Колко от вас свалиха афтърмаркет ксенона?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i

Re: Колко от вас свалиха афтърмаркет ксенона?

Мнение от Joro_Paveto » 12 Ное 2011, 11:34

Преди два дни взех от Метро Night breaker PLUS за 16.70лв/бр. На първо четене светеше много добре - малко по-надалеч, обаче страничната осветеност за пешеходци няма нищо общо с тази на ксенона. Малко труден е и психическия преход от бялата светлина към жълтата. На осветен булевард все едно си с изключени светлини заради сливането с уличното осветление.
Да подчертая дебело: НЕ ОТ СТРАХ махнах кснона - мен родната полиция ме пази и ме е отгледала :mhihi:
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 12 Ное 2011, 12:50

BMW///M-ma6inata написа:Аха, да разбирам, че трябва да си купя очила за да могат хората със ксенон на обикновен рефлектор да си го карат така ли?

явно не ме разбра добре, тук има хора който просто си хейтват и тролят като. ЗА - да се глобяват и спират от движение всички рефлектори с ксенон, ЗА - да се глобяват и спират от движение всички с нерегулирани фарове, но съм против това останалите да се слагат под общ знаменател, ако наистина ти пречи регулираната силна светлина или просто силна светлина значи явно имаш някакъв проблем с очите та очен лекар и решаваш проблема - говоря принципно не визирам теб
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 12 Ное 2011, 13:12

vanko242 написа:
steeN написа:аз не съмнявам, че винаги ще има хора, на които им се струват някакви работи. като гледам колко сте с куршки с цветна температура 6000к. повече от 4000к не само, че не е необходимо, а ми и свети по-малко на пътя и просто синее за гъзария :)

:clap: :clap: :clap:

компромиса е 5000К, винаги съм карал с 5к на лупи и никога не са ми присветквали

6000К - светлината е по-слаба и леко заслепява, но не е фатално, но пък е по-красиво :dunno:
4000/300К - т.е. заводския ксенон жълтее, но пък светлината е най-НЕдразнеща за окото на отсрещните и шофьора

п.с. в момента съм с рефлектор и не съм си сложил ксенон, няма и да си сложа, но в момента в който мина на лупи, това ще е задължително

п.п.с. полицаите в малките градове явно не са виждали уред за измерване на светлината и няма да е лошо да се снабдят с такива!!!!! :paranoid:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 12 Ное 2011, 13:21

Аз си карам на Бош с рефлектор 12000к китаец, полицаите даже им се радват последно като ме спряха за проверка ме пита единия от къде да си вземе такива "шарени светещи силно" :mhihi: ! Иначе обмислям да си взема някакви афтермаркет фарове с лупи, оказа се че inpro са почти невъзможни за намиране, сега гледам едни ФК, вече взех крушки 4300к, че моите фарове сега са настроени и свалени ниско долу и нямам никаква ползва от това че съм с ксенон, никаква видимост! Лично дадох на един приятел да кара и аз с неговата да проверя дали заслепява и няма такова нещо!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F15 X5; F10 M5 Stage 2

Мнение от b2 » 12 Ное 2011, 13:36

Аз съм с оригинални hella facelift e39 фарове нексенонови с китаец 6000. Те са си с лупи. Определено никой не заслепявам ама и аз нищо не виждам. Мислех да ги махам, но си полирах и регулирах фаровете и резултата е много добър. Сега светят доста добре с ясно разграничение между светлата и тъмната част абе като нова кола с фабричен ксенон, но само когаго е пълен мрак. Колкото и слаба друга осветеност да има и все едно съм спрял фаровете. Особено от уличното осветление жълтата светлина все едно спира моята. Някой имал ли е такъв проблем? Дали да пробвам с 4300к или да слагам нормални крушки? Има ли смисъл да сменям и баластите или само крушки? Баластите са на 3г крушките на 1.
Dark Side of the Force is а pathway to many abilities some considered to be unnatural.

Аватар
Кара: Капак от Е32 на тавана на 34-ката
Мечтае да кара: ЗиЛ-157; АН-12
Детайли за колата: Бяла и стара

Мнение от kemakozeE36 » 12 Ное 2011, 15:37

Слагайте ней-жълтите крушки като на GT класиките и на ладите 1500 и си карайте спокойно :mhihi:
Изображение
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 12 Ное 2011, 15:59

steeN написа:аз не съмнявам, че винаги ще има хора, на които им се струват някакви работи. като гледам колко сте с куршки с цветна температура 6000к. повече от 4000к не само, че не е необходимо, а ми и свети по-малко на пътя и просто синее за гъзария :)

Прав си, че колкото повече се вдигат келвините, светлинния поток намалява, но разлика при 4300, 5000, 6000 К, може да видиш само в цвета. С просто око не можеш да видиш разликата в осветеността.

А колегите, които все още си вярват, че с ксенон на рефлектор (допълнително монтиран), дали регулиран или не заслепяват. Нека изгледат видеото.

Illegal HID Convesion Kits Explained

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Мнение от vicho » 12 Ное 2011, 16:11

Club BMW написа:Прав си, че колкото повече се вдигат келвините, светлинния поток намалява, но разлика при 4300, 5000, 6000 К, може да видиш само в цвета. С просто око не можеш да видиш разликата в осветеността.

пълни глупости, 6000К е синя светлина по пътя, докато 5000К е бяла, а 4300 е бяло/жълта

ако си карал различни коли и твърдиш, че са еднакви, иди на очен лекар :yes:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 12 Ное 2011, 16:22

Да спират и глобяват всички, които са с ксенон на рефлекторен фар. Това е едно от нещата, които най-много мразя на пътя.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Club BMW » 12 Ное 2011, 16:28

vicho написа:
Club BMW написа:Прав си, че колкото повече се вдигат келвините, светлинния поток намалява, но разлика при 4300, 5000, 6000 К, може да видиш само в цвета. С просто око не можеш да видиш разликата в осветеността.

пълни глупости, 6000К е синя светлина по пътя, докато 5000К е бяла, а 4300 е бяло/жълта

ако си карал различни коли и твърдиш, че са еднакви, иди на очен лекар :yes:

Аз съм написал, че разликата в цвета се вижда. Просто разликата в светлинния поток при 4300, 5000, 6000К, е толкова малка, че по скоро е въпрос на вкус за цвета, отколкото да ми говориш, че ще има страхотна разлика в осветеността.

Ако почетеш малко, може и да схванеш какво искам да ти кажа :wave:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 12 Ное 2011, 16:31

Като са оригинал, че и с лупа,че и с пръскалки, че и с нивомат.... нещо ги апе кучето :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 12 Ное 2011, 17:09

Illegal HID Convesion Kits Explained[/quote]

Този клип трява да го изгледат повече хора, за да схванат че да караш със ксенон на рефлектор е доста дразнещо и опасно за останалите участници в движението. Аз за такива съм измислил лек, сега ще си монтирам ксенон и на вътрешния фар, и при заслепяване пускам направо три-ксенона, та дано се замисли защо по дяволите тоя ми опърли веждите.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530d touring

Мнение от cucko » 12 Ное 2011, 18:06

kronos написа:
Този клип трява да го изгледат повече хора, за да схванат че да караш със ксенон на рефлектор е доста дразнещо и опасно за останалите участници в движението. Аз за такива съм измислил лек, сега ще си монтирам ксенон и на вътрешния фар, и при заслепяване пускам направо три-ксенона, та дано се замисли защо по дяволите тоя ми опърли веждите.

От толкова ниско хич не се опитвай, че нищо чудно да се окаже някой ТИР на среща ти и да пусне не ксенона а прожектори над кабинката.... :mrgreen:

Те като блестят на късите му като дълги-кво да си ги загаси ли искаш?! :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 12 Ное 2011, 18:15

Даже мисля на е60-то да му махна фабричния ксенон ,че да не заслепявам коУегите. Мисля да му сложа едни жълти крушки за мъгла :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E61 07'
Мечтае да кара: самолет

Мнение от aston_mm » 12 Ное 2011, 22:02

Аз пък не съм почитател на ксенона, фаровете на колата си ми светят доволно, може би преди вземане на решение да се слага ксенон, би трябвало да се погледнат фаровете, рефлекторите в какво състояние са. Дали никела не е паднал и т.н. Шофирал съм с ксенонови светлини, ако не е оргинален и с лупа, не става, светлината се разсейва гадно, и ако са с по-висока стойност примерно 6 000 К на дъжд си е кьорава работа.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата