Колко от вас свалиха афтърмаркет ксенона?
Модератор: Общи модератори
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
Re: Колко от вас свалиха афтърмаркет ксенона?
аха, а дупките на пътя, изтритата маркировка, кривите мантинели, скритите знаци, неосветените пешеходни пътеки, загиналите на пътя, пияните шофери http://news.ibox.bg/news/id_235902505 , колите със стопове и мигачи пълни с вода и кал, рацерите по улиците http://www.bulphoto.com/events/26694/ а мангалите с каруците, а пешеходците навсякъде, а наспрелите коли, а пуснатите на свобода килъри с коли на пътя с дела за убииство на по 5 човека от катастрофи, а мотористите с 300 км/ч, а цените на бензина...
ксеноните да са ви проблема... едно нещо ще има дето да помогне на видимостта на пътя и ще се напиказват купища глупости за психиране на народа... ей са след време като всички ни засиялт към техно тест ще разберете защо е цялата работа... после ще има ааа 17-ки, окачване, гърнета ала бала....$$$$$$
Тъп смотан народ сме си и докато е така и всеки гледа да терикатее или интригантсва вместо да работи и да гради нещо позитивно Пари няма да има и вместо да караме нови коли или поне да си живеем живота спокойно ще има малоумщини като тая с фаровете...
ксеноните да са ви проблема... едно нещо ще има дето да помогне на видимостта на пътя и ще се напиказват купища глупости за психиране на народа... ей са след време като всички ни засиялт към техно тест ще разберете защо е цялата работа... после ще има ааа 17-ки, окачване, гърнета ала бала....$$$$$$
Тъп смотан народ сме си и докато е така и всеки гледа да терикатее или интригантсва вместо да работи и да гради нещо позитивно Пари няма да има и вместо да караме нови коли или поне да си живеем живота спокойно ще има малоумщини като тая с фаровете...
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
От 4 години с bosch без лупи свети си доволно фара и не съм му слагал ксенон. Само 1 път му сложих крушки на GE некви по-бели уж имаше така малко ефект ама те изгоряха сед 1 година и си сложих стандартни, че тия бяха по 25лв 

Burningparis написа:аха, а дупките на пътя, изтритата маркировка, кривите мантинели, скритите знаци, неосветените пешеходни пътеки, загиналите на пътя, пияните шофери http://news.ibox.bg/news/id_235902505 , колите със стопове и мигачи пълни с вода и кал, рацерите по улиците http://www.bulphoto.com/events/26694/ а мангалите с каруците, а пешеходците навсякъде, а наспрелите коли, а пуснатите на свобода килъри с коли на пътя с дела за убииство на по 5 човека от катастрофи, а мотористите с 300 км/ч, а цените на бензина...
Не разбирам защо когато започне да се работи по даден проблем, винаги ще се намери човек, който да мрънка как имало други проблеми (които нямат НИЩО общо с този)!? На всички ни е ясно, че съществуват други проблеми, но това значи ли, че тези трябва да се оставят? о.0. Говори се за бездомните кучета и отдолу се изредили сто човека да разправят колко било тежко положението за хората. Хубаво и какво? Съгласих се, но нали си има институции за едните неща и институции за другите? Трябва ли никой да не пипа кучетата, щото за хората е зле? Та и тук така.
И изобщо не е малоумщина това. На мен ми омръзна идиоти с нерегулирани измислени ксенони да ме заслепяват и да не виждам нищо заради тях. Най-малкото това създава предпоставки за ПТП.
- spacepl
- старши ентусиаст
-
- Кара: E60 530D F07 530D
- Мечтае да кара: и да не приближава сервиза :)
- Детайли за колата: трошляче някакво :)
Абе те нали виждат дупките, ти че не виждаш пътя си е твой проблем 

- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
Element написа:Burningparis написа:аха, а дупките на пътя, изтритата маркировка, кривите мантинели, скритите знаци, неосветените пешеходни пътеки, загиналите на пътя, пияните шофери http://news.ibox.bg/news/id_235902505 , колите със стопове и мигачи пълни с вода и кал, рацерите по улиците http://www.bulphoto.com/events/26694/ а мангалите с каруците, а пешеходците навсякъде, а наспрелите коли, а пуснатите на свобода килъри с коли на пътя с дела за убииство на по 5 човека от катастрофи, а мотористите с 300 км/ч, а цените на бензина...
Не разбирам защо когато започне да се работи по даден проблем, винаги ще се намери човек, който да мрънка как имало други проблеми (които нямат НИЩО общо с този)!? На всички ни е ясно, че съществуват други проблеми, но това значи ли, че тези трябва да се оставят? о.0. Говори се за бездомните кучета и отдолу се изредили сто човека да разправят колко било тежко положението за хората. Хубаво и какво? Съгласих се, но нали си има институции за едните неща и институции за другите? Трябва ли никой да не пипа кучетата, щото за хората е зле? Та и тук така.
И изобщо не е малоумщина това. На мен ми омръзна идиоти с нерегулирани измислени ксенони да ме заслепяват и да не виждам нищо заради тях. Най-малкото това създава предпоставки за ПТП.
Мрънкане ли ?
Презумпцията Колега е, че да, НЕРЕГУЛИРАНИТЕ ФАРОВЕ СА ПРОБЛЕМ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА КСЕНОНОВИ, ХАЛОГЕННИ, КУУЛ БЛУ, ФАБРИЧНИ ИЛИ НЕ!!! това е проблем но НЕ толкова съществен, ЧЕ ДА ПОБЪРКВАТ ХОРАТА С НЕГО, особено на фона на всички останали проблеми свързани с пътната обстановка. ТРЯБВА ДА СЕ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМИТЕ ТАКА, ЧЕ КОГАТО ПОСТАВИШ ХОРАТА ПРЕД ИЗИСКВАНЕ И ЗАДЪЛЖАВАШ ДА ДАВАШ И РЕШЕНИЕ !!! НАПРИМЕР - ЕТО ВИ ХУБАВИ ПЪТИЩА С МАРКИРОВКА О СВЕТЛИНА, РЕГУЛИРАЙТЕ СИ ФАРОВЕТЕ СПОРЕД ИЗИСКВАНИЯТА НА ЗАКОНА!
На база на какво ще ме спират от движение? Закон, който забранява ксенона ли ? Кой е? Къде е обнародван ? Или Полисмените вече са сертифицирани технически лица и познават фаровете????? Вървят си двама пешаци и ме спират и к'во??? Гошо видел, че светим у бело и казал на Вуте, че съм со ксенону???? WTF
Ти колко катастрофи си чул да има заради заслепени от Ксенон ????? Защото аз знам поне няколко заради дупки, липса на маркировка, пияни шофери, КУЧЕТА на пътя, технически неизправни автомобили и тн!!!
Също така познавам и много хора, които идват и казавт "Добре, че е ксенона, защото нищо не виждам с обикновени фарове, имам проблем с очите!" те са много по-опасни ако не видят дете на пешеходната пътека отколкото заслепявайки някого извън града.... още нямаше ксенони когато нон стоп ни заслепяваха по пътищата...
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
тия дето имат проблеми с очите, трябва да носят очила или да не карат.
боли ме фара (играта на думи е умишлена) за тях
всеки път се търсят някакви абсурдни извинения за елементарни правила.
вместо да настоявате примено в шофьорската книжка да се впише нещо за водачите, които имат нужда от очила и да има някъф контрол... дай да ги оставим да заслепяват другите. гениално
боли ме фара (играта на думи е умишлена) за тях

вместо да настоявате примено в шофьорската книжка да се впише нещо за водачите, които имат нужда от очила и да има някъф контрол... дай да ги оставим да заслепяват другите. гениално

Последна промяна steeN на 14 Ное 2011, 15:10, променена общо 1 път
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Burningparis написа:Element написа:Burningparis написа:аха, а дупките на пътя, изтритата маркировка, кривите мантинели, скритите знаци, неосветените пешеходни пътеки, загиналите на пътя, пияните шофери http://news.ibox.bg/news/id_235902505 , колите със стопове и мигачи пълни с вода и кал, рацерите по улиците http://www.bulphoto.com/events/26694/ а мангалите с каруците, а пешеходците навсякъде, а наспрелите коли, а пуснатите на свобода килъри с коли на пътя с дела за убииство на по 5 човека от катастрофи, а мотористите с 300 км/ч, а цените на бензина...
Мрънкане ли ?
Презумпцията Колега е, че да, НЕРЕГУЛИРАНИТЕ ФАРОВЕ СА ПРОБЛЕМ, НЕЗАВИСИМО ДАЛИ СА КСЕНОНОВИ, ХАЛОГЕННИ, КУУЛ БЛУ, ФАБРИЧНИ ИЛИ НЕ!!! това е проблем но НЕ толкова съществен, ЧЕ ДА ПОБЪРКВАТ ХОРАТА С НЕГО, особено на фона на всички останали проблеми свързани с пътната обстановка. ТРЯБВА ДА СЕ РЕШАВАТ ПРОБЛЕМИТЕ ТАКА, ЧЕ КОГАТО ПОСТАВИШ ХОРАТА ПРЕД ИЗИСКВАНЕ И ЗАДЪЛЖАВАШ ДА ДАВАШ И РЕШЕНИЕ !!! НАПРИМЕР - ЕТО ВИ ХУБАВИ ПЪТИЩА С МАРКИРОВКА О СВЕТЛИНА, РЕГУЛИРАЙТЕ СИ ФАРОВЕТЕ СПОРЕД ИЗИСКВАНИЯТА НА ЗАКОНА!
На база на какво ще ме спират от движение? Закон, който забранява ксенона ли ? Кой е? Къде е обнародван ? Или Полисмените вече са сертифицирани технически лица и познават фаровете????? Вървят си двама пешаци и ме спират и к'во??? Гошо видел, че светим у бело и казал на Вуте, че съм со ксенону???? WTF
Ти колко катастрофи си чул да има заради заслепени от Ксенон ????? Защото аз знам поне няколко заради дупки, липса на маркировка, пияни шофери, КУЧЕТА на пътя, технически неизправни автомобили и тн!!!
Също така познавам и много хора, които идват и казавт "Добре, че е ксенона, защото нищо не виждам с обикновени фарове, имам проблем с очите!" те са много по-опасни ако не видят дете на пешеходната пътека отколкото заслепявайки някого извън града.... още нямаше ксенони когато нон стоп ни заслепяваха по пътищата...

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
Burningparis написа:...знам поне няколко заради дупки, липса на маркировка...
Докато не видя протокол с написано "ПТП-то е причинено от дупка/неравност на пътя и/или липса на маркировка" горното НЕ го вярвам... В някоя бяла държава сигурно го пишат това, тук се пише "несъобразена скорост"

- Elesar74
- старши ентусиаст
-
- Кара: Долното
- Детайли за колата: Toyota Yaris D4D 2015.
Не мога да разбера едно нещо. Когато държавата не прави пътища, я псуваме. Когато иска да наложи карането с подходящи светлини, пак. В крайна сметка, какво искаме? Искаме ли TUV като в Германия и истински технически преглед? А германските данъци? Защото това е реда. Вместо да сме благодарни за лабавата процедура тук и за хилядите начини по които можеш да минеш метър, все има за какво да се мрънка. Еми не го разбирам. Имаме най-ниските данъци в ЕС, имаме много лабава адимистърация на всички нива, от какво се оплакваме? Даваме подкупи на полицаи и ни се разминават актовете, къде го има това по света, може би в Никарагуа или Мозамбик? Дупките, та дупките. И като оправят сичките пътища и сички ще се качим на 19-20-ки джанти? Друг път. И тогава пак ще има нещо за мрънкане. Извода е, мрънкача си е мрънкач, вари го, печи го, това е.
Човек си личи какъв е, не по това колко от високо гледа, а по това колко ниско може да се наведе.
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
steeN написа:вместо да настоявате примено в шофьорската книжка да се впише нещо за водачите, които имат нужда от очила и да има някъф контрол... дай да ги оставим да заслепяват другите. гениално
Обаче да се налага забрана на една по-добра технология е просто абсурдно. Трябва просто да има контрол, който да следи фаровете да не заслепяват, без значение дали са халогенни, ксенонови, лазерни или лоени. Толкоз. В тоя ред на мисли, не съм си махнал "афтърмаркет" ксеноновите фарове. Не виждам защо. Имат си оптика, регулирани са добре и не заслепяват. За сметка на това редовно срещам дебили, на които единия "къс" може да се използва за даване на авиационни сигнали. Не знам за вас, но мен тези ме дразнят еднакво, без значение с какъв тип фарове са.
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- steeN
- старши ентусиаст
-
- Кара: конете да бягат
- Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...
мда, аз нямам нищо против, афтърмаркет ксеноните. само ме притеснява дали наистина на всички крушките имат филтър за УВ светлина и не е спестен някъде, щото китайците са ненормални. иначе до колкото са сложени на фарове с лупи е ок. те рефлекторните фарове и с обикновенни крушки си заслепяват.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
ms написа:Burningparis написа:...знам поне няколко заради дупки, липса на маркировка...
Докато не видя протокол с написано "ПТП-то е причинено от дупка/неравност на пътя и/или липса на маркировка" горното НЕ го вярвам... В някоя бяла държава сигурно го пишат това, тук се пише "несъобразена скорост"Тоест пътищата ни са добри, а шофьорите сме тъпаци дето не могат да карат...
Да ви кажа една история, която се случи миналата есен. Мотаем се с един приятел с неговата ниска Алфа из София. Вали един дъжд, часът е около 19, отдавна се е стъмнило. Заради мрака и метеорологичните условия, нищо не се различава по улицата. Не се вижда нито маркировка, нито прикритите под локвите дупки, в които ниската Алфа, обута със чисто нови зимни 17-ки, джаска постоянно. Заобикаляйки кино Арена - запад и движейки се по уж нормална улица, колата изведнъж удря (ама буквално) нещо отдолу. Излязохме от локвата и веднага излязохме, да видим какво се е случило. Навеждам се аз и какво да видя? От картера шурти масло. С авера живеем на 3 минути от киното. Посъветвах го да остави колата там, където е, пък да се приберем пеша, но той реши да си я прибере. След два дни дотеглихме колата до същото място, за да викнем КАТ за протокол. Установихме, че сме се блъснали в шахта (от тия кръглите). Дошлите на местопроизшествието служители на реда, написаха на приятелчето акт за несъобразена скорост с пътните условия. Просто бяхме потресени. Каква е точно скоростта за движение при такива условия?! И как да я видиш тая полузатворена (защото не е полуотворена) шахта, докато цапаш из реката, наречена улица? Актът бе за 80 лв без отнемане на контролни точки. Плащаш 80 лв, защото си самокатастрофирал в отворена шахта...

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Може би правилното е било да обажалва акта и да съди общината макарче аз лично не бих се занимавал..
http://www.btv.bg/news/bulgaria/zakonir ... patya.html
http://www.btv.bg/news/bulgaria/zakonir ... patya.html

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело в парка
- Мечтае да кара: E34 Alpina
- Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2
Аз ще си позволя да направя една съпоставка със ксенона. Материала е от vwclub.bg ! Обсъждали сме много пъти темата за най-добрата халогенна крушка. Има доста четиво и препоръчвам да се изчете
. Аз също съм карал на 1вата си кола vw jetta с цокъл Н4 с Osram Cool Blue която светка на 4000К. Бях много доволен от тях докато не ме удариха и ги продадох.
1. Та сега ще сравня с вас ксенон и Osram Night Brеaker +
Ксенон 5000К

Osram Night Brеaker +

Мисля че супер добре светят Найт Брейкърите макар и да имат половин живот спрямо обикновената крушка
2. Philips Extreme Vision +100%

Мисля че няма какво да говорим повече. Като се има в предвид че тея ламби възлизат на цената на 1 Китаец. Аз лично предпочитам тези лаМби от колкото ксенона.

1. Та сега ще сравня с вас ксенон и Osram Night Brеaker +
Ксенон 5000К

Osram Night Brеaker +

Мисля че супер добре светят Найт Брейкърите макар и да имат половин живот спрямо обикновената крушка
2. Philips Extreme Vision +100%

Мисля че няма какво да говорим повече. Като се има в предвид че тея ламби възлизат на цената на 1 Китаец. Аз лично предпочитам тези лаМби от колкото ксенона.
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
значи ще ме накарате накрая да взема фотометър и да меря точната разлика готови данни от нета
Колата е E39 Hela
ксенон 6000к 164lux
Osram Night Breaker Plus - 97lux
Philips Extreme power - 103lux
Надявам се разликата не ви се струва незначителна. Освен всичко останало кит Осрам е равен по цена на кит китаец ксенон, но живота на ОСрама е 3-4 пъти по-къс. С това темата за Осрам/Филипс се изчерпва, ползвам Осрам на дългите си невероятна крушка вярно е но няма осветеността на ксенон
Колата е E39 Hela
ксенон 6000к 164lux
Osram Night Breaker Plus - 97lux
Philips Extreme power - 103lux
Надявам се разликата не ви се струва незначителна. Освен всичко останало кит Осрам е равен по цена на кит китаец ксенон, но живота на ОСрама е 3-4 пъти по-къс. С това темата за Осрам/Филипс се изчерпва, ползвам Осрам на дългите си невероятна крушка вярно е но няма осветеността на ксенон