ВНИМАНИЕ! ИЗМАМА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

ВНИМАНИЕ! ИЗМАМА

Мнение от kronos » 09 Ное 2011, 11:40

Цитирам мнение от друг форум, хубаво е повече хора да знаят за измамите на тези мизерници.

Цитат:
Колеги,моля за внимание на поредните български измами.Днес ми се обаждат от номер +35989145 и млада жена ми казва че разговора е напълно безплатен за мен.Тоест това е поредната телевизионна игра по НОВА телевизия.За порядъка от 5-6 мин се оказа че разговора ще ми струва 62лв.Като се има напредвид че е входящо обаждане, и зададените ми въпроси ми се сториха много лесни и затова и прекъснах разговора,но удоволствието ми струва 62лв.В последствие се оказа че майката на мой познат която също била подведена дължи 150 лв ,от същият телефонен номер.Утре ще пусна жалба към мобилният оператор ГЛОБУЛ макар че жалбата ще остане глас в пустинята.Най-интересното е че в рекламата по НОВА се казва за безплатен смс,което е пълна измама.Умолявам МОДовете да направят темата важна ,тъй като нямам желание някой колега да бъде прецакан по същият начин. И КОЛЕГИ МОЛЯ ВНИМАВАЙТЕ +35989145 запомнете номера и не си вдигайте телефона.Пуснах вече жалба и в Господари на ефира ,нека спрем поредните измами на българският народ.
Последна промяна kronos на 09 Ное 2011, 13:45, променена общо 1 път

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: ВНИМАНИЕ! ИЗМАМА

Мнение от ms » 09 Ное 2011, 11:57

kronos написа:....Най-интересното е че в рекламата по НОВА се казва за безплатен смс,което е пълна измама....

Да, ама не- смс-а е БЕЗПЛАТЕН... с една уловка- само смс-а за регистрация в играта е безплатен, плащането идва после:
1. За участие може да се регистрирате с Безплатно телефонно обаждане или Безплатен SMS на номер 145 /за абонати на Мтел, Глобул и Виваком/.

2. Ще получавате или чувате въпроси с 2 възможни отговора, eдиния от които е верен.

3. За да отговорите на въпроса, трябва да натиснете 1 или 2 от клавиатурата на Вашия телефонен апарат или да изпратите SMS с текст 1 или 2 на номер 1455 /цена 2.40 лева за отговор/.

няма да коментирам кой и защо реве за такъв тип "измами", че сигурно част от форума ще се засегне сериозно ;) Но имайте 2 наум като си вдигате телефона на непознати номера- отнема 2 сек. да погледнеш и прецениш цифрите на номера дето ти звъни...
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 09 Ное 2011, 12:31

Докато има хора, който кълват на празна кука,
ще има и такива, който да им я подават.
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 09 Ное 2011, 12:53

Това че някаде в интернет пише правилата не променя факта че това е ИЗМАМА. Имам познат които се опари с 300лв. При входящо повикване ти се казва единствено че разговоре е напално безплатен за теб. Изобщо не се казва че отговорите се таксуват. Наистина логично е да се таксуват, но задължително трябва това нещо да се казва. Ако аз съм се обадил някаде и несъм се запознал предварително с условията на играта, вината ще е моя. Но при тези обстоятелства това си е чиста измама. За сажеление това може да се случи и да продалжава да се случва, само в България.

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 09 Ное 2011, 13:25

На мен също ми звъняха и затворих.. а и кой им дава правото на тия да ме тормозят по 5 пъти на ден с тъпите си смс-и.
Оплаках се в Мтел и оттогава нямам проблем.
what a helluva ride

Шами
Аватар
Кара: с 240 бавно из града
Мечтае да кара: Е36 с V10....
Детайли за колата: Много бързо V10

Мнение от _BmW_™ » 09 Ное 2011, 14:03

При мен преди няколко дни непознат номер ми клипна, след което реших да се обадя и да видя кой е (тъй като имам някоя и друга обява в форума) и така званя и ми вдига мъж, говорейки много бързо ми каза че моят номер бил избран в някаква томбола и съм спечелил плазма и 500 лв. След което ми щраква че "АКО" има такова нещо не би трябвало да ми клипват, ами да ми се обадят дирекно. Питам аз "Добре къде да си взема наградата?" ........... мълчи ..... след което ми казва някакъв адрес в Пловдив, на мен ми писна и казах " Да да добре и ще ми клипвате" и той ми затвори! И всичко това в 23:40 вечерта ..... ?! :ranting: :dummy: :censored:
///M
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: по нормални пътища, в нормална държава

Мнение от Alien » 09 Ное 2011, 14:09

R_Lakov написа:Това че някаде в интернет пише правилата не променя факта че това е ИЗМАМА. Имам познат които се опари с 300лв. При входящо повикване ти се казва единствено че разговоре е напално безплатен за теб. Изобщо не се казва че отговорите се таксуват. Наистина логично е да се таксуват, но задължително трябва това нещо да се казва. Ако аз съм се обадил някаде и несъм се запознал предварително с условията на играта, вината ще е моя. Но при тези обстоятелства това си е чиста измама. За сажеление това може да се случи и да продалжава да се случва, само в България.

Променя го и то със страшна сила!
Трябва да прочетеш правилата, преди да изпратиш безплатния СМС и да се надяваш, че някой ще ти изсипе 1 милион ей така.
"Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка.
Останалото е движение по инерция."
Кирил Керин

Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 97' E36 m43b18 sedan
Мечтае да кара: E34

Мнение от svilgg » 09 Ное 2011, 14:13

Абе хора казвайте нещата с истиннските им имена бе .
Става въпрос за игата Стани милионер
http://skandalno.net/%D0%B1%D1%8A%D0%BB ... 1%80-26724
миналата седмица КЗК ги глоби 15000 лева
ефект нулев
Изображение
Изображение
АЗ ЖИВЕЯ ТУК :kuku:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от R_Lakov » 09 Ное 2011, 14:15

Не говоря за смсите, а за обаждането.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е30
Мечтае да кара: е30

Мнение от Станислав Попов » 09 Ное 2011, 14:35

Добре де то трябва да има и оператор дето е забъркан , и тука в Казанлък звънят от същия номер :evil:

Аватар

Мнение от ms » 09 Ное 2011, 14:41

R_Lakov написа:Това че някаде в интернет пише правилата не променя факта че това е ИЗМАМА. Имам познат които се опари с 300лв. При входящо повикване ти се казва единствено че разговоре е напално безплатен за теб. Изобщо не се казва че отговорите се таксуват. Наистина логично е да се таксуват, но задължително трябва това нещо да се казва. Ако аз съм се обадил някаде и несъм се запознал предварително с условията на играта, вината ще е моя. Но при тези обстоятелства това си е чиста измама. За сажеление това може да се случи и да продалжава да се случва, само в България.

Променя ВСИЧКО- топката е в твоето поле... ти трябва да си се информирал преди да се включиш...
Защо си мислите, че някой е длъжен нещо да ви обяснява- такова нещо НЯМА... вие още малко ще искате и Общите Условия (ОУ) да ви четат по телефона :mhihi: щом се регистрираш за участие в няк'ва игра ти автоматично приемаш ОУ- това си го пише в същите ОУ... дали сте ги прочели или не сте е ваш проблем- никой не му пука... Като пускате тото искате ли да ви обяснят всичко подробно- не, нали :?: ами ако утре ударите джакпота и се окаже, че печалбата ще ви се изплаща в период от 50 години на равни траншове всеки месец пак ли ще ревете, че е измама :?: Ами ако се окаже, че държавата е решила специално за тотото да налага данък от 50% и получите половината пари накрая пак ли ще ревете :?: Има си ОУ- да сте ги чели...

И още нещо- погледнете внимателно рекламата на играта като я засечете... там изрично си пише, че отговорите се таксуват и с колко... Да, текста е дребен- такива са минималните изисквания на закона и се спазват... Защо се позволява толкова дребен текст е друг въпрос... и аз се възползвам от всички възможни пропуски в закони и наредби- хем да спечеля повече, хем да е законно и да не лъжа никой... кой какво не е прочел си е негова грижа щом се е подписал/съгласил с нещо... Тоест НИКОЙ не ви лъже- това, че не сте го забелязали текста или не сте прочели ОУ си е ваш проблем...

E30-Kz написа:Добре де то трябва да има и оператор дето е забъркан , и тука в Казанлък звънят от същия номер :evil:

Оператора официално не е виновен- те предоставят само техническата част и си изпълняват договора с организатора... това официално де :roll:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39... :D
Мечтае да кара: платноходка

Мнение от eekset » 09 Ное 2011, 15:02

:OT:
трябва да се пусне лайт версия на форума - "извън темата", където ранговете да са дървен, по-дървен и най-дървен философ.

:winky:
Изображение Изображение

Аватар

Мнение от ms » 09 Ное 2011, 15:09

eekset написа::OT:
трябва да се пусне лайт версия на форума - "извън темата", където ранговете да са дървен, по-дървен и най-дървен философ.

:winky:

:OT:
тогава ще трябва аз и Ачо да се модератори там :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от R_Lakov » 09 Ное 2011, 15:22

ms написа:Защо си мислите, че някой е длъжен нещо да ви обяснява- такова нещо НЯМА... вие още малко ще искате и Общите Условия (ОУ) да ви четат по телефона :mhihi: щом се регистрираш за участие в няк'ва игра ти автоматично приемаш ОУ- това си го пише в същите ОУ...

Ще ми четат и още как! Естествено че са длъжни, моя човек никаде не се е регистрирал и никакви смси не е пращал. Звани ти телефона казва ти че е безплатен разговор и следващия момент 300лв сметка. Не е ли измама?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 09 Ное 2011, 16:00

R_Lakov написа:
ms написа:Защо си мислите, че някой е длъжен нещо да ви обяснява- такова нещо НЯМА... вие още малко ще искате и Общите Условия (ОУ) да ви четат по телефона :mhihi: щом се регистрираш за участие в няк'ва игра ти автоматично приемаш ОУ- това си го пише в същите ОУ...

Ще ми четат и още как! Естествено че са длъжни, моя човек никаде не се е регистрирал и никакви смси не е пращал. Звани ти телефона казва ти че е безплатен разговор и следващия момент 300лв сметка. Не е ли измама?

Проблема е че не е записал разговора...Иначе доста интересно,как някой ще ти звънне и ти ще плащаш,освен ако не си на роуминг...

Следваща

Назад към Извън Темата