ко'праим" със събраните средства от глоби,че май са по неколко милиона на месец...
Ти за 5 кинта ше одиш да търсиш връзки в КАТ да ти отменят глобата ли?!

А то винаги си има начини за (опити за) избягване на наказанието - затова аз твърдя, че глобите трябва да са поносими, дори малки, за да се плащат, вместо да се мислят начини как да не се платят

- Е.Димитров
- старши ентусиаст
-
- Кара: F
- Мечтае да кара: Самолет
flame написа:Е.Димитров написа:flame написа:Камерите му е майката - те са възможно най-обективни и никога не питат "Ся ко праим?"![]()
:
Ти за 5 кинта ше одиш да търсиш връзки в КАТ да ти отменят глобата ли?!Доста по-лесно е на место - "на ти 5 кинта, аре бегай"
![]()
А то винаги си има начини за (опити за) избягване на наказанието - затова аз твърдя, че глобите трябва да са поносими, дори малки, за да се плащат, вместо да се мислят начини как да не се платят
Абе незнам,като са малки глобите-на никой не му дреме,като са огромни-шири се корупция,иначе като в щатите да го направят,в полицейската кола има камера и нарушителите се спират пред полицейската кола,има звук,има добър образ и никой няма да смее да нарушава правилата,никой няма да иска пари,никой няма да смее да предлага пари...
Е.Димитров написа:в полицейската кола има камера и нарушителите се спират пред полицейската кола,има звук,има добър образ и никой няма да смее да нарушава правилата,никой няма да иска пари,никой няма да смее да предлага пари...

т.е. до тук мнението, което съвпада с моето е това на Е. Димитров и то, че системата стимулира корупцията, защото когато си прав и искаш да си отстояваш позицията почва баването и мотаенето.
vlad0 написа:т.е. до тук мнението, което съвпада с моето е това на Е. Димитров и то, че системата стимулира корупцията, защото когато си прав и искаш да си отстояваш позицията почва баването и мотаенето.
Сещам се как ревнаха вкупом катаджиите като обсъждаха идеята вече да има само камери, а не засади

То тва не можело, онова не можело - бе не е ли жив катаджия да те спре - не можело едва ли не!

какво реват
нали знам как ги трият тея снимки ... Не се ли махне човешкия фактор - няма оправия. Нещо, което някой написа тук за Испания и ми хареса е, че техния КАТ е свързан с камерите по бензиностанциите и автоматично разпознаване на номера.

аз пък имам пълен брой точки и златния талон ми се размина няколко месеца преди да направя годините, заради едни непуснати фарове
ми научете се да ги карате тея коли бе
не случайно държавата ви е дала книжки
а между другото, в Русия вече слагат камери, които засичат скоростта на до 32 автомобила едновременно (заедно с номерата им) в реално време
да купят 20 такива камери, да ги сложат и за 1 месец ще изкарат пари за още 100 камери
за 1 минута тва животно засичаше между 5 и 10 нарушителя
а сетете се това ако се автоматизира за какви приходи говорим
само не ми казвайте несъбираеми, съдиите изпълнители това им е работата
а в Испания за проверка на автомобил те спират куки с автомати...
ми научете се да ги карате тея коли бе
не случайно държавата ви е дала книжки
а между другото, в Русия вече слагат камери, които засичат скоростта на до 32 автомобила едновременно (заедно с номерата им) в реално време
да купят 20 такива камери, да ги сложат и за 1 месец ще изкарат пари за още 100 камери
за 1 минута тва животно засичаше между 5 и 10 нарушителя
а сетете се това ако се автоматизира за какви приходи говорим
само не ми казвайте несъбираеми, съдиите изпълнители това им е работата
vlad0 написа:какво реватнали знам как ги трият тея снимки ... Не се ли махне човешкия фактор - няма оправия. Нещо, което някой написа тук за Испания и ми хареса е, че техния КАТ е свързан с камерите по бензиностанциите и автоматично разпознаване на номера.
а в Испания за проверка на автомобил те спират куки с автомати...
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Корупцията е хубаво нещо. Тя е цена на определена услуга.
По-добре 20 лева на полицай, отколкото 20 лева фиш (или там колкото е глобата) + 30 минути писаници и недомлъвки за някой лев, разкарване до кат и чакане на опашка там след някой месец.
А, акцията е повече против ксенона, отколкото нерегулираните фарове.
Една трансформация от рефлектор към лупа и реглаж не е 20 лева.
По-добре 20 лева на полицай, отколкото 20 лева фиш (или там колкото е глобата) + 30 минути писаници и недомлъвки за някой лев, разкарване до кат и чакане на опашка там след някой месец.
А, акцията е повече против ксенона, отколкото нерегулираните фарове.
Една трансформация от рефлектор към лупа и реглаж не е 20 лева.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- magareto_yori
- ентусиаст
-
- Кара: е21
доста глуповати шофьори има в БГ се оказва за пореден път
Ми на Ганя явно си му харесва свинщината и не ще да се промени.Кефи си го мазния потник и 20то лева между документите 

- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
vlad0 написа:Продължавам да следя по форумите мнения, че тези исиквания за регулирането на фаровете е още една схема за корупция по пътищата и хранене на полицаите.
Тук идва моя въпрос: Само полицаите ли са виновни за корупцията по пътищата? Защо шофьорите не се чувстват част от корупцията и нейна основна задвижваща сила? Защо е по-лесно да кажеш ще дам 20лв като ме спрат полицаите, вместо да дам 20лв да ми регулират фаровете?
ами то ако някой иска да ти вземе пет лева , само защото си си барнал он... ще ти ги вземе , а щом някой е решил да дава ще даде щото ще стане за кепазе , че за пет лева се е оср...
Май повечето си търсят причини и извинителни бележки що са давали
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Примерно ако те снимат и на снимката много добре се вижда кой си може ли да мине номера примерно дядо ти дето от 30-години не кара ама има тефтер все едно той е карал?!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
magareto_yori написа:доста глуповати шофьори има в БГ се оказва за пореден пътМи на Ганя явно си му харесва свинщината и не ще да се промени.Кефи си го мазния потник и 20то лева между документите

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
boksioraE39 написа:Примерно ако те снимат и на снимката много добре се вижда кой си може ли да мине номера примерно дядо ти дето от 30-години не кара ама има тефтер все едно той е карал?!
Ако се вижда ясно кой кара - не минава номера