Възможно ли е subwoofer да хваща радио честоти?! 0_о
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E39 ///M5
- Детайли за колата: Eisenmann Exhaust
Възможно ли е subwoofer да хваща радио честоти?! 0_о
Извинявам се за идиотската тема, но нали за това е раздела все пак... Вдъхнових се от 2-3 супер тъпи теми, които прочетох преди малко
От край време съм привикнал към едно супер странно явление... И тъй като в момента нямам работа, реших да го споделя тук, пък може и да има някакъв технически отговор.
Ситуацията е следната:
Вкъщи, на бюрото - лаптоп.
Към него са плъгнати мишка, зарядното му и в джака за слушаки - събууфър и там някви колонки...
Честно казано не помня от кога, вероятно още от когато съм го сложил съб-а, а то има година и половина - две, от него непрестанно, супер тихо, се чува някаква музика, някакви предавания и тн...
Толкова е тихо, че дори не се разбира на какъв език говорят(предполагам е на български), но музиката я разпознавам понякога по мелодията, дори от време на време пускат яки парчета
Винаги се чува с еднаква силата, не зависи от това колко е усилена системата. Не зависи и от това, дали е свързана към компютъра!!!
Въпроса е съб-а да е вързан към тока и да е пуснат.
Държа да подчертая, че не съм невменяем и не си измислям, приятелката ми като се заслуша, също го чува... Дори ми се подиграва от време на време, като е тишина в стаята и го чуе... "А, ти пак ли си слушаш музика?
" ...
Някакви коментари?

От край време съм привикнал към едно супер странно явление... И тъй като в момента нямам работа, реших да го споделя тук, пък може и да има някакъв технически отговор.

Ситуацията е следната:
Вкъщи, на бюрото - лаптоп.
Към него са плъгнати мишка, зарядното му и в джака за слушаки - събууфър и там някви колонки...
Честно казано не помня от кога, вероятно още от когато съм го сложил съб-а, а то има година и половина - две, от него непрестанно, супер тихо, се чува някаква музика, някакви предавания и тн...

Толкова е тихо, че дори не се разбира на какъв език говорят(предполагам е на български), но музиката я разпознавам понякога по мелодията, дори от време на време пускат яки парчета

Винаги се чува с еднаква силата, не зависи от това колко е усилена системата. Не зависи и от това, дали е свързана към компютъра!!!

Държа да подчертая, че не съм невменяем и не си измислям, приятелката ми като се заслуша, също го чува... Дори ми се подиграва от време на време, като е тишина в стаята и го чуе... "А, ти пак ли си слушаш музика?

Някакви коментари?
- Flymen
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e61 530D 231hP
Re: Възможно ли е subwoofer да хваща радио честоти?! 0_о
Имаше преди време се продаваха едни модели на Luxeon за компютър бяха 5.1 и при тях също се ловеше радио.Безплатна екстра един вид
.

При мен освен радиото, понякога слушам съседи как говорят по телефона. Първия път като го чух бях сама в апартамента. Да не Ви казвам какво си помислих! 

I don't know where the Limit is But I know where is Not!!!
Възможно е, проблема е в спестени кондензатори. Оправя се, но зависи от схемното решение на усилватела вътре.
Кажи марка и модел поне
Кажи марка и модел поне

Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.
- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
Ако е интеграл нормално, особено по-евтините жужат яко. Ако е транзисторен от нещо друго ше да хваща радиото.

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
Мармот написа:...
Кажи марка и модел поне
Нямам представа какво е между другото...

п.п. Такова ->

- xpl0d
-
-
- Кара: на изпарения
- Мечтае да кара: Countach, Diablo, F40, 348, 355
- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Интегралка или не, един усилвател все ще хваща радио ако не са добре екранирани сигналните пътища били те кабели или печатни пътеки при неправилно коструирана печатна платка. Хващат радиостанции в СВ обхвата (531-1611 kHz) особенно ако наоколо има и як радиопредавател. Решението е качествено екраниране и качествени сигнални кабели а не някои "тънкажни" кабелчета дето имат две телчета вместо екран.
Последна промяна gentata на 17 Ное 2011, 23:40, променена общо 1 път
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
И аз по някой път хващам новини
Колоните са ми на Microlab пак така с буфер и първия път като го чух си помислих, че съм забравил телевизора включен, ама .. нъцки. Втория път викам да не съм намалил музиката до толкова слабо, ама пак.. та и аз живея с тоя проблем

Колоните са ми на Microlab пак така с буфер и първия път като го чух си помислих, че съм забравил телевизора включен, ама .. нъцки. Втория път викам да не съм намалил музиката до толкова слабо, ама пак.. та и аз живея с тоя проблем

.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

- B.Tunchev
- младши ентусиаст
-
Е, щом е така, радвам се, че не ми се случва нещо паранормално 
п.п. Преди малко пускаха само някви ретро денс хитове

п.п. Преди малко пускаха само някви ретро денс хитове

- gentata
- старши ентусиаст
-
- Кара: седнал
- Детайли за колата: Правиланта 39-ка
Gh0s7 написа:.... Преди малко пускаха само някви ретро денс хитове
Хоризонт

- TNT
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: 911
Добре, че съм с Technics и хваща радио само като му кажа

- Azidaha
- младши ентусиаст
-
- Кара: зеленият крокодил Лакоста
TNT написа:Добре, че съм с Technics и хваща радио само като му кажа![]()
![]()
Толкоз ли немА, де да се пофалиш?

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
Тва не е радио бре! Тва са сигнали от извънземните, опитват се да комуникират с теб и да ти втълпят че са дружелюбно настроени за да може като те отвлекат да си правят опити с теб да изглежда все едно самичък си тръгнал с тях 

14 мнения
• Страница 1 от 1