Отново лекарска небрежност

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Re: Отново лекарска небрежност

Мнение от Bogat-Beden » 10 Ное 2011, 20:04

alx написа:
ivan1590 написа: защо тогава повечето хора в тази държава мислят и твърдят обратното ?

защото българина винаги преекспонира нещата. за това и отчасти сме на тоя хал.

а че проблеми има- има разбира се. но просто по някаква непонятна за мене причина не виждаме положителното. може просто да ни е навик формиран през вековете.

можеш да пренебрегнеш негативното и да видиш само положителното,ако става дума за икономикс, в медицината ако един лекар е добър и спаси живот,това означава ли ,че може да си позволи с цинизъм ,алчност,нехайство да утрепе друг??
И защо жена ти ражда в скъпа клиника в Америка,а не в Шейново ;) - не ме разбирай погрешно, нямам негативно отношение към групи/слоеве но в случая май "сит на гладен не вярва" :idea:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 10 Ное 2011, 20:18

alx ми се струва е бил и от двете страни на барикадата, т.е. знае и 2, знае и 200.
При това положение ми се струва много тъпо вместо да се доверим на личния му безпристрастен опит - да го гледаме на криво само щото бил сит, пък ние гладни.

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 10 Ное 2011, 20:49

Bogat-Beden написа:И защо жена ти ражда в скъпа клиника в Америка,а не в Шейново ;) - не ме разбирай погрешно, нямам негативно отношение към групи/слоеве но в случая май "сит на гладен не вярва" :idea:

ми тя може да ражда в америка, ама аз съм роден в шейново. недишащ, син на цвят и отказващ да диша. и първото нещо дето ми се е случило на тоя свят е било да ям бой барем се сетя как да тръгна да дишам. това как да го тълкувам? не смея.

друга ми беше мисълта - че особено при раждането винаги може да има усложнения. добави и човешкия фактор (защото докторите не са машини) и шанса нещата да се оакат е значителен... и едновремено с това- незначителен- от смърта на това момиче насам знаеш ли колко родилки са родили без да е имало проблеми? то е малко като летенето със самолет- чуваме от време на време как някой самолет паднал и загинали 200 човека. трагедия нали? съгласен. ама знаеш ли на всеки паднал колко "непаднали" има? само на едно голямо летище като кенеди кацат и излитат през 45 секунди... и въпреки това аз като летя със семейството си гледам да си избера най-евтините билети защото знам че може да падне самолета, ама шанса статистически е малък дори да летя със чехите които са последната дупка на международния кавал...

та... дали трябва да игнорираме смърта на едно младо момиче? не разбира се. ама айде без да грабваме вилите и факлите и да се опитваме да опожариме реалноста... ако толкова искате да помогнете- направете дарения за дето за развитие/образование или нещо такова.
алекс
трабант 601с
разни други возила

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 10 Ное 2011, 21:19

alx написа:...
Да, сигурно много родилки са родили безпроблемно там, а каква част от тях "доброволно" за избрали екип?(тоест платили са узаконения рекет) ,при положение,че са си плащали съвестно и редовно здравните осигуровки??
И да, лекарите не са виновни, че са масово лошо и унизително платени в БГ-а колко професии в БГ са платени достоийно?? И каква пък е вината на редовия гражданин,че е безкрайно неуредена и прогнила здравната и съдебната система??
Аз също ходя на лекар,и да -има страхотни такива, които се държат много човешки, обръщат ти внимание и дори минимален жест на благодарност се стесняват да вземат-слава Богу,че има такива !!
Но те са избрали по съвест да са такива-явно са родени и призвани..
Но има просто и безкрайно ал4ни "свине " в бели престилки..

(да ме прощават свинете)

P.S. Я кажи моля те в Америка няма ли нито един лекар в затвора или треперят от идеята ,че ще ги съди недоволен пациент и най-малкото няма да е лекар до края на живота си??
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E46 320d

Мнение от outworld » 10 Ное 2011, 23:16

Гледам, че много извъртяхте нещата. Искам само да ви кажа, че в Шейново, жените се питат по 1 път за екип и ако не искат, а те малко искат добре, ако ли не - НЕ СЕ ОТНАСЯТ КЪМ ТЯХ БЕЗХАБЕРНО :!:
Това са някакви митове, че ходят след теб и те навиват да си плащаш. Пак ви казвам, не си мислете, че който не си плати за екип се отнасят с него като втора ръка :nono: Говоря за Шейново, за другите АГ болници не знам от първа ръка :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 10 Ное 2011, 23:25

M2PR написа:Само ще те питам ти случайно матка имаш ли!?
кажи верно, че си хермафродит :shock:

:mhihi: извинявам се за недоразумението..прочел съм "майка" а не "матка" в контекста на писаниците ти съм предположил че си написала "ти майка имаш ли" щото нали тя е раждала...
ще те разочаровам не съм хермафродит :mhihi: :mhihi: :mhihi: ама добре се е получило поразчупихме темата :mrgreen:
ти само това ли разбра от целия ми пост дето толкова писах... :conf: прочети го пак игнорирайки грешката и се опитай да поразсъждаваш
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 11 Ное 2011, 10:47

alx написа:дали трябва да игнорираме смърта на едно младо момиче? не разбира се. ама айде без да грабваме вилите и факлите и да се опитваме да опожариме реалноста... ако толкова искате да помогнете- направете дарения за дето за развитие/образование или нещо такова.

:yes: Много мъдро, човешко, но най-вече реалистично! Особено в сравнение с това да идеш на площада да чоплиш семки и да освиркваш някой - и след като си излееш негативната енергия да се върнеш обратно вкъщи пред телевизора или всичко да си е постарому...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 11 Ное 2011, 11:31

flame написа: :yes: Много мъдро, човешко, но най-вече реалистично! Особено в сравнение с това да идеш на площада да чоплиш семки и да освиркваш някой - и след като си излееш негативната енергия да се върнеш обратно вкъщи пред телевизора или всичко да си е постарому...

Кое точно е реалистичното ?
Не излизаш на площада да помогнеш на детето или да си излееш негативната енергия, а излизаш да не се случи нещо подобно на твоите близки, да се обърне вниманието на обществото към проблемите, да се промени нещо.
Ако хората не излизаха още щяхме да сме във феодализма, където и сме в България.
За да се управляват хората безпроблемно и съответно да се запазва статуквото най-вече трябва да им се внуши, че :
1Управлението зависи от тях самите и каквото и да се случва те са виновни
2Те могат да влияят на управлението единствено и само чрез избори-през останалото време трябва да чакат и да търпят до нови избори
И ако тази схема се спази нищо не може да се промени в държавата.
Някой ще смени законите и ще направи живота ви по добър -вместо да подобри своя-
тогава явно сте избрали Исус Христос и дванадесетте апостоли начело на държавата.
Нас ни мачкат и държавата в лицето на нейните представители се отнася така както и позволяваме самите ние.
Стачкуват лекарите-ако никой не ги подкрепи-променя ли се нещо -Не
Идват нови избори -пак нищо и тогава точка едно -ми вие не сте гласували правилно , но на следващите избори ще си изберете друг и всичко ще е О.К
И така до безкрайност.
Ако не бяха излезли хората на улицата при Жан Виденов още щяхме да му сърбаме попарата.
Когато БСП искаха със закон да забранят стачките от Европа в прав текст им казаха че са луди и това не е демокрация, защото протестите и стачките са най-демократичното нещо.
Ако искаме да живеем в демократична държава трябва не веднъж на 4 -5 години да се сещаме за правото си на глас, а всекидневно да следим какво се случва и да използваме правото си да търсим сметка на виновните.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 11 Ное 2011, 11:49

ivan1590 написа:Кое точно е реалистичното ?
Не излизаш на площада да помогнеш на детето или да си излееш негативната енергия, а излизаш да не се случи нещо подобно на твоите близки, да се обърне вниманието на обществото към проблемите, да се промени нещо.

Реалистично е да НЕ си мислиш, че като излезеш на площада и край - повече лекарски грешки няма да има.
На детето ще помогнат не семките и дюдюканията, а каквото alx каза :idea:

ivan1590 написа:да се промени нещо

Добре, бе, бате, ти вярваш ли си, че като излезе една тълпа и каже "Искам това, това и това" - и то ще стане? Лозунги и скандирания "Не искаме лекарски грешки", "Искаме по-висок жизнен стандарт" и т.н. - то ако така ставаше, целият народ (че и от пограничните райони на съседните държави :mhihi: ) щеше да се изсипе на площада ;)

ivan1590 написа:Ако не бяха излезли хората на улицата при Жан Виденов още щяхме да му сърбаме попарата.
Когато БСП искаха със закон да забранят стачките от Европа в прав текст им казаха че са луди и това не е демокрация, защото протестите и стачките са най-демократичното нещо.
Ако искаме да живеем в демократична държава трябва не веднъж на 4 -5 години да се сещаме за правото си на глас, а всекидневно да следим какво се случва и да използваме правото си да търсим сметка на виновните.

:yes: Ама знаеш ли защо Жан падна - защото хората знаеха КОНКРЕТНО какво искаха - искаха оставка и предсрочни избори. Не искаха "Да живеем в един по-добър свят без комунизъм" и тем подобни красиво звучащи, но лишени от практически смисъл лозунги ;)

Напълно съм съгласен, че народът трябва да следи какво се случва и да взема активно участие! Но безидейно-семкаджийски призиви от сорта на "ХХХ вашта мама, окрадохте държавата" и "Всички мръсници в затвора" няма да допринесат с нищо. Трябват конкретни идеи (които някой трябва да измисли първо), зад които народът да застане. Аз лично не виждам нищо градивно в това да отида на площада и да скандирам "Не на лекарските грешки - виновните в затвора!", просто загуба на време...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1590 » 11 Ное 2011, 12:16

Положителния ефект е пораждане на нетърпимост в обществото към порочните практики в здравеопазването.И капка по капка вир, вир по вир язовир и т.н.
Все от някъде трябва да се тръгне.
Естествено че от един протест няма да се промени всичко, но не си прав че нищо няма да се промени.
Ако никой не излиза , не се говори, не се пише по темата -тогава нищо няма да се промени.
Кой чакаш да те организира с конкретни искания- някоя партия освободителка или някой месия.
Къде могат да възникнат конкретни искания, ако не именно сред група от хора на които им е писнало .
При колко правителства Киро циганина си живурка спокойно, а сега не може.
Виж какво става , когато народа излезе на улицата.
От вкъщи не можеш да промениш нищо.
Когато човек иска да направи нещо търси начини, когато не иска търси оправдания, а когато не иска другите да го направят го обявява за безсмислено и невъзможно.
Ти лично искаш ли нещо да се промени в държавата и какво точно правиш по въпроса?

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 11 Ное 2011, 13:43

ivan1590 написа:капка по капка вир, вир по вир язовир и т.н.
...
Ако никой не излиза , не се говори, не се пише по темата -тогава нищо няма да се промени.
...
От вкъщи не можеш да промениш нищо.
...
Когато човек иска да направи нещо търси начини, когато не иска търси оправдания

:yes: Така е, трябва активност!

ivan1590 написа:пораждане на нетърпимост в обществото към порочните практики в здравеопазването
...
Къде могат да възникнат конкретни искания, ако не именно сред група от хора на които им е писнало

Вярно е, че трябва да има нетърпимост, но една тълпа "граждани", на които им е писнало, ревяща да се бесят доктори и издигаща други такива мъдри и високоинтелектуални социални искания - просто не виждам с какво ще помогне, а дори обратното!

ivan1590 написа:Ти лично искаш ли нещо да се промени в държавата и какво точно правиш по въпроса?

Не, тук е самият рай на земята! Разбира се, че искам да се променят доста неща!
Аз лично като за начало си давам зор да работя, вместо да се чудя за кво да протестирам - а повече работа означава повече заетост и приходи в хазната.
Освен това на най-ниско ниво гледам какво може да се подобри - ако видя нещо нередно съобщавам, пускам жалба или просто говоря с някой, който може да промени нещата.
Мисля, че ако всеки започне да решава малките проблеми около себе си (вместо да вика "Абе, то цялата ни държава не е в ред, аз с тази дреболия да се занимавам?!") - тогава много повече проблеми ще се решат неусетно.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1590 » 11 Ное 2011, 14:15

Как работиш преценява работодателя ти и в зависимост от изпълнението на това за което сте се договорили и или те държи на работа или те освобождава.
Ако работиш за се беси в нормалното общество пазара и клиента те оценяват.
По -вече работа , означава по-вече приходи в хазната или по друг начин казано по-вече вода в пробитата кофа.
Жалби и сигнали имат смисъл , ако системата работи и нещо ще се случи.
Не случайно ни съветват да си оправим съдебната система за да сме нормална държава, защото именно съда е коректива и гаранта на обществото.
И понеже в България не работи трябва да се търсят други методи естествено в границите на демократичните практики.
Не става въпрос да се псува, пали и руши или за призиви към анархия.
Ако всички чистят боклука от улиците -ще е по чисто в някаква степен , но това няма да спре източването на пари от общината и далаверите на сметопочистващите фирми .
Когато някой взима пари от мен( за здравеопазване , за почистване и пр. ), аз имам правото да знам как се използват и да търся сметка , защото това се нарича справедливост.
Именно заради справедливостта трябва да направим нещо по-вече от това да си траем и да работим.
Аз да дам пари на детето на някой убит от чужда небрежност или нехайство не е справедливост , а милостиня.
Милостинята е хубаво нещо, но справедливостта трябва да е идеала на обществото и стремежа на хората.
В България не прието да се повдига много темата за справедливостта от политиците и управляващите, защото означава , че трябва да направят нещо и да се промени статуквото, а това никой от тях не го иска и се правят постъпки в тази посока само и единствено при крайно недоволство на обществото -пример Катуница.
Да може би трябва да се гледа и хубавото, но когато то е значително по малко от лошото някак си не привлича вниманието .
Ето малък пример как реагира обществото когато смята, че има несправедливост и ето защо там е демокрация, а тук феодализъм
http://www.sportal.bg/news.php?id=334438

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530iA Touring
Мечтае да кара: e3-е39
Детайли за колата: 2001

Мнение от dankata » 11 Ное 2011, 15:05

Даа, доста глупости се наговориха в тази тема. Има и адекватни мнения разбира се (визирам колегата над мен).
В крайна сметка става дума за лекарска небрежност и това, че трябва да се даде сигнал за нея. Мирният и цивилизован начин за това ще е в Неделя.
Който сметне за нужно ще дойде :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 11 Ное 2011, 16:00

С тоя протест "Не на лекарските грешки" ще постигнете точно обратния ефект на желаното. Щото ще излезе някои и ще каже нещо подобно:
flame написа: Тия касапи трябва вредни да ни плащат, че им ходим на прегледи!
Ееееееей, мафиоти с мафиоти такива!

Element написа:Лекарите масово са безумно некадърни и никой и нищо не може да ме убеди в обратното.

bum_bum написа:Все едно никой не знае каква стока са лекарите.

saleen написа:А докторята се отнасят към пациентите като към ходещи банкомати.

Doberman_vas написа:Вече трябва да се обесят 1, 2ма доктори с краката нагоре, на коня пред народното събрание.

Bogat-Beden написа:
saleen написа:Колега, ти кога четеш за изпити между впрочем? :mhihi:

е защо му е да учи

M2PR написа:...форумни-докторчета-разбирачи...

:paranoid:
.....................................................
dankata написа:В крайна сметка става дума за лекарска небрежност и това

ти си специалист патолог и на база аутопсия и разследване на случая ли стигна до такъв извод или просто така най-изнася :nono:
искам да завърша с едно много точно изказване на alx, не защото е така в конкретния случай, а защото е така по-принцип.
alx написа:много съвремени хора си мислят, че медицината е точна наука и всичко е ясно. и са искрено изненадани като се окаже, че много често дори със цялото познание и апаратура която имаме сме... гола вода и природата реди бесни задачки-закачки дори за най-елементарни неща.
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от ivan1590 » 11 Ное 2011, 17:14

Не става въпрос лекарите да вършат чудеса и никой не го очаква от тях.
Не става въпрос и да няма грешки, защото е човешко да се греши и всеки греши.
Става въпрос за отговорност.
Защото, ако убиеш някой по непредпазливост те разследват и те съдят по един начин .
Ако убиеш някой от нехайство и немарливост е редно да те съдят още по строго.
Не може всичко да минава под знаменателя така се случило и така му е било писано и медицината не точна наука.
Разбираш ли какво значи отговорност?
На никой не му изнася лекарите да са виновни, защото са лекари и няма нормален човек , който да не уважава тази професия, както и няма нормален човек , който да уважава мърльовци, корумпирана и аморална измет, която не си изпълнява задълженията и безнаказано си живурка, докато потърпевшите от работата им са в гроба.
Да протести трябва да има , за да се променят законите и изпълнението им , за да няма убийци на свобода.
И не медиите очернят докторите, защото хората сами се сблъскват с тази измет всекидневно и са лично потърпевши от нея.
ДА има добри доктори, но да попаднеш на тях е като да оцелееш при игра на руска рулетка-има шанс, но има шанс и за обратното.
Толкова е просто виновен -съд -затвор и не практикуваш по-вече и съответно не застрашаваш по вече човешки живот.
Ако някой има статистика за осъдени лекари в различните държави, нека да я покаже.
Сигурен съм че според нея нашите лекари ще са най-невинните- сигурно защото са най-добрите, но защо на Запад не им признават дипломите и не ги пускат да припарят до пациент, не мога да разбера.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата