купуване на първата кола

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

купуване на първата кола

Мнение от Marti_G » 16 Ное 2011, 17:56

здравейте на всички BMW маняци и на всички във форума :)
скоро ще си взема книжката и много ми хареса един модел 316i compact
въпроса ми е какво ще кажете за модела и нещо да ме посаветвате мерси много :)

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA

Re: купуване на първата кола

Мнение от pgv64 » 17 Ное 2011, 12:42

:D Привет ,бъдещ колега! Значи първо , отиваш на черква и си палиш свещичка и се молиш за късмет - това е най важно! После при колата- отваряш вратата и гледаш интериора -ако са се гонили мачки вътре ,бегаш ,щото какъвто стопанина такава и колата! Ако вътре ти хареса отваряш капака и вадиш пръчката за маслото -гледаш нивото и миришеш маслото: ако мирише на бензин или недай си боже на нещо друго различно от масло -затваряш капака и си тръгваш!Ако и това е наред влизаш и палиш без газ : трябва на максимум вторият оборот ,да запали, щото на м43 помпата се включва с завъртането на стартера! Двигателя трябва да работи равномерно и да не мени обороти! Поглеждаш гофрираният маркуч м/у колекторите идебитомера да не е напукан , гледаш за течове на антифриз и масло! Абе ,най- добре хвани приятел дето разбира и с него иди! Нооо първо свещичка :mhihi: ,за късмет и далеч от "италянки"! Успех! :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 17 Ное 2011, 12:55

Харчи доста повече отколкото върви, ако това ти е фактор, по-добре се насочи към 318ti. Има доста писано какво да гледаш в Е36, важи и за компакта.
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар

Мнение от Marti_G » 17 Ное 2011, 14:07

то че няма да ходя сам това е ясно,ама вий пък чак за мезе ме всехте :lol:
мерси за идеята за свещичката и един фр има същата гори средно 5-6 градско,но и от към вървеж не е зле
не е като на баща ми задрасканата емблема отпред (опел вектра) :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от uCnaHeTcA » 17 Ное 2011, 14:42

Marti_G написа:един фр има същата гори средно 5-6 градско,но и от към вървеж не е зле

Я пак :mhihi:
И да не съм пълен Офф - Никога не си купувай най-слабия мотор, на който и да е модел/кола :idea:
Последна промяна uCnaHeTcA на 17 Ное 2011, 14:44, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pgv64 » 17 Ное 2011, 14:43

:D Това за свещичката е полу шега ,защото в крайна сметка всичко е късмет: бъркаш в затворен чувал и каквото ти се падне!!! :yes:
А относно разхода под 10 на 100 не се надявай! По каталог и дават 9,8 градско. На дъго може 6,5. При мен поне е така! Аз съм с М43 б16 и съм доволен щото карам малко градско.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 17 Ное 2011, 14:48

Това за разхода :bowdown: :lol:
Вземи си 318ти - гори същото и върви значително повече :yes:

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 17 Ное 2011, 14:49

е вие кво искате момчето на 18 години да си вземе М3 ли, щото иначе нали не стаа?

Идеална ще ти е колата за нормално каране,като за първа, не ги слушай на Шумахеровците тука :mhihi: Важното е, че имаш мерак, и че ще се кефиш на кола, от марката която харесваш. Пък по-натам ще взимаш "бегачки", дето 90% от тоя форум ги "карат" :mrgreen:

Това за късмета е вярно. Огледай си основните неща, прочети в е36 раздела тва-онова и се мятай.
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Мнение от ogata » 17 Ное 2011, 14:56

uCnaHeTcA написа:Никога не си купувай най-слабия мотор, на който и да е модел/кола :idea:

Потвърждавам от личен опит - за 2ри път :mhihi:

Качете я на канал, виж висящият лагер на какво дередже е, тампоните на мотора. От двете страни на мотора има две лапи - виж дали не са напукани. Погледни дали не е омаслен диференциала,картера или рейката. Огледай я за ръжди. Огледай гредите и самото купе отдоло за деформации от удари/суркане.Пробвай климатика, парното. Всички видове светлини.

Трябва да запали веднага. Обърни внимание дали е топла или студена. Ако е топла - може да е умишлено. Изчакай я да изстине. Пробвай да я запалиш. Гледай как са оборотите. Разкарай я малко и ако ти хареса взимай.

И най-накрая огледай дифа , за една малка табелка от към задната броня. Изтъркай я, и виж дали няма да ти се падне S :mhihi:

Лично аз те съветвам за 1.8is. Ще мине време, ще се влюбиш в колата, мотора ще ти умалее и ще бъдеш пред дилена дали да сменяш мотор или да сменяш колата ;)
(Недей ги слуша мадамите в цикламено, на тях и корса 1.2 им е много :mhihi: )
Последна промяна ogata на 17 Ное 2011, 14:59, променена общо 2 пъти
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 17 Ное 2011, 14:58

pgv64 написа::После при колата- отваряш вратата и гледаш интериора -ако са се гонили мачки вътре ,бегаш ,щото какъвто стопанина такава и колата! :

Туй не е точно така ше знаеш,познавам много женици,дето в колата може да сложиш хляб на пода и да не се нацапа,ама иначе масло у мотора нема :mhihi:

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 17 Ное 2011, 15:12

ogata написа:(Недей ги слуша мадамите в цикламено, на тях и корса 1.2 им е много :mhihi: )

Ако си сигурен в тва твърдение за мадамата в цикламено, може да проверим кое ми е, и не ми е много ;)

да речем, че мадамите в цикламено, просто гледат на нещата малко по-реално, а не като прочетат 1.6, за 18 годишно хлапе, да почват да му обясняват колко малолитражен мотор е тва и как не си заслужава и т.н :winky:
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

ентусиаст
Аватар
Кара: осем цилиндрови

Мнение от .::Братоев::. » 17 Ное 2011, 15:13

pgv64 написа: и далеч от "италянки"! Успех! :yes:

Викаш по-добре да си вземе изгнила германка :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от pgv64 » 17 Ное 2011, 15:27

ceco-stz написа:
pgv64 написа: и далеч от "италянки"! Успех! :yes:

Викаш по-добре да си вземе изгнила германка :mhihi:

:D Не е така щото когато си търсех за мен гледах три италянки -едната маслото по щеката като грес ,на втората смърдеше на бензин и редко като вода , а третата работеше като "перкинс"! ,а и имам нагледен опит от приятили . Вярно че са запазени въшно , ама тия жабари са бетер арабите -кара докато не спре да работи мотора! Е ще се уцели и някоя читава , ама то е тото-2 . Аз на моита ,въпреки че е австийка само консумативи и бензин за четири години откакто я взех и една ръждичка на задната вежда щото тоя, който я е карал преди и е набил рапидка за да дигне бронята.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Marti_G » 17 Ное 2011, 17:32

все пак мерси много и още съм млад не ми е мре.Може да е най-малкия мотор и пак ще си я карам :) вярно после може да ми е малко моточето ама.....ще му мислим като стане време :D

ентусиаст
Аватар
Кара: '03 330xd M57N Sedan

Мнение от Mpower84 » 17 Ное 2011, 19:16

Мърлячи има из целия свят и това, че колата е от италия абсолютно не означава, че е гледана зле. Казвам го от личен опит.

Следваща

Назад към Извън Темата