Престрелка Мерцедес С срещу Е36

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Re: Престрелка Мерцедес С срещу Е36

Мнение от PIONEER » 11 Ное 2011, 17:31

Добре сте вие.Мен на 8ми ме изтряскаха и колата ми е тоталка...и това на паркинг пред голям магазин :mhihi: И най-лошото е,че зимата дойде,а кретам пеша :bcry:
Изображение
8.32

русата мафия!
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от Ronka » 11 Ное 2011, 17:51

PIONEER написа:Добре сте вие.Мен на 8ми ме изтряскаха и колата ми е тоталка...и това на паркинг пред голям магазин :mhihi: И най-лошото е,че зимата дойде,а кретам пеша :bcry:

:( Стига де ...

Иде ми да ги закОпам в дън земя с тея идиоти наоколо....колите :confused:
ИзображениеIs...

Много като тебе вече плакаха ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 11 Ное 2011, 17:53

Ronka написа:
PIONEER написа:Добре сте вие.Мен на 8ми ме изтряскаха и колата ми е тоталка...и това на паркинг пред голям магазин :mhihi: И най-лошото е,че зимата дойде,а кретам пеша :bcry:

:( Стига де ...

Иде ми да ги закОпам в дън земя с тея идиоти наоколо....колите :confused:

Мога да ти дам адрес ако искаш ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 11 Ное 2011, 17:57

Аз съм със смесени чувства.От една страна ми е кофти,че сега съм пешеходец,но от друга се радвам,че със спътничката ми сме добре, а и сега ще ми изплатят повече отколкото ми даваха за нея като я продавах в началото на годината :) Иначе беше читава колата ама на...такъв и бил късмета :confused:
Изображение
8.32

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 11 Ное 2011, 19:38

dimodi написа:Мен ме удари "джип" отзад преди година както си бях спрял кротко на светофара в един дъжд. "Джипът" беше новичко Сузуки Витара 2009 г. :lol: Ударът не беше особено лек и в първия момент си помислих "леле тоя ми отнесе половината кола". :) Слизам, гледам си Е46-цата - бронята отзад леко изкривена, багажника леко надран, но си се отваря и затваря без проблеми, нямаше и счупени стопове. Поглеждам "джипа" - счупени фарове, изкъртен радиатор, всякакви течности изтекоха и си остана там, а аз си карах моята кола без никакви грижи още две седмици докато ми дойде реда в сервиза. Та от джип до джип има разлика. :lol:

Един одеве с една 46-ца смирено отстъпи пред злия кораб :mhihi:
Тое ясно от 34 и 46 кое е по-здраво. Прочетох някъде, че тоя който удрял отзад, той поемал повече щети.И тука интересното ми е как аз като го ударих онзи отзад на мен ми нямаше нищо :dunno:
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 11 Ное 2011, 20:12

kemakozeE36 написа:...Тое ясно от 34 и 46 кое е по-здраво. Прочетох някъде, че тоя който удрял отзад, той поемал повече щети.И тука интересното ми е как аз като го ударих онзи отзад на мен ми нямаше нищо :dunno:

то е ясно кое е по-здраво- Е46, а не няк'ъв потъващ кораб на 20-на години ;) Дали ще се засегнеш ти или друг с Е34 не ме вълнува- това е положението колкото и да не ви харесва... Е46 е с 4 звезди на краш-тестовете, Е36 от 97-ма не стига и до 2 звезди, а Е34 изобщо не мерено щото е много старо... Ако вие мерите здравината по това колко малко са щетите по тенекиите сте в грешка- друго се гледа и мери, а задачата на тенекиите е да се смачкат ;)

И да, тоя отзад поема повечето щети при сравнително новите коли- брой го от Е46 насам... такава е идеята на колите просто... разбира се винаги може да си отзад и да нямаш много щети- то фактори има много, но принципното положение е "щом си отзад трошиш колата сериозно" ;)
При старите коли положението е по-друго- чети примера на Тошко... Нали няма да ми кажеш, че принципно Москвича е по-здрав от Е30 :?: От опит да ти кажа- Е30 е по-здраво... ама по принцип...
Изображение
Изображение

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 11 Ное 2011, 20:52

ms написа:
kemakozeE36 написа:...Тое ясно от 34 и 46 кое е по-здраво. Прочетох някъде, че тоя който удрял отзад, той поемал повече щети.И тука интересното ми е как аз като го ударих онзи отзад на мен ми нямаше нищо :dunno:

то е ясно кое е по-здраво- Е46, а не няк'ъв потъващ кораб на 20-на години ;) Дали ще се засегнеш ти или друг с Е34 не ме вълнува- това е положението колкото и да не ви харесва... Е46 е с 4 звезди на краш-тестовете, Е36 от 97-ма не стига и до 2 звезди, а Е34 изобщо не мерено щото е много старо... Ако вие мерите здравината по това колко малко са щетите по тенекиите сте в грешка- друго се гледа и мери, а задачата на тенекиите е да се смачкат ;)

И да, тоя отзад поема повечето щети при сравнително новите коли- брой го от Е46 насам... такава е идеята на колите просто... разбира се винаги може да си отзад и да нямаш много щети- то фактори има много, но принципното положение е "щом си отзад трошиш колата сериозно" ;)
При старите коли положението е по-друго- чети примера на Тошко... Нали няма да ми кажеш, че принципно Москвича е по-здрав от Е30 :?: От опит да ти кажа- Е30 е по-здраво... ама по принцип...

теб някой питал ли те е нещо? Не ама да се разпишеш и ти нали.А я кажи ти кое е по-здраво: твоя кенеф от инголщат или Газ М20 "Победа", която по една или друга причина е с 2 мм ламарини и тежи колкото три кенефа като твоя. И сега ще ми изчетеш литургия как тва е кола на 40+ години и не могла да бъде здрава щото тогава в СССР не са и чували щое то Краш тест и има ли почва във великия съюз :mhihi:
Някъде бях чел за Е46 и легендарните им дефекти в областта на купето и задния мост :mhihi:
1.Eла да видиш моя кораб колко е потънал и тогава да ми се пенявиш тука.
2.Е34 не е мерено не щото е старо.То е мерено някога, но това, че ти не си запознат(опа, изложих те ти трябва да знаеш всичко :mhihi: ) си е твой проблем. Ако Е46 беше толкова здрава кола, оня пръдльо щеше спокойно да си направи левия завой от крайна дясна лента и да се вреже във вратите на "кекавата" 34-ка :mhihi:
3.Ела заповядай да ми удариш москвича :mhihi:
оо забравих, той не е здрава кола щото е много стар и не му е правен краш тест :oops:
странно обаче защо такава мъничка руска колица тежи 1400кг и всички гъзарчета с нови лъскачки бягат от нея :mhihi:
и не, не се засягам защото тая кола съм я взел да я карам, не да ми е пред блока за хубост и съм я прежалил. И толкова коли е помляла и винаги е имала по-малко щети от ударения.Я да те питам с последния случай, понеже те виждам, че си учен човек :mhihi: вещ по всички въпроси пежо 206 отговаря ли на исискванията за безопастност като му се сгъват тенекиите? :mhihi:
Изображение
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: турбо бмв

Мнение от bum_bum » 11 Ное 2011, 21:04

Е.Димитров написа:
ms написа:
boksioraE39 написа:... Иначе забрави 3-чицата да носи повече на бой от меро.. ;)

при тоя тип удар (с ниска скорост в града) единственото което носи повече на бой от 3-ката е някой Хамър или БТР :mhihi: Новите коли са калпави просто, леко да ги удариш отпред и са тоталка заради няк'ви гадни деформационни зони- нещо което липсва в задната част на колите умишлено :winky:

Бе незнам,ама от личен опит мога да ти кажа че гранд чероки,5.9 с гриогард от пред + комбинация от заспиване на волана ,след среща с гоУф 3,задната гума в багажника беше станала на осмица,на черокито съвсем леко номера беше натиснат от гриогарда...
Не съм го карал аз,беше ми служебен,ама тоя ден карах друг човек и шефа беше зад волана,та заспал докато го карал...

Има голяма разлика при удар с натисната спирачка и удар без спирачен път. В единия случай задната кола се навежда яко напред заради по-силните предни спирачки и се надява с най-крехката си част точно в най-здравата на предната,а именно задната броня.
Като нямаш спирачен път се удряш директно броня в броня и щетите се разпределят що-годе по равно.
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 11 Ное 2011, 22:15

да, би трябвало да са по равно, ако отпред не бяха повечето скъпи неща в колата, а отзад само някаква резервна гума
тенекиите и гредите ги изключвам :mhihi:
иначе според мен е доста погрешно нещата да се разглеждат по принцип т.е. винаги ще има удари в които едната ще остане невредима, а другата по-смачкана, но това нищо не гарантира за следващата катастрофа. Нито пък прави едната кола по-сигурна за шофьора

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 12 Ное 2011, 11:44

е точо поради тази причина на следващата ми кола ще си сложа отзад теглич ака.пернишки парктроник :twisted: до сега 2 пъти просто саме почуквали отзад на светофар,но нищо сериозно даже и 2та пъти въобще не слезнах да видя дали има демиджи,просто едно ТУП,но с теглича ще е различно :mrgreen: аман от заспали овце

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 12 Ное 2011, 12:09

kiko написа:е точо поради тази причина на следващата ми кола ще си сложа отзад теглич ака.пернишки парктроник :twisted: до сега 2 пъти просто саме почуквали отзад на светофар,но нищо сериозно даже и 2та пъти въобще не слезнах да видя дали има демиджи,просто едно ТУП,но с теглича ще е различно :mrgreen: аман от заспали овце

Аз пЪ ше си сложа ролбари да мога да чукам ефективно ... и отпред и отзад :mrgreen:
ИзображениеIs...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 12 Ное 2011, 13:19

Ronka написа:
kiko написа:е точо поради тази причина на следващата ми кола ще си сложа отзад теглич ака.пернишки парктроник :twisted: до сега 2 пъти просто саме почуквали отзад на светофар,но нищо сериозно даже и 2та пъти въобще не слезнах да видя дали има демиджи,просто едно ТУП,но с теглича ще е различно :mrgreen: аман от заспали овце

Аз пЪ ше си сложа ролбари да мога да чукам ефективно ... и отпред и отзад :mrgreen:

Да не се наденеш на некой с теглич :mhihi:

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 12 Ное 2011, 13:48

Е.Димитров написа:
Ronka написа:

Немой ма уплашиш :mrgreen:

пс.Да не съм оф, единствения удар,който съм 'преживявала' беше с боклукджийски камион :paranoid: :kuku: :mhihi:
ИзображениеIs...

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 12 Ное 2011, 20:19

Ronka написа:
Е.Димитров написа:
Ronka написа:

Немой ма уплашиш :mrgreen:

пс.Да не съм оф, единствения удар,който съм 'преживявала' беше с боклукджийски камион :paranoid: :kuku: :mhihi:

Викаш не се плашиш от тегличи
Изображение

русата мафия!
Аватар

Мнение от Ronka » 12 Ное 2011, 20:48

ceco-stz написа:Викаш не се плашиш от тегличи

Един теглич кола не прави :mrgreen:
ИзображениеIs...