Доктор хонорис кауза Христо Стоичков - за или против?
Модератор: Общи модератори
67 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Доктор хонорис кауза Христо Стоичков - за или против?
За който не е чул историята - Стоичков беше удостоен с почетната титла на Пловдивския университет "Доктор хонорис кауза", в протест срещу което един преподавател в университета подаде оставка. Мотивите за първото - Стоичков е прославил България най-общо казано. Мотивите за второто - самтаймс уин, самтаймс люн - най-общо казано
Вярно е, че Стоичков трудно вързва няколко лафа (без правописни грешки
), но от друга страна това звание е почетно и за него не се изисква виШУ образование или особени академични знания или начетеност. Правилно ли му е присъдено според вас?
Стоичков се засегна от протеста срещу докторската му титла
http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000202
Бившият футболен национал и треньор Христо Стоичков се обиди от протестната акция на социолога Цветозар Томов, който напусна Пловдивския университет в знак на несъгласие с присъденото на футболиста почетно звание "Доктор хонорис кауза". Стоичков подчерта, че от 45 души в академичния съвет на вуза 44 са гласували "за" удостояването му с титлата. "Аз не съм академик, никога няма да бъда доктор, трябва да се учи за тези неща. Аз съм учил там, където ми е работата", коментира Стоичков пред Канал 3. И обясни, че има диплома от треньорската академия в Ню Йорк, за която учил 3 г., а задочно бил завършил и ВИФ.
"Никога не съм получавал дивиденти от държавата, не съм взел една стотинка. Не може този човек да говори неща, да дава изявления, без да ме познава. Не може човек, който не ме е виждал на живо, да си дава мнението", коментира още Стоичков по адрес на социолога. Само преди месец правителството направи футболиста почетен консул в Испания. Бившият национал е посредник и на испански инвеститори с мераци да строят нов стадион в София.
В негова защита се обяви и министърът на културата Вежди Рашидов, който присъства на церемонията в петък по присъждане на званието "Доктор хонорис кауза". "Стоичков е академик в това, което прави. Трябва да му плащаме за безплатна реклама. Какъвто и да е, Стоичков е човекът, който изнесе най-големия урок за България в историята на България по география на света", каза министърът пред ТВ7.
Същевременно ректорът на Пловдивския университет доц. Запрян Козлуджов се дистанцира от решението за удостояване на футболиста с почетното звание, което било взето от академичния съвет. Все пак защити Стоичков заради приноса му към спортната специалност в университета и даде пример, че Франц Бекембауер също е доктор хонорис кауза на университета в Кьолн.

Вярно е, че Стоичков трудно вързва няколко лафа (без правописни грешки

Стоичков се засегна от протеста срещу докторската му титла
http://www.segabg.com/online/new/articl ... id=0000202
Бившият футболен национал и треньор Христо Стоичков се обиди от протестната акция на социолога Цветозар Томов, който напусна Пловдивския университет в знак на несъгласие с присъденото на футболиста почетно звание "Доктор хонорис кауза". Стоичков подчерта, че от 45 души в академичния съвет на вуза 44 са гласували "за" удостояването му с титлата. "Аз не съм академик, никога няма да бъда доктор, трябва да се учи за тези неща. Аз съм учил там, където ми е работата", коментира Стоичков пред Канал 3. И обясни, че има диплома от треньорската академия в Ню Йорк, за която учил 3 г., а задочно бил завършил и ВИФ.
"Никога не съм получавал дивиденти от държавата, не съм взел една стотинка. Не може този човек да говори неща, да дава изявления, без да ме познава. Не може човек, който не ме е виждал на живо, да си дава мнението", коментира още Стоичков по адрес на социолога. Само преди месец правителството направи футболиста почетен консул в Испания. Бившият национал е посредник и на испански инвеститори с мераци да строят нов стадион в София.
В негова защита се обяви и министърът на културата Вежди Рашидов, който присъства на церемонията в петък по присъждане на званието "Доктор хонорис кауза". "Стоичков е академик в това, което прави. Трябва да му плащаме за безплатна реклама. Какъвто и да е, Стоичков е човекът, който изнесе най-големия урок за България в историята на България по география на света", каза министърът пред ТВ7.
Същевременно ректорът на Пловдивския университет доц. Запрян Козлуджов се дистанцира от решението за удостояване на футболиста с почетното звание, което било взето от академичния съвет. Все пак защити Стоичков заради приноса му към спортната специалност в университета и даде пример, че Франц Бекембауер също е доктор хонорис кауза на университета в Кьолн.
- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Re: Доктор хонорис кауза Христо Стоичков - за или против?
Тоя козел къде се вре?!?! Какви почетни звания....за някъв си ритнитопковец дето не може да обели и 2 изречения на кръст, на всичкото отгоре е и някакъв консул в Барселона. Напълно подкрепям професора от ПУ!
- Kroki
- Дон Кроки
-
- Кара: и се усмихва :)
- Мечтае да кара: със сина ми :)
- Детайли за колата: С всички възможни екстри.
И аз подкрепям професора.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d
drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки неКакто аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
За. Нали трябва да изнася задължителна лекция всяка година. 

От тогава русото не е на мода.
- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
Не забравяйте,че и премиера е почетен член на СБХ от съвсем скоро:
http://www.youtube.com/watch?v=HdDR8eelPbo&feature=related
Предпочетох да се посмея вместо да се разплача.
Живковизъм в управлението и слагането на медии,професионални гилдии и културни общности на властимащите. Тва е новата ера в съществуването на жалката ни държавица и свидна родина.
Хау.
http://www.youtube.com/watch?v=HdDR8eelPbo&feature=related
Предпочетох да се посмея вместо да се разплача.
Живковизъм в управлението и слагането на медии,професионални гилдии и културни общности на властимащите. Тва е новата ера в съществуването на жалката ни държавица и свидна родина.
Хау.
Доктор хонорис кауза не се дава само за принос в науката или образованието 
Почетната докторска степен се дава без за целта да се минава по обичайния академичен път (обучение, преподаване, полагане на „минимуми“ и други изпити, дисертация). Тя има символична стойност.

Почетната докторска степен се дава без за целта да се минава по обичайния академичен път (обучение, преподаване, полагане на „минимуми“ и други изпити, дисертация). Тя има символична стойност.
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
сомтинг люлл сомтинг уин 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Абе у нас и без това се раздават титли на килограм...що пък не...?! д-р "Камата" е излекувал доста отбори и то без упойка.
Последна промяна saleen на 15 Ное 2011, 13:24, променена общо 1 път
Никой не мое ма връне на селу!
По този повод, вече и виц има из нета:
Откакто Христо Стоичков стана доктор на науките, учените се поздравяват с: "Алма ти матерна!", и отговарят "Хонорис ти на каузата!"
Откакто Христо Стоичков стана доктор на науките, учените се поздравяват с: "Алма ти матерна!", и отговарят "Хонорис ти на каузата!"
- ineedmoney
- младши ентусиаст
-
- Кара: на фотосинтеза
доктор хонорис кауза е почетно звание, а не академично (поне така се води), правим от мухата - слон. Ония кво толкова се е обидил да ги
в преподавателите. Разбирам да умират да обучават студентите и да не спят от научни проекти, ама като ги знам кво правят по цял ден тия светила и лампи на науката, Ицата със сигурност е постигнал повече в живота от него макар и с ритане на топка.

- jordanpar
-
-
- Кара: автомобил
- Мечтае да кара: два автомобила
- Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми
от Уикипедия:
Доктор хонорис кауза (на латински doctor honoris causa, „доктор по заслуги“, понякога съкращавано като д-р хон. кауза) или почетен доктор е звание, което се присъжда от висше училище за заслуги към развитието на науката, образованието и изобщо на културата или като жест на добра воля при посещения на високопоставени политици, навършвания на кръгли юбилеи на изтъкнати общественици и под. Почетната докторска степен се дава без за целта да се минава по обичайния академичен път (обучение, преподаване, полагане на „минимуми“ и други изпити, дисертация).
Тук не спорим за заслуги. Но всяка жаба да си знае гьола .Тва е все едно да наградим Джордж Буш за принос в опазване на световния мир.
Всъщност важното е хляб и зрелища да има,че има и други теми за цените на нафтата,за нямането на пари,за лекарското безхаберие и ненаказаност,липсата на тема кой къде щял да кара новата година,ама тая година май на хората не им е много до това.Добре че е Ицата да ни разсее малко.
Доктор хонорис кауза (на латински doctor honoris causa, „доктор по заслуги“, понякога съкращавано като д-р хон. кауза) или почетен доктор е звание, което се присъжда от висше училище за заслуги към развитието на науката, образованието и изобщо на културата или като жест на добра воля при посещения на високопоставени политици, навършвания на кръгли юбилеи на изтъкнати общественици и под. Почетната докторска степен се дава без за целта да се минава по обичайния академичен път (обучение, преподаване, полагане на „минимуми“ и други изпити, дисертация).
Тук не спорим за заслуги. Но всяка жаба да си знае гьола .Тва е все едно да наградим Джордж Буш за принос в опазване на световния мир.
Всъщност важното е хляб и зрелища да има,че има и други теми за цените на нафтата,за нямането на пари,за лекарското безхаберие и ненаказаност,липсата на тема кой къде щял да кара новата година,ама тая година май на хората не им е много до това.Добре че е Ицата да ни разсее малко.
Щом си с ГЕРБ ,може и Нобелова награда да ти присъдят . 

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Аз футбол мразя и с червата си ама като кажеш България в Щатите или е Европа се сещат за Стойчо, а не за професора.
Т.е. Стоичков е допринесъл по един или друг начин. Що да не му дадат титлата?
Прост е като гъба, но за всеки е ясно, че титлата е почетна, а не "доктор на науките".
Прост е като гъба, но за всеки е ясно, че титлата е почетна, а не "доктор на науките".

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
социолога в случая излиза по-прост от Ицата
за титлата съм

за титлата съм

- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
bum_bum написа:Аз футбол мразя и с червата си ама като кажеш България в Щатите или е Европа се сещат за Стойчо, а не за професора.
Че да му дадат, ама от НСА. От там смисъл има. От ПУ е абсурд някакъв. Ама те там си ги раздават де...
"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
67 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5