термостат BMW E60 525d
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
Re: термостат BMW E60 525d
gdd55 написа:Колеги аз съм с е60 от 2седмици име заинтересува това с чертичките на оборотомера. От тази теме разбрах(може би грешно) че чертичките трябва да са 8, а ако са 11 колата не загрява добре. Моите като загрее стоят м/у 3и 4 чертички. Това какво ще рече
Търси как се пуска "скритото меню" там в подменю 7 има температурата на двигателя - трябва да е в границите 85-95 градуса при загряла кола.
Tool - Fear Inoculum
gdd55 написа:Колеги аз съм с е60 от 2седмици име заинтересува това с чертичките на оборотомера. От тази теме разбрах(може би грешно) че чертичките трябва да са 8, а ако са 11 колата не загрява добре. Моите като загрее стоят м/у 3и 4 чертички. Това какво ще рече
с какъв двигател си?
скритото меню ще ти даде точно каква е температурата.
Това със скритото меню го четах, но не обичам да ровя в нещо което са го скрили. Повече ме интересуваха тия чертички, защо един вика трябва да са 11 друг 8 трети 6, А МОИТЕ са 3-4.
Двигатела е 2.2 бензин
Двигатела е 2.2 бензин
- zdravko_boqdjieff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60
- Мечтае да кара: Air Bus a380
- Детайли за колата: 535d
gdd55 написа:Това със скритото меню го четах, но не обичам да ровя в нещо което са го скрили. Повече ме интересуваха тия чертички, защо един вика трябва да са 11 друг 8 трети 6, А МОИТЕ са 3-4.
Двигатела е 2.2 бензин
Чертите трябва да са точно 4 = 90 градуса +- 1.Колегите които имат проблеми със загряването да си сменят и 2-та термостата...няма др решение на проблема!Или първо да сменят малкия,който е по-евтин и ако още има проблем да сменят и др

Никога,никога не се предавай!!!
gdd55 написа:Това със скритото меню го четах, но не обичам да ровя в нещо което са го скрили. Повече ме интересуваха тия чертички, защо един вика трябва да са 11 друг 8 трети 6, А МОИТЕ са 3-4.
Двигатела е 2.2 бензин
Пич тея чертички са голям ташак. При мене бяха 4 а двигателя ми работеше на 77 градуса макс. Щом не обичаш да ровиш, трябва да ходиш в камор да плащаш. Няма среден вариант.
Tool - Fear Inoculum
Emooo написа:gdd55 написа:Това със скритото меню го четах, но не обичам да ровя в нещо което са го скрили. Повече ме интересуваха тия чертички, защо един вика трябва да са 11 друг 8 трети 6, А МОИТЕ са 3-4.
Двигатела е 2.2 бензин
Пич тея чертички са голям ташак. При мене бяха 4 а двигателя ми работеше на 77 градуса макс. Щом не обичаш да ровиш, трябва да ходиш в камор да плащаш. Няма среден вариант.
Пич аз нищо не плащам, карам до последно.Като се чупи фарлям купувам нова и пак газ до ламарината.Аз роб на коли не ставам по скоро обратното

- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Emooo написа:gdd55 написа:Това със скритото меню го четах, но не обичам да ровя в нещо което са го скрили. Повече ме интересуваха тия чертички, защо един вика трябва да са 11 друг 8 трети 6, А МОИТЕ са 3-4.
Двигатела е 2.2 бензин
+1 чертичките са абсолютен ташак
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
gdd55 написа:Пич аз нищо не плащам, карам до последно.Като се чупи фарлям купувам нова и пак газ до ламарината.Аз роб на коли не ставам по скоро обратното
е ти явно си голяма работа. що не се прекръстиш на GOD направо?
и в тоя ред на мисли се питам щом караш и фърляш какво правиш в тоя форум...

Space, pace and grace. www.more-to-come.com
da6ip написа:gdd55 написа:Пич аз нищо не плащам, карам до последно.Като се чупи фарлям купувам нова и пак газ до ламарината.Аз роб на коли не ставам по скоро обратното
+1
"GOD" кара 2.2 бензин... по-добре да я "фАрли" и да "земе" 4.4 бензин - срамота е "GOD" на куц кон

- fefe
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: LCI 530xd
- Мечтае да кара: Alpina B7
Добре че ги има теми като тази и 'пич'-ове като 'господа', по средата на работния ден вкарват жизнено важен пеницилин 

- Cinder
- ентусиаст
-
- Кара: F90 M5C
@ndro написа:da6ip написа:gdd55 написа:Пич аз нищо не плащам, карам до последно.Като се чупи фарлям купувам нова и пак газ до ламарината.Аз роб на коли не ставам по скоро обратното
+1
"GOD" кара 2.2 бензин... по-добре да я "фАрли" и да "земе" 4.4 бензин - срамота е "GOD" на куц кон
Да бе, 4.4, ще се излага... 4.8 или най-добре 5.0, че тва 4.8 и то ми се вижда куцо

- E34
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Ееее шейсе
- Мечтае да кара: кънки
ха! моята 530 бензин закова 94 градуса отиване и връщане по магистралата до Ст. Загора, чат пат колебание между 86-95, а чертичките са ташки в космоса при мен са една! термостат, антифриз и водна помпа - нови новенички 

" Акулата е най-добрия учител по плуване " - Тихоокеанска мъдрост
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Колеги, кажете ако знаете на колко градуса трябва да тръгне перката за охлаждане на радиатора. При мен на 100 градуса на място не тръгна и повече не я изчаках. Иначе в движение се държи нормално 88-93 градуса.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
gdd55 написа:Пич аз нищо не плащам, карам до последно.Като се чупи фарлям купувам нова и пак газ до ламарината.Аз роб на коли не ставам по скоро обратното
биг плея,евала.масло сигурно не сменяш,а само доливаш....
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- badjo E60
- младши ентусиаст
-
- Кара: bmw F 11 530 D
- Мечтае да кара: BMW М6 Купе Кабрио
Нормално ли е при положение че съм с два нови термостата колата извънградско даработи на 84--86 градуса