2.70лв дизела.....до кога ?!?!??!?!?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Re: 2.55лв дизела.....до кога ?!?!??!?!?

Мнение от Веселин|Василев » 15 Ное 2011, 14:42

fenixsz написа:
flame написа:
fenixsz написа:Държавата стандарта на живот няма да ви оправи. Това не е комунизъм и е хубаво да се избие от главата на всеки човек. Държавата трябва да направи единствено добри условия за бизнес. Стандарта на живот се увеличава от бизнес предприемчивостта на частния капитал.

:yes: :yes: :yes:
Ти на мен акъл не ми давай - пари ми дай! (или респективно намали цените)
:confused: :confused: :confused:

Типично по бай-ганьовски. Всеки може само да хейти, а не да прави нещо конструктивно. Успех!

В сайта http://www.energy.eu , ако се разгледате малко по-надолу ще забележете следното:

За бензин 95 Unleaded

Bulgaria
€ 0.541 - стойност на същинското гориво
€ 0.062 - печалба
€ 0.406 - акциз
€ 0.202 - ддс
€ 1.212 - общо

Germany
€ 0.541 - стойност на същинско гориво
€ 0.085 - печалба
€ 0.673 - акциз
€ 0.247 - ддс
€ 1.546 - общо

Щом толкова те влекът статистиките постни една за средната работна заплата в тези две страни!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 15 Ное 2011, 14:47

Да де, прав си за заплатите, ама колегата имаше друго предвид според мен със статиската.... А именно, че каквото са могли са ни намалили, явно...В крайна сметка диамантите струват условно 5 долара... еми като нямаш 5 долара не купуваш диаманти...Едва ли ще пуснат в Зимбабве диамантите по 1 цент, защото видиш ли зимбабци били бедни и не можели да плащат като германците 5 долара за диаманти...

В смисъл да- скъпо е, но няма как да се намали повече цената явно, защото на нас ни е скъпо. В крайна сметка тва е продукт, който е световно скъп, а не че на нас някой нарочно ни надува цените...
Кофти, но факт...
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 15 Ное 2011, 14:51

Не ме притесняват големите разходи и цената на дизела... притесняват ме малките приходи! :mhihi:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е46 320d
Мечтае да кара: M

Мнение от fenixsz » 15 Ное 2011, 14:57

@kOnPuBkA Благодаря за подкрепата.

Явно съм сам войн и ще напиша още нещо и ще спра. Пишещите тук в голямата си част нямат нищо общо с икономика и финанси, а спорят ще кажеш, че всички са професори в тези направления. Който и да се качи в момента на власт няма да се промени нещата в по-добра посока.

Понеже нещата са много, а няма да отегчавам хората с повече цифри, ще кажа следното:

Най-важните сме ние и е крайно време да се проумее, че ако сам не си впрегнеш мозъка да произвеждаш висококвалициран труд/услуга, никой няма да даде пари, защото има китайци, индонезийци и други, които ще извършат ръчният труд вместо нас. Държавата създава само рамка от закони, хората изкарват парите и правят стандарта на живот по-висок или по-нисък...
DriveCalc.com/bg

Аватар
Кара: Кенеф от Инголщат

Мнение от ms » 15 Ное 2011, 15:09

kOnPuBkA написа:...
В смисъл да- скъпо е, но няма как да се намали повече цената явно, защото на нас ни е скъпо. В крайна сметка тва е продукт, който е световно скъп, а не че на нас някой нарочно ни надува цените...
Кофти, но факт...

Да бе, хич не се надуват цените :roll: Ако приемем, че цената на суровината е еднаква за всички(не е съвсем така, но разликата не е голяма) и като добавиш ниските данъци за фирмите тук + по-ниските заплати на персонала + по-ниското качество на горивата + всички порти в закона да НЕ плащаш дължимото НЯМА никаква логика бензина да излиза от Лукойл и някоя немска рафинерия на еднаква цена...
Като цяло си права де- има ниво под което бензина не може да падне и никой не се вълнува ние колко взимаме и дали ни е скъпо... и за нещастие нивото до което може да слезе цената хич не е 1лв./литъра както ни се иска ;) Съмнявам се дори да може да слезе под 2лв/литъра...
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: конджул

Мнение от Jim Beam » 15 Ное 2011, 15:24

Старата песен на нов глас....
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 15 Ное 2011, 15:26

И 'що нищо не се постига ? - 'Щото не се говори за същността на проблема, а именно, че не цените са високи, а заплатите НИСКИ. Яла да ги направят като в бялата Европа и да задържат тия цени на горивата, да видим дали тогава ще ни е толко' скъп бенЦ-а.. Ама те ако вдигнат заплатите със 7 пъти, горивата ще ги вдигнат с 9... Как беше... "пазарна политика" :mhihi: :banghead:

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 15 Ное 2011, 15:31

fenixsz написа:Най-важните сме ние и е крайно време да се проумее, че ако сам не си впрегнеш мозъка да произвеждаш висококвалициран труд/услуга, никой няма да даде пари, защото има китайци, индонезийци и други, които ще извършат ръчният труд вместо нас. Държавата създава само рамка от закони, хората изкарват парите и правят стандарта на живот по-висок или по-нисък...

Може да си икономист или финансист или каквото искаш бъди, но аз както и много останали не виждаме нещата както ти ги виждаш, мен не ме интересува колко по евтино е от Германия, мен ме интересува да е евтино за мен, преди да ме упрекнете ми кажете къде е алтернативата и конкуренцията, за да мога да пъда потребител, а не консуматор?! Това с китайците и индонезийците са отживелица, и в момента компанийте търсят качествен и квалифициран персонал, а колкото до това да си впрегнем мозъците и с него не съм съгласен, защото съм го напрягал когато е било нужно и сега едва съм си намерил работа за това за което съм го напрягал и да ти кажа заплата хич не е такава каквато трябва да бъде! Не си мисли, че се опитвам да се заяждам, за мен дова е дискусия на една наболяла тема на която края ще се види само с гражданско неподчинение!
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 15 Ное 2011, 15:36

fenixsz написа:Най-важните сме ние и е крайно време да се проумее, че ако сам не си впрегнеш мозъка да произвеждаш висококвалициран труд/услуга, никой няма да даде пари, защото има китайци, индонезийци и други, които ще извършат ръчният труд вместо нас. Държавата създава само рамка от закони, хората изкарват парите и правят стандарта на живот по-висок или по-нисък...

:yes: :yes: :yes:
Ей ся очаквам най-трудолюбивите и умни колеги да се впрегнат да обясняват как няма никаква законова рамка и как цялата държава е скапана и как при това положение нямало никакъв шанс, а и смисъл, обикновения човек да направи нещо (при което правим обратен завой към поговрката "Накарай мързеливото на работа - на акъл да те научи").

Изглежда още има хора (освен гърците и циганите), които вярват, че може да пожънеш нещо (или направо на тепсия да ти го поднесат), преди да си посял (пък ако може без сеитба най-добре) :kuku:

Потребител
Аватар

Мнение от gruh4o » 15 Ное 2011, 15:37

@fenixsz :yes: :yes: :yes:

Безсмислено е да се обяснява едно и също нещо на едни и същи хора.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 15 Ное 2011, 15:41

Веселин|Василев написа:

Може да си икономист или финансист или каквото искаш бъди, но аз както и много останали не виждаме нещата както ти ги виждаш, мен не ме интересува колко по евтино е от Германия, мен ме интересува да е евтино за мен, преди да ме упрекнете ми кажете къде е алтернативата и конкуренцията, за да мога да пъда потребител, а не консуматор?! Това с китайците и индонезийците са отживелица, и в момента компанийте търсят качествен и квалифициран персонал, а колкото до това да си впрегнем мозъците и с него не съм съгласен, защото съм го напрягал когато е било нужно и сега едва съм си намерил работа за това за което съм го напрягал и да ти кажа заплата хич не е такава каквато трябва да бъде! Не си мисли, че се опитвам да се заяждам, за мен дова е дискусия на една наболяла тема на която края ще се види само с гражданско неподчинение!

И като те интересува - какво ?И мен ме интересува Ф30 да ми струва 6000лева (колкото 6 месечни заплати) ама не стаааа .
Що не погледнеш цените на хранителните стоки , тук и там - да ти кажа няма голяма разлика или има и тя горе-долу колкото при горивата . Или си мислиш , че земедлците спекулативно надуват цената на продукцията и са яките печелбари ?
Дори и да може да се направи нещо за намаляване на цената , то е в рамките на 10 стотинки макс - е ако нафтата е 2,45 вместо 2,55 това коренна разлика ще донесе ?
Горивата вървят единствено и само нагоре и така и ще бъде . Световната криза спъна малко това ескалиране , но рано или късно всичко ще тръгне бясно нагоре ...

кандидат дрифтър
Аватар
Кара: 535d M-sport
Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..

Мнение от boksioraE39 » 15 Ное 2011, 15:46

За горя около 4000-литра нафта на месец и точно тези 10стотинки са ми от голямо значение такаче не говори така защото това не е малка разлика! :winky:
Изображение
https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 15 Ное 2011, 15:56

acho.rs написа:
Веселин|Василев написа:

И като те интересува - какво ?И мен ме интересува Ф30 да ми струва 6000лева (колкото 6 месечни заплати) ама не стаааа .
Що не погледнеш цените на хранителните стоки , тук и там - да ти кажа няма голяма разлика или има и тя горе-долу колкото при горивата . Или си мислиш , че земедлците спекулативно надуват цената на продукцията и са яките печелбари ?
Дори и да може да се направи нещо за намаляване на цената , то е в рамките на 10 стотинки макс - е ако нафтата е 2,45 вместо 2,55 това коренна разлика ще донесе ?
Горивата вървят единствено и само нагоре и така и ще бъде . Световната криза спъна малко това ескалиране , но рано или късно всичко ще тръгне бясно нагоре ...

Теб като не те интересува що пишеш? Ф30 няма как да струва 6000 лв, но с по голяма заплата ще си го купиш за по малко време! Аз не казвам, че цената трябва да се свали и от къде трябва да стане това! База за сравнение не може да се прави на тези две страни тъй като са коренно различни и имат коренно различно виждане на това как трябва да се управлява! Като в България цените са приблизителни на тези в Германия съответно и заплатите трябва да се приближават до техните ама, защото всички краднат с гъзовете си няма пари в тая държава!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: конете да бягат
Мечтае да кара: mustang gt, много черeн...

Мнение от steeN » 15 Ное 2011, 16:16

далеч сме от спазването на рамките още за съжаление, но нещата се движат бавно в тази посока.
като гледам в това отношение сме малко по-добре от румъния и турция. само съм впечатлен от турците, че бачкат много здраво.
гърците ми се струва, че са разделени. има хора, които много бачкат има и такива дето висят по цял ден на кафетата, щото са набарали няква държавна работа. явно си имаме някакви особености на региона.

...иначе другото абсолютно си е така.
- Practical men, who believe themselves to be quite exempt from any intellectual influence, are usually the slaves of some defunct economist. – John Maynard Keynes
- Above all, we must realize that no arsenal or no weapon in the arsenals of the world is so formidable as the will and moral courage of free men and women. It is a weapon our adversaries in today's world do not have. – Ronald Reagan
- Life, liberty, and property do not exist because men have made laws. On the contrary, it was the fact that life, liberty, and property existed beforehand that caused men to make laws in the first place. – Frédéric Bastiat
- Don't eat the yellowcake.
- “When the legend becomes fact, print the legend.”

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 15 Ное 2011, 20:51

Мордехай написа:Само че в България на бензиностанциите, например в "Петрол", хората взимат по 300-400 лв заплата. Товарната автоцистерна вози на 1,70 лв на км, данъкът който плащат веригите бензиностанции в пропорции е доста по-малък отколкото да речем "Арал" в Германия. Един бензинджия в Германия взима 1700-2200 Евро, заради отровните пари и риска за здравето. Автоцистерните возят на 2,50-3,00 Евро. Разликата в цената на горивата в България и Германия не е особено голяма, при условие че и акцизът там е с около 40% по-висок. Истинският отговор според мен е, че тук няколкото вериги бензиностанции са си направили нещо като картел, който КЗК не вижда или не иска да види и печелят доста повече отколкото по Европа, защото българите са простовати и се съгласяват на това. Имам спомени, че в Испания се беше получило нещо подобно и хората успяха да регулират пак цените, като спряха да зареждат в една от веригите, докато там не свалиха цената, после спряха да зареждат в друга верига и така всичко си дойде на мястото. Тук се опитаха да направят бойкот на едната верига бензиностанции, от там пуснаха една безумна промоция и всичко живо се юрна да зарежда. Да, стандартът на живот не влияе на цената на горивото, но печалбата на една немска бензиностанция се върти около 2-3%, а на българските е в двуцифрени числа.

:yes:
+ че Лукойл счетоводно са на загуба от 2 години :kuku: :kuku: и не плащат и най-ниския данък в EU от 10 процента..

А към Бум Бум- в цирка със лиценза на Лукойл последна дума имаше "независимия и некорумпиран" бг съд ;)
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата