Доктор хонорис кауза Христо Стоичков - за или против?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Подкрепяте ли връчването на почетната титла на Стоичков?

Анкетата свършва на 15 Дек 2011, 12:09

Да
50
28%
Не
121
68%
Колебая се
6
3%

Общо гласове : 177
младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Re: Доктор хонорис кауза Христо Стоичков - за или против?

Мнение от Драгослав » 15 Ное 2011, 18:48

С какво заслужава тази титла?Че е бил добър нападател няма спор,но това не му дава това звание.Освен наградате да е за простотия и за най-бързо и много изречени псувни на терена :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 15 Ное 2011, 18:54

Драгослав написа:Че е бил добър нападател няма спор,но това не му дава това звание.Освен наградате да е за простотия и за най-бързо и много изречени псувни на терена :mhihi:

Колега, ако почнеш да ровиш, едва ли ще намериш човек на тази земя без кусури - единия псувал, другия пърдял, третия правел едикаквоси, което не се харесва на едикойси...
По твоята логика никой не трябва да бъде удостояван с никакви награди поради горните причини :idea:
Виж напр. Мохамед Али - бил е пълно лайно като човек, но и до сега е почитан за спортните си заслуги :!:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 15 Ное 2011, 18:55

flame написа:[Бате, тука хич не си прав - не научна, а академична титла е това (а академични постижения има и в спорта) ;)

"академично" постижение във спорта може да има само ако е постигнато от отбора на "академик" :angel:

иди тука: http://en.wikipedia.org/wiki/Honorary_degree и потърси думата "sport". няма я - нали :)

може би единствения уни които може да издаде такъв докторат на спортист би било националната спортна академия... но и това ми виси малко...
алекс
трабант 601с
разни други возила

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34 520i, E30 318

Мнение от ivan1590 » 15 Ное 2011, 19:02

Аз съм за титлата на Христо Стоичков.Както се написа по горе това е знак за уважение не към приноса на Стоичков към културата , а към самата личност Стоичков.
А въпросния световнонеизвестен доцент нека да си протестира-едва ли е светило от международна величина, та да е голяма загубата на университета.
Преди да плюе нека се замисли неговата титла къде се признава извън България и тези които са държали изпити при него -дали някой им признава резултатите.
Според мен не Стоичков печели от тази титла , а университета печели , че я е дал именно на Стоичков.

Аватар

Мнение от Хаос » 15 Ное 2011, 19:10

"Usually the degree is conferred as a way of honoring a distinguished visitor's contributions to a specific field, or to society in general. The university often derives benefits by association with the person in question."

"Обикновено тази степен (Доктор Хонорис Кауза) е начин за почит към човек с постижения в специфична област, заслуги към обществото или общи заслуги. Университетът обикновено извлича полза от въпросният човек."

по надолу в свободен превод пише, че към степента върви и титла Доктор, освен ако не е упоменато иначе
често титлата Доктор Хонорис Кауза се оспорва от различни хора/организации и бива бойкотирана/обсъждана
АДМИНИТЕ ДА МЕ БАННАТ ПЕРМАНЕНТНО!!!

Потребител
Аватар
Кара: я напреки...
Мечтае да кара: по хубави пътища!
Детайли за колата: Кукла =)

Мнение от Bimmerz » 15 Ное 2011, 19:44

Добре е,че има хора като Стоичков,които прославят С ДОБРО иначе "порядъчната" ни държава,НО все пак той е футболист!Тази титла или се приема,или се отказва при предложение за даването й от личността,на чиято е предложена...тя не се отнема!По мое мнение този,който я приема трябва ясно да си даде сметката,че трябва да има поне МАЛКО ДАР СЛОВО,за да носи с достойнство титлата пред името си...Да не говорим,ако същия този човек е и консул! :wtf: И като казвам "дар слово" нямам впредвид "благопожелания" по адрес на нечия майка,или изброяване на полови органи,а имам впредвид да си обогати речника поне на майчиния си език,за да не става за смях "доктора"... :help:
Иначе +1,за това че държава по някакъв начин се "отблагодарява'',ако мога така да го кажа,за заслугите му към нея в световен мащаб!
"-Обаче тоя се оказа неразбран човек...лош!И ми написа акт!И аз стиснАх зъби,влезнАх в колата и на място напраИх 230км/ч и пуснах амбреажа и изФърчах като ракета!...пускам радиото...не мойм си намерим място от нерви!То и няма, щот' съм махнАл седалките да ми е по-лека колата..."

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 15 Ное 2011, 20:35

като спортист е неоспорим, но като "личност" :help: ..леле мале
само като се сетя за "публичното" :mhihi: му поведение и скандала със синята лампа. :dummy: .
а иначе той и Гълъбин Боевски ни прослави.. :mhihi:

А това ,което е още по-жалко е ,че и Ахмед Доган има същата титла.. :(
:banghead: :banghead:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 15 Ное 2011, 20:44

Като гледам резултатите от анкетата за пореден път се убеждавам в злобата, завистта и неблагодарността на част от българския народ :confused:
Докато играеше и ни радваше - всеки беше АДСКИ горд с него и много често асоциациите с България бяха свързани именно със Стоичков :bowdown:
Като спря да играе обаче - "Бе къв е тоя цървул, бе, тъп като галош, само може да псува, 2 приказки на кръст не може да върже!" :shock:

И като си представя, че същите хора, които едно време го боготворяха, а сега го "благославят", дори на жените си не обръщаха внимание, за да гледат Стоичков..
При това положение ако се пусне същата анкета, но не за Стоичков, а за съпругата - то не 70%, ами 90% от отговорите сигурно ще са свързани с неуважение...
А ако анкетата не е за семейстово, ами за комшията или някой друг близък - майко мила! :shock:

Приканвам всички, които сега плюят Стоичков, да си сложат ръката на сърцето и да кажат "Стоичков никога не ми е харесвал, никога не съм скандирал името му, никога не съм се гордял, че съм българин благодарение на негови голове". Който го каже - моите уважения - никой не е безпрекословно длъжен да уважава някой друг! Но който е скандирал името му, гордял се е с неговите голове (особено този срещу Германия на СП в САЩ 1994), боготворял го е, а сега го плюе - за мен той е прост, неблагодарен, завистлив, нещастен цървул! :!:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 15 Ное 2011, 20:51

Аз като знам пък какви измисляги са в това ПУ "П. Хилендарски" :mhihi:
Никой не мое ма връне на селу!

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 15 Ное 2011, 21:17

http://www.youtube.com/watch?v=-2QRN8LPYAg

http://www.youtube.com/watch?v=evEnF3Ai-lQ

Този човек със селско-кирташки начин на говор и държане не може да е доктор,не може да е обществена фигура.
Футболистите да си ритат топката и да се усмихват в лачените си костюмчета при разни мероприятия, но да не си отварят устата. Видяхме кво направи и Перуката,и Плешивия,и Балъка и Боримира извън терена. Псевдомутреещи и големеещи на база само пари ритнитопковци не понасям.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 m43 318i e39 528i
Мечтае да кара: m3 e36/e38 760

Мнение от stefkata1990 » 15 Ное 2011, 21:39

Тази титла е присадена на Стоичков защото благодарение на него започна изграждането на нова спортна зала към пловдивския университет на бул.България до нова зграда на университета, а не защото е ритал топка и е прославил България.Ако го бяхте слушали при Сашо Диков ,той сам си каза:"Аз никога няма да бъда доктор , но за мен е чест че мога да помогна на Пловдивския университет и не само на него с тази спортна зала"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Поздрави :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 15 Ное 2011, 21:39

Абе на какви олигоелементи със съмнителна слава какви награди дадоха,по спомен,на батков,некакво адвокатче със съмнителен морал и тропчо от дс му дадоха орден "Стара Планина",а иначе който чужденец се е довлекъл в страната ни-той е зел и някаква титла,ако не друго,тея ни изнесоха железото по най-балъшкия начин,на нашето момче ли нема да дедеме-айде аерлия да е !

младши ентусиаст
Аватар
Кара: на фотосинтеза

Мнение от ineedmoney » 15 Ное 2011, 21:41

Е.Димитров написа:Абе на какви олигоелементи със съмнителна слава какви награди дадоха,по спомен,на батков,некакво адвокатче със съмнителен морал и тропчо от дс му дадоха орден "Стара Планина",а иначе който чужденец се е довлекъл в страната ни-той е зел и някаква титла,ако не друго,тея ни изнесоха железото по най-балъшкия начин,на нашето момче ли нема да дедеме-айде аерлия да е !

подкрепям :yes:
ето да видите и черно на бяло: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%BD%D0%B0
Стрелката на оборотомета сочи към цифри ,но всъщност изразява Ващето съкровенно ЖЕЛАНИЕ!
Изображение
╭∩╮(︶︿︶)╭∩╮
And the greatest rapper that dared to touch the mic, tattooed on his belly the words of "thug life".

Потребител
Аватар
Кара: e36 320i coupe
Мечтае да кара: ... по хубави пътища !

Мнение от CAMyPAu » 15 Ное 2011, 22:16

ineedmoney написа:
Е.Димитров написа:Абе на какви олигоелементи със съмнителна слава какви награди дадоха,по спомен,на батков,некакво адвокатче със съмнителен морал и тропчо от дс му дадоха орден "Стара Планина",а иначе който чужденец се е довлекъл в страната ни-той е зел и някаква титла,ако не друго,тея ни изнесоха железото по най-балъшкия начин,на нашето момче ли нема да дедеме-айде аерлия да е !

подкрепям :yes:
ето да видите и черно на бяло: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%9A%D0% ... 0%BD%D0%B0

Абе "доктор" си е Ицата , ..... как оперира крака на онова футболистче ,като играеше в Чикаго .... :kuku:

Със смесени чувства съм , щото принципно не ми е представата за носител на такава награда , НО пък развива детския футбол в България , и спорта като цяло , в ерата на Facebook и Playstation, което не е много лесно... :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 15 Ное 2011, 22:18

Вучков го обсъжда в момента по Канал 3 :mhihi:
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата