Питане към програмистите във форума ?
Модератор: Общи модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- audi_bulgarian
-
-
- Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7
Питане към програмистите във форума ?
Здравейте,
Брат ми се е зарибил в последно време с идеята да прави приложения за Android
Лошото е, че от към програмиране е НУЛА, а сега щял да чете и да се учи
Искам да попитам дали е възможно да стане "Android Developer" с четене и с повече упоритост или това е много трудна задача
Разбрах, че трябвало да се чатка много добре Java-та, но и още 1 000 други неща
Ако някой може да помогне да даде акЪл кое, как, защо или няя смисъл цялото това упражнение
Брат ми се е зарибил в последно време с идеята да прави приложения за Android

Искам да попитам дали е възможно да стане "Android Developer" с четене и с повече упоритост или това е много трудна задача

Разбрах, че трябвало да се чатка много добре Java-та, но и още 1 000 други неща

Ако някой може да помогне да даде акЪл кое, как, защо или няя смисъл цялото това упражнение

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Re: Питане към програмистите във форума ?
audi_bulgarian написа:Здравейте,
Брат ми се е зарибил в последно време с идеята да прави приложения за AndroidЛошото е, че от към програмиране е НУЛА, а сега щял да чете и да се учи
![]()
Искам да попитам дали е възможно да стане "Android Developer" с четене и с повече упоритост или това е много трудна задача![]()
Разбрах, че трябвало да се чатка много добре Java-та, но и още 1 000 други неща![]()
Няя смисъл цялото това упражнение.

- ukelichko
- младши ентусиаст
-
- Кара: Комбайн
- Мечтае да кара: Фадрома
Може и да не чатка нищо, само да има фантазия. Разгледай това: http://www.youtube.com/watch?v=8ADwPLSFeY8&feature=player_embedded
Лично мен ме мързеше да го пробвам как работи, та не мога нищо да кажа.
Лично мен ме мързеше да го пробвам как работи, та не мога нищо да кажа.
- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
Това е само за интерфейса.... Става релативно бързо щот ползват МВЦ като парадигма.... Дъ Коуд Бихайнд става мааааалко потрудно

- xpl0d
-
-
snipermkd написа:Дъ Коуд Бихайнд става мааааалко потрудно![]()
В неговия случай без грам опит в програмирането ще е дооооооста по-трудно и на 2-рия месец(ако устиска дупето

Стига бе, отчаяхте човека
Никой програмист, не се е научил в университета на програмиране, бъдете сигурни в това. Програмирането се учи в интернет, с голяма доза хъс, много безсънни нощи и няколко тона изпита бира 

Не Мы такие, Жизнь такая
- xpl0d
-
-
stefanoff написа:Стига бе, отчаяхте човекаНикой програмист, не се е научил в университета на програмиране, бъдете сигурни в това.
E то тва се отнася за абсолютно всички без изключение. Никой университет не може да ти даде толкова дълбоки и експертни знания, че днес да завършиш и утре да си главен програмист в MS примерно. Не, че няма и такива изроди, но при тях в университета колкото са учили, извън него 5 пъти повече са се упражнявали.
stefanoff написа:Програмирането се учи в интернет, с голяма доза хъс, много безсънни нощи и няколко тона изпита бира
Тва, така написано важи само за уеб програмирането, което в интерес на истината е много далеч от истинското приложно програмиране. Научи дот нета ей така от интернет само без да прочетеш нито една специализирана книжка, колкото и малка да е тя. Напиши после едно горе долу сносно приложение различно от калкулатор или някаква подобна елементарна програма. Напиши и кода сам, т.е. без копи пейст от различни готови кодове из нета и после само едит, едит, едит и ти гарантирам 100% че на секундата ще си намериш работа, ако ще целия свят да е в 3 пъти по-голяма криза от предишната

- Luki Junior
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e46 N46B20
На денешното време найлесно се става програмист. Достаточно е да имаш интернет конекция...
Еми трудно става да бъдеш програмист, особенно за Андроид. Имаш ограничена памет, ограничена големина на екрана, ограничена бързина на процесора, ограничен живот на батерията, и много къс фокус от юзера.
.Нета ако го научиш од интернета, без никакви книжки и аз казвам ЕВАЛАТА.... ама не става точно така... иска си много много ама много работа, четене, програмиране, тестове, па пък програмиране и да ти свети крушката в тиквата.
Нищо лично према момчето, ама програмирането си изисква сериозни ограничения, много дисциплина и хъс за да се научи определен фреймуорк или платформа. За Андроид си трябва джава с МВЦ и да поназнайваш ГВТ.
Дам, универзитета няма да те научи да си програмист... ама може да ти даде навик за работа, и идеи как да ги решаваш повечето типови на проблеми.... А да седне професор да ти преподава синтаксис на език, и да ти дава прости задачки за ти да ги решаваш...просто забрави... не става така... Ама има много добри книжки, курсове, задачки, стакоувърфлоу, и много други ресурси от къде човек може да почне да се обучава лека полека. Не казвам че е невъзможно, просто не е за всички който си мислат че ще станат програмисти от днес за утре.....
пс. Добър програмист си пише кода, Отличен програмист ползва кода на другите

Еми трудно става да бъдеш програмист, особенно за Андроид. Имаш ограничена памет, ограничена големина на екрана, ограничена бързина на процесора, ограничен живот на батерията, и много къс фокус от юзера.
.Нета ако го научиш од интернета, без никакви книжки и аз казвам ЕВАЛАТА.... ама не става точно така... иска си много много ама много работа, четене, програмиране, тестове, па пък програмиране и да ти свети крушката в тиквата.
Нищо лично према момчето, ама програмирането си изисква сериозни ограничения, много дисциплина и хъс за да се научи определен фреймуорк или платформа. За Андроид си трябва джава с МВЦ и да поназнайваш ГВТ.
Дам, универзитета няма да те научи да си програмист... ама може да ти даде навик за работа, и идеи как да ги решаваш повечето типови на проблеми.... А да седне професор да ти преподава синтаксис на език, и да ти дава прости задачки за ти да ги решаваш...просто забрави... не става така... Ама има много добри книжки, курсове, задачки, стакоувърфлоу, и много други ресурси от къде човек може да почне да се обучава лека полека. Не казвам че е невъзможно, просто не е за всички който си мислат че ще станат програмисти от днес за утре.....
пс. Добър програмист си пише кода, Отличен програмист ползва кода на другите

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
audi_bulgarian написа:Искам да попитам дали е възможно да стане "Android Developer" с четене и с повече упоритост или това е много трудна задача
Не е лесно, но ако си го е навил на пръста е напълно възможно. Четене, упоритост, но най-вече - практика. Аз лично не си падам по четенето на книги за програмиране, reference-а на един език в общия случай ми стига... само че имам 10-15 години практика...

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
9 мнения
• Страница 1 от 1