Колко от вас свалиха афтърмаркет ксенона?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 530xi
Мечтае да кара: S65 Lorinser

Re: Колко от вас свалиха афтърмаркет ксенона?

Мнение от Mitko195 » 15 Ное 2011, 2:04

Абе стига с тоя ксенон на рефлектор- е46 късите са H7...има ксенонова крушка H7R - R- reflector и е предназначена точно за рефлекторен фар, като на самата крушка има нещо като лепенки, които спират гадните заслепяващи отблясъци и МОЖЕ да се регулира! спорете, говорете- ама и почетете преди това!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше 325tds
Мечтае да кара: e46 330xd

Мнение от Coulthard » 15 Ное 2011, 2:10

ти май не гледаш че коментираме рефлектор и китаец :) .... :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 7er

Мнение от Stanchev » 15 Ное 2011, 2:31

Elesar74 написа:Не мога да разбера едно нещо. Когато държавата не прави пътища, я псуваме. Когато иска да наложи карането с подходящи светлини, пак. В крайна сметка, какво искаме? Искаме ли TUV като в Германия и истински технически преглед? А германските данъци? Защото това е реда. Вместо да сме благодарни за лабавата процедура тук и за хилядите начини по които можеш да минеш метър, все има за какво да се мрънка. Еми не го разбирам. Имаме най-ниските данъци в ЕС, имаме много лабава адимистърация на всички нива, от какво се оплакваме? Даваме подкупи на полицаи и ни се разминават актовете, къде го има това по света, може би в Никарагуа или Мозамбик? Дупките, та дупките. И като оправят сичките пътища и сички ще се качим на 19-20-ки джанти? Друг път. И тогава пак ще има нещо за мрънкане. Извода е, мрънкача си е мрънкач, вари го, печи го, това е.

Искаме, как да не искаме!
Също искаме и пътища като в Германия!
Искаме заплати като в Германия!
Само техните булки не искаме! :mhihi:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от MatriX_Fucked » 15 Ное 2011, 3:00

Да не съм го откраднал тоя ксенон, че да го свалям! Купил съм си го от български магазин! Минал е държавна проверка, която документира, че аксесоара е автомобилна част и може да бъде продаван свободно, следователно - монтиран!
Без страх, без спирачка!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 15 Ное 2011, 3:25

err0r написа:...

така е, БГ е държавата на абсурдите. в това се убедих, аз лично за пореден път последната зима през януари. подобна е историята, спирам си с колата на бензиностанция Petrol след тегав изпит, не бях спал много и вече беше към 6 часа супер студено навън кишесто и кално. та между колонките там има повече място оставено където да спират коли за почивка и да отидат до магазина. спирам аз там зад една кола обаче като влезнах ми прави впечатление, че въпросното място (за 4 коли) е наблъскано с 4 парк скоби 2 от дясно вдигнати, които бяха в безобразно състояние. колата ми е свален 40/30 ама всеки ден минавам през такива свалени на паркоместата където спирам и нямам никъв проблем. та пазарувах си там и се връщам в колата, пред мен човека потегля и освобождава местото и аз паля да тръгвам и се чува ебати звука на чупеща пластмаса, номера хвърчат, слизам гледам пълно оборудваната М броня изпотрошена на парчета парк скобата вдигната и натиснала климатичния ми радиатор и го е изкривила. дадох назад свалям паркскобата и за моя и на околните гледащи изненада, паркскобата е удряна преди това в следствие огъната в края нагоре и много прилежно сложена на обратно така, че като се закачи от нещо (като лип) да се отвори вместо да остане на земята :banghead:
значи псувах виках управителя, разправях се с него, разбрах даже, че това не е първия случай на потрошена кола по тоя начин. питам го абе ти нормален ли си как може да сложиш паркскоби на бензиностанция? седи и дига рамене. поне да ги бяхте сложили като хората и да бяха здрави тва на нищо не прилича едната съседна беше откъсната в края направо и стоеше като шрапнел забит в земята, ония седи и :dunno:
викахме кат, идват и гледат, викат ми акт за несъобразена скорост с пътните условия, направо го питах ти ебаваш ли се с мене бе? (вече се бях изнервил) и тоя седи пули ми се и закова - "ми акт на парк скобата немога да напиша" :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 15 Ное 2011, 3:42

Club BMW написа:
steeN написа:аз не съмнявам, че винаги ще има хора, на които им се струват някакви работи. като гледам колко сте с куршки с цветна температура 6000к. повече от 4000к не само, че не е необходимо, а ми и свети по-малко на пътя и просто синее за гъзария :)

Прав си, че колкото повече се вдигат келвините, светлинния поток намалява, но разлика при 4300, 5000, 6000 К, може да видиш само в цвета. С просто око не можеш да видиш разликата в осветеността.

А колегите, които все още си вярват, че с ксенон на рефлектор (допълнително монтиран), дали регулиран или не заслепяват. Нека изгледат видеото.

Illegal HID Convesion Kits Explained

:bowdown:
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: колело в парка
Мечтае да кара: E34 Alpina
Детайли за колата: E46 325ti М-pack Imola rot 2

Мнение от Бай Семо » 15 Ное 2011, 10:31

Mitko195 написа:Абе стига с тоя ксенон на рефлектор- е46 късите са H7...има ксенонова крушка H7R - R- reflector и е предназначена точно за рефлекторен фар, като на самата крушка има нещо като лепенки, които спират гадните заслепяващи отблясъци и МОЖЕ да се регулира! спорете, говорете- ама и почетете преди това!

Една такава струва майка си и баща си ... :no: предпочитам лупа с китаец
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Doberman_vas » 15 Ное 2011, 10:41

Аре да спрем и жибовете да се движат, че и те заслепяват щото видиш ли са по-високи :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Стегнете се малко и стига сте се вкарвали във филми за китайски ксенон, а си купете от онези очила къде ги рекламираха преди 10на години за нощно каране :winky: :winky:
Ще ви отвеем с дизелите ей! Ако не ви отвеем, ще ви опушим, така че да ни запомните.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 15 Ное 2011, 10:47

Бай Семо написа:
Mitko195 написа:Абе стига с тоя ксенон на рефлектор- е46 късите са H7...има ксенонова крушка H7R - R- reflector и е предназначена точно за рефлекторен фар, като на самата крушка има нещо като лепенки, които спират гадните заслепяващи отблясъци и МОЖЕ да се регулира! спорете, говорете- ама и почетете преди това!

Една такава струва майка си и баща си ... :no: предпочитам лупа с китаец

Цената е същата като на обикновенната Н7.
Самоче това дето го пише клолегата че не заслепяват не е вярно!
Пак си заслепяват и то доволно, и то няй-вече, защото ако искаш да виждаш с тези фарове трябва да ги вдигнеш иначе получаваш едно светло петно точно пред колата а напред пълен мрак.
И така...
С лупуте мяташ светлината на 3 пъти повече разтояние напред без да минаваш границата за заслепяване.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 15 Ное 2011, 11:57

Фаровете ми са перфектни и перфектно регулирани. Е34 с лупи съм. Има оригинални ксенони които светят доста зле в сравнение с тези. Омръзна ми да слушам и чета завистливи коментари от сорта на "... махна ли китайския ксенон..." . Колата ми има перфектни фарове и зваистниците да си гледат работата !!!
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: ше е36,е39, сега и аз незнам
Мечтае да кара: М5

Мнение от sean-john » 15 Ное 2011, 12:59

dagger написа:Фаровете ми са перфектни и перфектно регулирани. Е34 с лупи съм. Има оригинални ксенони които светят доста зле в сравнение с тези. Омръзна ми да слушам и чета завистливи коментари от сорта на "... махна ли китайския ксенон..." . Колата ми има перфектни фарове и зваистниците да си гледат работата !!!

Така е... много хора като кажат китайския ксенон все едно говорят за нещо толкова гадно почти като л@йн@та... а всъщност да вземат да си изхвърлят и китайските лаптопи и китайските ТВ-та и какво ли още не...(маде ин чина...)

чудно и аз съм с неоригинален ксенон на лупа,но досега нито 1 път не са ми пресвятнали...

проблема не е в ксенона,а в реглажа... не съм против задължителна проверка на реглажа(дори съм за),но съм против да се спират колите с "китайски ксенон"...

имаш ли добре регулирани фарове минаваш си прегледа и всичко е наред,а какво свети вътре какво значение има?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e34 520i
Мечтае да кара: Машината на времето !
Детайли за колата: Бяла подводница от 1992 г. в перфектно оригинално състояние !

Мнение от dagger » 15 Ное 2011, 15:03

:lol: Между другото, модераторите много добре са кръстили темата и не става въпрос за конкретно китайски, а за афтърмаркет ксенон ! Аз нямам нищо против в българия да се произвежда ксенон и да си купуваме нашенско производство. Тогава никой няма да може да каже копче за стандарт и т.н.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 15 Ное 2011, 15:22

Добре като го плюят толкова що не му забранят вноса, само си чешем езиците след някой и друг месец всичко ще се забрави, просто трябва като идеш на преглед да не можеш да минеш с рефлектор+ксенон, ма българина щото нали се е най-хитър, ще почне да ги сваля и да го слага след това, като го спрат на пътя ще каже ок, и за 5 мин. ще си сложи обикновените крушки и заминава, каквото и да се измисли в тази държава все тая!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 15 Ное 2011, 15:42

Добре де а има ли черно на бяло ЗАКОН против ксенона или всичко е само на приказки!
Аз ще го махна тия дни като си купя направо други фарове,с ксенон без лупа съм и оня ден нарочно се занимавах да гледам дали заслепява от друга кола при разминаване и т.н и изобщо няма такова нещо а фаровете съм ги регулирал сам без сервизи и т.н досега никога не са ми присветвали! Яд ме е само че на тия фарове слагах ангелски очи,ксенони,карах ги да ги полират и к'во ли не но майната му трябва да се спазва закона и за т'ва ще минаваме на фейс.
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 15 Ное 2011, 16:04

boksioraE39 написа:Добре де а има ли черно на бяло ЗАКОН против ксенона или всичко е само на приказки!
...

Против ксенона конкретно- няма... но има една точка, че кола с променен тип на фаровете се смята за НЕизправна... а реално ксенон на рефлектор е точно такава промяна- фара е сметнат за работа с халогенни лампи, а не с газоразрядни... тоест решат ли да ви го набият има как и по коя точка...
Изображение
Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата