Отново лекарска небрежност

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Re: Отново лекарска небрежност

Мнение от ms » 10 Ное 2011, 14:00

flame написа:Абе едната страна хваща 1 комисия, другата страна - друга. Евентуално правят смесена комисия и все отнякъде трябва да излезе истината...

ти вярваш ли си ;)
Изображение
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 10 Ное 2011, 14:03

ms написа:
flame написа:Абе едната страна хваща 1 комисия, другата страна - друга. Евентуално правят смесена комисия и все отнякъде трябва да излезе истината...

ти вярваш ли си ;)

Да, що? ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 10 Ное 2011, 16:59

Наистина трябва нещо да се направи в тази посока.
В крайна сметка човек трябва да може да потърси справедливост по някакъв начин .
Много малко се пише как е решен този проблем в другите държави.
Не е проблема кой е добър и кой е лош, а кои , каква и пред кого носи отговорност и как може да му се търси сметка.
Журналистите, които се самоопределят за такива, а в същото време са евтини подлоги и пишат за всичко друго но не и за това.
Акцента е върху това какво се случва -съответно интерпретирано , а не за предпоставките и нормативната уредба да се случи.
Ако при нас демокрацията е от 20 години, то по света е от доста по-вече и проблемите с които ние се сблъскваме са решени.
Когато се сменява министър, кабинет, управляваща партия трябва още преди изборите да заявяват ясно кой закон, как , защо и кога ще променят, а не тихомълком да се променят закони в обратната посока.
На края се получава,че живееш в в демокрация при която реално права имат само една много малка част богоизбрани или по скоро партийно избрани преди 20 г, а всички останали имат само задължения.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Ное 2011, 17:19

аз ще подходя малко безсърдечно...

статистически погледнато за смъртност на майките при/след раждане не сме хич зле сравнено с останалия свят.

http://www.indexmundi.com/g/r.aspx?t=0&v=2223&l=en

и друго- вие нали знаете че раждането все още крие огромни рискове? какво очаквате? всяка майка да роди и да оцелее? такова животно в природата няма..

просто демонстритрам друга (малко студена, но абсолютно коректна) гледна точка.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на детето БМВ-то :)

Мнение от ElizabetS » 10 Ное 2011, 17:38

alx написа:и друго- вие нали знаете че раждането все още крие огромни рискове? какво очаквате? всяка майка да роди и да оцелее? такова животно в природата няма..

просто демонстритрам друга (малко студена, но абсолютно коректна) гледна точка.

Раждането ще крие рискове, според много фактори касаещи как е преминала бременността (има или няма проблеми) с тях. Естествено, че очаквам да родя и да дишам след раждането си. Няма по- хубаво от това да дадеш живот. Очаквам аз лично да роди и да Оцелее, защото от недоглеждане или от немърливост ги има тези малки случаи които си ни показал в дадената статистика. Но въпросът е: Защо трябва да ги има тези случаи? :shock:
I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 10 Ное 2011, 17:45

ineedmoney написа:
M2PR написа:Е, ако усложнението което си имала не е породено от 1вия екип, който е бил, значи си имала късмет да случиш на доктори в настроение! защото тези, които гледат на теб като банкомат понякога злоупотребяват с положението на родилките - когато нещата тръгнат на зле що пък да не измуфтят някой и друг лев, щом толкова ще се напъват?!

това беше най-малоумния пост който съм чел някога. Усложнението (в 99%), драга, е резултат от възможностите на организма на пациента, а не резултат от работата на лекаря (1%). Усложненията, особено при родилките са породени от различните физиологични данни на плода и майката (седалищно предлежание, увиване на пъпната връв, тесен таз на майката и хиляди други). Много често усложненията се развиват и следоперативно (следродово) като например оставяне на част от плацентата, инфектиране и ендометрит с/без сепсис. Такива усложнениия са очаквани, но не са резултат от немърливост на лекарския екип. Разбира се винаги има вероятността за това което казвате, но това вие няма как да го разберете от интервюто с роднините. Те винаги ще ви кажат че лекарите са виновни, защото търсят утеха в за наистина голямата загуба и това е нормално, всеки (и аз) бих реагирал така може би. Има или няма лекарска грешка, немърливост и т.н може да се докаже само от независима комисия от същите специалисти (в случая акушеро-гинеколози) :!:

Абе, шмульо, във всяка тема защитаваш докторското съсловие, всички разбрахме че учиш медицина, и всички разбрахме колко си съвестен, защото половината от колегите ти са заминали по чужбината а ти немил-недраг си остнал тук, браво, геройство! Сега слез малко на земята..

Само ще те питам ти случайно матка имаш ли!?
В гинекология практикувал ли си?! Дори на стаж бил ли си!?!?!?!?!? Абе изобщо в АГ някога влизал ли си!?!?!?!

Не ми обяснявай, че поста ми е малоумен, малоумен си ти да защитаваш очевидно виновните. Като беше толкова сигурен в процентите, които си назовал, тоя 1% какво... да го пренебрегнем ли?! Резултата от "работата на лекаря" е далеч над 1%..доста при това.

В заключение ще ти кажа, че твоите колеги залягат над учебниците вместо да се правят на форумни-докторчета-разбирачи, затова и те съветвам и ти да направиш същото, ако искаш да прокопсаш в областта.

А по повод на конкретния случай - дали не е лекарска грешка, след като организма й се бори близо 2 седмици... през тея 2 седмици, къде бяха тия, които защитаваш!? И защо я изписват от раз след 3 дни, и то с адски висока температура!!?
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 10 Ное 2011, 17:56

Колеги, няма смисъл да се карате :yes:
Аз отново ще ви призова, защото предното ми мнение не беше видяно заради караница.
Нека се съберем на 13.11. в 10ч. пред парламента ! Колкото повече, толкова по добре ! Предлагам който ще идва да се съберем някъде на удобно за вас място и да тръгнем. Понеже както знаете кола нямам (камо ли книжка) ако мога да използвам нечии превоз ще съм благодарен (не искам да звучи ни най-малко нахално), ако не с метрото :yes:
Моля който ще идва да ми цитира мнението и да дава предложения за събиране, защото неделя идва.
Поздрави !
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 10 Ное 2011, 18:27

M2PR написа:Абе, шмульо, във всяка тема защитаваш докторското съсловие, всички разбрахме че учиш медицина, и всички разбрахме колко си съвестен, защото половината от колегите ти са заминали по чужбината а ти немил-недраг си остнал тук, браво, геройство! Сега слез малко на земята..

аз все още съм тук защото не съм си завършил образованието още и колегите ми са си още с мен и учат. Каго завърша догодина, няма да съм та тия географски ширини както и целия випуск и не само от нашето МУ. Но мога да ти кажа че си уцелила едно: тези които са тук и практикуват наистина за мазохисто-герои
M2PR написа:Само ще те питам ти случайно матка имаш ли!?
В гинекология практикувал ли си?! Дори на стаж бил ли си!?!?!?!?!? Абе изобщо в АГ някога влизал ли си!?!?!?!

да и на 4-те въпроса. Даже в момента сме на АГ в Майчин дом.
M2PR написа:Не ми обяснявай, че поста ми е малоумен, малоумен си ти да защитаваш очевидно виновните. Като беше толкова сигурен в процентите, които си назовал, тоя 1% какво... да го пренебрегнем ли?! Резултата от "работата на лекаря" е далеч над 1%..доста при това.

не може да го пренебрегваш, но не можеш и да съдиш и обобщаваш по тоя начин!
M2PR написа:В заключение ще ти кажа, че твоите колеги залягат над учебниците вместо да се правят на форумни-докторчета-разбирачи, затова и те съветвам и ти да направиш същото, ако искаш да прокопсаш в областта.

ти си 2-ра след saleen, който също се притеснява кога уча и кога си почивам. Аре гледайте си вие работата, че май в работно време пишете, пък аз ще си гледам ученето става ли? Нямам нужда от съвети как да прокопсам в областа от човек нямащ нищо общо с нея. За медицината си имам кой да ме съветва[/quote]
M2PR написа:А по повод на конкретния случай - дали не е лекарска грешка, след като организма й се бори близо 2 седмици... през тея 2 седмици, къде бяха тия, които защитаваш!? И защо я изписват от раз след 3 дни, и то с адски висока температура!!?

ако искаш мога да ти обясня на лични какво представлява бременността за женския организъм, за акта на раждане и следродовия период, дори да си раждала мисля че пак съм по-наясно с нещата. Борбата на организма може да е много повече от 2 седмици и мога да ти гарантирам, че никой, ама наистина и най-калпавия, корумпиран и некадърен лекар няма да изпише пациент от отделението си с температура. Или ще го преведат някъде където могат да го лекуват адекватно или ще си свалят температурата и това ще го изпишат. Най-вече пък за родилки.
Айде със здраве и се придържай към добрия тон ако обичаш. Май в тая тема само ти не разбираш къде е проблема и се пениш.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от zazomazo » 10 Ное 2011, 18:36

:OT:
ineedmoney написа:...
M2PR написа:Само ще те питам ти случайно матка имаш ли!?

да и на 4-те въпроса. ...

Професия: телепат
Интереси: всякакви
Уеб-сайт:
Галерия: Покажи личния албум на ineedmoney
Кара: на фотосинтеза

кажи верно, че си хермафродит :shock:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: се

Мнение от Radinka » 10 Ное 2011, 18:59

втория мъж в България, който може да роди ! ( или първия, азис не е оповестил официално готова ли му е матката ) :bowdown:
never drive faster, than your guardian angel can !

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Ное 2011, 19:04

Stoevro's wife написа:Но въпросът е: Защо трябва да ги има тези случаи? :shock:

защото ако си гледала как става тая раОта... ум ще ти зайде колко неща се случват и какъв е шанса перфектната машина на майката природа да се строши на 100 места докато жабето се ражда (и след това)

риска е огромен. дори жена ми която е раждала във една от най-добрите клиники във америка (където случайни хора не раждат общо взето) и беше цялата в електроди и следяха всичко- и пак имаше усложнения и ситуацията "висеше" на два пъти. мога съвсем отговорно да ти кажа, че ако обслужването беше на по-ниско ниво можеше да имаме страшни проблеми. дали такова обслужване може да има навсякъде? просто няма начин как това да стане. в българия има един сериозен катскан във военна болница и точно един човек които може да го чете и за него се чака 2 месеца. катскан-а на които беше сложена жена ми докато раждаше показваше неща в реално време и клиниката имаше 6 такива.

много съвремени хора си мислят, че медицината е точна наука и всичко е ясно. и са искрено изненадани като се окаже, че много често дори със цялото познание и апаратура която имаме сме... гола вода и природата реди бесни задачки-закачки дори за най-елементарни неща.

ще ти дам един пример - имам приятел неврохирург. бях му на гости преди време и гледам една дебела книга "патология".. отварям и чета.. разни болести... ми за половината от тях пишеше, че не е ясно от какво се случват и много голяма част от тях нямаха конкретен метод на лекуване. викам си- тая книга е стара... гледам я- от 2008-ма.. прай си изводите.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1590 » 10 Ное 2011, 19:17

Задавате ли си въпроса, защо хората толкова лесно приемат факта, че става въпрос за лекарска грешка?
Може би защото личния опит на всеки един с нашата прекрасна система на здравеопазване му показва, че има безхаберие, некадърност, корумпиране, безнаказаност, липса на елементарни морални и професионални норми, независимо от официалните статистики и проверките на разните му комисии.
Много ми е интересно някой като ме убеждава да вярвам ,не на собствения си опит, а на неговите приказки и накрая ме изкара мен виновен, че не съм знаел, че не съм направил еди какво си и пр..
Добре дори и аз да не съм прав и да съм голям карък, а лекарите да са компетентни и отдадени на професията ,
катаджиите да са честни и винаги да действат законно,
съдебната система да е справедлива и ефективна,
защо тогава повечето хора в тази държава мислят и твърдят обратното ?
Наистина е време за протест!

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 10 Ное 2011, 19:29

ivan1590 написа:Задавате ли си въпроса, защо хората толкова лесно приемат факта, че става въпрос за лекарска грешка?
Може би защото личния опит на всеки един с нашата прекрасна система на здравеопазване му показва, че има безхаберие, некадърност, корумпиране, безнаказаност, липса на елементарни морални и професионални норми, независимо от официалните статистики и проверките на разните му комисии.
Много ми е интересно някой като ме убеждава да вярвам ,не на собствения си опит, а на неговите приказки и накрая ме изкара мен виновен, че не съм знаел, че не съм направил еди какво си и пр..
Добре дори и аз да не съм прав и да съм голям карък, а лекарите да са компетентни и отдадени на професията ,
катаджиите да са честни и винаги да действат законно,
съдебната система да е справедлива и ефективна,
защо тогава повечето хора в тази държава мислят и твърдят обратното ?
Наистина е време за протест!

:yes:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Ное 2011, 19:39

ivan1590 написа: защо тогава повечето хора в тази държава мислят и твърдят обратното ?

защото българина винаги преекспонира нещата. за това и отчасти сме на тоя хал.

а че проблеми има- има разбира се. но просто по някаква непонятна за мене причина не виждаме положителното. може просто да ни е навик формиран през вековете.
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1590 » 10 Ное 2011, 19:53

alx написа:защото българина винаги преекспонира нещата. за това и отчасти сме на тоя хал.

а че проблеми има- има разбира се. но просто по някаква непонятна за мене причина не виждаме положителното. може просто да ни е навик формиран през вековете.

Някак си не ми звучи убедително .Може би ако беше 81 година и не излизахме зад граница по можеше да приема такова обяснение.
Може би ако не бях стъпвал в поликлиника или в болница също можех да повярвам.
Но друго искам да попитам-ако твой близък по наяква причина смяташ , че е жертва на добрата според теб система как би потърсил възмездие и вярваш ли че в България можеш да го получиш.
Дано не ти се налага разбира се.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата