Корупцията по пътищата
Модератор: Общи модератори
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Re: Корупцията по пътищата
Няма да спрат да са корумпирани, но ще им се вдигне мизата. 
Майтапа на страна, но просто е убидно как човек с 12ти клас и собствен бизнес взима повече от един учител, инжинер и т.н.

Майтапа на страна, но просто е убидно как човек с 12ти клас и собствен бизнес взима повече от един учител, инжинер и т.н.

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Абе няма да е толкоз голяма корупцията, шом в тази тема viewtopic.php?f=4&t=273828 никой още не е посочил, че дал кинти за рушветец 

Никой не мое ма връне на селу!
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
flame написа:И това не е логика, а удобно извинение за тези, които нямат никакво намерение да спазват правилата.
А за вреденето "лично и пряко" - чудесна илюстрация са посраните дебели гъзове на южните ни съседи, които години наред не знаеха какво е това да се плащат данъци
Ама изобщо не се извинявам удобно ,заради това ,че не спазвам правилата. Имам се за примерен шофьор ,стараещ се да спазва ЗДП и да не поставя в опастност себе си и останалите участници в движението. Нито съм рацер,нито джигит ,още по-малко заделям по 20лв на ден за рушвети с ясната представа,че това ми гарантира безнаказаност по пътищата.Та няма нужда да търсиме измислени обяснения ,защо множество хора са склонни да минат тънко

А сравнението с гърците точно в този параграф е безумно,имайки предвид размера на техните глоби,санкции и неподкупност на полицаите. Та баш това не им е бутнало държавицата

- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
то хубаво си чешем сливиците с катаджиите ама за корупцията дето я срещаме без униформи що не говорите , а там нещата не опират 5------ 100 лв , ами за работодателите дето цакат с осигуровки и ЧАСОВЕ ПОЛОЖЕН ТРУД .
п.п. или за тях нищо лошо ,,,, като за умрели
а и ред някой да пусне нова тема за стачки на полицаите дали е редно , правилно или кой как го съчини

п.п. или за тях нищо лошо ,,,, като за умрели

а и ред някой да пусне нова тема за стачки на полицаите дали е редно , правилно или кой как го съчини
- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
Elesar74 написа:Отвъд голямата вода може да е и Никарагуа, Хондурас, нали? Пример с Мексико, дайте пример със САЩ, Канада. 20 кинта е к**ва услуга на пътя, спираш при някоя мацка, извършва ти определена услуга, става ти кеф, плащаш и заминаваш. По-добре да ги дам за това. Ако си пич, ще можеш да си носиш последствията. Да поемеш отговорност за действията си, по друг начин да го кажа. Нарушаваш закона, санкция, просто е. Кой научи пътните полицаи на рекет, не ли шоферите?...
Елесар74, аз нали точно със САЩ съм дал пример. Сравнението с Мексико е, че неофициалният рекет е много по-поносим от официалния. Какво означава "да поемеш отговорност"? И в двата случая нарушителя се лишава от известна сума пари. Само че при официалната глоба губи и няколко дни и нервите си по опашките в КАТ. /както и при фишовете - освен официалната глоба, трябва да дам лепта на банката под формата на банкова такса/.
Колкото до това, кой е научил милиционерите на рекет - смех. Цялата система в България е направена така, че милиционерите да могат да упражняват рекет. И тая система не са я измислили шофьорите, а тези дето всяка вечер се вайкат по талавизията колко страдат от корупцията. Дори за твоят пример за колана - акцията за коланите започна преди няколко години - преди това самите милиционери предпочитаха да приберат някой лев, отколкото да напишат глоба. Сега не е така, но това е пример, че нещата могат да се оправят само когато има желание "отгоре".
И не разбрах - кое му е неморалното да дадеш 20-30лв. на някоя улична жрица?
daka1972 написа:.. , ами за работодателите дето цакат с осигуровки и ЧАСОВЕ ПОЛОЖЕН ТРУД .![]()
Работодателя плаща известна сума бруто на всеки работник. Сега дали ще ги даде всичките на ръка или ще ги разпредели - част от тях на работника, другата в държавата под формата на осигуровки - не му пука кой знае колко. А работника трудно вижда реална полза от осигуровки.Затова /в повечето случаи/ е съгласен да внася минимални осигуровки, а останалите пари да получи на ръка.
Сега, че има работодатели, които лъжат, че внасят осигуровки, а всъщност не го правят е друга тема.
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
КАТ: Полицаите не искат подкуп, шофьорите предлагат
Четирима задържани - ще каже човек, че четат форума и попиват идеи
Обаче акцентът на статията е: "Самите служители на КАТ са подложени на огромен корупционен натиск"
и "...след скорошно обучение на пътните полицаите за това как да действат, ако им се предлага рушвет" 
Четирима задържани - ще каже човек, че четат форума и попиват идеи

Обаче акцентът на статията е: "Самите служители на КАТ са подложени на огромен корупционен натиск"

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
plradev написа: И между глоба и данък има лееека разлика ,май ....
Каква е разликата, колега, че едните ги плащаш в общината, другите в КАТ?

Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- plradev
- старши ентусиаст
-
- Кара: м си...
Nasko_ написа:plradev написа: И между глоба и данък има лееека разлика ,май ....
Каква е разликата, колега, че едните ги плащаш в общината, другите в КАТ?
Разликата е ,че парите от данъци са заложени в бюджета по един или друг начин и се зане +/- какви ще са постпленията от тях.Докато от глобите на пътя,колкото-толкова и аз не се чувствам акцизна стока ,за да си прави некой сметка колко постъпления ще получи от мен годишно. Та в тоя ред на мисли,не си приличат особено двете неща

И понеже гледам бая народ си плаща актовете сега супер съвестно,много ми е чудно преди когато се плащаха по общините ,а в кат само си взимахме талончетата,защо тогава събираемостта на глобите беше 2-3% ?!

Тая тема с корупцията на пътя никога не е имала верен отговор....

- daka1972
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW отново серия 3 бенз
- Мечтае да кара: волска каручка
- Детайли за колата: събира много и малко, според повода
daka1972 написа:.. , ами за работодателите дето цакат с осигуровки и ЧАСОВЕ ПОЛОЖЕН ТРУД .![]()
Работодателя плаща известна сума бруто на всеки работник. Сега дали ще ги даде всичките на ръка или ще ги разпредели - част от тях на работника, другата в държавата под формата на осигуровки - не му пука кой знае колко. А работника трудно вижда реална полза от осигуровки.Затова /в повечето случаи/ е съгласен да внася минимални осигуровки, а останалите пари да получи на ръка.
Сега, че има работодатели, които лъжат, че внасят осигуровки, а всъщност не го правят е друга тема.[/quote]
явно нямаш близки години до пенсия или поне приятели ,които да се пенсионирват , или жена която е бременна и на базата на осигуровките да получава майчинство и др. в тази област ,, продължавай да мислиш , че е все тая , сега може да ги взимаш на ръка ама да не чува дявола после да протягаш ръка
Не виждам смисъл от КАТ и Полиция.
Идеята е да служат на гражданите и да следят за спазването на законите. И в двата случая са провал.
Те са тези, които предразполагат да се нарушава закона и да има корупция.
Държавата ни прави такива. Създала е правила и условия, които се спазват до толкова да смъкнат пари. А когато имаш нужда от тях ги няма....
И аз предпочитам да има камери, вместо полицаи с наднормено тегло, избиващи комплекси от това, че са едни мишки в живота и властта, която им е дадена от държавата се използва по грешен начин.
Всички знаем, че се отчитат на шефовете си... За какво говорим въобще?!
Идеята е да служат на гражданите и да следят за спазването на законите. И в двата случая са провал.
Те са тези, които предразполагат да се нарушава закона и да има корупция.
Държавата ни прави такива. Създала е правила и условия, които се спазват до толкова да смъкнат пари. А когато имаш нужда от тях ги няма....
И аз предпочитам да има камери, вместо полицаи с наднормено тегло, избиващи комплекси от това, че са едни мишки в живота и властта, която им е дадена от държавата се използва по грешен начин.
Всички знаем, че се отчитат на шефовете си... За какво говорим въобще?!
- kOnPuBkA
- daytona violett
-
- Кара: e36+24
A пък вчера слушах за неква нова акция на МВР- "Антикорупция"... И ми стана интересно колко от вас биха подали жалба, че им е искан подкуп от полицаи, за да може да си понесат санкциите, щото тука всички ги плюеме корумпирани били, хранилки били, лапачи били...Ако зависеше пряко от вас, а то донякъде зависи, бихте ли предпочели и вие да понесете своята санкция- именно акт за нарушението, което сте извършили, и да предадете "искащия си" полицай, и да го уличите в искане на подкуп, което е си е сериозно престъпление, или бихте си дали подкупа без да ви дреме и си свиркате и после плюете по тях ??
И после пак кажете, че само те били "маскари"... Целият ни народ е свикнал да живее така, няма ние, няма те! И по-лошото е че всеки реве, какъв бил другия, а не вижда себе си! Щом имаме против системата с подкупите и лапащите катаджии, ми предайте ги бе
И после пак кажете, че само те били "маскари"... Целият ни народ е свикнал да живее така, няма ние, няма те! И по-лошото е че всеки реве, какъв бил другия, а не вижда себе си! Щом имаме против системата с подкупите и лапащите катаджии, ми предайте ги бе

HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!

IMPOSSIBLE IS NOTHING !

IMPOSSIBLE IS NOTHING !
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Даването на подкуп на полицай и по принцип, е въпрос на съвест и на морал. Щом някои искат и така може да си говорим. А приказката за големите моралисти, издава колко някои хора въобще не включват за какво говорим. Тук не сме за да се перчим с нещо, което демонстрира превъзходство пред другите. Тук сме, за да бъдем добрия пример ако щете. Представете си, че Вашите думи утре накарат някой да извърши убийство? Много млади хора четат в Интернет и попиват всякакво инфо. Трябва ли да насърчаваме неспазването на законите, корумпирането на служители от администрацията и контролните органи? И когато някой каже, не, и хоп, той бил големия моралист. Ма моля Ви се, слезте на земята. Аз не се срамувам от това, че не съм дал никога през живота си подкуп на никого, в частност на служител на КАТ. Не че не съм имал възможност, охо. Но съм избрал друго. Защото имам убеждението, че това е неправилно. А приказката, че когато цъфнем и вържем като държава, тогава ще спазваме законите, е просто смешна, а аз лично съм учуден как големи хора имат такива принципи. Защото държавата, това сме ние. Кога ще го разберете? Колко повече хора спрат да си хвърля боклуците от колите и по принцип, спазват законите и правилата, в толкова по-хубава и спретната държава ще живеем. Като начало, може да започнете от себе си, а не да гледате в канчето на Вуте. Това значи да поемеш отговорност, да правиш или не правиш определени неща. Това е свързано с определени принципи и убеждения, няма друг начин. Даването на подкуп е доброволно действие от страна на даващия. Ако не може да забраните сами на себе си едно доброволно действие, какво да кажем за други неща дето изискват повече усилие? Това е избор, доброволен избор. Не ми казвайте, че КАТ толкова настойчиво си искат, че Вие просто не може да им откажете.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- _galio_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ///M43
- Мечтае да кара: в изтребителната авиация
- Детайли за колата: компот в сливов цвят
kOnPuBkA написа:A пък вчера слушах за неква нова акция на МВР- "Антикорупция"... И ми стана интересно колко от вас биха подали жалба, че им е искан подкуп от полицаи, за да може да си понесат санкциите, щото тука всички ги плюеме корумпирани били, хранилки били, лапачи били...Ако зависеше пряко от вас, а то донякъде зависи, бихте ли предпочели и вие да понесете своята санкция- именно акт за нарушението, което сте извършили, и да предадете "искащия си" полицай, и да го уличите в искане на подкуп, което е си е сериозно престъпление, или бихте си дали подкупа без да ви дреме и си свиркате и после плюете по тях ??
И после пак кажете, че само те били "маскари"... Целият ни народ е свикнал да живее така, няма ние, няма те! И по-лошото е че всеки реве, какъв бил другия, а не вижда себе си! Щом имаме против системата с подкупите и лапащите катаджии, ми предайте ги бе![]()
ми не си права

повечето хора са убедени, че голяма част от санкциите са ненужни и лишени от смисъл, полицаите обикновено пречат вместо да помагат и след всяко вдигане на палка се чува "и сега какво ще правим" ... та в тази среда какви санкции, какви 5 лв? ушевтите карат без колани, на изключени фарове говорят по телеофона, а ти питаш защо няма настроение да се плащат нарушенията - еми те постоянно показват, че всичките ни закони са пълен та@ак ...
лошите шофери отиват в ада ... добрите - докъдето им стигне бензинът
- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Еми докато сме само зрители, така ще е. Ама да играеш във филма е трудно нещо, знам. Се ми е на ума, че някога ще има "настроение за плащане на нарушенията" айде холам, чак толкоз не треба. И аз не се радвам на актовете си, ама ги плащам, макар и без усмивка.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.