525Д предърпване
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
			27 мнения
			 • Страница 2 от 2 • 1, 2

Re: 525Д предърпване
Същия проблем  
  Между 80 и 110km/h при леко натистнат педал (колкото да поддържа скоростта примерно) започва да "прекъсва" (тресе) и страшно много изнервя  
  Но при мен не мисля, че е от дебитомера  

Между 80 и 110km/h при леко натистнат педал (колкото да поддържа скоростта примерно) започва да "прекъсва" (тресе) и страшно много изнервя  enjoy life and drink cold beer
Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

Политиката у нас е по-страшна от организираната престъпност

- s.nikov
 - кандидат ентусиаст
 - 

- Кара: E39 - М57 - 01'
 - Мечтае да кара: Shelby GT500 - 67'

doomy525 написа:Същия проблемМежду 80 и 110km/h при леко натистнат педал (колкото да поддържа скоростта примерно) започва да "прекъсва" (тресе) и страшно много изнервя
Но при мен не мисля, че е от дебитомера
![]()
Колега каде се намира дебитомера? Мисля да го извадя и да го напръскам с почистващите шпрейове, дали ще има разлика?
- Alexi
 - старши ентусиаст
 - 

- Кара: буретата да пресъхват

щом не знаеш дори къде се намира не се прави на майстор да го чистиш .. предърпването може да е от много неща - дюзи ,ЕГР ,дебитомер ,кофти нафта ,задръстен горивен филтър ...

По скоро дюзи...2000 оборота идва почти всичкия въртящ момент, респектиращо количеството впръскана нафта рязко трябва да се увеличи, и тогава просто някоя проблемна дюза не се справя и става това предърпване...

- sixkiller_89
 - Потребител
 - 

- Кара: 525d
 - Мечтае да кара: m5

колега 525Д рачка , махнал сам катализатори , махнал сам АГР клапан , предрапва не винаги , но междо 1500-2000 оборота , след мноо ровене разпбрахме че е геометрия на турбо, когато е студена , го правеше наи често . Поздрави

колеги да питам колата запо4на да отнема газта и да светва лампата за подгриаване каво може да е

- security_g
 - Потребител
 - 

- Кара: 320 GT XD
 - Детайли за колата: 320 GT XD 2015г

Здр колеги и аз имам същия проблем ! При постоянно подаване на газта предърпва много яко. Направих диагностика не излизат никакви грешки.Смених- горивен филтър , бензиностанцията от (ромпетрол на ОМВ ) , почистен е АГР-ра , Дюзите са в норма . От някои помпа може ли да го прави ?  колата е бмв 530 д 2002 год.

- RhythmiX
 - кандидат ентусиаст
 - 

- Кара: е39 525d '02г.
 - Мечтае да кара: S65 AMG

И аз съм със същия проблем. 
Гледаха всичко и казаха,че дебитомера е наред,турбото също,дюзите не съм проверявал.
нямам катализатори,филтъра за картерни газове е сменен преди 15хил. км.
С ръчна скоростна кутия съм.
При мен това придърпване не винаги го има..
под 2000 об./мин. ми се струва тромава колата,не знам аз ли си внушавам или е нормално за тази кола.
Преди това имах Ауди А4 1.9тди 110к.с. + чип и имам чувството,че по-бързо ускоряваше до 100-120км/ч.
BMW-то започва да върви,както трябва чак след 2000-2300об./мин.
Направило ми е впечатление,че претриса точно преди да започне да ускорява,както трябва.
Като я смачкам си хвърля черен дим,тия дни смятам да сменя вакуум маркучите на турбото,пак знае ли човек може да има лек пробив някъде.
Някой знае ли кои маркучи най-често сдават багажа при този мотор ?
С дюзите как стоят нещата ? Някой от колегите с подобен проблем проверявал ли ги е ?
Логично е и заради тях да се получава това претрисане.
Омръзна ми вече да давам грешни пари за диагностика и все да чувам "всичко ти е наред,няма никакъв проблем,освен една изгоряла свещ!"
Да ама НЕ! щом претриса и е тромава преди да качи обороти значи има нещо.

Гледаха всичко и казаха,че дебитомера е наред,турбото също,дюзите не съм проверявал.
нямам катализатори,филтъра за картерни газове е сменен преди 15хил. км.
С ръчна скоростна кутия съм.
При мен това придърпване не винаги го има..
под 2000 об./мин. ми се струва тромава колата,не знам аз ли си внушавам или е нормално за тази кола.
Преди това имах Ауди А4 1.9тди 110к.с. + чип и имам чувството,че по-бързо ускоряваше до 100-120км/ч.
BMW-то започва да върви,както трябва чак след 2000-2300об./мин.
Направило ми е впечатление,че претриса точно преди да започне да ускорява,както трябва.
Като я смачкам си хвърля черен дим,тия дни смятам да сменя вакуум маркучите на турбото,пак знае ли човек може да има лек пробив някъде.
Някой знае ли кои маркучи най-често сдават багажа при този мотор ?
С дюзите как стоят нещата ? Някой от колегите с подобен проблем проверявал ли ги е ?
Логично е и заради тях да се получава това претрисане.
Омръзна ми вече да давам грешни пари за диагностика и все да чувам "всичко ти е наред,няма никакъв проблем,освен една изгоряла свещ!"
Да ама НЕ! щом претриса и е тромава преди да качи обороти значи има нещо.
колега може да не ти стига гориво казаха ми че има някаква помпа която им е проблем на тея е39ки и след време се ебава засмуква пр някво количество нафта и тогава върви и има забавяне докато пак засмуче и от там ти идва загубата на мощност намира се някаде от долу зад шофиорската седалка г/д

- advokata25
 - кандидат ентусиаст
 - 

- Кара: Е39/525DA/03

Колеги,аз имам същия проблем. Като тръгна да ускорявам някъде към 80, 90 и 100 почва да ми придърпва. Все едно пуслира нервно аквоа и адски дразнещо. Аз съм с автомат и ме притеснява да не е от него.

- Z3Ro*
 - старши ентусиаст
 - 

- Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
 - Мечтае да кара: Murcielago SV

Опитай да задържиш постоянна газ на около 90-100 - ако оборотите ти започнат да играят, както си с постоянна газ при тази скорост на движение, е много вероятно да имаш проблем с автомата... 

- GTI driver
 - кандидат ентусиаст
 - 

- Кара: e39

И при мен го има това леко придърпване около 1800 оборота при плавно ускоряване. Колата е 525д ръчна ск. кутия. 
Някой да има решение по въпроса?

Някой да има решение по въпроса?
			27 мнения
			 • Страница 2 от 2 • 1, 2