Отново лекарска небрежност

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Re: Отново лекарска небрежност

Мнение от Ronka » 08 Ное 2011, 20:21

Stoevro's wife написа:Ronkа много си права! Всяка бъдеща мама трябва да разчита на лекаря си дори без да е дал тези пари,за това и така го написах. Разбира се,че предпочитам да ги дам тези пари за детето си,отколкото за нещо което си платил вече. Но това ли е начина да ти се обърне внимание,да си плащаш!? Аз не съм съгласна,за мен това не е правилно! Разбирам да има риск за бебо,Ок. Тогава ще дам колкото е нужно само и само то да е добре. Иначе в никой случай не бих ги дала :kuku:

И да разчиташ пак може да има 'непредвидени' усложнения...
Да...явно това е начинът :no:
И да не си съгласна, така е устроено почти всичко,че трябва да си плащаш по два пъти ... или по две ...
Явно спокойствието е най-скъпото ... 'удоволствие' ...
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 08 Ное 2011, 20:29

Нека отново Ви поканя на протеста в неделя(13.11) от 10ч. пред парламента. Най-вероятно ще присъстват екипи на BTV, TV7 и НоваТВ. Нека покажем, че не сме никои !
Надявам се да се съберем възможно най-много хора !
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на детето БМВ-то :)

Мнение от ElizabetS » 08 Ное 2011, 20:45

Ronka написа:
Stoevro's wife написа:Ronkа много си права! Всяка бъдеща мама трябва да разчита на лекаря си дори без да е дал тези пари,за това и така го написах. Разбира се,че предпочитам да ги дам тези пари за детето си,отколкото за нещо което си платил вече. Но това ли е начина да ти се обърне внимание,да си плащаш!? Аз не съм съгласна,за мен това не е правилно! Разбирам да има риск за бебо,Ок. Тогава ще дам колкото е нужно само и само то да е добре. Иначе в никой случай не бих ги дала :kuku:

И да разчиташ пак може да има 'непредвидени' усложнения...
Да...явно това е начинът :no:
И да не си съгласна, така е устроено почти всичко,че трябва да си плащаш по два пъти ... или по две ...
Явно спокойствието е най-скъпото ... 'удоволствие' ...

За съжаление е така. Аз ще дойда със сигурност.
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 08 Ное 2011, 20:54

flame написа:
alx написа:като си смачкан, беден, обиждан понякога е трудно да се издигнеш над тия неща и просто да бъдеш професионалист. някои хора го могат. повечето не.

Ей тва е един от най-кофтите моменти...
Пациентите като почнат МАСОВО да се отнасят КАТО ЦЯЛО към лекарите като с говеда - еми лекарите трудно намират стимул да работят както подобава :confused:

заеби, дай да ходим на митинг да разбием бялата мафия на тия нагли корумпирани лекарчета. :clap:
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 08 Ное 2011, 21:11

Колега, ти кога четеш за изпити между впрочем? :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 08 Ное 2011, 21:32

saleen написа:Колега, ти кога четеш за изпити между впрочем? :mhihi:

е защо му е да учи,след като :arrow:

Който не учи носи GUCCI и пастърма бучи.
:idea: :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ineedmoney » 08 Ное 2011, 21:55

зависи от дисциплината, но предимно в сесия преди изпита както всеки нормален студент. За по-тежките дисциплини, където обема инфо е горе долу колкото цялото следване на МИО в УНСС примерно, чета и през семестъра.
Аз мога ли да попитам от какво е провокиран този въпрос :?:
Bogat-Beden написа:...

дори няма да се опитвам да ти обясня иронията в 2-те изречения на подписа
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 08 Ное 2011, 22:35

alx написа:
Doberman_vas написа:Тези които защитават лекарите, чухте ли какво каза момчето?
Забравена плацента в матката, тъпи, мързеливи доктори - може ли за 800-1000лв човек да убият.
И сега пак ще си прехвърлят вината и ще са невинни. :bang: :bang: :bang:

всъщност се случва често... ти ако си виждал какво излиза след като излезе бебето- понякога си излиза цялата плацента ама ако не стане така... ръцете до лактите и ровят и вадят парчета и парченца... ще ти е ясно че просто няма начин да са на 100% сигурни че всичко е излязло... тя природата го е сметнала, но понякога нещата се изкофтят- тогава номера е да го хванат на време след това...

за парите за които им плащат на докторите в бг-то и условията при които работят... мисля, че са някакви свръх-хора...

Прав си, че се случва.
Прав си, че са им малко парите.
Това означава ли, че с повече пари ще намалим лекарските грешки? Не, много ясно. Защото човещина не се купува. Да си лекар значи да я носиш тази човещина в себе си, безкористно и по всяко време дето се казва. И това не е идеал, просто така трябва. Валутата в болниците в крайна сметка е нашия живот.
И това "всъщност се случва често...тогава номера е да го хванат на време след това..." може да е успокоение за някои, но за други е краят на живота им.
Затова да не си траем и да отидем в Неделя пред парламента.
Защото не е нормално някакви бездарни палачорчета наричащи себе си медсестри и лекари да отнемат толкова лесно живот.

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 08 Ное 2011, 23:27

ineedmoney написа:

зависи от дисциплината, но предимно в сесия преди изпита както всеки нормален студент. За по-тежките дисциплини, където обема инфо е горе долу колкото цялото следване на МИО в УНСС примерно, чета и през семестъра.
Аз мога ли да попитам от какво е провокиран този въпрос :?:
Bogat-Beden написа:...

дори няма да се опитвам да ти обясня иронията в 2-те изречения на подписа

спокойно колега, слушал съм я песента ,това че не съм учил медицина ,не означава ,че съм на по-ниско еволюционно стъпало.. :lol:

Против крайните изказвания и обобщавания съм, затова не слагам всички в кюпа,ама и ти като защитаваш де що има бяла престилка,щото не взимал достатъчно пари ,грешиш.. много при това-дано не попадаш на колегите, срещу които се възмущаваме
:bchug:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ineedmoney » 08 Ное 2011, 23:39

Bogat-Beden написа:Против крайните изказвания и обобщавания съм, затова не слагам всички в кюпа,ама и ти като защитаваш де що има бяла престилка,щото не взимал достатъчно пари ,грешиш.. много при това-дано не попадаш на колегите, срещу които се възмущаваме
:bchug:

ти може да не ги слагаш ама прочети темата и виж колко ги слагат включвайки и студентите (дето един колега се чуди кога уча за изпити)...затова реагирам остро. Прав си за това което си написал ама не можеш да отречеш че много почна да се прекалява с тва понятие "лекарска грешка". В много случай в нашата практика много повече зависи от самия човек и организма му, отколкото от лекаря. Не може да обвиняваш лекар за това че плацентата не е отпаднала сама на 100% или не е доизвадена. Тва не е гайка да я забравиш недозавита и да я завиваш и хоп висчко е ок...разбираш ли колко глупаво звучи.
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 09 Ное 2011, 10:47

тук не става въпрос за грешка, а за немърливост и мързел! :dummy:
Човешко е да се греши, всеки греши, но има грешки и грешки, а при докторите са ГРЕШКИ.
И на колегата където каза, че докторите са много добре платени по света - това не е вярно, те са си средна класа, като изключим 2-3 типа доктори, но те и в Бг взимат много пари.
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 09 Ное 2011, 11:29

saleen написа:
flame написа:ти може би искаш без пари да минеш!?

Mи що пък да не мина? Всеки месец ми се внасят пари за здравни осигуровки, а като вляза при джи-пито оня ми иска потребителска такса. Циганите влизат при него без да чакат ред и без да плащат и 1 стотинка, неосигурени, искам и аз така, да не съм по- прост.

:bowdown: :bowdown: :bowdown:
Много точно сравнението с циганите! :yes:
:mhihi: :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 09 Ное 2011, 11:37

Колеги, предлагам да се съберем някъде преди протеста и да тръгнем заедно към парламента. Аз съм без кола така, че ако може да използвам нечии превоз ще съм много благодарен. Вие преценете за да е най-удобно на всички ни :yes:
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ineedmoney » 09 Ное 2011, 17:12

randity написа:Колеги, предлагам да се съберем някъде преди протеста и да тръгнем заедно към парламента. Аз съм без кола така, че ако може да използвам нечии превоз ще съм много благодарен. Вие преценете за да е най-удобно на всички ни :yes:

randity написа:Ученик-11 клас :yes:

що не каза по-рано да не си тровя нервите с твойте постове. А вземи поне средно, па тогава протестирай за квото и да било. Мисля че ти е малко рано да разбираш как седят нещата....особено в медицината :no:
Doberman_vas написа:И на колегата където каза, че докторите са много добре платени по света - това не е вярно, те са си средна класа, като изключим 2-3 типа доктори, но те и в Бг взимат много пари.

има един лаф измислен в САЩ ако не се лъжа, но е приложен и в Европата към която се стремим. Той гласи така..."Ненормално е един лекар да взима заплата колкото президента, трябва да взима значително повече". ;)
Гледай ся как ще ми скочат :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮

Photographer
Аватар

Мнение от randity » 09 Ное 2011, 17:20

К'во като съм 11 клас? Мога да се обзаложа, че в някои свери имам повече акъл и от твои връстници (не говоря за теб). Хайде да не се съдим по годините щото има такива на 40 които нямат акъл. Мерси ;)

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата