"Стани грък за една седмица"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: AUDI TT 1.8T + Smart ForTwo 0.7

"Стани грък за една седмица"

Мнение от audi_bulgarian » 07 Ное 2011, 14:56

Три британски семейства изпробват данъчните, пенсионните и работните "трикове", довели до плачевното състояние на гръцката икономика

"Стани грък за една седмица" - така се нарича ново риалити шоу, вдъхновено от гръцката икономическа криза.Телевизионната игра (Go Greek For A Week) тръгва по британската телевизия Канал 4. В нея три британски семейства ще изпробват данъчните, пенсионните и работните практики в страната, довели до сегашната ситуация, която налага драстични мерки и затягане на коланите. Тримата главни герои ще изпитват корупционни практики и социални блага и ще се надпреварват да се доберат до европейска помощ.В шоуто участва 54-годишен британски фризьор, който открива щедростта на гръцката пенсионна система.Тя все още позволява на фризьори, сладкари, радиоводещи и на служители с още към 600 професии да се пенсионират на 53 години, като получават 90% от последната си заплата, тъй като професиите им се определят като "опасни", отбелязва в представянето на шоуто.Шофьор на автобус пък ще се възползва от социалните блага на държавата, в която автобусните шофьори получават двойно повече от средната заплата и се радват на допълнителни бонуси, ако идват рано на работа и проверяват билетите на пътниците.
Британски хирург ще открива пък как плащането на данъци "по гръцки" може да пренареди приятно доходите му.Зрителите ще станат свидетели на личните преживявания и впечатления на тримата главни герои и техните семейства.

Участниците ще бъдат експертно информирани за всички подробности по това как да не плащат данъци, как да се възползват от корупцията, разхищенията и лошото управление, пишат още от Канал 4. Инфо - vesti.bg

:mhihi: :wave: :P :P

http://www.channel4.com/programmes/go-greek-for-a-week
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: 520i face

Re: "Стани грък за една седмица"

Мнение от bioz » 07 Ное 2011, 18:33

що не направят стани българин за една седмица. -> един пенсионер един учител и един депутат :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Astra j 1.4 t

Мнение от b.bonev » 07 Ное 2011, 18:36

bioz написа:що не направят стани българин за една седмица. -> един пенсионер един учител и един депутат :mhihi:

Защото Боко ходи по цял свят да им разправя колко сме добре и ни дава за пример, тъй че един вид не сме им интересни........
"Не Русия е проблемът на света в момента. Проблем са самозабравили се бездушни хора, които управляват Запада. Утре ще измислят още нещо. Това са някакви "зомбита", които само се стремят да рушат. Не знам до кога ще е възможно Русия да ги възпира, дори с цената на самоунищожение. Но ще направим каквото можем..."- завърши Путин.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 07 Ное 2011, 18:41

от това не знам каква по-голяма обида можеха да им измислят (не че не е вярно де). само англичани може да го направят тва имам чувството ;)
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 07 Ное 2011, 18:43

bioz написа:що не направят стани българин за една седмица. -> един пенсионер един учител и един депутат :mhihi:

то има бре,survivor :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: буретата да пресъхват

Мнение от Alexi » 07 Ное 2011, 18:52

ма там наистина ли се пенсионираш на 53 и взимаш 90% от заплатата ти :mhihi: не се учудвам че им липсват някви 200 милиарда тогава ..

ентусиаст
Аватар
Кара: вана Чайка

Мнение от .:BENZINO:. » 07 Ное 2011, 19:46

Alexi написа:ма там наистина ли се пенсионираш на 53 и взимаш 90% от заплатата ти :mhihi: не се учудвам че им липсват някви 200 милиарда тогава ..

ми да,те за какво мислиш са тези драми и сълзи-те са свикнали от едно време така по гръб,че чак реват че "щели да станат бедни като българите" :mhihi: А тя държавицата им е на трупчета...
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 07 Ное 2011, 20:21

steeN написа:от това не знам каква по-голяма обида можеха да им измислят (не че не е вярно де). само англичани може да го направят тва имам чувството ;)

Ми то гръцката наглост е съизмерима с английската безпардонност - двата народа са първенци в тия 2 области, така че изобщо не ме учудва :mhihi:

BENZINO VN написа:
Alexi написа:ма там наистина ли се пенсионираш на 53 и взимаш 90% от заплатата ти :mhihi: не се учудвам че им липсват някви 200 милиарда тогава ..

ми да,те за какво мислиш са тези драми и сълзи-те са свикнали от едно време така по гръб,че чак реват че "щели да станат бедни като българите" :mhihi: А тя държавицата им е на трупчета...

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
А като се замисля, че още има прости селтаци, които се възхищават на прогреса им :ok:
Ма кво убаво земеделие имали, кво чудо на чудесата :mhihi: - бе дайте насам 200-300 милиарда субсидии пък ние и летящи крави ще отгледаме за тия пари :lol:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 08 Ное 2011, 14:37

Освен това взимат и 13,14,15 понякга и 16та заплата . Помня когато се разбра че са пред фалит и искаха да и резнат 14та заплата , кви протести бяха , каква ярост :mhihi:
Поне ми олекна , като разбрах че има по-прост народ и от българите ...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: рожден ден
Мечтае да кара: Apassionata
Детайли за колата: ̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿

Мнение от EBEEMVACIA » 08 Ное 2011, 14:54

̿̿ ̿̿ ̿̿ ̿'̿'\̵͇̿̿\з= ( ▀ ͜͞ʖ▀) =ε/̵͇̿̿/’̿’̿ ̿ ̿̿ ̿̿ ̿̿BMW Flugelrad II V-2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 10 Ное 2011, 3:26

flame написа:
steeN написа:от това не знам каква по-голяма обида можеха да им измислят (не че не е вярно де). само англичани може да го направят тва имам чувството ;)

Ми то гръцката наглост е съизмерима с английската безпардонност - двата народа са първенци в тия 2 области, така че изобщо не ме учудва :mhihi:

BENZINO VN написа:

:mhihi: :mhihi: :mhihi:
А като се замисля, че още има прости селтаци, които се възхищават на прогреса им :ok:
Ма кво убаво земеделие имали, кво чудо на чудесата :mhihi: - бе дайте насам 200-300 милиарда субсидии пък ние и летящи крави ще отгледаме за тия пари :lol:

Бате те дават ,ама тука докато стигнат до тея дето ще ги гледат кравите минават през много голяма цедка :) Аз не мисля ,че се възхищавам на гърците ,но не им се подигравам при положение ,че живея в много по-жалка държава от тях ... То наща икономика е в такъв прогрес ,че не е приказка , то не беше 97ма година после 10 години опити да затрият водещите предприятия , почна Кремиковци и по линията пристанище ЛОМ , сега и БДЖ и още куп други :)
I'm slowly drifting
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 10 Ное 2011, 13:34

DirtySouth написа:Бате те дават ,ама тука докато стигнат до тея дето ще ги гледат кравите минават през много голяма цедка :)

Така е за съжаление - преди няколко десетки години на тия лайнари ЕС с големия черпак им наливаха помощите - къде по политически, къде по други причини...
Кофти съвпадение, че ние уцелихме едно друго време, в което цедката е жестока - ама кво да се прави, късмет...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 10 Ное 2011, 13:37

почнало ли е или още не? ако да, дайте линк да го видим. Трябва да е жестоко.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар

Мнение от AcOrP » 10 Ное 2011, 15:46

И да фалират какво от това ? Пак друг ще им плаща сметката... Така,че добре са си направили, не е балам тоя дето яде баницата а тоя които му я дава...

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 10 Ное 2011, 17:06

AcOrP написа:И да фалират какво от това ? Пак друг ще им плаща сметката... Така,че добре са си направили, не е балам тоя дето яде баницата а тоя които му я дава...

За последното си напълно прав ;) Ама за предпоследното не си - оти ония говеда си беха направили сметката цял живот некой друг да им я плаща :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата