ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: E39 S62B50
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
~Мишо~ написа:Вероятно са чукали повдигачите (скапано масло) но с тези сравнения - кой знае...
п.с. Карбураторите не тракат,в тях се образува гориво-въздушната смес,не знам как си ги представяш...
Да маслото, не е хубаво ! Ясно за карбуратора.

Относно проблема с хидравликата, който не изчезна някой да има представа ?
Мерси
- DevilE30
- Потребител
-
- Кара: му се Е30
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Здравейте!
Е36, 2.8, сменени свещи, дебитомер от 2.8, спортен филтър, бензин 98 по принцип.. на ниски обороти прекъсва, от какво може да е това?
Мерси предварително и лека вечер !
Е36, 2.8, сменени свещи, дебитомер от 2.8, спортен филтър, бензин 98 по принцип.. на ниски обороти прекъсва, от какво може да е това?

Мерси предварително и лека вечер !

- ~Мишо~
- старши ентусиаст
-
- Кара: видимо доволен
- Мечтае да кара: само за удоволствие...
- Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко
Slu4ainiK написа:~Мишо~ написа:Вероятно са чукали повдигачите (скапано масло) но с тези сравнения - кой знае...
п.с. Карбураторите не тракат,в тях се образува гориво-въздушната смес,не знам как си ги представяш...
Да маслото, не е хубаво ! Ясно за карбуратора.![]()
Мерси
Като за начало смени маслото,то ще си покаже дали отиваш на помпа... гледа ли за течове от рейката и нивото?
- Вот такая жизнь, эх, несправедливая!... Я вам обещаю, проживу её красиво я!
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
Чукане в рейката - отстраняване
Семерина на коляновия вал (предна) - подмяна
Отстраняване теч на масло от филтърната кутия + смяна лагери на генератор
Стартер М43 малко снимки как излиза на светло...
Резервоар и бензиномери - общо устройство
- Slu4ainiK
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 320d '03
- Мечтае да кара: E39 S62B50
~Мишо~ написа:Slu4ainiK написа:~Мишо~ написа:Вероятно са чукали повдигачите (скапано масло) но с тези сравнения - кой знае...
Да маслото, не е хубаво ! Ясно за карбуратора.![]()
Мерси
Като за начало смени маслото,то ще си покаже дали отиваш на помпа... гледа ли за течове от рейката и нивото?
Течове нямам, днес всичко работи както си трябва. За смяна на масло или мога и с доливане да се размина ? Къде се намира казанчето за хидравличната течност ?
Мерси
- amadeusbg
- Потребител
-
- Кара: BMW e36 318is coupe
Здравейте,
има ли разлика в кардана при e36 318is и другите e36ци и съответно, ако може да ми кажете дали има нещо по - особено при свалянето му и съответно за какво трябва да се оглеждам в случай, че търся 2ра употреба и заслужава ли си? имате ли идея и какви парички са евентуално нови компоненти за смяна на кардан, или се сменя целия ?:) .. Колата ми тресе при 60км/ч и нагоре и видях в service manual-a на e36, че точно там може да е проблема.
Поздрави
има ли разлика в кардана при e36 318is и другите e36ци и съответно, ако може да ми кажете дали има нещо по - особено при свалянето му и съответно за какво трябва да се оглеждам в случай, че търся 2ра употреба и заслужава ли си? имате ли идея и какви парички са евентуално нови компоненти за смяна на кардан, или се сменя целия ?:) .. Колата ми тресе при 60км/ч и нагоре и видях в service manual-a на e36, че точно там може да е проблема.
Поздрави
- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
Погледни да не ти е скъсано гуменото каре на кардана
- Nikito_nn
- ентусиаст
-
- Кара: му се с шпер
amadeusbg написа:Здравейте,
Поздрави
Погледни си наистина първо гуменото каре и висящия лагер, много е вероятно тресенето да е от там, а ако са здрави има едно каре накрая на кардана което се води неразглобяемо и ако то е разбито ще трябва друг кардан. Мисля че на всички 4 цилиндрови (без компакт) са еднакви, а на 6 цилиндровите са по къси карданите.
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
Въпрос ?
Здравейте ! От скоро имам БМВ 316I . И искам да попитам на таблото точно под километража има една скала в зелено ,червено и жълто на квадратчета над нея пише INSPECTION понеже съм много любопитен някой може ли да ми каже за какво е 

- vaykisss
- младши ентусиаст
-
- Кара: e36 compact,96'индивидуъл
- Мечтае да кара: 6 serries
- Детайли за колата: монреалблауууу
и аз имам 2 вапроса;
1 на колата и праха седалките и нещо са намокрили ел стъклата някави идеи защото и 2те отказаха
2сутрин на студен старт гасне тряабва да загрее малко и няма проблем при следващо полене ,четох доста за този проблем но възможните причини са много а аз не съм фен на ,,проба грешка'',жокер не пуши но забелязах че асвалта под ауспуха е почернял леко не пипа масло повече от нормалното
мерси предварително
пс за проблем номер 2 чух че мн често не се хваща на диагностика,ако някои е имал същя дерт в пловдив да сподели каде го е отстранил
поздрави
1 на колата и праха седалките и нещо са намокрили ел стъклата някави идеи защото и 2те отказаха
2сутрин на студен старт гасне тряабва да загрее малко и няма проблем при следващо полене ,четох доста за този проблем но възможните причини са много а аз не съм фен на ,,проба грешка'',жокер не пуши но забелязах че асвалта под ауспуха е почернял леко не пипа масло повече от нормалното
мерси предварително
пс за проблем номер 2 чух че мн често не се хваща на диагностика,ако някои е имал същя дерт в пловдив да сподели каде го е отстранил
поздрави
- Liubomirski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320 coupe
- Мечтае да кара: Lancia Delta Integrale evo2
Re: Въпрос ?
Angelov91 написа:Здравейте ! От скоро имам БМВ 316I . И искам да попитам на таблото точно под километража има една скала в зелено ,червено и жълто на квадратчета над нея пише INSPECTION понеже съм много любопитен някой може ли да ми каже за какво е
Зелените и жълтите квадратчета ти "показват" кога трябва да си смениш маслото

- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
Имам едно спешно въпросче дали десен амортисиор ще стане за ляв знам че има разлика в стоиките за маркучетата но ми трябва само да прекарам едно БМВ от точка А до точка Б става на въпрос за е36 318ис
- Ba4oIlia
- младши ентусиаст
-
- Кара: E30&E36
DRIFT MASHINA написа:Имам едно спешно въпросче дали десен амортисиор ще стане за ляв знам че има разлика в стоиките за маркучетата но ми трябва само да прекарам едно БМВ от точка А до точка Б става на въпрос за е36 318ис
Няма проблем

- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
Мерси колега за бързия отговор спестими много главоболия
- Angelov91
- младши ентусиаст
-
- Кара: напред с вратите
- Мечтае да кара: M3
Нормално ли е колата ми да харчи 10 л. на 100 км градстко. Модел БМВ 316 I
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Angelov91 написа:Нормално ли е колата ми да харчи 10 л. на 100 км градстко. Модел БМВ 316 I
Да колега, с този разход, значи е в отлична кондиция мотора