Колко от вас свалиха афтърмаркет ксенона?
Модератор: Общи модератори
- sean-john
- ентусиаст
-
- Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
- Мечтае да кара: М5
Re: Колко от вас свалиха афтърмаркет ксенона?
Elesar74 написа:Не мога да разбера едно нещо. Когато държавата не прави пътища, я псуваме. Когато иска да наложи карането с подходящи светлини, пак. В крайна сметка, какво искаме? Искаме ли TUV като в Германия и истински технически преглед? А германските данъци? Защото това е реда. Вместо да сме благодарни за лабавата процедура тук и за хилядите начини по които можеш да минеш метър, все има за какво да се мрънка. Еми не го разбирам. Имаме най-ниските данъци в ЕС, имаме много лабава адимистърация на всички нива, от какво се оплакваме? Даваме подкупи на полицаи и ни се разминават актовете, къде го има това по света, може би в Никарагуа или Мозамбик? Дупките, та дупките. И като оправят сичките пътища и сички ще се качим на 19-20-ки джанти? Друг път. И тогава пак ще има нещо за мрънкане. Извода е, мрънкача си е мрънкач, вари го, печи го, това е.
Много си прав колега

- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело в парка
- Мечтае да кара: E34 Alpina
- Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2
Coulthard написа:значи ще ме накарате накрая да взема фотометър и да меря точната разлика готови данни от нета
Колата е E39 Hela
ксенон 6000к 164lux
Osram Night Breaker Plus - 97lux
Philips Extreme power - 103lux
Надявам се разликата не ви се струва незначителна. Освен всичко останало кит Осрам е равен по цена на кит китаец ксенон, но живота на ОСрама е 3-4 пъти по-къс. С това темата за Осрам/Филипс се изчерпва, ползвам Осрам на дългите си невероятна крушка вярно е но няма осветеността на ксенон
Как реши че колата е Е39 ? За твоята ли говори ...
Колата от снимките е Пасат Б4

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 325tds
- Мечтае да кара: e46 330xd
Семо не, рових в нета и попаднах на резултати от немски форум с тези данни и тази кола, не се пени найтбрейкъра е хубав но не е за къси
- Бай Семо
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: колело в парка
- Мечтае да кара: E34 Alpina
- Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2
Coulthard написа:Семо не, рових в нета и попаднах на резултати от немски форум с тези данни и тази кола, не се пени найтбрейкъра е хубав но не е за къси
Ок , но тогава кои ламби са за късите ? Щом халогенките не биват ... препоръчай за Нас хората с фарове без лупа.

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Няма халогенна крушка, която да свети толкова добре колкото най-обикновената китайска ксенонова. Тоя тест ми се вижда някаква пълна пародия. Найтбрейкъра не може да изкара дори един сезон на акция "Светлина".
Аз съм с китайски ксенон на рефлекторен фар и нямам никакво намерение да го свалям, махам и т.н. щуротии. Предпочитам да гледам къде карам. Фаровете ми са регулирани добре, всеки зимен сезон си ги регулирам и мисля че не преча на отсрещните /доста рядко ми присветкват/.
Аз съм с китайски ксенон на рефлекторен фар и нямам никакво намерение да го свалям, махам и т.н. щуротии. Предпочитам да гледам къде карам. Фаровете ми са регулирани добре, всеки зимен сезон си ги регулирам и мисля че не преча на отсрещните /доста рядко ми присветкват/.
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
Семо за халогенен фар Найтбрейкър е чудна крушка, без лупа това е крушката просто по често ще се бъркаш да я сменяш.
kriso85 написа:
Това е много егоистично! При положение, че е ясно, че имаш разсейки и заслепяваш. Защо не си смениш фаровете с лупа и си карай с ксенон?
Ти хубаво виждаш, но тези срещу теб да отбиват или да се мятат в канавката, а може някой като го заслепиш да се метне върху теб...., което не ти пожелавам.
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Club BMW написа:kriso85 написа:
Това е много егоистично! При положение, че е ясно, че имаш разсейки и заслепяваш. Защо не си смениш фаровете с лупа и си карай с ксенон?
Ти хубаво виждаш, но тези срещу теб да отбиват или да се мятат в канавката, а може някой като го заслепиш да се метне върху теб...., което не ти пожелавам.
Абе,колега!К'ви са тези глупости за канавки и тем подобни.Аз до миналата седмица също карах на ксенон със рефлектор(всяка зима си минавам реглаж на фаровете)За три години със ксенона са ми пресветнали можеби 6-7 пъти и то,когато колата е била натоварена!!!!!Сега съм със същия ксенон и със лупи и пак нямам проблеми!Ако всеки си минава реглаж на фаровете веднъж годишно за 5лв и 15мин.време няма да има толкова реване за заслепяване!

Върни се по назад в темата и изгледай видеото, което съм пуснал. Всички с допълнително монтиран ксенон на рефлекторен фар сте същите! Така, че вместо да се правите на циганчета си купете необходимото и тогава карайте с ксенон...
- ms
-
-
- Кара: Кенеф от Инголщат
кичоне написа:Абе,колега!К'ви са тези глупости за канавки и тем подобни.Аз до миналата седмица също карах на ксенон със рефлектор(всяка зима си минавам реглаж на фаровете)За три години със ксенона са ми пресветнали можеби 6-7 пъти и то,когато колата е била натоварена!!!!!Сега съм със същия ксенон и със лупи и пак нямам проблеми!Ако всеки си минава реглаж на фаровете веднъж годишно за 5лв и 15мин.време няма да има толкова реване за заслепяване!
хич не ми ги обяснявай тея- заповядай да ти покажа Голф 4, Волво няк'во, Хонда Сивик и поне още 2-3-5 коли дето са с настроени рефлекторни фарове + ксенон и заслепяват яко... и тея са на паркинга пред блока, ако потърся ще станат поне 20 такива коли... За спорта минаваме реглаж и вечерта те пускам да се разминеш с всичките подред- ако не псуваш после като каруцар по ксеноните на рефл. фарове значи си кьорав като прилеп ... Ксенон и лупа бива- стига да е настроен добре, но на рефлектор колкото и да настройваш заслепява... може да не е много, но пречи...
- Coulthard
- младши ентусиаст
-
колкото и хубаво да си регулирал рефлекторният фар винаги пече нагоре... така че лупичка и да ви е мирна главата заслепявате здраво това че насрещният се е примирил с заслепяването.....
- кичоне
- младши ентусиаст
-
- Кара: e30+е34
- Мечтае да кара: е30+е34+е38
- Детайли за колата: На тати турбото е най-бързо!
Coulthard написа:колкото и хубаво да си регулирал рефлекторният фар винаги пече нагоре... така че лупичка и да ви е мирна главата заслепявате здраво това че насрещният се е примирил с заслепяването.....
Пече,щот тоз дето е регулирал фарчетата толкова ги е направил,къде от мързел къде от некалибровани джаджи.

- Coulthard
- младши ентусиаст
-
- Boyadjiev
- старши ентусиаст
-
- Кара: е36 Турбо?! любима, е39 28-ца бате
- Мечтае да кара: е36 с осмак
- Детайли за колата: Най-много върви 28мицата от всичко.
Wanna be 1.5 bar.
Модератора ни кара с ксенон на рефлектор... цтцттц
Верно ли си мислите че тия с кесенони на рефлектор ще ги накарате по някакъв начин да ги махнат и да си карат с нормални крушки ? Поне ви подкрепям, вадете агрументи, кел файда, чист мазохизъм...
От деня в който си сложих черните прозорци ми е адския кеф да карам вечер... Даже исках да си лепна на джама отзад един среден пръст за тия с ксенона, тъй като вече в огледалото бяха 2 по-силно светещи точки
Сега следва решение за отпред да измисля 

Верно ли си мислите че тия с кесенони на рефлектор ще ги накарате по някакъв начин да ги махнат и да си карат с нормални крушки ? Поне ви подкрепям, вадете агрументи, кел файда, чист мазохизъм...
От деня в който си сложих черните прозорци ми е адския кеф да карам вечер... Даже исках да си лепна на джама отзад един среден пръст за тия с ксенона, тъй като вече в огледалото бяха 2 по-силно светещи точки

Уважавай другия, независимо каква кола кара.
- svetkos_
- Потребител
-
- Кара: F11 530xd Touring
- Мечтае да кара: BMW M3/M5
- Детайли за колата: Малкият мук с голяма душа! :)
E36 318d Touring
E46 320d Touring
F11 530xd Touring
sean-john написа:Elesar74 написа:Не мога да разбера едно нещо. Когато държавата не прави пътища, я псуваме. Когато иска да наложи карането с подходящи светлини, пак. В крайна сметка, какво искаме? Искаме ли TUV като в Германия и истински технически преглед? А германските данъци? Защото това е реда. Вместо да сме благодарни за лабавата процедура тук и за хилядите начини по които можеш да минеш метър, все има за какво да се мрънка. Еми не го разбирам. Имаме най-ниските данъци в ЕС, имаме много лабава адимистърация на всички нива, от какво се оплакваме? Даваме подкупи на полицаи и ни се разминават актовете, къде го има това по света, може би в Никарагуа или Мозамбик? Дупките, та дупките. И като оправят сичките пътища и сички ще се качим на 19-20-ки джанти? Друг път. И тогава пак ще има нещо за мрънкане. Извода е, мрънкача си е мрънкач, вари го, печи го, това е.
Много си прав колега...но това си е масата в България... миналия ден точно това обеснявах на един приятел,но просто не приема и не приема...
Чакайте малко. За едно нещо съм съгласен с вас - налагането и спазването на законите. Но не мога да се съглася, че ксенонът, дори китайски да е, трябва да бъде забранен. Със справката на място дали фаровете са ти регулирани - ОК, така трябва да бъде. Оттам идва всичко. Нерегулиран ксенон води до изваждане на очите, както и при нормална крушка. Да не говорим, че има хора, които карат на дълги, защото едната им крушка е изгоряла (имам такъв комшия, а преди 1 час ми излезе едим малоумник насреща). Защото, питам аз, един джип, който има заводи ксенон, не заслепява ли? При мен няма случай, в който да не ме е карал насрещен джип да се концентрирам максимално в пътя! Просто измислят всякакви простотии, както и това, че до 25 г. съм рисков шофьор. Има регулиран фар и нерегулиран.
А сега по въпроса на темата. Аз ксенона няма да си го сваля, но ще подменя 10-ките с 4300к, че с тях прекалено много бия на очи